Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem czy od zębów czy coś się dzieję ale Mały dziś 4 razy miał jakby biegunke...zjadl i doslownie po chwili mleko takie jakby z kawalkami-jakby coś nje trafił(sory za szczegóły)...nie dość , że mocno ulewa to jeszcze to ...żeby mi się nie odwodnił albo jakiegoś wirusa nie złapał...
-
A ja dzis zrobiłam ekspedycje po Michalka do przedszkola i choc cel został osiagniety, to wrocilismy godzine pozniej niz oczekiwalam, a czulam sie urąbana po pachy...Myslalam ze tam dotre w 45 minut, a droga zajmuje godzine, zakladalam ze nie bede jechac komunikacja miejska, ale musialam, choc kilka przystankow, bo rower michalka wypadal mi z bagaznika spod wozka co chwile i to juz mnie tak upocilo, ze tylko myslalam ciagle „ja prdle, to jakas masakra”, potem jak wracalam z michalkiem, to wyhaczyl plac zabaw i musialam uzyc duzo wysilku „intelektualnego” by go naklonic, by ruszac dalej, ale 20 min bylo w plecy, choc to i tak sukces. Maly godzine pozniej zjadl niz mial, ale na szczescie spal, za to w domu byl rozdrazniony po tej wyprawie życia...
-
I w ogole to mnie bolal caly „narząd ruchu”, potej akcji i jak tak szlam i szlam, michalka pilnujac na tym rowerze i pchajac wozek to mialam wrazenie ze mi macica z wnetrznosciami na zewnatrz wyleci. Musze zaczac cwiczyc miesnie dna miednicy, bo cos sie porabalo po cesarce.
-
nick nieaktualnyU mnie na zakolach pełno małych włosków. Ignacemu też na całej głowie rośnie "druga tura" i mamy podobna długość tych nowych 😂
Odrośnie to na pewno
My już od godziny na chodzie. Na początku Igs spał mi do 10. A teraz 5-6 i koniec. A ja bym tak jeszcze pospala 😴 -
malutka_mycha wrote:Biorę tabletki dla ciężarnych bo mi zostały a słyszałam że są naszpikowane witaminami. Ale muszę chyba zastosować celowana kuracje tylko do apteki nie potrafię dotrzeć
Zamów on line 😁 ja miałam gratisy vitapilu do femaltikera i korzystałam...w sumie ok miesiaca.... I nie wypadały mi więcej jak zwyklemalutka_mycha lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Mi jeszcze wypadają włosy, ale już mniej. Mam krótkie, więc nie martwię się bardzo, ale biorę nadal biotebal.
Kaz widzi wzrokiem za jedzeniem, ale ja się nie spieszę z rozszerzaniem diety, jeszcze jest zbyt wiotki. Nawet smoczki do butelek ma nadal 0-3,bo te 3+ są jeszcze za duze, krztusi się.
Zlamalam ząb 😫 wczoraj podczas obiadu ylamal mi się kawałek siódemki 🤬 dzisiaj jadę do dentysty. Ja tego zęba naprawialam już kilka razy, kupę kasy w niego zainwestowałam, ale coś czuję że już do wyrwania pójdzie 😶
Zrobiłam badania i mam przekroczony poziom prolaktyny, niedobór Wit d3 i zbyt wysoki cholesterol. Zawsze coś... -
Mi włosy tez strasznie lecą ale jeszcze ma co lecieć.
Udalo nam sie zdobyc inny smoczek ktorego Filip zaakceptowal.
Pierwsza noc za nami z nowym smoczkiem. Pobudka na jedzonko 4.20 i 7.20 i spi dalej a ja chyba kawke wypije i zjem śniadanko.
Te które uzywaja bibsa wymieniajcie co 30dni. Dopiero teraz znalazlam to info ale kauczuk hevea ssany sie rozciaga.. Nasza koncowka bibsa miala olbrzymie rozmiary.. Obwod az prawie 7cm a startowo chyba jest 5cm. To sprawiło ze nie mogl Filip innego smoka bo sie przyzwyczail do giganta a juz był nie szczelny i musialam go pożegnać. -
malutka_mycha wrote:Misia kwestia wprawy. Będzie tylko lepiej. A Michałek na tym rowerku chociaż trochę jechał? Czy tylko zawadzal? Może ogranicz zbędne gadżety które utrudniają Wam podroz
-
Misiabella wrote:Co Ty bez roweru to cala wyprawa nie wypalilaby. Bo to dluga droga i on na piechote tyle by nie przeszedl. On swietnie jezdzi, to rower z pedalami bez bocznych kolek i jezdzi na nim jak „stary”. Tyle ze go trzeba pilnowac, by nie wjechal beze mnie na zielonym swietle. Mielismy kiedys taka sytuacje ze ja sie zgielam po kocyk do bagaznika wizka a michalek ruszyl sam na zielonym. Jakis palant oczywiscie chcial przejechac na zielonym, ale ruszylam na ulice machajac rekami. Od tamtej pory Michalek wie, ze nie moze wjezdzac sam na ulice, a ja ze bezwzglednie musze tego pilnowac.
-
nick nieaktualnyDaffi - każdy smoczek powinno się wymieniać co 30dni bo te silikonowe też się rozciągają, tracą sprężystość i powstają mikrouszkodzenia w których zbierają się bakterie. Teoretycznie w silikonie wolniej niż w kauczuku ale 30 dni to bezpieczna granica.
-
Paula 90 wrote:Daffi - każdy smoczek powinno się wymieniać co 30dni bo te silikonowe też się rozciągają, tracą sprężystość i powstają mikrouszkodzenia w których zbierają się bakterie. Teoretycznie w silikonie wolniej niż w kauczuku ale 30 dni to bezpieczna granica.
-
Te silikonowe wystarczy co 3 miesiace. Moj zwyklego smoka do ssania niestety nie zalapal. Woli swoje dlonie, kocyk. Moze kilka razy mi sie udalo mu przemycic jak byl mocno senny, a tak to gryzie wypluwa i szaleje z tym smokiem.
-
Tez mi sie wydawalo ze co 3 miesiace i dlatego nad bibsem nie myślałam a dostalan pierwszego w ozdobnym pudeleczku nie bylo etykiety i stad nawet nie wpadlam na pomysl by poczytac. Ale kauczuk musi byc wymieniany co 30dni dlatego napisalam gdyby ktoras popadla w ten sam klopot co ja.
Misiabella lubi tę wiadomość