Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
stresant wrote:mycha u nas tez ciagle rusza nogani i rekami bije sie po glowie....mysle nad wizyta u neurologa u nas nawet przez sen jest nie spokojny i sie rusza......jak pije z piersi to ciagle nim narywa.....do tego mial juz 4 razy drgawki
Czytam właśnie o zaburzeniach integracji sensorycznej gdzie występuje ten brak świadomości własnego ciała o którym Dorota pisała. Tylko to już specjalista musiałby ocenić co jest jeszcze fizjologiczne a co jest zaburzeniem. Ja będę jeszcze obserwować, na razie wg neurologa jest ok to nie będę się czepiać. Ale też na pewno za jakiś czas wrócę do niegostresant lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Dorota no jakbyś moja opisała. Też tych rąk nie wyciąga i miota tymi konczynami na wszystkie strony. A w ogóle nie przechodziła przez kanał bo cc. To by wiele tłumaczyło. A czymś go owijalas czy tylko tak mocno przytulalas?
No właśnie fizjo mówiła, że to typowe dla dzieci z cc. A u mnie przez to że takie szybkie parcie. Mocno przytulać i mocno „ugniatać” wszystkie części ciała. Stukać piętkami o siebie m, brać ręce i dotykać głowy, brzucha, kolan (nawet jak są dłonie zamknięte w piąstki). Ogólnie ćwiczymy jeszcze brzuszek. Może Nie rusza się mniej ale mniej chaotycznie na pewnomalutka_mycha lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
I muszę się wybrać do pediatry po skierowanie do neurologa albo znaleźć jakiegoś dobrego neurologa prywatnie, właśnie żeby to skonsultować.
Ogólnie nie wydaje mi się żeby to było coś strasznego Mycha wiec się nie martwmalutka_mycha lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Martusia u nas ostatnio była podobna sytuacja z tym, ze widziałam, ze coś my się śni. Spał w łóżeczku i tak niespokojnie kwekal, brzuszek mu bardzo chodził w górę i w dół - oddychał tak szybko, powieki mu drgały - myśle na bank mu się coś złego śni to zaczęłam go głaskać i robić „szszszzzzzz”. Trochę się uspokoil i dalej spal to wyszłam do kuchni a ten w ryk... przeokropny płacz, łzy jak grochy, caly czerwony, buzia mokra od lez.... za serce peka! Pomoglo utulenie, ale biedactwo chyba mial jakis koszmar
-
chce_byc_mama wrote:...a tak wogole jak pisalam wczesniej, ze gryzak grzybek sie u nas nie sprawdzil - no to Mlody musial do niego “dojrzec” - teraz nje wyjmuje go praktycznie z ust😃
teraz go uwielbia
martusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A u nas wczoraj po kąpieli zamiast spania było jęczenie...cyc nie pomagał bo albo szarpał suty albo się śmiał...odstawiony jęczał i wkładał rączki do buzi.. dostał grzyba, żyrafę i gryzaka nawet odpaliłam z curaproxu i nic...K. zdiagnozował ząbki...no może..ale ja na dole nic nie widzę...jak już to u góry jedynki ...widać je tak jakby chciały wyjsc nie dołem a na wprost...tak jak w kierunku wystawianego języka... Dałam osanit granulki i posmarowalam dziąsła żelem (dzięki Kiwona! *
Po chwili cyc i zasnął...noc spokojna... trzy pobudki na cyca, każda po 10 min, łóżeczko i lulu
Kiwona lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
U Nas nocka spoko minęła .Natan zasnął w końcu i spał normalnie do 5.30🥰
Martusia i Kasiulka współczuję tego płaczu przez sen...😕😕😕też mi się wydaje,że to mogą być złe sny...
U nas Mombella szału nie robi😉😉
Dziś znowu w okolicach 30 stopni więc póki ci siedzimy w domu.Nini śpi a ja jem lody😋😋😋😋 -
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Stresant - ja mam z tyłu głowy tłuszczaka od urodzenia. Do tej pory go mam, jest mały i nie rośnie więc lekarze kazali nie ruszać. Może to to. Też muszę odpowiednio ustawić głowę żeby go wyczuć.
-
spotkalyscie sie kiedys z takim guzem na czole? maly to ma od urodzenia i wychodzi tylko jak zmarszczy czolo
w przyszlym tygodniu ide do pediatry i na usg....[/QUOTE]
Ja nie ale dobrze, że idziesz do lekarza. Mam nadzieję, że to nic niepokojącego
Fasolka77
-
nick nieaktualny