X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nigdy tak często nie wymieniam moze dlatego ze mamy talent do kupowania unikatowych smoczkow ktorego potem ciezko dostac.. Teraz tez udalo sie dorwac ale tylko w internecie. Mamy na probe 2 trzeci lateksowy w drodze. Będę gromadzic zapasy chyba i licze ze w koncu odrzuci.
    Ja też co miesiąc zamawiam z internetu po dwie sztuki ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na opakowaniu naszych silikonowych Lovi jest napisane że trzeba wymieniać co 30-60 dni.
    Zresztą nie wyobrażam sobie nie wymienić. One przecież robią się takie rozmemłane i brzydkie po tym około miesiącu ;-)

Tak samo codziennie minimum raz sprawdzam czy nie ma gdzieś dziurki albo nie wygląda dziwnie. I raz w tygodniu wyparzam wszystkie - zwykle mamy 2 smoczki na miesiąc i używamy zamiennie.

To wszystko jest w instrukcji - jak już mówiłam - ja instrukcje czytam 😊

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze wymienić wszystkie smoczki w takim razie😱😂a w dzień używamy 3 😉

butelki mam już dwie nowe duże i muszę jeszcze 3-4 duże dokupić

ja codziennie nadal wszystko strerylizuje😉skoro jest maszyna to szkoda nie skorzystać

Jutro chyba skoczymy do pediatry...dziś tylko do 12 był a Mały nadal po każdym kamieniu robi kupę a w sumie to przelatuje przez niego jakby woda i sporo śluzu w tym widzę😱

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wlosy tragedia... mam dlugie ciemne I sa doslownie wszedzie. Leca jak cholera... jak sie czesze w lazience to cala umywalka w klakach..

Co do rozszerzania diety to my jeszcze troche poczekamy. Za niewiele ponad tydzien tez nam stuknie 5 miesiecy ale u nas do siedzenia to chyba jeszcze dluuuga droga. Mlody nie siada i mu sie nawet jeszcze glowka chwieje jak go klade na brzuszku... nie przekreca sie sam ani z pleckow ani z brzuszka no i ta glowka taka chwiejna jeszcze...
    Poki co klade go jak najczesciej na brzuchu, niech ćwiczy

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was używa albo ma Pampers 4+
    Zastanawia mnie jak duża różnica jest miedzy 4 a 4+ skoro wg producenta jest to tylko 1 kg różnicy w wadze dziecka🤔🤔🤔🤔

31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nid przesadzam z ta wymiana smoczkow inie przypominam sobie wymemlanego sylikonowego. Jak ktoś ma potrzebę moze wymieniac nawet co tydzien. Ja nie wyparzam tylko myje. Wyparzam jedynie przed pierwszym uzyciem. I wymieniam co 3 miesiace i nie bronie nikomu częściej.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczoteczkę do zębów też się wymienia raz w miesiącu a wiele ludzi tego nie robi, ale to każdy wie co robi.

A propos szczoteczek: używacie tych nakładanych na palec czy kupujecie taka zwykłą? Jaka szczoteczka do dziąseł i jaka do pierwszego zabka?
    Pasta czy bez pasty? Jaka pasta?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u Julki praktykowalam sylikonowa na palec i przegotowana woda mylam bez zadnej pasty.

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franio ma 8 kilo i 64 cm za chwile potroji urodzeniowa wage

Dostalismy skierowanie na usg glowy i roga i skierowanie do neurologa...za 2 tyg. wizyta...juz sie boje :(

Kiwona, Daffi lubią tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde to i ja musze smoki wymienic.... ja pitole

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Dostalismy skierowanie na usg glowy i roga i skierowanie do neurologa...za 2 tyg. wizyta...juz sie boje :(
    Że względu na te drżenie?

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Nie ma co na zapas się martwić, spokojnie 😘 duży już Franczesko 😍

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Duży chłop❤❤❤ i na pewno zdrów jak ryba❤ kciuki zaciśnięte🥰🥰🥰🥰

31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant nie martw się na zapas! Franio rosnie jak na drożdżach! I na pewno jest zdrowy jak ryba!

Duży chłop! Ja dziś Bunia wymierzylam na 65 cm i ma chyba 6,5 kg

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, trzymam kciuki za Franka! Moja lekarka powiedzialaby, ze chlop zdrowy, jak slusznie wazy
    i mierzy. To ja sie przyznam, ze szczotke do zebow tez wymieniam, co 3 miesiace, ale ja czasem przelewam wrzątkiem. Ja czytam „instrukcje”, na butelkach i smoczkach jest napisane ze mozna uzywac wlasnie przez 3 miesiace. A smoczki do smoktania maly nie chce smoktac, wiec nie mam co wymieniac.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Stresant nie martw się na zapas! Franio rosnie jak na drożdżach! I na pewno jest zdrowy jak ryba!

Duży chłop! Ja dziś Bunia wymierzylam na 65 cm i ma chyba 6,5 kg
    Ignas dziś wymierzony na 67 i też koło 6,5. Ida leb w łeb 😊

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny,neurolog ze wzgledu na drzenia a usg z powodu roga na czole...Drzenia byly juz 6 razy w ciagu ostatniego miesiaca.

jak tak patrze na wage to Franiu na diete...on ma cale 8 kilo w nogach...tluszcz z celulitisem ;)

w ksiazeczkach od starszakow sprawdzalam i oni w 6 miesiacach mieli po 7kilo....maly w niedziele skonczyl 5...a juz ma kilo "nadwagi"

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ignas dziś wymierzony na 67 i też koło 6,5. Ida leb w łeb 😊

Paula a Ignas też zaczął miunczec? Mój piszczy i miunczy....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Paula a Ignas też zaczął miunczec? Mój piszczy i miunczy....
    Nasz robi takie mmmmm i uuuuu. I tak potrafi pół dnia. I rozkawia z nami. W sensie ja coś mówię i on cos odpowiada, ja znowu i on. Przezabawne to jest 😂

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś na kontroli bioderek, startowalismy z 4 a dziś okazuje się że jedno mamy 1b a drugie 2b.Jest duża poprawa z bioderkami ale zalecił poduszkę freji która rozkłada nóżki na bok. Za miesiąc do kontroli, załatwi nam już z NFZ. Bardzo w porzadku koleś. Sam był w szoku ze samym noszeniem i kładzeniem udało nam się to tak poprawic

Fasolka77, Misiabella, stresant, Bubek, Kiwona, Tysia89, martusiawp, MamaAga85 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
‹‹ 3890 3891 3892 3893 3894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ