Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiabella wrote:A to ciekawe z ta polozna srodowiskowa, ktora ma sprawdzac warunki bytowe, to ta po porodzie co przychodzi, nie mogla takiej rubryczki wypelnic? Bez sensu. Tak mi przyszlo na mysl, ze kiedys nasza lekarka sie zapytala jakie mamy warunki lokalowe, bardzo dobre, dobre, dostateczne...Nie wiedzialam, o co jej chodzi i powiedzialam, ze dobre, bo mamy dwa pokoje, a moglibysmy miec trzy
Z tym ze nasz salon ma 35 m2 razem z aneksem kuchennym i jest gdzie pobiegac
Moze to pytanie, bylo w zastepstwie owej wizyty, jakos nie wierze, ze ktos tu przyjdzie, biorac pod uwage ze polozna byla raz. Pytala sie czy potrzebuje, by przyszla raz jeszcze, ja powiedzialam ze nie ma takiej potrzeby i zadowolona byla kazda ze stron
U nas pediatra na wizycie domowej wypełniał te rubryki dot warunków bytowychMisiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Kiwonia, moja przyjaciolka ma problemy z tarczyca i rownorzednie, co jakis czas rozne stany lękowe. Dobrze jest tarczyce miec pod kontrola. Kiedys myslala ze to sytuacja zyciowa wpedza ja w depresje, a okazalo sie ze to sprawy biochemiczne.
-
Mama19 bardzo mi przykro 😢. Wierzyłam że będzie dobrze po tym jak pisałaś że Go wybudzili. Gdybyś czegoś potrzebowała daj znać 😗Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnymartusiawp wrote:A ten posiłek zastępuje mleko? Czy dostaje słoiczek o jeszcze mleko bo nie najedzony?
Ja daję 4 dni jedno warzywo. A jak łączysz smaki? Jeśli mogę jeszcze zapytać. U nas na razie była cukinia, dzisiaj ugotowałam kompot z jabłek , to nie będę nic dawać do jedzenia. I kolejna to będzie dynia.
Co do łączenia smaków to wyglada to mnoej wiecej tak:1.Marchewka 2 Marchewka, 3 ziemniak, 4.ziemniak+marchewka, 5 cukinia, 6cukinia +ziemniak, 7 pietruszka, 8 pietruszka+marchewka 8. Bataty, 9.bataty +marchewka 10. Pietruszka+marchew+cukinia itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 00:11
martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNam powiedzieli że oni muszą to mieć - w sensie dane z wizyty patronazowej.
Przychodzi inna osoba - to jest pielęgniarka środowiskowa a ta co przychodzi na początku to położna.
Te wizyty mają na celu sprawdzenie warunków w jakich jest dziecko, czy nie ma w domu patologii itd.
Moim zdaniem zamysł tej całej imprezy jest bardzo spoko. Ale one tylko pytają, nasza usiadła na narożniku i nawet nie obejrzała dziecka. A myślę że powinna przede wszystkim na dziecku się skupić, sprawdzić czy nie jest bite, czy nie ma siniaków itd. Przecież o to chodzi 🤔
Więc sam zamysł super, może mogliby wykrywać wczesne objawy patologii. Ale one to traktują jak kolejny papierek do wypełnienia. Nawet nie musiałam nic podpisać. -
nick nieaktualny
-
Paula nastepna taka wizyta patronazowa zaplanowana jest na pol roczku dziecka. Z Julka mialam takie wizyty do wieku przedszkolnego jakos.. Dobrze ze ktos sprawdza i wpisy zostawia. Jak cos niepokoi zawsze do mopsu moze zglosic.
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Paula nastepna taka wizyta patronazowa zaplanowana jest na pol roczku dziecka. Z Julka mialam takie wizyty do wieku przedszkolnego jakos.. Dobrze ze ktos sprawdza i wpisy zostawia. Jak cos niepokoi zawsze do mopsu moze zglosic.
Tak też w internecie czytałam.
No ciekawa jestem. Mi tam rybka, niech sobie przychodzi
Akurat ta co była u nas była bardzo sympatyczna i się nagadac nie mogliśmy z nią z mężem 😊 -
Paula 90 wrote:Nam mówiła że nie ma zastrzeżeń więc już żadnych wizyt nie będzie. Jeśli są zastrzeżenia to po jakimś czasie przychodzą jeszcze raz.
Tak też w internecie czytałam.
No ciekawa jestem. Mi tam rybka, niech sobie przychodzi
Akurat ta co była u nas była bardzo sympatyczna i się nagadac nie mogliśmy z nią z mężem 😊Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaffi - do 4 roku życia są tzw. wizyty profilaktyczne, czyli bilanse. U nas one odbywają się w przychodni. Wizyty patronazowe położnej są w pierwszych 6 tygodniach życia. A wizyty patronazowe pielęgniarki mogą być dwie w przypadku jeśli podczas pierwszej stwierdzi się jakieś nieprawidłowości.
Pierwsza wizyta pielęgniarki jest w około 4 miesiącu życia dziecka. Druga jeśli konieczna to około 9 miesiąca życia.
Tak jest w ustawie w sprawie świadczeń gwarantowanych z zakresu podstawowej opieki zdrowotnej.
Moze u Was małą gmina i tak sobie to planuja że robią w domu te bilanse.
Ale w sumie bilans powinien być robiony przez lekarza a nie pielęgniarkę
-
nick nieaktualnyKasiulka - te staniki mom to be które kupiłaś nadają się do lekkiego modelowania biustu? W sensie czy ta koronka (materiał miseczki) jest dość sztywny czy to typowy elastyczny mięczak? Przy moich baniakach potrzebuję wsparcia
Napisałam do producenta, ale zdecydowanie bardziej podeprę się Twoją opinią
Chodzi mi konkretnie o modele:
FLOW SOFT PIONOWY
i
MAMA GLAMOUR SOFT
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 08:00
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Daffi - do 4 roku życia są tzw. wizyty profilaktyczne, czyli bilanse. U nas one odbywają się w przychodni. Wizyty patronazowe położnej są w pierwszych 6 tygodniach życia. A wizyty patronazowe pielęgniarki mogą być dwie w przypadku jeśli podczas pierwszej stwierdzi się jakieś nieprawidłowości.
Pierwsza wizyta pielęgniarki jest w około 4 miesiącu życia dziecka. Druga jeśli konieczna to około 9 miesiąca życia.
Tak jest w ustawie w sprawie świadczeń gwarantowanych z zakresu podstawowej opieki zdrowotnej.
Moze u Was małą gmina i tak sobie to planuja że robią w domu te bilanse.
Ale w sumie bilans powinien być robiony przez lekarza a nie pielęgniarkę
Nawet jesli zaczytalas cos w necie to nie znaczy ze tak jest bo wg Twoich slow jestem patologia u której wykryto nieprawidlosci..
U nas w miescie taka praktyka funkcjonuje na pewno od 10 lat bo od wtedy mam dziecko i wiem to z doświadczenia... Ale rozumiem ze moje miasto jest pelne zastrzeżeńmoja bratowa, kolezanki.. Zobaczymy w praktyce czy Cie wiecej nie odwiedzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 08:10
-
Paula 90 wrote:Kasiulka - te staniki mom to be które kupiłaś nadają się do lekkiego modelowania biustu? W sensie czy ta koronka (materiał miseczki) jest dość sztywny czy to typowy elastyczny mięczak? Przy moich baniakach potrzebuję wsparcia
Napisałam do producenta, ale zdecydowanie bardziej podeprę się Twoją opinią
Chodzi mi konkretnie o modele:
FLOW SOFT PIONOWY
i
MAMA GLAMOUR SOFT
Paula ja kupiłam i są lekko sztywne te koronki
Ja wzięłam mama grace softWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 08:20
Paula 90 lubi tę wiadomość
Fasolka77