X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia fizjo to dobry pomysł, ortopeda mi w ciąży zalecal ale rozeszlo się na szczęscie po kościach.

Mama019 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moze pomysle o fizjoterapii. Po Michalku chodzilam i cwiczylam, bo mialam rozejscie miesni brzucha. Tez mnie spojenie bolalo, a potem przestalo. Dzieki Tysia i Mycha. Maly w nocy na szczescie spal, to znaczy budzi sie na mleko co 3 godziny ostatnio, bo w dzien nie je duzych porcji i to dlatego. W dzien ciezko go nakarmic bo wyrabia takie wygibasy. W nocy po raz pierwszy rymsnął 150 ml. Tak to 130 to byl jego max. A najczesciej w dzien pije po 100-120 ml. Czasem ma jakies karmienie z piersi i dopija do tego jakies 40-60 ml. Czasem nic.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Myvha, no to czekamy. A myślałaś, żeby jeszcze ewentualnie skonsultować to z innym lekarzem?
    Fasola, dejze już spokój, toś wymyśliła z tą lakotka 😐

a idźże Kiwona... babcia jestem to się sypię! ale co tam! dziś w TV mówili, że w Indiach 74- latka powiła bliźniaki :)

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj duzo spal i jadl czesto, az 9 razy i wyszlo na to ze wypil 970 ml mleka, to tez jego max. Tak to je miedzy 750 a 900 ml mleka. Raz mu podalam mleko ktore zamrozilam, tuz po 1 miesiacu zycia. Zeby sprawdzic czy dobre sama sie napilam, z duzym oporem i obrzydzeniem he he (a tak to uwazam za cudowny eliksir). Michalek sie napil i meza zmusilam do sprobowania. Ale nie bylo zle! Dosc slodkie i tlusciutkie :) moj maz mial najwiekszy opor ale stwierdzil to samo. A ta porcje co mialam na swiezo wypil Michalek.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sprawdzalam cukier na czvzo kilka razy i wynosil 92-96. Po posilku tez byl ok. A tak ro nie sprawdzalam regularnie.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Nie, wcisnelam się w ciągu dnia, bo udało mi się teściów do Kaza ściągnąć.

fajnie macie z tymi teściami, dziadkami, ciociami... ja jestem sama... wczoraj stary zrobił sobie wolne, żebym ogarnęla swoje zdrowie.. ciekawe jak wygląda sprawa po tej artroskopii... chyba jakąś opiekunkę muszę ogarnać

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka na pewno trzeba uważać. Moj M chpdzil o kuli by nie przeciazac kolana. I smiesznie bylo bo wyszedł ze szpitala i duzo lezal odpoczywal a ja razem z nim ze stanen podgoraczkowym i wymiotami.. Co sie okazalo nie wirusowka tylko ciąża z Julka :)

Kasiulka90, martusiawp, Kiwona lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Fasolka na pewno trzeba uważać. Moj M chpdzil o kuli by nie przeciazac kolana. I smiesznie bylo bo wyszedł ze szpitala i duzo lezal odpoczywal a ja razem z nim ze stanen podgoraczkowym i wymiotami.. Co sie okazalo nie wirusowka tylko ciąża z Julka :)

no to na razie muszę odpuścić... jak ja z dzieckiem będę o kuli funkcjonować?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha współczuję... ja pamiętam ile stresu nas rezonans kosztował, bo on tam narkoze miał, ale ten rezonans miał koło 14 i musiał iść głodny...

ciągle trzymam kciuki żeby Ninka miała jak najlepsze wyniki :*

malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧

Wysłany: 7 września 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Mycha współczuję... ja pamiętam ile stresu nas rezonans kosztował, bo on tam narkoze miał, ale ten rezonans miał koło 14 i musiał iść głodny...

ciągle trzymam kciuki żeby Ninka miała jak najlepsze wyniki :*
    Leczenie i badanie dorosłych jest o niebo latwiejsze

f1d9680377.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje Kochane
    Jeszcze sobie z tym wszystkim nie potrafię poradzić tym bardziej że teraz mam jeszcze jedno dziecko pod opieką o które muszę dbać.. Moja Mamę.. I dwa domy.. Ale dam radę :)
    Muszę zacząć żyć bo Tata by chyba tak chciał.
    Nie nadrobię już Was ale będę na bieżąco!
    Mały jak widzieliście na fb zjadł trochę zupki, ale najbardziej nie mogę doczekać się tego BLW.. Na razie to takie wiecie smakusie są. Trochę też dla mojej mamy bo jak to powiedziała "no dziecko w końcu najedzony a nie woda tylko" 😉😁🤭
    Poza tym koniec lata.. Brzydka pogoda.. Szkoła się zaczęła.. Kiwonka, Daffi.. Znów mamy przechlapane!! Czekam jak matematyka zacznie mi się śnić po nocach

Na pewno mnie ominęło.. Jak Tuni syn i studia? Jeżeli mogę spytać!
    Też za Wami tesknilam.. Nie tak miało być to wszystko... Ehhh..

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka...calym serduszkiem trzymam kciuki za wszystkie badania Ninki.. Dla mnie cudne jest to że ma takich wspaniałych rodziców. Nie jedni to by olali wiele rzeczy... Ona ma niesamowite szczęście mając Was. Widziałam zdjęcia z basenu! Boska zabawa musiał być. Jak jej się podobało? Chcecie jeszcze chodzić? Pewnie tu pisałaś ale nie czytałam...
    Teraz medycyna idzie do przodu i wszystko się da naprawić tylko trzeba walczyć i rozpychac się łokciami. Taki kraj.

martusiawp lubi tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Leczenie i badanie dorosłych jest o niebo latwiejsze
    dokładnie. teraz w czwartek mamy przymiarkę ortezy i już widzę ten płacz po przekroczeniu szpitala... dziecko nie rozumie, że to dla jego dobra... ech.

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama ❤❤❤❤ dużo siły Ci życzę Kochana ❤❤❤❤

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png

Wysłany: 7 września 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    dokładnie. teraz w czwartek mamy przymiarkę ortezy i już widzę ten płacz po przekroczeniu szpitala... dziecko nie rozumie, że to dla jego dobra... ech.
    Moja kuzynka miała orteze i bardzo szybko sie do niej przyzwyczaiła, może nie będzie tak źle❤️ trzymam kciuki :)

espoir lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 7 września 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    Malutka...calym serduszkiem trzymam kciuki za wszystkie badania Ninki.. Dla mnie cudne jest to że ma takich wspaniałych rodziców. Nie jedni to by olali wiele rzeczy... Ona ma niesamowite szczęście mając Was. Widziałam zdjęcia z basenu! Boska zabawa musiał być. Jak jej się podobało? Chcecie jeszcze chodzić? Pewnie tu pisałaś ale nie czytałam...
    Teraz medycyna idzie do przodu i wszystko się da naprawić tylko trzeba walczyć i rozpychac się łokciami. Taki kraj.

Na basenie bardzo się Nince podobało, w tym tygodniu znowu pójdziemy. Chciałabym zachować regularność ale nie wiem jak nam na to czas pozwoli.

A Tobie dużo siły życzę, na pewno jest Wam bardzo ciężko ale masz rację, Tata nie chciałby żebyście się pograzyli w zalobie. Całuski 😘

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Są już dane za nasze półrocze 😊😊😊
    https://mamotoja.pl/ranking-najpopularniejszych-imion-1pol-2019-roku,aktualnosci-artykul,27388,r1p1.html
    Właściwie to nic się nie zmieniło: Antoni i Zuzanna ciągle na topie. A tyle jest imion do wyboru......

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwazylam mojego klopsa w ubraniu i wazy 8 kg, wiec mysle ze bez wazy jakies 7800, ze wzrostem tez mi sie wydaje ze ma juz jakies 70 cm. To Michalek w 6 miesiacu zycia mial takie proporcje. Ubralam mu dzis pajaca jako pizamke, ale przykryje go cienkim kocykiem bambusowym. I rozmiar 74 z pinokia jest na niego juz na styk. Kurcze zaczal mi podejrzanie czesto kichac po tych podrozach do przedszkola. Wczoraj byla beznadziejna pogoda. W sloncu goraco, w cieniu naprawde chlodno, a nie wzielam ze soba cieplejszego koca zeby go przykryc, tylko cieniutki kocyk i wszystko mial choc na dlugi rekaw to cienkie. No i kawalek drogi podjechalam autobusem, a poczatkowo zakladalam ze nie bede korzystac z komunikacji miejskiej od wrzesnia, jak ludzie lapia pierwsze katary i przeziebienia.

relg3e5e8ajpipsb.png

Wysłany: 7 września 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz ta pogoda jest za wodna, już też się kilka razy przejechałem na tym i źle ubrała Nine. Na szczęście nie przeziebilam się. Muszę się przestawić że teraz trzeba pakować kurtki, czapki itd. Mam nadzieję że u Was na kichanie się zakonczy

Misiabella lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Właściwie to nic się nie zmieniło: Antoni i Zuzanna ciągle na topie. A tyle jest imion do wyboru......
    Też się zdziwiłam, jak moi sąsiedzi dali córeczce imię Maja 🤭 Będzie miała w szkole taki kłopot, jak ja... Tu na forum też mnóstwo Kaś 😅

mhsvcbxmf17updrl.png
‹‹ 3897 3898 3899 3900 3901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ