Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Nigdy tak często nie wymieniam moze dlatego ze mamy talent do kupowania unikatowych smoczkow ktorego potem ciezko dostac.. Teraz tez udalo sie dorwac ale tylko w internecie. Mamy na probe 2 trzeci lateksowy w drodze. Będę gromadzic zapasy chyba i licze ze w koncu odrzuci.
-
nick nieaktualnyNa opakowaniu naszych silikonowych Lovi jest napisane że trzeba wymieniać co 30-60 dni.
Zresztą nie wyobrażam sobie nie wymienić. One przecież robią się takie rozmemłane i brzydkie po tym około miesiącu
Tak samo codziennie minimum raz sprawdzam czy nie ma gdzieś dziurki albo nie wygląda dziwnie. I raz w tygodniu wyparzam wszystkie - zwykle mamy 2 smoczki na miesiąc i używamy zamiennie.
To wszystko jest w instrukcji - jak już mówiłam - ja instrukcje czytam 😊 -
Musze wymienić wszystkie smoczki w takim razie😱😂a w dzień używamy 3 😉
butelki mam już dwie nowe duże i muszę jeszcze 3-4 duże dokupić
ja codziennie nadal wszystko strerylizuje😉skoro jest maszyna to szkoda nie skorzystać
Jutro chyba skoczymy do pediatry...dziś tylko do 12 był a Mały nadal po każdym kamieniu robi kupę a w sumie to przelatuje przez niego jakby woda i sporo śluzu w tym widzę😱
-
U mnie wlosy tragedia... mam dlugie ciemne I sa doslownie wszedzie. Leca jak cholera... jak sie czesze w lazience to cala umywalka w klakach..
Co do rozszerzania diety to my jeszcze troche poczekamy. Za niewiele ponad tydzien tez nam stuknie 5 miesiecy ale u nas do siedzenia to chyba jeszcze dluuuga droga. Mlody nie siada i mu sie nawet jeszcze glowka chwieje jak go klade na brzuszku... nie przekreca sie sam ani z pleckow ani z brzuszka no i ta glowka taka chwiejna jeszcze...
Poki co klade go jak najczesciej na brzuchu, niech ćwiczy
-
Ja tam nid przesadzam z ta wymiana smoczkow inie przypominam sobie wymemlanego sylikonowego. Jak ktoś ma potrzebę moze wymieniac nawet co tydzien. Ja nie wyparzam tylko myje. Wyparzam jedynie przed pierwszym uzyciem. I wymieniam co 3 miesiace i nie bronie nikomu częściej.
-
nick nieaktualnySzczoteczkę do zębów też się wymienia raz w miesiącu a wiele ludzi tego nie robi, ale to każdy wie co robi.
A propos szczoteczek: używacie tych nakładanych na palec czy kupujecie taka zwykłą? Jaka szczoteczka do dziąseł i jaka do pierwszego zabka?
Pasta czy bez pasty? Jaka pasta? -
stresant wrote:Franio ma 8 kilo i 64 cm za chwile potroji urodzeniowa wage
Dostalismy skierowanie na usg glowy i roga i skierowanie do neurologa...za 2 tyg. wizyta...juz sie boje -
stresant wrote:Franio ma 8 kilo i 64 cm za chwile potroji urodzeniowa wage
Dostalismy skierowanie na usg glowy i roga i skierowanie do neurologa...za 2 tyg. wizyta...juz sie boje -
Stresant, trzymam kciuki za Franka! Moja lekarka powiedzialaby, ze chlop zdrowy, jak slusznie wazy
i mierzy. To ja sie przyznam, ze szczotke do zebow tez wymieniam, co 3 miesiace, ale ja czasem przelewam wrzątkiem. Ja czytam „instrukcje”, na butelkach i smoczkach jest napisane ze mozna uzywac wlasnie przez 3 miesiace. A smoczki do smoktania maly nie chce smoktac, wiec nie mam co wymieniac. -
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Stresant nie martw się na zapas! Franio rosnie jak na drożdżach! I na pewno jest zdrowy jak ryba!
Duży chłop! Ja dziś Bunia wymierzylam na 65 cm i ma chyba 6,5 kgFasolka77 lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny,neurolog ze wzgledu na drzenia a usg z powodu roga na czole...Drzenia byly juz 6 razy w ciagu ostatniego miesiaca.
jak tak patrze na wage to Franiu na diete...on ma cale 8 kilo w nogach...tluszcz z celulitisem
w ksiazeczkach od starszakow sprawdzalam i oni w 6 miesiacach mieli po 7kilo....maly w niedziele skonczyl 5...a juz ma kilo "nadwagi" -
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Paula a Ignas też zaczął miunczec? Mój piszczy i miunczy....
Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Byliśmy dziś na kontroli bioderek, startowalismy z 4 a dziś okazuje się że jedno mamy 1b a drugie 2b.Jest duża poprawa z bioderkami ale zalecił poduszkę freji która rozkłada nóżki na bok. Za miesiąc do kontroli, załatwi nam już z NFZ. Bardzo w porzadku koleś. Sam był w szoku ze samym noszeniem i kładzeniem udało nam się to tak poprawic
Fasolka77, Misiabella, stresant, Bubek, Kiwona, Tysia89, martusiawp, MamaAga85 lubią tę wiadomość