X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Daffi pokaż zdjęcie tatuażu !!! Ja też planuje ale w sumie to chyba dopiero jak skończę karmić. ,😃
    Tatuaz w karmieniu nie przeszkadza :)

1c0adbae3bc4.jpg

Paula 90, estrella, Misiabella, Fasolka77, B_002, Lolka30, martusiawp, MamaAga85, Kiwona, Syska2202, Bubek lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jestem ostatnia łamaga. Wy sobie latacie po fryzjerach, robicie tatuaże, paznokcie itd.
    A ja się cieszę jak umyje głowę ostatnio.

Dzisiaj jest koniec świata. Nie usnął na jedną drzemkę i to co się dzieje to jedna wielka tragedia.

Śpi mi na rękach. Nie ma szans go odłożyć. Obudził się jak mi w brzuchu zaburczało.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Paula czyzby jakis skok?? U nas odpukac drzemki sa obowiazkowo ale tez jak za dlugo i zasnac nie moze to sie wscieka i wscieka.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my od wczoraj walczymy z temperaturą... Olga obudziła się rano cieplejsze niż zwykle i później było już tylko gorzej... Około 17 miała 39 stopni więc dostała czopek, dziś od rana około 38,5 mimo podania czopka temperatura dalej rosła więc daliśmy ibufen... Poza temperatura innych objawów brak więc pytanie czy to trzydniowka czy coś innego... Ok robi dziś częściej kupy ale może to przez te czopki... Masakra, mam nadzieję, że niedługo Olcia wróci do formy.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Misiabella - tak jak się teraz zastanawiam to w sumie wygląda właśnie na to że on poznaje daną zabawkę, ogarnie funkcje i odrzuca bo go już nie zajmuje.
    Dajesz nadzieję ;-)
    Mam też sąsiadkę która ma takiego rezolutnego synka i mieli to samo. Mały miał 1,5roku i witał mnie słowami "dzień dobry pani sąsiadko, mamusiu, widzisz, to pani sąsiadka".
    Będę teraz traktować jego aktywność jako przejaw inteligencji ;-) Może będzie mi łatwiej przetrwać 😉

Paula jakie Ignas ma zabawki? 😀

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella współczuję, dużo zdrówka dla Olgi! ❤️ ❤️

estrella lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi skok trwa i trwa... :-( niby jeszcze tydzień.

Fasolka - a jakich nie ma? Gryzaki z Mombella chyba wszystkie, języka że skip hop, żyrafke Sophie, hule kule, mate yoooidoo, kilka zabawek takich do rączki z yookidoo, karuzelkę Tiny love, kilkanaście książek, kilka durnostojek z fishera, ogródek little tikes, kilka pluszaków, grzechotek, sowę z lupilu, ta piłkę bolli, i kilka mniejszych i większych grających i niegrających. Zdarzają się dni że przelecimy całe pudelko, przeczytamy książki, pobawimy się pilotem i telefonami i nadal nudno.

Na dworze drzewa go nie interesują, bardziej rozgląda się za ludźmi, psami i samochodami. Ale do tego musi być na rękach. Bo w wózku nie siedzi a na leżąco nic nie widać.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    A my od wczoraj walczymy z temperaturą... Olga obudziła się rano cieplejsze niż zwykle i później było już tylko gorzej... Około 17 miała 39 stopni więc dostała czopek, dziś od rana około 38,5 mimo podania czopka temperatura dalej rosła więc daliśmy ibufen... Poza temperatura innych objawów brak więc pytanie czy to trzydniowka czy coś innego... Ok robi dziś częściej kupy ale może to przez te czopki... Masakra, mam nadzieję, że niedługo Olcia wróci do formy.

A może to ząbki? Jak częściej kupki robi? Mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie!

estrella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi zajebiaszczy tatoo! Czemu mnie nie dziwi, że kotwica?! 😂😂😂

Paula współczuję...to na pewno jakiś skok! Ciekawe co nowego Ignas zaprezentuje 😂

A ja zostałam sama 🙁 K. Pojechał dziś do domu i wróci po nas w piątek... Popłakałam się... W ostatnim tygodniu K. Poświęcał Buniowi więcej czasu bo ja ogarniam chrzciny, gości, porządki etc... Bunio ciągle gdzieś był wożony, nie mógł spokojnie polezec, nie spacerował, mało się bawił swoimi zabawkami... Ciągle nowe twarze, nowe miejsca... Od dziś powrót do normalności i co? Pełen obrót na brzusio! 🤗🤗🤗 Gondola już musi iść w odstawkę, ciekawe czy spacerówka, która dostałam w komplecie się sprawdzi czy trzeba będzie ogarnąć nową... Muszę pomyśleć o kojcu bo do kosza też już go chyba długo nie powkladam...
    Takie dni jak dziś wywołują u mnie nostalgię.. ale też uświadamiają mi co w życiu jest ważne... Tęsknię za K. I jak patrzę na Bunia to napływa mi do serca ocean miłości 💖💖💖

Daffi, martusiawp, MamaAga85, Misiabella, DorotaAnna, Kiwona, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi skok trwa i trwa... :-( niby jeszcze tydzień.

Fasolka - a jakich nie ma? Gryzaki z Mombella chyba wszystkie, języka że skip hop, żyrafke Sophie, hule kule, mate yoooidoo, kilka zabawek takich do rączki z yookidoo, karuzelkę Tiny love, kilkanaście książek, kilka durnostojek z fishera, ogródek little tikes, kilka pluszaków, grzechotek, sowę z lupilu, ta piłkę bolli, i kilka mniejszych i większych grających i niegrających. Zdarzają się dni że przelecimy całe pudelko, przeczytamy książki, pobawimy się pilotem i telefonami i nadal nudno.

Na dworze drzewa go nie interesują, bardziej rozgląda się za ludźmi, psami i samochodami. Ale do tego musi być na rękach. Bo w wózku nie siedzi a na leżąco nic nie widać.

Fiu fiu

Czuję się wyrodna matka....chyba Bunio ma za mało jednak 😅😅😅... Sowa z lupilu to z Lidla? Ogródka choćbym chciała to nie upchne już w salonie... U nas mata z yokidoo nie robi szału... Mam też inna.. tu szal jest.. Bunio dostał trzecia na chrzciny i aż się boję rozpakować... 😅😅😅

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka a dlaczego gondola musi pójść w odstawkę?
    Ja woziłam kilka razy Zosię w spacerówce i doszłam do wniosku że mimo wszystko w gondoli na razie bezpieczniej bo ma wyższe ścianki.
    Na spacerówkę przesiądziemy się gdy mała zacznie samodzielnie siedzieć.
    W spacerówce ostatnio musiałam ją trzymać żeby mi nie wypadła bo nogi chciała przekładać poza krawędź wózka. Nie przypnę jej pasami bo to wymusza pozycję na plecach i stabilizację a ona w gondoli się kręci i wierci oraz bawi nogami.
    Koleżanka mnie przekonała też.
    Jej synek miał kryzys jeśli chodzi o gondolę w okolicy 4 miesiąca ale gdy minął to przeszli na spacerówkę w 7 miesiącu dopiero.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu dajesz gondolową nadzieję.
    Ja będę podnosić dno gondoli, zamówiłam już szelki do gondoli. W dnie mam takie kółeczka do przypiecia szelek.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj okazało się, że jak Wikusia głodna, to zje z każdej butelki. Nawet z medeli.

martusiawp, Misiabella, DorotaAnna, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zmarł mój dziadek, a raczej dziadek męża. W lutym skończyłby 100lat.
    Niby się tego już spodziewaliśmy, a jednak żal. 😪
    A jego żona w lutym skończy 93lata.
    I jeszcze nie wie, że jest już wdową.
    Byli małżeństwem 72lata.

Daffi, Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Jak dziecko nie ma objawow a jest tak wysoka temp to robi sie mocz do badania. Moja Julcia miala 3 lub 4 tyg jak dostala zapalenia drog moczowych tylko ona goraczkowala juz pod 40 stopni.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Byli małżeństwem 72lata.
    Piękny wiek i piekny czas ze soba zyli. Niestety to sa trudne i smutne sytuacje ale nieuniknione. Ja w takich chwilach tłumacze sobie ze lepiej jak odchodza w tyn wieku i czlowieo się spodziewa niz jak np moj kuzyn nagle padl i koniec majac 32 lata lub jak tesc w pracy w porcie czekal na prom poszedl spac i sie nie obudzil.

Przezyli super czas. Watpie ze nam w dzisiejszych czasach będzie to tez dane.

Tunia76 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Piękny wiek i piekny czas ze soba zyli. Niestety to sa trudne i smutne sytuacje ale nieuniknione. Ja w takich chwilach tłumacze sobie ze lepiej jak odchodza w tyn wieku i czlowieo się spodziewa niz jak np moj kuzyn nagle padl i koniec majac 32 lata lub jak tesc w pracy w porcie czekal na prom poszedl spac i sie nie obudzil.

Przezyli super czas. Watpie ze nam w dzisiejszych czasach będzie to tez dane.
    Dokładnie, też tak uważam.
    Nawet mówiłam do teściowej, że powinna dziękować Bogu, że tak długo ma rodziców.
    Mój tata zmarł w wieku 42lat, miałam wtedy 11lat. I do dzisiaj zdarza mi się płakać z żalu, tęsknoty.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec smucenia. Idę spać.
    Życzę Wam dziewczynki spokojnych, przespanych nocy.

Misiabella, Fasolka77, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Fasolka a dlaczego gondola musi pójść w odstawkę?
    Ja woziłam kilka razy Zosię w spacerówce i doszłam do wniosku że mimo wszystko w gondoli na razie bezpieczniej bo ma wyższe ścianki.
    Na spacerówkę przesiądziemy się gdy mała zacznie samodzielnie siedzieć.
    W spacerówce ostatnio musiałam ją trzymać żeby mi nie wypadła bo nogi chciała przekładać poza krawędź wózka. Nie przypnę jej pasami bo to wymusza pozycję na plecach i stabilizację a ona w gondoli się kręci i wierci oraz bawi nogami.
    Koleżanka mnie przekonała też.
    Jej synek miał kryzys jeśli chodzi o gondolę w okolicy 4 miesiąca ale gdy minął to przeszli na spacerówkę w 7 miesiącu dopiero.

Kurcze Basia...mało miejsca już ma Bunio w gondoli...myślę o spacerówce w której można przypinać dziecko pasami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 22:58

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Byli małżeństwem 72lata.

Przykra wiadomość... Ja też mam jutro pogrzeb ...zmarł najstarszy brat mojej mamy

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3839 3840 3841 3842 3843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ