X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    Dziękuję Kochane za modlitwe i wsparcie. Dziś po południu Tato odszedł od Nas.

Pękło mi serce Mamuś 😩😩😩
    Przyjmij wyrazy współczucia, pisz jak będziesz potrzebować czegokolwiek 😘

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    A to ciekawe z ta polozna srodowiskowa, ktora ma sprawdzac warunki bytowe, to ta po porodzie co przychodzi, nie mogla takiej rubryczki wypelnic? Bez sensu. Tak mi przyszlo na mysl, ze kiedys nasza lekarka sie zapytala jakie mamy warunki lokalowe, bardzo dobre, dobre, dostateczne...Nie wiedzialam, o co jej chodzi i powiedzialam, ze dobre, bo mamy dwa pokoje, a moglibysmy miec trzy :) Z tym ze nasz salon ma 35 m2 razem z aneksem kuchennym i jest gdzie pobiegac :) Moze to pytanie, bylo w zastepstwie owej wizyty, jakos nie wierze, ze ktos tu przyjdzie, biorac pod uwage ze polozna byla raz. Pytala sie czy potrzebuje, by przyszla raz jeszcze, ja powiedzialam ze nie ma takiej potrzeby i zadowolona byla kazda ze stron ;)

U nas pediatra na wizycie domowej wypełniał te rubryki dot warunków bytowych

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwonia, moja przyjaciolka ma problemy z tarczyca i rownorzednie, co jakis czas rozne stany lękowe. Dobrze jest tarczyce miec pod kontrola. Kiedys myslala ze to sytuacja zyciowa wpedza ja w depresje, a okazalo sie ze to sprawy biochemiczne.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, bardzo mi przykro z powodu Twojego taty :((

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama19 przytulam mocno ❤️

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama19 bardzo mi przykro 😢. Wierzyłam że będzie dobrze po tym jak pisałaś że Go wybudzili. Gdybyś czegoś potrzebowała daj znać 😗

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama 19 wyrazy współczucia 😪😪😪trzymaj się dzielnie Kochana❤❤❤❤

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    A ten posiłek zastępuje mleko? Czy dostaje słoiczek o jeszcze mleko bo nie najedzony?
    Ja daję 4 dni jedno warzywo. A jak łączysz smaki? Jeśli mogę jeszcze zapytać. U nas na razie była cukinia, dzisiaj ugotowałam kompot z jabłek , to nie będę nic dawać do jedzenia. I kolejna to będzie dynia.
    Mały najpierw zajada cysia, po 30 min max do godz. dostaje warzywka i wodę do popicia, i kolejne karmienie w normalnym odstępie czasowym od poprzedniego.
    Co do łączenia smaków to wyglada to mnoej wiecej tak:1.Marchewka 2 Marchewka, 3 ziemniak, 4.ziemniak+marchewka, 5 cukinia, 6cukinia +ziemniak, 7 pietruszka, 8 pietruszka+marchewka 8. Bataty, 9.bataty +marchewka 10. Pietruszka+marchew+cukinia itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 00:11

martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam powiedzieli że oni muszą to mieć - w sensie dane z wizyty patronazowej.
    Przychodzi inna osoba - to jest pielęgniarka środowiskowa a ta co przychodzi na początku to położna.

Te wizyty mają na celu sprawdzenie warunków w jakich jest dziecko, czy nie ma w domu patologii itd.
    Moim zdaniem zamysł tej całej imprezy jest bardzo spoko. Ale one tylko pytają, nasza usiadła na narożniku i nawet nie obejrzała dziecka. A myślę że powinna przede wszystkim na dziecku się skupić, sprawdzić czy nie jest bite, czy nie ma siniaków itd. Przecież o to chodzi 🤔
    Więc sam zamysł super, może mogliby wykrywać wczesne objawy patologii. Ale one to traktują jak kolejny papierek do wypełnienia. Nawet nie musiałam nic podpisać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama - bardzo mi przykro

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama strasznie mi przykro :(

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama tak strasznie mi przykro. Płaczę razem z Toba. Trzymajcie się.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nastepna taka wizyta patronazowa zaplanowana jest na pol roczku dziecka. Z Julka mialam takie wizyty do wieku przedszkolnego jakos.. Dobrze ze ktos sprawdza i wpisy zostawia. Jak cos niepokoi zawsze do mopsu moze zglosic.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Paula nastepna taka wizyta patronazowa zaplanowana jest na pol roczku dziecka. Z Julka mialam takie wizyty do wieku przedszkolnego jakos.. Dobrze ze ktos sprawdza i wpisy zostawia. Jak cos niepokoi zawsze do mopsu moze zglosic.
    Nam mówiła że nie ma zastrzeżeń więc już żadnych wizyt nie będzie. Jeśli są zastrzeżenia to po jakimś czasie przychodzą jeszcze raz.
    Tak też w internecie czytałam.
    No ciekawa jestem. Mi tam rybka, niech sobie przychodzi ;-)
    Akurat ta co była u nas była bardzo sympatyczna i się nagadac nie mogliśmy z nią z mężem 😊

• Daffi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Nam mówiła że nie ma zastrzeżeń więc już żadnych wizyt nie będzie. Jeśli są zastrzeżenia to po jakimś czasie przychodzą jeszcze raz.
    Tak też w internecie czytałam.
    No ciekawa jestem. Mi tam rybka, niech sobie przychodzi ;-)
    Akurat ta co była u nas była bardzo sympatyczna i się nagadac nie mogliśmy z nią z mężem 😊
    U mnie zastrzeżeń nie miala. Ale moze zalezy tez od gmin w jakich mieszkamy. U nas taka wizyta odbywa sie po 6 tyg zycia dziecka.. Na pol roku i praktycznie pozniej co rok mniej wiecej jak bilanse i w wieku przedszkolnym aie kończy opieka srodowiskowej. Stos papierkow tylko nam wypisywala i nic to w zasadzie nie wnosilo ale mysle ze jak mialaby jakies podejrzenia to jest to dosc dobra opcja do zawiadomienia odpowiednich instytucji. W internecie duzo rzeczy pisza.. Przerobilam to z Jula i teraz Pani juz zapowiedziała ze bedzie na pol roczku Filipa ale ze to moze nie być idealnie na 6 mcy i moze byc trochę po i z kimkolwiek rozmawiam to każdy je ma wiec nie może byc 100% gminy patologicznej objetej opieka srodowiskowa wiec to taki standard jak polozna przez 6 tyg.

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - do 4 roku życia są tzw. wizyty profilaktyczne, czyli bilanse. U nas one odbywają się w przychodni. Wizyty patronazowe położnej są w pierwszych 6 tygodniach życia. A wizyty patronazowe pielęgniarki mogą być dwie w przypadku jeśli podczas pierwszej stwierdzi się jakieś nieprawidłowości.
    Pierwsza wizyta pielęgniarki jest w około 4 miesiącu życia dziecka. Druga jeśli konieczna to około 9 miesiąca życia.
    Tak jest w ustawie w sprawie świadczeń gwarantowanych z zakresu podstawowej opieki zdrowotnej.
    Moze u Was małą gmina i tak sobie to planuja że robią w domu te bilanse.
    Ale w sumie bilans powinien być robiony przez lekarza a nie pielęgniarkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka - te staniki mom to be które kupiłaś nadają się do lekkiego modelowania biustu? W sensie czy ta koronka (materiał miseczki) jest dość sztywny czy to typowy elastyczny mięczak? Przy moich baniakach potrzebuję wsparcia :D

Napisałam do producenta, ale zdecydowanie bardziej podeprę się Twoją opinią :)

Chodzi mi konkretnie o modele:
    FLOW SOFT PIONOWY
    i
    MAMA GLAMOUR SOFT

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 08:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - Tobie zaraz pęknie 10 tysięcy postów. Nasz forumowy turboszrajber :D

martusiawp, Fasolka77, Kiwona, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - do 4 roku życia są tzw. wizyty profilaktyczne, czyli bilanse. U nas one odbywają się w przychodni. Wizyty patronazowe położnej są w pierwszych 6 tygodniach życia. A wizyty patronazowe pielęgniarki mogą być dwie w przypadku jeśli podczas pierwszej stwierdzi się jakieś nieprawidłowości.
    Pierwsza wizyta pielęgniarki jest w około 4 miesiącu życia dziecka. Druga jeśli konieczna to około 9 miesiąca życia.
    Tak jest w ustawie w sprawie świadczeń gwarantowanych z zakresu podstawowej opieki zdrowotnej.
    Moze u Was małą gmina i tak sobie to planuja że robią w domu te bilanse.
    Ale w sumie bilans powinien być robiony przez lekarza a nie pielęgniarkę
    U nas przychodzi pielegniarka nie wiem po co w zasadzie.. Nawet dziecka nie oglada i zawsze powtarzała ze nie musi byc Julki nawet w domu bylebym jej podpis zlozyla. Bilanse sa normalnie w przychodni z lekarzem ale zawsze przed bilansem byla pielegniarka uzupelnic swoje dokumenty.
    Nawet jesli zaczytalas cos w necie to nie znaczy ze tak jest bo wg Twoich slow jestem patologia u której wykryto nieprawidlosci..
    U nas w miescie taka praktyka funkcjonuje na pewno od 10 lat bo od wtedy mam dziecko i wiem to z doświadczenia... Ale rozumiem ze moje miasto jest pelne zastrzeżeń :D moja bratowa, kolezanki.. Zobaczymy w praktyce czy Cie wiecej nie odwiedzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 08:10

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Kasiulka - te staniki mom to be które kupiłaś nadają się do lekkiego modelowania biustu? W sensie czy ta koronka (materiał miseczki) jest dość sztywny czy to typowy elastyczny mięczak? Przy moich baniakach potrzebuję wsparcia :D

Napisałam do producenta, ale zdecydowanie bardziej podeprę się Twoją opinią :)

Chodzi mi konkretnie o modele:
    FLOW SOFT PIONOWY
    i
    MAMA GLAMOUR SOFT

Paula ja kupiłam i są lekko sztywne te koronki
    Ja wzięłam mama grace soft

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 08:20

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3867 3868 3869 3870 3871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ