WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Jezu jak mnie wkurwia jak ludzie pakują paluchy w ręce Bunia! a zwłaszcza mąż kuzynki K. ... i jeszcze mówi, że będą razem na piwo i cipki chodzić... no ja pierdole...
    Hahahaha, sory ale nie moge🤣🤣🤣🤣🤣🤣

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Aaa, i Ignacy ostatnio łapie mojego cycka swoją rączka i sam sobie wkłada do buzi. Nie powiem żeby to było specjalnie przyjemne w odczuciu, ale nie boli a tak słodko wygląda. I jak ssie to sobie tak podtrzymuje 😍

Bunio sobie odsuwa i przysuwa.. tak jakby dozował strumień :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    Z żałoba macie rację.. Najgorzej jest wieczorami.. Wtedy się rozklejam max.. Nie wyobrażam sobie ze juz nigdy nie będę robiła prezentu na dzień taty.. I takie tamchwilowo trochę nie lubię życia, ale przejdzie ❤️

Mama już nigdy nie będzie tak samo ale Tatko czuwa nad Wami z góry! <3

Mama019, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Jezu jak mnie wkurwia jak ludzie pakują paluchy w ręce Bunia! a zwłaszcza mąż kuzynki K. ... i jeszcze mówi, że będą razem na piwo i cipki chodzić... no ja pierdole...
    🤣

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kaz nadal czadu, ale dopiero wieczorem, bo on już po 19 zaczyna się szykować do spania i kapanko wjeżdża, a tu dupa. Obca chata, obce zapachy i dźwięki, hałas, no nie podobało mu się.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a my raczej nie mamy problemu z ludźmi, mało się spotykamy a jak już, to raczej z rozsądnymi ludźmi. Wczoraj Kaz mial rundke wokół stołu, każdy go wziął na parę sekund na ręce, ale był już śpiący i musiałam go położyć spać. Dziewczyna kolegi dała mu tylko złapać się za palec, ale wcześniej była wymyc ręce specjalnie, więc luz. Raz mnie tylko moja siostra poirytowala, bo namawiala swojego dwulatka, żeby ucalowal Kaza, ale maluch nie chciał, więc nie było potrzeby robić dymu 😉
    Mieliśmy iść na basen, ale jesteśmy takie dętki, że chyba dzisiaj się to nie uda. Leje jak z cebra a ja czuję każda kosteczke w ciele, poza tym mam poranione, obolałe dziąsła i do tego zrobiły mi się afty, szlag by to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2019, 14:25

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiwonka lacze sie w bolu z aftami 3 dzien juz mi daja tak popalic ze glowa boli licze ze jeszcze ze 4 dni beda bolec i przejdzie...sacholu chyba nie moge stosowac...
    apropo dotykania za raczki to ostatnio w sklepie w kolejce 80 letni staruszek zlapal Frania za raczki...wyrwalam mu je natychmiast i chcialam morde drzec ale sie powstrzymalam....tylko odwrocilam plecami w aucie zaraz wytarlam mu raczki do chusteczek a w domu umylam

• stresant Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franio znow sie dzis telepal przy zasypianiu 8 atak w ciagu miesiaca...zeby juz byl wtorek i usg...

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant trzymam kciuki za Franka! Na pewno wszystko jest ok a to tylko dojrzewanie układu nerwowego!

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, jak idziesz do neurologa, to dobrze jakbys nagrala te drzenie, jesli masz w ogole taka mozliwosc, albo Twoj maz. Moj maly czasami jak jest zdenerwowany lub przestraszony to mu sie tak raczki telepia, ale nie wiem czy to jest drzenie w ogole. Chce to nagrac i kurde nie moge utrafic w ten moment. Raz mu tak drzaly jak moj maz z nim latal po mieszkaniu, a on sobie lecial jak samolocik i widac bylo ze jest przestraszony. To mu tak raczki sie zatelepaly jakby...jak ze mna tak lata to sie nie boi, a tata za radko sie z nim bawi, bo Michalka obrabia, ja z nim cwicze, karmie, a tata ma czas dla niego tylko w weekendy i to nie w kazdy. Fizjoterapeutka twierdzi ze on tak z ekscytacji macha, tyle ze to sie przy niej nie zdazylo, a wlasnie ze dwa trzy razy jak moj maz z nim kombinowal rozne dziwne figury.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, jest jeszcze cos takiego, jak mioklonie przysenne, moga wystepowac w ramach fizjologii lub patologii, czyli jakiejs choroby. Michalek mial takie mioklonie i doszlam do wniosku ze sa fizjologiczne, teraz juz ich nie miewa albo nie wiem kiedy, bo wiedzialam kiedy wystepuja, dopoki go nosilam do snu, a nosilam go do momentu dopoki nie zaszlam w ciaze ;) zauwazylam jedynie pewna zaleznosc. Te mioklonie wystepowaly w okresach wzrostu.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka u nas temat calkowicie olala. Z internetu wiem, ze jesli takie mioklonnie wystepuja to warto zrobic rezonans magnetyczny glowy i eeg. http://www.zozgiz.pl/index.php?page=doc&cat=7&doc=38. Tutaj jest o roznych dziwnych odruchach u dzieci, ktore sa ok.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Stresant, jest jeszcze cos takiego, jak mioklonie przysenne, moga wystepowac w ramach fizjologii lub patologii, czyli jakiejs choroby. Michalek mial takie mioklonie i doszlam do wniosku ze sa fizjologiczne, teraz juz ich nie miewa albo nie wiem kiedy, bo wiedzialam kiedy wystepuja, dopoki go nosilam do snu, a nosilam go do momentu dopoki nie zaszlam w ciaze ;) zauwazylam jedynie pewna zaleznosc. Te mioklonie wystepowaly w okresach wzrostu.
    czytalam o tym na necie...juz biore ze soba telefon jak karmie zeby to nagrac..ale ciezko bo staje sie to tak 2 razy w tyg. a ja na dobe to z 8 razy karmie.....myslalam ze drzy tylko przy karmieniu jak zasypia ale dzis maz sie przyznal ze w zeszlym tyg. jak go usypial na rekach to tez sie telepal...ale mi nie mowil zeby mnie nie martwic :(
    maly z ekscytacji prostuje rece i nogi i macha szybko jakby dygotal.....ale to telepanie przy zasypianiu jest calkiem inne i zaczyna sie na jezyku takze czuje to na piersi potem przechodzi na glowe i raczke trwa 5-10 sekund.

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Michalka to bylo w trakcie zasypiania. Tylko ja mu tez odciagalam mleko i podawalam z butelki, wiec nie wiem czy to by tez wygladalo jak u Ciebie. Glownie dzialo sie to na rekach, ale raz tez jak juz lezal w lozeczku.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie daly mi spokoju te drgawki i zaczelam szukac na czeskich internetach, wyobrazcie sobie ze znalazlam cale forum temu poswiecone, opisuja tam dziewczyny identiko drgawki jak ma maly....i badania jakie zlecili lekarze....zalozycielka forum w 2011 roku pisala ze w 4 miesiacu zycia dziecka sie zaczelo ...kupa badan wszystko ok. ostatni atak w 9 miesiacu potem sie nie powtorzyly......jedni lekarze twierdzili ze to za szybki wzrost dziecka i uklad nerwowy nie nadaza...ale uwaga jest jedna diagnoza ze to po Hexa i jak tak patrze w kalendarz to maly byl tydzien po szczepieniu ...mowilam to lekarce to powiedziala ze to juz jest bardzo dlugo i na pewno to nie od szczepionki

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez to wiazalam czesciowo ze szczepieniami, ale ze szczepieniem na swinke odre i rozyczke, ale nie mmr a priorix, bo taka mielismy. Po tym szczepieniu to sie nasililo. Michalek tez mial cos takiego dziwnego jak skoki temperatury przez rok i nagle aktywowala sie u niego alergia. Ta temperature wiazalam ze stanem zapalnym, wywolanym przez alergie. Wszystko jednak zbieglo sie to z ta szczepionka. Mize to zbieg okolicznosci, ale malego chce zaszczepic na to jak bedzie mial 3 lata dopiero.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek laski. Trzymam kciuki za spokojny dzień u Was i u nas. Mąż w pracy a my sami z psem w domu.
    Planuje zrobić dziś pierwszy raz zupę dyniową. Zobaczymy co z tego wyjdzie i czy w ogóle Ignas mi są cokolwiek zrobić ;-)

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello :)

ja tez zycze milego dnia i wlaze do szafy poki mala spi. Mam nadzieje, ze sie uda.

moja nadal jakas rozregulowana po powrocie z PL.... a ja chodze jak zombie

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Franio znow sie dzis telepal przy zasypianiu 8 atak w ciagu miesiaca...zeby juz byl wtorek i usg...
    Strasznie mocno trzymam kciuki

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
‹‹ 3899 3900 3901 3902 3903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ