Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzi mi o to ze ostatnio kupilam tego grzybka z mombeli i jeszcze jeden gryzaczek w smyku ....na obydwu opakowaniach made in china......

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Aliexpress takich rzeczy z plastiku/metalu/silikonów z którymi ma dziecko długi kontakt albo włoży do buzi raczej unikam.
    Podobnie z kosmetykami i żywnością.

Te pieluszki muslinowe duże też mamy. Są ekstra.

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość tych produktów jest made in China. Ja dostałam taki właśnie smok na owoce od teścia, który jest zakupoholikiem z Ali. Będę używała.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba że znajdę w składzie jakieś zło... Jeszcze nie czytałam etykiety a się wymadrzam 😏

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie ogarniam tego smoczka, na jakiej zasadzie to działa? Że dziecko gryzie smoczek i rozdrabniacz sobie owoc który później wypływa?

f1d9680377.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś taka słaba noc że dawno tak nie było.. pobudki o 23:30, 0:40, 1:30, 2:20 i później wreszcie 5:40. Jakoś tak... Nie wiem o co chodzi, nic nie zmieniłam, jak zawsze była kąpiel, jedzonko i sen o 20:30. I rano po tym maratonie znów usunęła na godzinkę o 8. Wyparuje zębów ale nic nie widać, nic się nie zmienia. Jesteśmy między skokami więc nie mogę znaleźć winowajcy tego pogorszenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 13:48

age.png
    age.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    O Valetta to daj znać na czym polegają takie zajęcia. U nas też coś takiego widnieje w ofercie ale muszę więcej o tym poczytac

No więc tak, było SUPER! Lileczka zachwycona. Było 6 rodziców z dziećmi ( 4 tatusiów i 2 mamusie ). Jesteśmy w grupie 3 msc-12 msc. Najmniejsze dziecko miało 3 msc, reszta w wieku naszych (5-6 msc). Na początek usiedliśmy na skraju basenu z dzieciaczkami na kolankach i moczyliśmy im stópki, potem delikatnie pochlapaliśmy wodą i zsuneliśmy się do basenu ( basen 1,3 m głębokości ). Większość ćwiczeń wykonywaliśmy chodząć w kółko basenu ( basen dość duży ). Na początek jedno kółeczko po prostu na rączkach bo dzieci były w szoku :D Potem np. na pleckach, potem na brzuszku. Potem wzieliśmy kolorowe piłeczki i dzieci je łapały. Zanurzaliśmy je pod woda i tak fajnie wyskakiwały. Bierzemy Dziecko do góry podrzucamy z wody i pupcia laduje na pileczke. Plywalismy na takich malych deskach, najpierw na brzuszku potem na pleckach. Podrzucajka tak samo jak z piłeczka tylko np. ladujemy nozkami na desce i ona odpływa. Sadzamy dziecko na skraju basenu i hop wskakujemy do wody i płyniemy slalomem. Reszty nie pamiętam, ale było super. Trwało to 30 min, myślę ze w sam raz. Na koniec śpiwalismy piosenkę w koleczku: dooo widzenia dooo widzenia dooo miłegoo zobaczeeenia :D i chlapaliśmy delikatnie rączkami dzieci o wodę. Mamy karnet do końca lutego, w każdą niedzielę. U nas to kosztuje 800 zł. Bałam się tych zajęć, ale Lila tak nóżkami wymachiwała jakby chciała na pieska pływać aż instruktorka to zauwazyla :D Ona miała lalke i wszystko na lalce nam pokazywała. Podczas cwiczen z zanurzaniem pileczki jeden tata zanudzył piłeczkę razem z dzieckiem hahah. Na szczescie nie płakało a intruktorka powiedziala, ze na spokojnie do tego jeszcze dojdziemy :D Także mysle, ze zajec na zajecia bedzie co raz fajniej :) Wiem, ze potem dzieci nurkuja, plywaja pod woda od rodzica do instruktora itp. Ale to na spokojnie :D Najpierw niech sie oswoja z woda :) Po basenie Lila byla padnieta i spala mi 3 h :o Także polecam! Idzie jesień, nie zawsze uda się wyjsc na spacer bo deszcz itp. Fajnie miec takie zajecia raz w tygodniu :)

malutka_mycha, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    a gdzie mozna takie kupic nie z ali? :)
    ja kupilam na allegro

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta brzmi super :) A później te dzieci same pływają od tego rodzica do instruktora?

f1d9680377.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Valetta brzmi super :) A później te dzieci same pływają od tego rodzica do instruktora?

Tak, rodzic zanurza dziecko pod wodą, a np. 1-2 metry dalej stoi instruktor i dziecko do niego dopływa i on je łapie. Ale na razie mnie to przeraża :D

malutka_mycha, Misiabella, Bubek, martusiawp, Mama019 lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    bylam dzis u kardiologa na kontroli serce jak dzwon ale cisnienie 130/90 oczywisice sklamalam ze to tylko tak u lekarza a w domu a normie...z tym ze w domu juz 3 miesiace nie mierzylam......kazali jeszcze holtra zalozyc dla pewnosci......

chcialam troche o aliekspress pogadac....przyszlo do mnie pierwsze zamowienie i jestem zachwycona.....kupilam takie wielkie pieluszki 120 na 120 musilinowe super rzecz ...do tego te przedluzki do body o ktorych Tunia wspominala.....bez tego nie ubieram juz body ...wygodniejsze dla malucha....

ogolnie jestem bardzo zadowolona i zdziwiona tak dobra jakoscia rzeczy

myslalam zeby kupic malemu taki smoczek przez ktory przechodza owoce ...moze ktoras ma? i co myslicie ze z Aliexpres kupione moze niezdrowe i pelno ftalatow? https://pl.aliexpress.com/item/32966349685.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.58f82aabr0ydCk&s=p&algo_pvid=3b5427df-d48a-489e-a7f2-c3ac7b62e59b&algo_expid=3b5427df-d48a-489e-a7f2-c3ac7b62e59b-1&btsid=244b2fd6-c2d2-4e01-b5fb-01b5946b4cbb&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1,searchweb201603_52

co jeszcze tam kupujecie dajcie jakie fajne linki...moze juz cos pod choinke dla rodzinki?

Ja kupiłam takie smoczki ale czekam na dostawę 😁

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki mam super! Poza kwasem moczowym...stąd ból stawów... A krzywa szok..nie jest idealnie ale spodziewałam się gorszych wyników...102/138/77

Bubek, Mama019 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Chyba nie ogarniam tego smoczka, na jakiej zasadzie to działa? Że dziecko gryzie smoczek i rozdrabniacz sobie owoc który później wypływa?

Dokładnie, takie siteczko...leci soczek a np skórka zostaje

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowalam takie cos z siateczki do gryzienia w smyku lub rossmanie, juz nie pamietam. Z aliekspress nie odwazylabym sie, bo jednak te rzeczy kupione w rossmanie czy smyku maja certyfikaty, nawet jesli robione sa w chinach. Widzialam w miare fajne ubrania, ale zabawki dla dziecka ktore wklada wszystko do buzi z przezornisci nie kupilabym.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, a jak Ci wychodzil cukier na czczo z glukometru?

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella - mówiłaś o robieniu kaszek na swoim mleku. Zgłębiam temat i wychodzi na to że nie da się na mleku naszym zrobić kaszki bo enzymy z mleka działają tak, że ona nie będzie gęsta. Tak nawet u hafiji jest.
    Podawać takie rzadkie? O ile w ogóle podawać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - ładne wyniki. Ale na czczo paskuda. Trzeba dietke znowu. Ja mam na czczo z glukometru 90-100 ostatnio. Już na razie takich wielkich skoków nie mam. Jednak raczej bliżej tych 99 niestety.
    Probody welcome to 😂

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Fasolka, a jak Ci wychodzil cukier na czczo z glukometru?

W dniu krzywej 5 x badałam bo byłam przerażona wynikami...112-130 rozrzut

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - ładne wyniki. Ale na czczo paskuda. Trzeba dietke znowu. Ja mam na czczo z glukometru 90-100 ostatnio. Już na razie takich wielkich skoków nie mam. Jednak raczej bliżej tych 99 niestety.
    Probody welcome to 😂

Ja byłam na metformaxie przed ciążą...i zważywszy że od roku nie biorę i patrząc na to co jem teraz to i tak jestem w szoku...

Morfo ok, kreatynina ok, RF II ok, crp <5, ASO ok, tylko ten kwas moczowy... Ale ja nie jem podrobów! Piwo tylko karmi... Skąd ten kwas moczowy...lekarz w środę...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwas moczowy jest wysoki przy dużym wysiłku. Więc obstawiam że to przemęczenie. Ale tylko lekarz Ci powie na pewno ;-)
    Jak pozostałe wyniki ok to raczej to.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

‹‹ 3901 3902 3903 3904 3905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ