X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w spacerówce rozłożonej na płasko jeździmy od dwóch czy trzech tygodni.
    Ciągle jestem przy dziecku i nie przypinam go pasami. Jak się zsuwa to poprawiam. Jak usnie to się nie przemieszcza - wtedy siadam na ławce i odrywam wzrok od Młodego - sprawdzam telefon albo słucham muzyki.

Tunia, Fasolka - na śmierć nie da się przygotować. Ani na własną ani na czyjąś. Zawsze jest przykro. Wyrazy współczucia.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, melduje że włosy mi się już ogarnęły. Lecą normalnie, tak jak przed ciążą.
    Najgorsze było to że się tak strasznie plątały (te co wypadły zaplatywaly się w te "żywe" i robiły się pętelki i kołtuny).

Mam za to całe stado baby hair. Zakola mi się porobiły i wyglądam teraz jakbym sobie maszynka na 20mm wycięła nad skroniami.
    Muszę sobie kupić opaskę na włosy bo te krótkie lecą do oczu i laskocza nos.
    I będę wyglądać jeszcze komiczniej 😂

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy jeszcze miejsce w gondoli. Zreszta mały i tak w niej śpi na brzuchu, mamy podnoszone oparcie gondoli także jeszcze trochę i mu podniosę.

Estrella jak tam mała po nocy?

Tunia 72 lata małżeństwa to naprawdę dużo... babcia jak przyjęła wiadomość że mąż nie żyje? Żeby tylko się nie załamała. I masz racje z tymi rodzicami. Mój tata zmarł jak miałam 16 lat

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słyszałyście coś o tym, że srebrna biżuteria ciemnieje jak jest zły stan zdrowia? Mam łącznie trzy dziurki w uszach i zawsze mam tylko srebrne kuleczki założone chyba że jest jakaś okazja, ale na codzień zwykle kuleczki. I z tydzień temu zauważyłam że kolczyk z jednej dziurki zciemniał. Wiecie ten sztywny co jest w środku ucha. To są trzy takie same kuleczki kupione w tym samym czasie noszone dokładnie tak samo. I nie wiem co o tym myśleć 😂

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mało czasu na pisanie, bo skok trwa i trwa i końca nie widać. Za to wczoraj byłam z mężem w kinie 😁 tesciowie zostali z Kazem a ten radosny, nie płaczacy, no dziecko skarb 😂 nie wierzą nam, że daje w kość 😂
    Daffi, fajny tatuaż, ja też jestem na etapie myślenia o kolejnym.
    Współczuję pogrzebow, dziewczyny. Trzymajcie się.

Ja mam 4 okres od porodu, nadal obfity. W tym tyg idę do gina, będę rozmawiać o wkladce hormonalnej.
    Kaz wstaje, lecę 😘

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:

Estrella jak tam mała po nocy?

Wydaje mi się że jest ciut lepiej. Wieczorem dostała ibufen i rano miała 38.55 w pupie więc tragedii nie ma. Udało mi się zebrać trochę moczu do woreczka więc mąż zawiozl do badania. Zobaczymy... Mam nadzieję że dziś już będzie lepiej. Bo skok i temperatura plus Kinia w domu to mieszanka wybuchowa 🤦‍♀️

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w sobotę na pogrzebie :( zaczyna mnie strach oblatywac że za chwilę będzie kolej na moją babcie bo jakoś wszyscy z jej kręgu się tracą.

Ja właśnie jestem na etapie kupowania spacerówki, zobaczymy w czym Nina będzie jeździć. Ma dni że gondola jest okil i cały spacer przespi a później gaworzy a są dni że od razu jest wrzask.

Ja już nie wiem kiedy mam okres. Miałam dwa dziwne krwawienia w odstępie 10 dni. Jak zaczęło mi się to drugie to zaczęłam brać tabletki anty więc już teraz nie ma bata, będzie co 28 dni

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona a jak Ty się czujesz?

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Mycha 😘 jest różnie, ale nie będę Wam tu smucic. Grunt, że udaje się wszystko ogarniać. Czytam Was często i jestem z Wami sercem, cieszę się z każdych dobrych wieści od Was, to mi daje siłę 😘

DorotaAnna, Paula 90, Lolka30, malutka_mycha, MamaAga85, Kasiulka90, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • ZielonaCytryna Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Od jakiegoś czasu was podczytuje, mega sympatyczne z was dziewczyny (przynajmniej z postów tak wynika:). Ja sama mam córeczkę z końca maja. Pamietam, że któraś z was wspominała tutaj o nosidle Marsupi. Sama chce się w nie zaopatrzyć tylko nie wiem jaki rozmiar dobrać. Ja jestem drobna i dla mnie było by S/M ok, ale zastanawiam się czy mój mąż mógłby tez wtedy nosidła używać... Jakie rozmiary wy macie? Nosicie same czy wasz partner tez daje radę? Czy polecacie to nosidło?

Ps. Bardzo lubię was czytać bo wasze dzieciaczki wyprzedzają moją o jakiś miesiąc, dzięki czemu wiem czego mogę się spodziewać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 18:23

jyrwp2.png[/link]
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi bardziej niż o karmienie chodzi o mój strach co do tatuażu 😃 mam na stopie i ten ból co był .... 😂😂

Daffi lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Daffi, udanego wyjazdu! 😉

A czy któraś z Was planuje podróż samolotem z dzieckiem? Ponoć z niemowlęciem też można.

Ja byłam w Grecji z Hubertem jak miał nie całe 3 miesiące a za tydzień lecimy na Teneryfę to będzie gorszy lot bo trwa 5,5 h młody bardzo dzielnie zniósł podróż ;)

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Ja byłam w Grecji z Hubertem jak miał nie całe 3 miesiące a za tydzień lecimy na Teneryfę to będzie gorszy lot bo trwa 5,5 h młody bardzo dzielnie zniósł podróż ;)
    Woow! Rewelka! A trzymałaś go na kolanach? Czy był w nosidle? Ta kwestia bezpieczeństwa i ewentualnych turbulencji/lecących ciężkich przedmiotów mnie martwi. Wiem, że baaardzo rzadko się zdarza, ale jednak.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Daffi bardziej niż o karmienie chodzi o mój strach co do tatuażu 😃 mam na stopie i ten ból co był .... 😂😂
    Boli?? Moj nastepny jest w kostce i na stopie hihi
    Chyba gorszego bolu jak porod miec nie bede :)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz urlop krotki dobiegl konca ale niestety M jutro musi juz do pracy a Fifi ma szczepienie druga dawke 5w1. Ehh mam nadzieję ze pojdzie nam szybko i sprawnie i nie bedzie zbyt dużego płaczu.
    Zobaczymy ile przybral od ostatniego szczepienia i wazenia.. Mielismy 7440g dokładnie 17 dni temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 22:35

martusiawp lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• B_002 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaCytryna wrote:
    Cześć!
    Od jakiegoś czasu was podczytuje, mega sympatyczne z was dziewczyny (przynajmniej z postów tak wynika:). Ja sama mam córeczkę z końca maja. Pamietam, że któraś z was wspominała tutaj o nosidle Marsupi. Sama chce się w nie zaopatrzyć tylko nie wiem jaki rozmiar dobrać. Ja jestem drobna i dla mnie było by S/M ok, ale zastanawiam się czy mój mąż mógłby tez wtedy nosidła używać... Jakie rozmiary wy macie? Nosicie same czy wasz partner tez daje radę? Czy polecacie to nosidło?

Ps. Bardzo lubię was czytać bo wasze dzieciaczki wyprzedzają moją o jakiś miesiąc, dzięki czemu wiem czego mogę się spodziewać :D
    Cześć :)
    Ja akurat nie używam nosidła, ale jeśli zamierzasz nosić dziecko już teraz to warto zastanowić się nad nosidłem hybrydowym.
    Marsupi to nosidło ergonomiczne, a takie wskazane jest dopiero gdy dziecko samodzielnie siedzi.
    Wiem, że są fizjoterapeuci którzy uznają że takie nosidło może być od urodzenia, ale jednak większość artykułów mówi inaczej.
    Warto więc poczytać sporo zanim się kupi. Też zastanawiam się nad nosidłem, ale już dla takiego siedzącego dziecka na potem. Na razie jestem na etapie poszukiwań.

https://www.ekomaluch.pl/Nosidlo-ergonomiczne-co-i-jak-blog-zul-1533646230.html

Misiabella, Lolka30 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kurcze Basia...mało miejsca już ma Bunio w gondoli...myślę o spacerówce w której można przypinać dziecko pasami
    No jak mało miejsca to pewnie trzeba będzie, u mnie w gondoli jeszcze całkiem sporo.
    A przypinać pasami chcę dopiero gdy Zosia będzie samodzielnie siedziała. A spacerówka bez przypinania wydaje mi się niezbyt bezpieczna, bo mam strasznie ruchliwe dziecko.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dzisiaj zmarł mój dziadek, a raczej dziadek męża. W lutym skończyłby 100lat.
    Niby się tego już spodziewaliśmy, a jednak żal. 😪
    A jego żona w lutym skończy 93lata.
    I jeszcze nie wie, że jest już wdową.
    Byli małżeństwem 72lata.
    Tunia76 wrote:
    Dokładnie, też tak uważam.
    Nawet mówiłam do teściowej, że powinna dziękować Bogu, że tak długo ma rodziców.
    Mój tata zmarł w wieku 42lat, miałam wtedy 11lat. I do dzisiaj zdarza mi się płakać z żalu, tęsknoty.
    Tunia wyrazy współczucia :( Smutny czas, ale z drugiej strony dziadek miał piękne życie skoro z żoną udało im się być tak długo.
    Mój tata zmarł kilkanaście dni przed 30 rocznicą ślubu. Jego oboje rodzice nadal żyją.
    Trzeba się cieszyć gdy ludzie żyją tak długo, mimo że odchodzą to można się było tego spodziewać.
    Większy jest żal gdy tracimy kogoś przedwcześnie.

Tunia76 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi boli jak fiks .. tam tłuszczu nie ma , sama skóra i kości 😂 także cieszę się że był w miarę mały i szybko go zrobiła 😂

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Daffi boli jak fiks .. tam tłuszczu nie ma , sama skóra i kości 😂 także cieszę się że był w miarę mały i szybko go zrobiła 😂
    Az zaczynam sie stresowac :D nie wiem czy moj jest taki maly teraz hmm

b2ujp2.png

‹‹ 3840 3841 3842 3843 3844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ