Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Już po...Bunio płakał ale cyc załatwił sprawę...waży 6400 w ubraniu, wpisali 6200 i wynierzyli go na ....uwaga....70 cm...dwa razy mierzyła 😅 a ja go dziś w koszulkę H&M r. 56 ubrałam 😂😂😂😂

Podalam pedicetamol i czekam na rozwój sytuacji...
    Ale długi jest Bunio i chyba sCzuplutki ?

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Ale długi jest Bunio i chyba sCzuplutki ?

Tak 🤗🤗🤗

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunio jest fit 😊

stresant, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Bunio jest fit 😊

Nie wiem po kim 🤔🤔🤔🤔

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota Twoje rady pomogly, dziękuję. Ruchy Niny są już bardziej celowe, wyciąga ręce do nas i zabawek. Jeszcze raz dzięki, męczył mnie to dosyć :)

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta lokomocja to jest tragedia.. Ja mialam jako dziecko.. Julia na pierwszej wyprawie do Holandii przewoznikiem busowym miala 3 lata wymiotowala cala droge.. Wsiadlam do auta o 9 rano i wysiadlam o 21. Dojechaliśmy do granicy Polsko-niemieckiej przesiadlysmy sie w inne auto i sie zaczął koncert. Ja bylam umeczona ale ona tak bardzo cierpiala.. Spala ze zmeczenia juz pozniej. Wszyscy pasazerowie robili nam zrzutke woreczkow zebym miala w co łapać bo nikt nie przewidzial z nas tego. Teraz aviomarin bierze tylko jak jada autobusem na wycieczkę. Juz w samochodzie jest ok. Za to ja teraz mam znow lokomocje.. Nie wymiotuję ale właśnie zle sie czuje, mdli mnie jestem taka osłabiona i zakaz patrzenia w tel. To największe zło na chorobe lokomocyjna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 08:05

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Z ta lokomocja to jest tragedia.. Ja mialam jako dziecko.. Julia na pierwszej wyprawie do Holandii przewoznikiem busowym miala 3 lata wymiotowala cala droge.. Wsiadlam do auta o 9 rano i wysiadlam o 21. Dojechaliśmy do granicy Polsko-niemieckiej przesiadlysmy sie w inne auto i sie zaczął koncert. Ja bylam umeczona ale ona tak bardzo cierpiala.. Spala ze zmeczenia juz pozniej. Wszyscy pasazerowie robili nam zrzutke woreczkow zebym miala w co łapać bo nikt nie przewidzial z nas tego. Teraz aviomarin bierze tylko jak jada autobusem na wycieczkę. Juz w samochodzie jest ok. Za to ja teraz mam znow lokomocje.. Nie wymiotuję ale właśnie zle sie czuje, mdli mnie jestem taka osłabiona i zakaz patrzenia w tel. To największe zło na chorobe lokomocyjna.
    Daffi - telefon, książka, gazety. Wszystko co odwraca uwagę od drogi. Masakra

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, spróbuj z tym plastrem na pępek.

Dziewczyny, mój mąż nie wierzy, że są dzieci, które przesypiają 10 godzin. Ja tej nocy specjalnie liczyłam, bo wczoraj podałam tak orientacyjnie. I się potwierdziło. Karmiłam 10 razy w ciągu 12 godzin w nocy... A te noce i tak są dużo lepsze niż wtedy, kiedy miał przez tydzień akcje płaczu za każdym razem, kiedy się budził. Czyli tak samo jak teraz + straszny wrzask i konieczność noszenia i bujania - 10 razy w nocy. Dlatego nie ogarniałam rzeczywistości...

To ja już wolę "spanie" sprzed miesiąca, kiedy budził się "tylko" co 2 godziny...

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasie robię właśnie badania...krzywa cukrowa i insulinowa, morfo i te badania na stawy ASO i RF II...ciekawe co wyjdzie... Bunio z tatą 😁 potem mam jeszcze USG kolana...czas się wziąć za siebie

Daffi, stresant, Paula 90, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Daffi, spróbuj z tym plastrem na pępek.

Dziewczyny, mój mąż nie wierzy, że są dzieci, które przesypiają 10 godzin. Ja tej nocy specjalnie liczyłam, bo wczoraj podałam tak orientacyjnie. I się potwierdziło. Karmiłam 10 razy w ciągu 12 godzin w nocy... A te noce i tak są dużo lepsze niż wtedy, kiedy miał przez tydzień akcje płaczu za każdym razem, kiedy się budził. Czyli tak samo jak teraz + straszny wrzask i konieczność noszenia i bujania - 10 razy w nocy. Dlatego nie ogarniałam rzeczywistości...

To ja już wolę "spanie" sprzed miesiąca, kiedy budził się "tylko" co 2 godziny...
    Ja Julce tak robilam i dzialalo. Ja sobie plastra nie bede kleic. Grunt to w drodze znalezc jakis daleki punkt i w niego spogladac.. Nie skupiać sie na tym co szybko nam miga.

Co do snu to np przedwczoraj maly po 21 spac szedl i do 8 choc o 6 na spiku dalam mu mleko bo mi zal bylo ze ma pusty brzuszek tak dlugo.
    A dzis wstal o 3 i o 6 na karmienie.. Tzn on kweka z zamkniętymi oczami.. Daje mu flache zjada.. Podaje smoka i spi. Wstal o 9. Takze tez nocki mamy rozne ale ciesze sie ze sie maly nie wybudza tak konkretniw. Chyba lubi spac po tacie bo ja sie przebudzam i spac juz nie moge.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 09:25

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wrocilam na silke, lece poki co 2x w tygodniu na 7:00. Tata odprowadza starsza do szkoly (z wozeczkiem) i jak wraca to juz prawie jestem w domu :)

szukam krzeselek do karmienia i chyba zdecyduje sie na chicco

ten peg perego mnie denerwuje ze ma ten bolec miedzy nozkami, jak dzidzia bedzie rosla to moze byc ciasne

stresant, martusiawp lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️

Wysłany: 6 września 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak zazdroszczę. Też bym chętnie wróciła na siłkę. W domu się nie potrafię zmotywować do cwiczen

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam siłkę z Kazem na rękach 😂
    Obiad zrobiony, czekam na teściów i na 13 do dentysty. Trzymajcie kciukasy. Nie zdążyłam umyć podłóg, poscierac kurzy, generalnie nie jest tutaj zbyt czysto, ale Kaz jakby czuł mój stres i potrzebuje dzisiaj wyjątkowo dużo uwagi.
    U nas noce są super, czasem się wierci i kweka przez sen, to smoczek damy albo poklepiemy po pupie i śpi dalej. Zjada 19/20 flache i śpi do 6/7.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie leżę obok Nini bo zasypia..widać,że jest oslabiony...
    chociaż wczoraj fajnie się bawił tak jak codzień do 23 ze wszystkimi😉
    mnie też coś mdli od nocy...

Och...mi się marzy powrót do ćwiczeń...Juz nie mówię o wadzę ale to była dla mnie taka odskocznia psychiczna...
    No ale póki co nie wiem jak miałabym to zrobić...Mały ciągiem godziny nie poleży a ze mną do ćwiczeń chce wrócić córka...mąż wraca za późno bym mogła ćwiczyć interwały(kiedyś przez pracę ćwiczyłam po 22 i nie mogłam spać po...
    Coś muszę wymyślić😉

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wieczorem odplywam, nie mam energii. Jestem rannym ptaszkiem i nie umialabym cwiczyc wieczorem. Kiedys sie zdarzylo i przed polnoca ale juz nie ten wiek :P :D

a dzis mamy randke z mezem. Mama przychodzi do dziewczynek

stresant, Paula 90, Fasolka77, Sansivieria, MamaAga85, Syska2202, martusiawp lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona zazdroszcze spania :)

u nas od kilku dni podudka co godzine
    23,24,1,2,4 i 5:30...za kazdym razem wciskam cyca bo sie mi nie chce wstawac i nosic...a smoczka nie chce....wiec o tej 5:30 juz jest tak przezarty ze mu nosem wychodzi :)

• espoir Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zawsze cyca daje, bo wtedy śpi dalej...

dzisiaj 6. czyli miesiąc na diecie! jeszcze tylko z rok przede mną :D (śmiech przez łzy)

Kasiulka90, stresant, Paula 90, Kiwona, martusiawp, Bubek lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    💜 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧

Wysłany: 6 września 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W prawym uszku przewód jest bardzo waziutki więc ilość odbieranych dźwięków prawdopodobnie też jest ograniczona. Miała robione dwa badania, podobne do tych co w szpitalu. Jedno nie wyszło a w drugim wyszło że jakieś dzwieki odbiera ale ciężko powiedzieć w jakim stopniu. 31 października mamy badanie które powinno to rozstrzygnąć. Przez układ kostny zostaną puszczone dźwięki i zbadaja odpowiedź mózgu. Tomografia która mogłaby ocenić budowę w środku dopiero po 4rz. Bo dopiero wtedy można robić jakieś operacje więc wcześniejsze badanie nie ma sensu
    Więc w sumie wiemy to co wcześniej, że słyszy ale nie wiemy w jakim stopniu.

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    W prawym uszku przewód jest bardzo waziutki więc ilość odbieranych dźwięków prawdopodobnie też jest ograniczona. Miała robione dwa badania, podobne do tych co w szpitalu. Jedno nie wyszło a w drugim wyszło że jakieś dzwieki odbiera ale ciężko powiedzieć w jakim stopniu. 31 października mamy badanie które powinno to rozstrzygnąć. Przez układ kostny zostaną puszczone dźwięki i zbadaja odpowiedź mózgu. Tomografia która mogłaby ocenić budowę w środku dopiero po 4rz. Bo dopiero wtedy można robić jakieś operacje więc wcześniejsze badanie nie ma sensu
    Więc w sumie wiemy to co wcześniej, że słyszy ale nie wiemy w jakim stopniu.
    mycha a dlaczego tak pozno mozna robic operacje u nas mowia ze najpozniej do 2 roku zycia i tak tez miala corka szwagra robiona

Wysłany: 6 września 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    mycha a dlaczego tak pozno mozna robic operacje u nas mowia ze najpozniej do 2 roku zycia i tak tez miala corka szwagra robiona
    Nie mam pojęcia, powiedziała że po 4 r życia i nie dopytywalam

f1d9680377.png
‹‹ 3895 3896 3897 3898 3899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ