X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ciężki zawodnik. A może otulacz? Widziałam jakąś reklamę że poprawia jakość snu
    mam nadzieje ze jak sie troche ochlodzi to bedzie lepiej ....jak przykryje go pierzyna po sama szyje to sie nie rusza bo nie ma jak i spi...ale teraz w tych cieplach to zadne przykrycie nie wchodzi w gre i moze dlatego te problemy.....

mylalam ze jak dziecko nie spi 1 dzien lub ¨2 to potem w koncu nadrabia i kolejny dzien odsypia...ale nawet nie wiedzialam jak bardzo sie mylilam....teraz wiem ze mozna ciagle nie spac :)

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant świeże matki są żywym przykładem że można :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 14:50

DorotaAnna, stresant, Fasolka77, Mama019, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Stresant, współczuję 😒
    Dorota i co? Pilnujesz go? Ja sie boję, że mi się udusi.

Ja tez się trochę boje... ale mój tak robi od małego... po prostu czekam aż zaśnie i mu odchylać tak żeby oczy miał zasłoniete ale żeby do noska mogło swobodnie powietrze doplywac no i zaglądam co jakiś czas czy oddycha 😂

Kiwona, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    mam nadzieje ze jak sie troche ochlodzi to bedzie lepiej ....jak przykryje go pierzyna po sama szyje to sie nie rusza bo nie ma jak i spi...ale teraz w tych cieplach to zadne przykrycie nie wchodzi w gre i moze dlatego te problemy.....

mylalam ze jak dziecko nie spi 1 dzien lub ¨2 to potem w koncu nadrabia i kolejny dzien odsypia...ale nawet nie wiedzialam jak bardzo sie mylilam....teraz wiem ze mozna ciagle nie spac :)

U nas przez te upały tez jest problem ze spaniem... albo mnie ten upał wykończy albo dziecko XD a jak jest chłodno i deszczowo to mam aniołka w domu... coś nie lubi ciepełka. I oczywiście musi być rozebrany do samego pampersa...

stresant, Fasolka77 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Basiu a Ty byłaś u fizjoterapeuty? Coś było nie tak z postawą Zosi?
    Fizjoterapeutka była u nas na wizycie domowej. Nie podobało mi się jak Zosia leżała na brzuchu. Nie mogła długo wytrzymać, cofała łokcie do tyłu i się denerwowała.
    Fizjo po godzinnych ćwiczeniach stwierdziła że Zosia ma lekką asymetrię bo podciągała trochę prawą nogę leżąc na brzuchu, było to widać bez ubrań że marszczy się skóra po jednej stronie. Ma też lekko osłabione napięcie mięśniowe w dolnej części ciała. Ćwiczymy przesuwając środek ciężkości niżej przy leżeniu na brzuchu. Asymetrii już nie widzę, a Zosia też dłużej leży na brzuchu, a tak na prawdę to co chwilę sama się obraca na brzuch.
    Fizjo była u nas w piątek tydzień temu, może ją jeszcze zaproszę na kontrolę niedługo. Powiedziała że za 2 tyg się z nami skontaktuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 15:06

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Kuzynka studiuje stomatologie, mieli tam jakiś temat odnośnie dzieci. I mówiła ostatnio że młody rodzić jeśli jest taka możliwość powinien odwiedzić fizjoterapeute. On pokaże jak nosić, podnosić, odkładać itp. A przy okazji sprawdzi czy dziecko w odpowiedni sposób "porusza się " i ewentualnie zaleci jakieś ćwiczenia.
    Więc Fasolka dobrze że idziecie. Nic na tym nie stracicie, a zyskacie spokój i dodatkowa wiedzę. 😀

Tym bardziej że już nie jestem młodym rodzicem 😂😂😂😂

Już byliśmy jak Bunio skończył miesiąc ale nie zaszkodzi teraz sprawdzić jeszcze raz 😄

Mama019, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kiwona cudenko :)

u mnie nie ma mowy zeby sam zasnal....nosze pol godziny i z placzem zasypia na rekach ....spi 15 minut budzi sie nie wyspany i znow placze i znow nosze :(

nawet mi sie nie chce pisac...myslalam ze gorzej juz nie moze byc a tu z dnia na dzien odkrywam ze moze...jak nie spi to tylko sie nosic a jak spi to tylko na rekach.....dzis doszlo ze sie nie chce nosic w domu ....i placze musze wychodzic do ogrodu i tam nosic....jak wchodze do domu to syrena....

Stresant ale to od niedawna tak śpi? Wcześniej było lepiej? To może jakiś skok?
    Ja mojego w ogóle nie usypiam...śpi kiedy chce....sam pada...

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Stresant nieciekawie i nawet nie wiem co Ci doradzić. Nie wiem czy jedyna opcja nie jest przetrwać. A w nocy też tak słabo śpi?

Z tą waga to jest kabaret. Zjada dużo, czuję że przytyła sporo, na wygląd też jest lepiej a na wadze przez 3 tyg 200g.no gdzie to się traci?

Fasolka miałam właśnie wstawić bo tydzień temu 3 miesiace skończyła. Ale zapomniałam :) (to moja najważniejsza cecha :))

Mycha Ninka jest cudowna dziewczynka!! Lepszej mamy nie mogła sobie wymarzyć!

Mama019, malutka_mycha, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Stresant- ja już pisałam kiedyś że u nas na nieodkladalnosc pomaga dmuchana piłka taka do ćwiczeń. Siedzę na niej i bujam Ignasia na rękach. Nie muszę stać. Kręgosłup napierdala normalnie, ale przynajmniej nogi nie bolą 😉

Paula dajesz po kalesonach 😅😅😅
    Jak tam na wywczasie w Rewalu? Wrzuć więcej fotek lachonie!

Mama019, Kiwona, Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant moja też zasypia tylko na rękach. Od początku robię wszystko żeby zasypiała sama i nie noszę jej bez potrzeby, ale jak już jest tak śpiąca że oczy jej się zamykają i trze twarz pieluszką to zamiast spać to zaczyna płakać... Tak było od początku i nie mogę jej przestawić, a ona już taka ciężka. Ostatecznie zasypia na rękach.

Mama019 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Kuzynka studiuje stomatologie, mieli tam jakiś temat odnośnie dzieci. I mówiła ostatnio że młody rodzić jeśli jest taka możliwość powinien odwiedzić fizjoterapeute. On pokaże jak nosić, podnosić, odkładać itp. A przy okazji sprawdzi czy dziecko w odpowiedni sposób "porusza się " i ewentualnie zaleci jakieś ćwiczenia.
    Więc Fasolka dobrze że idziecie. Nic na tym nie stracicie, a zyskacie spokój i dodatkowa wiedzę. 😀
    Martusia a możesz spytac kuzynke od kiedy używać pasty i jakiej?
    Bo już mam tą pierwszą szczoteczkę na palec..
    Ale nie wiek czy wystarczy sama jak wyjdą zabki bo widzialam jakieś wynalazki pasty od 3 miesiaca i nie wiem czy to mnie przekonuje..

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Stresant moja też zasypia tylko na rękach. Od początku robię wszystko żeby zasypiała sama i nie noszę jej bez potrzeby, ale jak już jest tak śpiąca że oczy jej się zamykają i trze twarz pieluszką to zamiast spać to zaczyna płakać... Tak było od początku i nie mogę jej przestawić, a ona już taka ciężka. Ostatecznie zasypia na rękach.
    Już też
    Basia odczuwam te kg.. Coraz mocniej.
    W czw idę ja do osteopaty żeby mi kręgosłup ratował przed wyjazdem

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant bardzo współczuję...

Paula no właśnie!!! Więcej fot relacji prosimy 😁

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona u was w BB jakas 12- latka urodziła dziecko!!! Szok...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kiwona u was w BB jakas 12- latka urodziła dziecko!!! Szok...
    Tak, w tym szpitalu co ja. Szok.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    Martusia a możesz spytac kuzynke od kiedy używać pasty i jakiej?
    Bo już mam tą pierwszą szczoteczkę na palec..
    Ale nie wiek czy wystarczy sama jak wyjdą zabki bo widzialam jakieś wynalazki pasty od 3 miesiaca i nie wiem czy to mnie przekonuje..
    Ja też już o tym myślę, też jestem ciekawa. Mam szczoteczki na palec też już kupione. U Grzesia czyściłam od 1 ząbka, ale tylko sama szczoteczka i nie pamiętam, kiedy zaczęłam używać pasty. Te szczoteczki na palec fajnie też masuja dziaselka przy zabkowaniu, polecam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 16:44

martusiawp lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Biorę od kilku dni leki na depresję i już widzę różnice. Chcę się żyć! Jestem w stanie wysprzatac, ogarnąć dzieciaki i siebie, obiad, no wszystko. I bawię się z chłopcami z uśmiechem na twarzy, wcześniej byłam jak zombie, robiłam wszystko na siłę i dużo mnie to kosztowało. Jeszcze czekam, aż będzie mi się chciało z domu wychodzić do ludzi, bo z tym mam największy problem.

DorotaAnna, Fasolka77, espoir, martusiawp, Mama019, Tunia76, Sansivieria, malutka_mycha, Lolka30, MamaAga85, Misiabella lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona cieszę się bardzo , że leki pomagają! Mam nadzieje że będzie już tylko lepiej :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu dzieci nie mają takiego wyświetlacza z odliczaniem typu: będę spać 45minut.

Moje dziecko śpi od dwóch godzin a ja od dwóch godzin się w nie patrzę zamiast usnąć, bo na początku myślałam że na pół godziny nie ma sensu, potem że i tak się zaraz obudzi. A teraz to nawet nie próbuje bo mija druga godzina. A to nasz maks dotychczas.

Fasolka77, Mama019, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Wiecie co? Biorę od kilku dni leki na depresję i już widzę różnice. Chcę się żyć! Jestem w stanie wysprzatac, ogarnąć dzieciaki i siebie, obiad, no wszystko. I bawię się z chłopcami z uśmiechem na twarzy, wcześniej byłam jak zombie, robiłam wszystko na siłę i dużo mnie to kosztowało. Jeszcze czekam, aż będzie mi się chciało z domu wychodzić do ludzi, bo z tym mam największy problem.

Kiwona mam nadzieję, że się będziesz tak czuła wkrótce bez tej chemii i terapia Ci pomoże!!! Trzymam kciuki 😘

Mama019, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3791 3792 3793 3794 3795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ