X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nigdy tak często nie wymieniam moze dlatego ze mamy talent do kupowania unikatowych smoczkow ktorego potem ciezko dostac.. Teraz tez udalo sie dorwac ale tylko w internecie. Mamy na probe 2 trzeci lateksowy w drodze. Będę gromadzic zapasy chyba i licze ze w koncu odrzuci.
    Ja też co miesiąc zamawiam z internetu po dwie sztuki ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na opakowaniu naszych silikonowych Lovi jest napisane że trzeba wymieniać co 30-60 dni.
    Zresztą nie wyobrażam sobie nie wymienić. One przecież robią się takie rozmemłane i brzydkie po tym około miesiącu ;-)

Tak samo codziennie minimum raz sprawdzam czy nie ma gdzieś dziurki albo nie wygląda dziwnie. I raz w tygodniu wyparzam wszystkie - zwykle mamy 2 smoczki na miesiąc i używamy zamiennie.

To wszystko jest w instrukcji - jak już mówiłam - ja instrukcje czytam 😊

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze wymienić wszystkie smoczki w takim razie😱😂a w dzień używamy 3 😉

butelki mam już dwie nowe duże i muszę jeszcze 3-4 duże dokupić

ja codziennie nadal wszystko strerylizuje😉skoro jest maszyna to szkoda nie skorzystać

Jutro chyba skoczymy do pediatry...dziś tylko do 12 był a Mały nadal po każdym kamieniu robi kupę a w sumie to przelatuje przez niego jakby woda i sporo śluzu w tym widzę😱

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wlosy tragedia... mam dlugie ciemne I sa doslownie wszedzie. Leca jak cholera... jak sie czesze w lazience to cala umywalka w klakach..

Co do rozszerzania diety to my jeszcze troche poczekamy. Za niewiele ponad tydzien tez nam stuknie 5 miesiecy ale u nas do siedzenia to chyba jeszcze dluuuga droga. Mlody nie siada i mu sie nawet jeszcze glowka chwieje jak go klade na brzuszku... nie przekreca sie sam ani z pleckow ani z brzuszka no i ta glowka taka chwiejna jeszcze...
    Poki co klade go jak najczesciej na brzuchu, niech ćwiczy

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was używa albo ma Pampers 4+
    Zastanawia mnie jak duża różnica jest miedzy 4 a 4+ skoro wg producenta jest to tylko 1 kg różnicy w wadze dziecka🤔🤔🤔🤔

31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nid przesadzam z ta wymiana smoczkow inie przypominam sobie wymemlanego sylikonowego. Jak ktoś ma potrzebę moze wymieniac nawet co tydzien. Ja nie wyparzam tylko myje. Wyparzam jedynie przed pierwszym uzyciem. I wymieniam co 3 miesiace i nie bronie nikomu częściej.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczoteczkę do zębów też się wymienia raz w miesiącu a wiele ludzi tego nie robi, ale to każdy wie co robi.

A propos szczoteczek: używacie tych nakładanych na palec czy kupujecie taka zwykłą? Jaka szczoteczka do dziąseł i jaka do pierwszego zabka?
    Pasta czy bez pasty? Jaka pasta?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u Julki praktykowalam sylikonowa na palec i przegotowana woda mylam bez zadnej pasty.

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franio ma 8 kilo i 64 cm za chwile potroji urodzeniowa wage

Dostalismy skierowanie na usg glowy i roga i skierowanie do neurologa...za 2 tyg. wizyta...juz sie boje :(

Kiwona, Daffi lubią tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde to i ja musze smoki wymienic.... ja pitole

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Dostalismy skierowanie na usg glowy i roga i skierowanie do neurologa...za 2 tyg. wizyta...juz sie boje :(
    Że względu na te drżenie?

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Nie ma co na zapas się martwić, spokojnie 😘 duży już Franczesko 😍

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Duży chłop❤❤❤ i na pewno zdrów jak ryba❤ kciuki zaciśnięte🥰🥰🥰🥰

31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant nie martw się na zapas! Franio rosnie jak na drożdżach! I na pewno jest zdrowy jak ryba!

Duży chłop! Ja dziś Bunia wymierzylam na 65 cm i ma chyba 6,5 kg

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, trzymam kciuki za Franka! Moja lekarka powiedzialaby, ze chlop zdrowy, jak slusznie wazy
    i mierzy. To ja sie przyznam, ze szczotke do zebow tez wymieniam, co 3 miesiace, ale ja czasem przelewam wrzątkiem. Ja czytam „instrukcje”, na butelkach i smoczkach jest napisane ze mozna uzywac wlasnie przez 3 miesiace. A smoczki do smoktania maly nie chce smoktac, wiec nie mam co wymieniac.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Stresant nie martw się na zapas! Franio rosnie jak na drożdżach! I na pewno jest zdrowy jak ryba!

Duży chłop! Ja dziś Bunia wymierzylam na 65 cm i ma chyba 6,5 kg
    Ignas dziś wymierzony na 67 i też koło 6,5. Ida leb w łeb 😊

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny,neurolog ze wzgledu na drzenia a usg z powodu roga na czole...Drzenia byly juz 6 razy w ciagu ostatniego miesiaca.

jak tak patrze na wage to Franiu na diete...on ma cale 8 kilo w nogach...tluszcz z celulitisem ;)

w ksiazeczkach od starszakow sprawdzalam i oni w 6 miesiacach mieli po 7kilo....maly w niedziele skonczyl 5...a juz ma kilo "nadwagi"

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ignas dziś wymierzony na 67 i też koło 6,5. Ida leb w łeb 😊

Paula a Ignas też zaczął miunczec? Mój piszczy i miunczy....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Paula a Ignas też zaczął miunczec? Mój piszczy i miunczy....
    Nasz robi takie mmmmm i uuuuu. I tak potrafi pół dnia. I rozkawia z nami. W sensie ja coś mówię i on cos odpowiada, ja znowu i on. Przezabawne to jest 😂

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś na kontroli bioderek, startowalismy z 4 a dziś okazuje się że jedno mamy 1b a drugie 2b.Jest duża poprawa z bioderkami ale zalecił poduszkę freji która rozkłada nóżki na bok. Za miesiąc do kontroli, załatwi nam już z NFZ. Bardzo w porzadku koleś. Sam był w szoku ze samym noszeniem i kładzeniem udało nam się to tak poprawic

Fasolka77, Misiabella, stresant, Bubek, Kiwona, Tysia89, martusiawp, MamaAga85 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
‹‹ 3890 3891 3892 3893 3894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ