WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niny nie przebije :D może jutro uda mi się podskoczyć i ja zwazyc. Jak zwykle wielkie nadzieje a później doopa :)

Nina zaczyna nocki przesypiac ale w związku z tym odpada jeden posiłek. Zobaczymy jak to się na wadze odbije. Chociaż z tego co widzę to dzisiejsza nocka będzie ciężka, cały czas się kręci. Ale i tak nasze zasypianie nijak się ma do Waszych problemów. Ja ją kładę, wsadzam smoczka i tak długo go podaję aż zaśnie. Zazwyczaj nie trwa to długo. I glaszxze po główce. Nigdy jej nie nosiłam, pod tym względem jest bezproblemowym dzieckiem.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka!!!! ❤️❤️❤️❤️Warto było wziąć telefon do ręki i tej porze żeby przeczytać tak cudne wieści!!
    Nie poddawaj się. Jesteśmy wszystkie jak widzisz z Tobą! :)
    Co do wagi Klemka, to nie bierz tego do siebie. Ty jesteś drobna, Twój mąż nie jest duży, więc Klemek nie ma po kim być pulpet :)

Kasiulka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ale nadal jeden z najmniejszych na forum 🙂 5,5 kg. On ma po prostu policzki pucołowate po mnie 😁
    Gdzie Ty kochana masz pucolowate policzki. Nie wazne ze najmniejszy grunt że macie lepsze chwile a malutki przybiera prawidlowo. Ciesz sie chwila bo mozesz go spokojnie nosic. Filip ma 7.5kg az mi ręce dretwieja od niego.

Kasiulka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc cudna od 21 do 5.30 ale dnia to się sama boje :( codziennie zadaje sobie pytanie.. Uda sie zrobic obiad czy sie nie uda..

b2ujp2.png

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem znów bez sił od wczoraj, jakiś kryzys mam. Kaz jest marudny, też gryzie butle przy jedzeniu, rzuca się, wczoraj usypiałam na rękach 40 minut. Teraz śpi po śniadaniu i wypadałoby nastawić zupę na obiad, ale siedzę i ziewam, brak weny.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też każdy dzień jest zagadka. Nigdy nie wiadomo jak minie.
    Czasem mamy cały dzień zajebisty a na wieczór armagedon. Czasem rano armagedon a po południu dziecko anioł.
    Próbowałam wyrobić jakieś statystyki, zainstalowalam aplikacje i zapisuje sen i karmienia. Myślałam że uda się wyciągnąć jakieś wnioski i jest wykorzystać.
    Jedyne co się udało ustalić to to że Paszkodnik musi spać minimum 30 minut i odstępy między zakończeniem poprzedniego snu a rozpoczęciem następnego jest około 1,5h. Jak ta przerwa wydłuży się do dwóch godzin to usypianie zamienia się w katorgę.

Ale, żeby nie było tak łatwo, czasem zdarza się że spełnienie tych zasad i tak możemy sobie wsadzić w dupę, bo Młody ma akurat kaprys się drzeć. Albo nie śpi ponad 3 godziny a potem usypia pięknie.
    Jak mu dam smoka i pieluszkę i nie zamyka oczu to go nie usypiam bo jestem pewna że i tak nie usnie. Usypianie "na siłę" działa najgorzej ze wszystkiego 😂

Idziemy na spacer i do weta. Na razie jest dzień ok, ale tfu tfu tfu, odpukuje w niemalowane.

Uwielbiam Was czytać rano przy kawie, to już mój rytuał :-*
    Miłego dnia Dziewczyny 😊

Kasiulka90, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja nie mogę narzekać! Bunio od 3-4 nocy przesypia 5h! poza przedwczorajszą nocą bo budził się co 2h ale podejrzewam, że pogryzł go komar bo ma 5 czerwonych kropek no i dziś rano ubiłam dziada!!! w sensie komara :) Cała ściana we krwi! Bunio prawie nie płacze.. chyba, że go z cycem przeciągnę... bawi się, śmieje, gada, zaczyna się przekręcać na brzuszek, lubi spacery... no nie mogę tfu tfu tfu narzekać...wczoraj byliśmy u kardiologa i z serduszkiem wszystko ok! kontrola ok 2 roku życia ze względu na niezamknięty jakiśtam otwór...

malutka_mycha, Kasiulka90, Kiwona, martusiawp, Paula 90, Sansivieria, estrella, DorotaAnna lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas też różnie. Jeden wieczór idealny.. Dziecka nie ma... Drugi jak zdarta płyta jeczy i wszystko na nie oprócz rąk.
    Chyba po to żeby Nam się nie nudziło za bardzo te Nasze dzieci taki cyrk Nam robią :)

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie też narzekać nie mogę ale dzisiaj mi się dziecko do początków cofnelo. Pobudka co 3h.ledwo na oczy patrzę. Już się odzwyczailam :D

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja ogólnie też narzekać nie mogę ale dzisiaj mi się dziecko do początków cofnelo. Pobudka co 3h.ledwo na oczy patrzę. Już się odzwyczailam :D

ja jednak lepiej się czuję jak śpię np tylko 5h ale cięgiem niż 9h z przerwami co 2 godziny....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się już chyba pogodziłam z pobudkami w nocy. Od 22:00 karmiłam "tylko" 5 razy, a bywają dni, kiedy jest ich sporo więcej. Wczoraj byłam u fryzjerki i Klemek dostał 2 razy butlę z moim mlekiem. W ciągu 3 godzin wychlał prawie 300 ml... więc pije normalnie duże porcje. A ja myślałam, że on tak często woła, bo pije mało. Czyli wychodzi na to, że tak szybko spala? 😅 Ja go kiedyś nie wykarmię jak będzie zawsze tyle jadł 😂

A usypianie u nas codziennie trwa godzinę. Czasem 2 godziny, rzadko pół. Oczywiście cały ten czas z sutem w buzi! Mamin cycuś na maksa 😴

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nie ma problemu z usypianiem... kąpiel, cyc, łóżeczko... czasem leży z otwartymi oczami aż w końcu zasypia... tylko, że koleżanka zwróciła mi uwagę, że on lubi zasypiać przy cycu... i zadała mi pytanie co będzie za rok, dwa? hmmm w sumie nie wiem :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zasypianie odpukac chociaż sie nie popsulo. Kapiel, butla i do łóżeczka. Jesli jeczy po czasie to znak Ze glodny dorabiam flaszke mlody wcina i nie ma go. Dzis narazie wstal godz aktywnosci i spi znow wiec ja pedem obiad robie.

b2ujp2.png

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka super - jadl o 20.30,zasnął ok.22 i potem 5.30,później z mamusią.w łóżku do 9 i teraz też zasnął po lekkim marudzeniu a ja idę ogarniać siebie do wyjścia bo jak zje jakoś po 12 to idziemy na spacer.
    Ogar kuchni po wczorajszym robieniu krokietów do północy zostawiam na później(gary ze zlewu nie uciekną😂😂😂😂).
    Córcia ma ostatni tydzień wakacji więc póki jest pogoda jak dziś to łazimy ile się da☺️☺️☺️bo później za dnia tylko we dwójkę będziemy spacerować😉

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od.dawna mam.pytac i ciągle zapominam...
    Czy jak nosicie dzieci czy to przodem do siebie czy przodem do świata-w.pionie-czy ciemiączko macie też takie jakby zapadnięte???
    jak leży Niuni tak nie ma a jak Go noszę to owszem...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a co to za aplikacja? Bo tez właśnie myślałam o tym żeby zacząć wszystko zapisywać żeby widzieć jak ten nasz dzień wyglada itp

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Paula a co to za aplikacja? Bo tez właśnie myślałam o tym żeby zacząć wszystko zapisywać żeby widzieć jak ten nasz dzień wyglada itp
    jak tam wyszedl test na pascie? :)

• stresant Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Od.dawna mam.pytac i ciągle zapominam...
    Czy jak nosicie dzieci czy to przodem do siebie czy przodem do świata-w.pionie-czy ciemiączko macie też takie jakby zapadnięte???
    jak leży Niuni tak nie ma a jak Go noszę to owszem...
    podobno jak zapadniete to dziecko malo nawodnione i trzeba dac pic
    ja nosze przedem do swiata inaczej placz

• stresant Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi dzis otulilam szczelnie kolo szyji malego kocykiem na noc i jeszcze przykrylam koldra zeby sie ne ruszal :) kochane alleluja spal od 22 do 8 rano :) o 2 w nocy wcislam mu na spaniu cyca bo juz nie potrafilam wytrzymac...

jedyny minus ze przescieradlo cale mokre pod glowka tak sie biedak pocil.....ale chyba mu to odpowiada ...bo spi .....ja uwazam ze przegrzany i zaraz bym go rozebrala i odkryla a on chyba potrzebuje sie pocic :)

Sansivieria, martusiawp, malutka_mycha, Fasolka77, estrella, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola - pytałaś kiedyś o kombinezon z Ali. Zrobiłam rozeznanie na grupach FB i ten sklep z ciuszkami jest podobno rewelacja i wszystko jest ekstra. Mają też kombinezony.
    ebebek Store
    https://s.click.aliexpress.com/e/bPzKwdRK

Chcebycmama - moja aplikacja nazywa się "kamienia dziecka, dziennik dziecka, żywienie" firmy Wachanga. Na telefonie wyświetla się jako pielęgnacja dziecka.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

‹‹ 3814 3815 3816 3817 3818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ