X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Już po...Bunio płakał ale cyc załatwił sprawę...waży 6400 w ubraniu, wpisali 6200 i wynierzyli go na ....uwaga....70 cm...dwa razy mierzyła 😅 a ja go dziś w koszulkę H&M r. 56 ubrałam 😂😂😂😂

Podalam pedicetamol i czekam na rozwój sytuacji...
    Ale długi jest Bunio i chyba sCzuplutki ?

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Ale długi jest Bunio i chyba sCzuplutki ?

Tak 🤗🤗🤗

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunio jest fit 😊

stresant, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Bunio jest fit 😊

Nie wiem po kim 🤔🤔🤔🤔

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota Twoje rady pomogly, dziękuję. Ruchy Niny są już bardziej celowe, wyciąga ręce do nas i zabawek. Jeszcze raz dzięki, męczył mnie to dosyć :)

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta lokomocja to jest tragedia.. Ja mialam jako dziecko.. Julia na pierwszej wyprawie do Holandii przewoznikiem busowym miala 3 lata wymiotowala cala droge.. Wsiadlam do auta o 9 rano i wysiadlam o 21. Dojechaliśmy do granicy Polsko-niemieckiej przesiadlysmy sie w inne auto i sie zaczął koncert. Ja bylam umeczona ale ona tak bardzo cierpiala.. Spala ze zmeczenia juz pozniej. Wszyscy pasazerowie robili nam zrzutke woreczkow zebym miala w co łapać bo nikt nie przewidzial z nas tego. Teraz aviomarin bierze tylko jak jada autobusem na wycieczkę. Juz w samochodzie jest ok. Za to ja teraz mam znow lokomocje.. Nie wymiotuję ale właśnie zle sie czuje, mdli mnie jestem taka osłabiona i zakaz patrzenia w tel. To największe zło na chorobe lokomocyjna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 08:05

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Z ta lokomocja to jest tragedia.. Ja mialam jako dziecko.. Julia na pierwszej wyprawie do Holandii przewoznikiem busowym miala 3 lata wymiotowala cala droge.. Wsiadlam do auta o 9 rano i wysiadlam o 21. Dojechaliśmy do granicy Polsko-niemieckiej przesiadlysmy sie w inne auto i sie zaczął koncert. Ja bylam umeczona ale ona tak bardzo cierpiala.. Spala ze zmeczenia juz pozniej. Wszyscy pasazerowie robili nam zrzutke woreczkow zebym miala w co łapać bo nikt nie przewidzial z nas tego. Teraz aviomarin bierze tylko jak jada autobusem na wycieczkę. Juz w samochodzie jest ok. Za to ja teraz mam znow lokomocje.. Nie wymiotuję ale właśnie zle sie czuje, mdli mnie jestem taka osłabiona i zakaz patrzenia w tel. To największe zło na chorobe lokomocyjna.
    Daffi - telefon, książka, gazety. Wszystko co odwraca uwagę od drogi. Masakra

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, spróbuj z tym plastrem na pępek.

Dziewczyny, mój mąż nie wierzy, że są dzieci, które przesypiają 10 godzin. Ja tej nocy specjalnie liczyłam, bo wczoraj podałam tak orientacyjnie. I się potwierdziło. Karmiłam 10 razy w ciągu 12 godzin w nocy... A te noce i tak są dużo lepsze niż wtedy, kiedy miał przez tydzień akcje płaczu za każdym razem, kiedy się budził. Czyli tak samo jak teraz + straszny wrzask i konieczność noszenia i bujania - 10 razy w nocy. Dlatego nie ogarniałam rzeczywistości...

To ja już wolę "spanie" sprzed miesiąca, kiedy budził się "tylko" co 2 godziny...

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasie robię właśnie badania...krzywa cukrowa i insulinowa, morfo i te badania na stawy ASO i RF II...ciekawe co wyjdzie... Bunio z tatą 😁 potem mam jeszcze USG kolana...czas się wziąć za siebie

Daffi, stresant, Paula 90, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Daffi, spróbuj z tym plastrem na pępek.

Dziewczyny, mój mąż nie wierzy, że są dzieci, które przesypiają 10 godzin. Ja tej nocy specjalnie liczyłam, bo wczoraj podałam tak orientacyjnie. I się potwierdziło. Karmiłam 10 razy w ciągu 12 godzin w nocy... A te noce i tak są dużo lepsze niż wtedy, kiedy miał przez tydzień akcje płaczu za każdym razem, kiedy się budził. Czyli tak samo jak teraz + straszny wrzask i konieczność noszenia i bujania - 10 razy w nocy. Dlatego nie ogarniałam rzeczywistości...

To ja już wolę "spanie" sprzed miesiąca, kiedy budził się "tylko" co 2 godziny...
    Ja Julce tak robilam i dzialalo. Ja sobie plastra nie bede kleic. Grunt to w drodze znalezc jakis daleki punkt i w niego spogladac.. Nie skupiać sie na tym co szybko nam miga.

Co do snu to np przedwczoraj maly po 21 spac szedl i do 8 choc o 6 na spiku dalam mu mleko bo mi zal bylo ze ma pusty brzuszek tak dlugo.
    A dzis wstal o 3 i o 6 na karmienie.. Tzn on kweka z zamkniętymi oczami.. Daje mu flache zjada.. Podaje smoka i spi. Wstal o 9. Takze tez nocki mamy rozne ale ciesze sie ze sie maly nie wybudza tak konkretniw. Chyba lubi spac po tacie bo ja sie przebudzam i spac juz nie moge.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 09:25

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wrocilam na silke, lece poki co 2x w tygodniu na 7:00. Tata odprowadza starsza do szkoly (z wozeczkiem) i jak wraca to juz prawie jestem w domu :)

szukam krzeselek do karmienia i chyba zdecyduje sie na chicco

ten peg perego mnie denerwuje ze ma ten bolec miedzy nozkami, jak dzidzia bedzie rosla to moze byc ciasne

stresant, martusiawp lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️

Wysłany: 6 września 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak zazdroszczę. Też bym chętnie wróciła na siłkę. W domu się nie potrafię zmotywować do cwiczen

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam siłkę z Kazem na rękach 😂
    Obiad zrobiony, czekam na teściów i na 13 do dentysty. Trzymajcie kciukasy. Nie zdążyłam umyć podłóg, poscierac kurzy, generalnie nie jest tutaj zbyt czysto, ale Kaz jakby czuł mój stres i potrzebuje dzisiaj wyjątkowo dużo uwagi.
    U nas noce są super, czasem się wierci i kweka przez sen, to smoczek damy albo poklepiemy po pupie i śpi dalej. Zjada 19/20 flache i śpi do 6/7.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie leżę obok Nini bo zasypia..widać,że jest oslabiony...
    chociaż wczoraj fajnie się bawił tak jak codzień do 23 ze wszystkimi😉
    mnie też coś mdli od nocy...

Och...mi się marzy powrót do ćwiczeń...Juz nie mówię o wadzę ale to była dla mnie taka odskocznia psychiczna...
    No ale póki co nie wiem jak miałabym to zrobić...Mały ciągiem godziny nie poleży a ze mną do ćwiczeń chce wrócić córka...mąż wraca za późno bym mogła ćwiczyć interwały(kiedyś przez pracę ćwiczyłam po 22 i nie mogłam spać po...
    Coś muszę wymyślić😉

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wieczorem odplywam, nie mam energii. Jestem rannym ptaszkiem i nie umialabym cwiczyc wieczorem. Kiedys sie zdarzylo i przed polnoca ale juz nie ten wiek :P :D

a dzis mamy randke z mezem. Mama przychodzi do dziewczynek

stresant, Paula 90, Fasolka77, Sansivieria, MamaAga85, Syska2202, martusiawp lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona zazdroszcze spania :)

u nas od kilku dni podudka co godzine
    23,24,1,2,4 i 5:30...za kazdym razem wciskam cyca bo sie mi nie chce wstawac i nosic...a smoczka nie chce....wiec o tej 5:30 juz jest tak przezarty ze mu nosem wychodzi :)

• espoir Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zawsze cyca daje, bo wtedy śpi dalej...

dzisiaj 6. czyli miesiąc na diecie! jeszcze tylko z rok przede mną :D (śmiech przez łzy)

Kasiulka90, stresant, Paula 90, Kiwona, martusiawp, Bubek lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧

Wysłany: 6 września 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W prawym uszku przewód jest bardzo waziutki więc ilość odbieranych dźwięków prawdopodobnie też jest ograniczona. Miała robione dwa badania, podobne do tych co w szpitalu. Jedno nie wyszło a w drugim wyszło że jakieś dzwieki odbiera ale ciężko powiedzieć w jakim stopniu. 31 października mamy badanie które powinno to rozstrzygnąć. Przez układ kostny zostaną puszczone dźwięki i zbadaja odpowiedź mózgu. Tomografia która mogłaby ocenić budowę w środku dopiero po 4rz. Bo dopiero wtedy można robić jakieś operacje więc wcześniejsze badanie nie ma sensu
    Więc w sumie wiemy to co wcześniej, że słyszy ale nie wiemy w jakim stopniu.

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    W prawym uszku przewód jest bardzo waziutki więc ilość odbieranych dźwięków prawdopodobnie też jest ograniczona. Miała robione dwa badania, podobne do tych co w szpitalu. Jedno nie wyszło a w drugim wyszło że jakieś dzwieki odbiera ale ciężko powiedzieć w jakim stopniu. 31 października mamy badanie które powinno to rozstrzygnąć. Przez układ kostny zostaną puszczone dźwięki i zbadaja odpowiedź mózgu. Tomografia która mogłaby ocenić budowę w środku dopiero po 4rz. Bo dopiero wtedy można robić jakieś operacje więc wcześniejsze badanie nie ma sensu
    Więc w sumie wiemy to co wcześniej, że słyszy ale nie wiemy w jakim stopniu.
    mycha a dlaczego tak pozno mozna robic operacje u nas mowia ze najpozniej do 2 roku zycia i tak tez miala corka szwagra robiona

Wysłany: 6 września 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    mycha a dlaczego tak pozno mozna robic operacje u nas mowia ze najpozniej do 2 roku zycia i tak tez miala corka szwagra robiona
    Nie mam pojęcia, powiedziała że po 4 r życia i nie dopytywalam

f1d9680377.png
‹‹ 3895 3896 3897 3898 3899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ