X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy od zębów czy coś się dzieję ale Mały dziś 4 razy miał jakby biegunke...zjadl i doslownie po chwili mleko takie jakby z kawalkami-jakby coś nje trafił(sory za szczegóły)...nie dość , że mocno ulewa to jeszcze to ...żeby mi się nie odwodnił albo jakiegoś wirusa nie złapał...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zrobiłam ekspedycje po Michalka do przedszkola i choc cel został osiagniety, to wrocilismy godzine pozniej niz oczekiwalam, a czulam sie urąbana po pachy...Myslalam ze tam dotre w 45 minut, a droga zajmuje godzine, zakladalam ze nie bede jechac komunikacja miejska, ale musialam, choc kilka przystankow, bo rower michalka wypadal mi z bagaznika spod wozka co chwile i to juz mnie tak upocilo, ze tylko myslalam ciagle „ja prdle, to jakas masakra”, potem jak wracalam z michalkiem, to wyhaczyl plac zabaw i musialam uzyc duzo wysilku „intelektualnego” by go naklonic, by ruszac dalej, ale 20 min bylo w plecy, choc to i tak sukces. Maly godzine pozniej zjadl niz mial, ale na szczescie spal, za to w domu byl rozdrazniony po tej wyprawie życia...

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w ogole to mnie bolal caly „narząd ruchu”, potej akcji i jak tak szlam i szlam, michalka pilnujac na tym rowerze i pchajac wozek to mialam wrazenie ze mi macica z wnetrznosciami na zewnatrz wyleci. Musze zaczac cwiczyc miesnie dna miednicy, bo cos sie porabalo po cesarce.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na zakolach pełno małych włosków. Ignacemu też na całej głowie rośnie "druga tura" i mamy podobna długość tych nowych 😂
    Odrośnie to na pewno ;-)

My już od godziny na chodzie. Na początku Igs spał mi do 10. A teraz 5-6 i koniec. A ja bym tak jeszcze pospala 😴

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    U mnie nadal tragedia :( zaczynam się obawiać że zostanę łysa. I to niestety nie jest przesada

Mycha a bierzesz jakieś specyfiki na włosy?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mycha a bierzesz jakieś specyfiki na włosy?
    Biorę tabletki dla ciężarnych bo mi zostały a słyszałam że są naszpikowane witaminami. Ale muszę chyba zastosować celowana kuracje tylko do apteki nie potrafię dotrzeć :(

f1d9680377.png

Wysłany: 4 września 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia kwestia wprawy. Będzie tylko lepiej. A Michałek na tym rowerku chociaż trochę jechał? Czy tylko zawadzal? Może ogranicz zbędne gadżety które utrudniają Wam podroz

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Biorę tabletki dla ciężarnych bo mi zostały a słyszałam że są naszpikowane witaminami. Ale muszę chyba zastosować celowana kuracje tylko do apteki nie potrafię dotrzeć :(

Zamów on line 😁 ja miałam gratisy vitapilu do femaltikera i korzystałam...w sumie ok miesiaca.... I nie wypadały mi więcej jak zwykle

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze wypadają włosy, ale już mniej. Mam krótkie, więc nie martwię się bardzo, ale biorę nadal biotebal.
    Kaz widzi wzrokiem za jedzeniem, ale ja się nie spieszę z rozszerzaniem diety, jeszcze jest zbyt wiotki. Nawet smoczki do butelek ma nadal 0-3,bo te 3+ są jeszcze za duze, krztusi się.
    Zlamalam ząb 😫 wczoraj podczas obiadu ylamal mi się kawałek siódemki 🤬 dzisiaj jadę do dentysty. Ja tego zęba naprawialam już kilka razy, kupę kasy w niego zainwestowałam, ale coś czuję że już do wyrwania pójdzie 😶
    Zrobiłam badania i mam przekroczony poziom prolaktyny, niedobór Wit d3 i zbyt wysoki cholesterol. Zawsze coś...

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi włosy tez strasznie lecą ale jeszcze ma co lecieć.
    Udalo nam sie zdobyc inny smoczek ktorego Filip zaakceptowal.
    Pierwsza noc za nami z nowym smoczkiem. Pobudka na jedzonko 4.20 i 7.20 i spi dalej a ja chyba kawke wypije i zjem śniadanko.

Te które uzywaja bibsa wymieniajcie co 30dni. Dopiero teraz znalazlam to info ale kauczuk hevea ssany sie rozciaga.. Nasza koncowka bibsa miala olbrzymie rozmiary.. Obwod az prawie 7cm a startowo chyba jest 5cm. To sprawiło ze nie mogl Filip innego smoka bo sie przyzwyczail do giganta a juz był nie szczelny i musialam go pożegnać.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Misia kwestia wprawy. Będzie tylko lepiej. A Michałek na tym rowerku chociaż trochę jechał? Czy tylko zawadzal? Może ogranicz zbędne gadżety które utrudniają Wam podroz
    Co Ty bez roweru to cala wyprawa nie wypalilaby. Bo to dluga droga i on na piechote tyle by nie przeszedl. On swietnie jezdzi, to rower z pedalami bez bocznych kolek i jezdzi na nim jak „stary”. Tyle ze go trzeba pilnowac, by nie wjechal beze mnie na zielonym swietle. Mielismy kiedys taka sytuacje ze ja sie zgielam po kocyk do bagaznika wizka a michalek ruszyl sam na zielonym. Jakis palant oczywiscie chcial przejechac na zielonym, ale ruszylam na ulice machajac rekami. Od tamtej pory Michalek wie, ze nie moze wjezdzac sam na ulice, a ja ze bezwzglednie musze tego pilnowac.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastepnym razem, maz zawiezie rower do przedszkola, zebym nie musiala go wiezc.

malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png

Wysłany: 4 września 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Co Ty bez roweru to cala wyprawa nie wypalilaby. Bo to dluga droga i on na piechote tyle by nie przeszedl. On swietnie jezdzi, to rower z pedalami bez bocznych kolek i jezdzi na nim jak „stary”. Tyle ze go trzeba pilnowac, by nie wjechal beze mnie na zielonym swietle. Mielismy kiedys taka sytuacje ze ja sie zgielam po kocyk do bagaznika wizka a michalek ruszyl sam na zielonym. Jakis palant oczywiscie chcial przejechac na zielonym, ale ruszylam na ulice machajac rekami. Od tamtej pory Michalek wie, ze nie moze wjezdzac sam na ulice, a ja ze bezwzglednie musze tego pilnowac.
    Jak na nim jedzie to luz, zrozumiałam że w drodze powrotnej Michałek szedł a Ty jeszcze się z rowerem meczylas.

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w nocy temp. na polu/na dworze 7stopni.
    Trochę nas to zaskoczyło.
    Jak szybko widać po dziecku czy się przeziebilo?
    Przez to cholerne szczepienie dostaję jakiejś paranoi chorobowe.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - każdy smoczek powinno się wymieniać co 30dni bo te silikonowe też się rozciągają, tracą sprężystość i powstają mikrouszkodzenia w których zbierają się bakterie. Teoretycznie w silikonie wolniej niż w kauczuku ale 30 dni to bezpieczna granica.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - każdy smoczek powinno się wymieniać co 30dni bo te silikonowe też się rozciągają, tracą sprężystość i powstają mikrouszkodzenia w których zbierają się bakterie. Teoretycznie w silikonie wolniej niż w kauczuku ale 30 dni to bezpieczna granica.
    Nigdy tak często nie wymieniam moze dlatego ze mamy talent do kupowania unikatowych smoczkow ktorego potem ciezko dostac.. Teraz tez udalo sie dorwac ale tylko w internecie. Mamy na probe 2 trzeci lateksowy w drodze. Będę gromadzic zapasy chyba i licze ze w koncu odrzuci.

b2ujp2.png

Wysłany: 4 września 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wymieniam smoczki. Nie wiem czy dokładnie co 30 dni ale staram się mniej więcej co miesiąc, półtorej.

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to ja czy to smoczki czy butelki wymieniam i wymienialam co 3 miesiace, te silikonowe, musze poczytac czy rzeczywiscie producent zaleca czesciej.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te silikonowe wystarczy co 3 miesiace. Moj zwyklego smoka do ssania niestety nie zalapal. Woli swoje dlonie, kocyk. Moze kilka razy mi sie udalo mu przemycic jak byl mocno senny, a tak to gryzie wypluwa i szaleje z tym smokiem.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie wydawalo ze co 3 miesiace i dlatego nad bibsem nie myślałam a dostalan pierwszego w ozdobnym pudeleczku nie bylo etykiety i stad nawet nie wpadlam na pomysl by poczytac. Ale kauczuk musi byc wymieniany co 30dni dlatego napisalam gdyby ktoras popadla w ten sam klopot co ja.

Misiabella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

‹‹ 3889 3890 3891 3892 3893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ