X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    U nas dziś taka słaba noc że dawno tak nie było.. pobudki o 23:30, 0:40, 1:30, 2:20 i później wreszcie 5:40. Jakoś tak... Nie wiem o co chodzi, nic nie zmieniłam, jak zawsze była kąpiel, jedzonko i sen o 20:30. I rano po tym maratonie znów usunęła na godzinkę o 8. Wyparuje zębów ale nic nie widać, nic się nie zmienia. Jesteśmy między skokami więc nie mogę znaleźć winowajcy tego pogorszenia!
    Sansi ja zauważyłam że nasze dzieci podobne są z tymi wyskokami i humorami 🙈

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta t3z się dowiadywalam o takie zajęcia na basenie już pisałam wcześniej. U nad umowę się podpisuje do czerwca ale można ją wypowiedzieć w każdym momencie. Za zajęcia raz w tyg wychodzi 140zl/mc. Tylko właśnie mąż różnie pracuje A ja sama nie dojadę i nie ogarnę dziecka zwłaszcza w zimie.

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane 😘 my pozdrawiamy z Istebnej 😃 wyjechaliśmy na parę dni w góry 😊 młoda właśnie się budzi i lecimy na basen bo mamy w hotelu bez limitu. Super się czuje Laurka na basenie 😊 śmieje się i w ogóle także ja też polecam 😊😃

martusiawp, Kasiulka90, Mama019 lubią tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Kwas moczowy jest wysoki przy dużym wysiłku. Więc obstawiam że to przemęczenie. Ale tylko lekarz Ci powie na pewno ;-)
    Jak pozostałe wyniki ok to raczej to.

Tylko że mnie stawy bolą 🙄

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Misiabella - mówiłaś o robieniu kaszek na swoim mleku. Zgłębiam temat i wychodzi na to że nie da się na mleku naszym zrobić kaszki bo enzymy z mleka działają tak, że ona nie będzie gęsta. Tak nawet u hafiji jest.
    Podawać takie rzadkie? O ile w ogóle podawać?
    a kaszki na wodzie nie chcesz?

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Misiabella - mówiłaś o robieniu kaszek na swoim mleku. Zgłębiam temat i wychodzi na to że nie da się na mleku naszym zrobić kaszki bo enzymy z mleka działają tak, że ona nie będzie gęsta. Tak nawet u hafiji jest.
    Podawać takie rzadkie? O ile w ogóle podawać?
    Nie ja mowilam o robieniu kaszek na wodzie. Na swoim tez zrobilam raz czy dwa, ale z owocami juz tego nie zmieszasz, bo breja wychodzi.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    W dniu krzywej 5 x badałam bo byłam przerażona wynikami...112-130 rozrzut
    Kurcze to naprawde niezly rozrzut. Ja mam nadzieje ze skoro mi wychodzi z glukometru max 96, to w rzeczywistosci jest z 90-92.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Kurcze to naprawde niezly rozrzut. Ja mam nadzieje ze skoro mi wychodzi z glukometru max 96, to w rzeczywistosci jest z 90-92.

nie używałam go do porodu... bateria się wyczerpała , nie był kalibrowany... ale... ja wiem jak jest... w ciąży tez im później mierzyłam tym miałam lepszy wynik... zatem... w labo o 8 może być ok a np o 6 rano mam np 120? i co wtedy?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Czesc kochane 😘 my pozdrawiamy z Istebnej 😃 wyjechaliśmy na parę dni w góry 😊 młoda właśnie się budzi i lecimy na basen bo mamy w hotelu bez limitu. Super się czuje Laurka na basenie 😊 śmieje się i w ogóle także ja też polecam 😊😃
    a to niedaleko do nas macie, pozdrawiamy
    hotel i basen super zawsze w zimie korzystamy w lecie nigdy nie bylam

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    nie używałam go do porodu... bateria się wyczerpała , nie był kalibrowany... ale... ja wiem jak jest... w ciąży tez im później mierzyłam tym miałam lepszy wynik... zatem... w labo o 8 może być ok a np o 6 rano mam np 120? i co wtedy?
    Mi mowił że pomiar ten poranny powinien być natychmiast po wstaniu z łóżka. Bo im pozniej tym skuteczniej insulina wypala ten wyskok po nocy i cukier spada

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję może faktycznie na wodzie te kaszki. Albo wcale nie będziemy ich robić. Mam pierdyliard przepisów w tych alaantkowych książkach, na pewno kasza na mleku nie jest nieodzownym składnikiem diety ;-)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mi mowił że pomiar ten poranny powinien być natychmiast po wstaniu z łóżka. Bo im pozniej tym skuteczniej insulina wypala ten wyskok po nocy i cukier spada

No właśnie...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Sansi ja zauważyłam że nasze dzieci podobne są z tymi wyskokami i humorami 🙈
    Że tak powiem: w kupie raźniej. 😉
    Szkoda tylko że podobnie mamy z tym gorszym czasem naszych dzieci a nie chwalimy się tu jakie są grzeczne, jak przesypiaja noce i nabywają nowych umiejętności...

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś położyłam Kasie spać jak codziennie po kąpieli i karmieniu, wypadło około 19:30. Ostatnia godzina i tak była marudna, więc więcej nie mogłam przeciągnąć. I będę obserwować czy znów pobudka już po 3 godz...doprawdy nie wiem jaki system przyjąć żeby nam się lepiej spało. O której Wasze Maluchy idą spać i czy to się powtarza codziennie? Macie już taki nocny schemat?

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Dziś położyłam Kasie spać jak codziennie po kąpieli i karmieniu, wypadło około 19:30. Ostatnia godzina i tak była marudna, więc więcej nie mogłam przeciągnąć. I będę obserwować czy znów pobudka już po 3 godz...doprawdy nie wiem jaki system przyjąć żeby nam się lepiej spało. O której Wasze Maluchy idą spać i czy to się powtarza codziennie? Macie już taki nocny schemat?

U nas się zmieniło... wcześniej kładliśmy o 20 ale odkąd zaczął się śmiać w łóżeczku i tłuc po nim do 21-22 to kładziemy go po 21 a nawet bliżej 22

Sansivieria lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina zazwyczaj idzie spać o 9, rzadko wcześniej, prawie nigdy później. I zależy, czasami 0otrafi przespać cała noc do 6, zdarza się że budzi się między 2 a 3. Taki jest nasz schemat

f1d9680377.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mijcia zasypia o 20, jakos 19 albo troche po jest kapiel (choc czasem nie wypali jak dzis :P ) potem jedzonko i spanko.

Wczesniej 2 miesiace spala do 3-4 a potem 6-7. Odkad wrocilismy z Polski ma 2 pobudki, czasem nawet 3. Jakos 1-2, 3-4 i 5-6 :/

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Że tak powiem: w kupie raźniej. 😉
    Szkoda tylko że podobnie mamy z tym gorszym czasem naszych dzieci a nie chwalimy się tu jakie są grzeczne, jak przesypiaja noce i nabywają nowych umiejętności...
    Ja się chwalę jak mam czym! Chwalilam np bardzo udany wyjazd nad morze, jak był grzeczny i w drodze i na miejscu i na weselu 😀😀😀.

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o wieczorny rytuał to kąpiel jest po faktach czyli ok 19.30 potem karmienie i do spania. Ale mimo stałego rytmu jak jesteśmy w domu to noce są różne. Przez dłuższy czas Filip miał 1 pobudkę nocy najczęściej ok 4-5, potem ok 8 i już zaczynamy wtedy dzień. Ale czasem przesypial całą noc. Ostatnio dopiero te noce się popsuły że sam się wybudza kreceniem, poplakiwal itd. Zobaczymy czy się naprawi. Jak jesteśmy poza domem to wieczory wyglądaja inaczej ale nie jest to problem dla Filipa że nie ma rytuału.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 22:31

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    z niekapka piliscie wode czy jakis kompocik?

a kubeczek dajecie wlasnie taki jak dla doroslego (niekapek) czy takie z dziobkiem?
    Wode. Nie mam zamiaru dawać nic innego, ale to też dlatego że my jesteśmy uzależnieni od wody. Ja się nie napoje słodkim jak mi się chce pić. Więc na razie o kompotach sokach nie myślę :)

Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
‹‹ 3902 3903 3904 3905 3906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ