X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ja na pare dni cofam rozszerzanie :( zostaje na cycu.....dzis caly dzien bol brzucha i biegunka ...niespokojny placzliwy....wychodza cale niestrawione kawalki marchewki...z 10 pieluch poszlo jak nic....( teraz jak nie susze na polu to daje pampersy bo duzo wilgoci w domu)

myslalam ze latwiej nam bedzie.....za pare dni podam dynie z hippa ...moze z mojej kuchni go brzuch boli
    Oj to rzeczywiście zrób przerwę, może żołądek jeszcze nie do końca przystosowany do takich pokarmów, niech sobie odpocznie.
    Oby się poprawiło.

stresant lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Basia .....szybko wstaje ;) ja w szoku nieprzyzwyczajona bo moje wszystkie dzieci lenie :)
    No szybko, ale długo nie stoi, przewraca się.
    Ale w porę to łóżeczko obniżyliśmy. Ja teraz jestem bardziej ostrożna bo jak miała 4,5 miesiąca to mi też z łóżka spadła, a wtedy myślałam że ona się jeszcze nie przemieszcza. No ale nic się nie stało.
    Daffi, a jak u Was po tym upadku?

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka postanowiłam być szczera... Po co mam sciemniac 😜 w pewnym momencie poczułam się jak zła madka... No ale było minęło, wróciłam... 🙂

Ja podaję kaszle hipp po 4 mcu. Ja robię na mleku ale można też na wodzie. Na opakowaniu jest instrukcja że jeśli robimy na wodzie to dodajemy owoce i olej.

Basia, Zosia już wstaje? O matko 😲 a to nie za szybko? Moja Olga ledwo się przewraca na brzuch i spowrotem i kręci w kółko 🙂 i ta niemożność zrobienia czegokolwiek innego ją wkurza więc jeczy całe dnie...

Daffi a co się stało Filipkowi? Jesteś zadowolona ze spacerówki?

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Tunia - a Wy sprawdzaliscie wędzidełko? Bo może przez nie Wiki Cię tak poharatała.
    Tak od razu w szpitalu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Basia, Zosia już wstaje? O matko 😲 a to nie za szybko? Moja Olga ledwo się przewraca na brzuch i spowrotem i kręci w kółko 🙂 i ta niemożność zrobienia czegokolwiek innego ją wkurza więc jeczy całe dnie...
    Nie mam pojęcia czy za szybko czy nie. Też mnie to zdziwiło, za 4 dni kończy 6 miesięcy.
    Ale co ja na to poradzę, przecież jej nie przypnę pasami do podłogi :D

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kończy się ten piąty skok rozwojowy. Ja sobie zapisuję co Zosia kiedy zaczęła robić i równo miesiąc temu zaczęła sobie skakać jak żabka będąc na prostych rękach i kolanach. Pełzała też do tyłu.
    A więc postęp w ciągu miesiąca jest ogromny. Ale też ten skok był dla nas uciążliwy, zwłaszcza jeśli chodzi o noce.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Ja czytam na bieżąco, ale mam gulę w gardle ze strachu. Robilam badanie tych kwasow zolciowych i one wzrosly dwukrotnie. Chcialam, cos napisac chyba wczoraj o tym, jak mi sie mleko popsulo w zamrazalce sprzed 3 miesiecy mimo 21 stopni na minusie, ale mi sie post skasowal niechcacy, a potem wydalo mi sie to takie bez sensu...Jeszcze Michalek zwymiotowal i nie poszedl do przedszkola. Jak zalatwi malego rotawirusem, to bedziemy w czarnej d. Jutro jest wizyta u twj hepatolog, bardzo wazna.
    Misiabella może się uda że Michałek nie zarazi brata.
    Co z tymi kwasami żółciowymi jest nie tak?
    Powodzenia na wizycie.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ale kaszki holle są mleczne i bez mleczne.
    Ja ponieważ kp będę kupować te mleczne.
    Tunia no właśnie ja też tak chce zrobić tylko że tych mlecznych jest bardzo mało, chyba raptem 3 rodzaje na gemini, a bezmlecznych mnóstwo...
    W ogóle to mam też dylemat czy uczyć Kasie butelki skoro dotąd Jej nie poznała..skoro po skończonym roku życia zalecane jest oduczanie butelki to może nie uczyć na pół roku i za 6 miesięcy znów oduczac...jak nie urok to sraczka.
    Miałam piękny plan że na noc będę podawać kaszke z butelki żeby lepiej spala, ale już nie raz tu czytam że to nie poprawia snu. Tylko do tego tej butelki bym potrzebowała więc może rzeczywiście nie warto??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 20:55

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu Ty sie pojawiasz rzadko, ale jak juz piszesz to same konkrety, pozytywne wiesci i nowe pomysly! Dzięki!!!
    I jakie dzis ozywienie na forum!!

B_002, Bubek lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Fasolka postanowiłam być szczera... Po co mam sciemniac 😜 w pewnym momencie poczułam się jak zła madka... No ale było minęło, wróciłam... 🙂

Ja podaję kaszle hipp po 4 mcu. Ja robię na mleku ale można też na wodzie. Na opakowaniu jest instrukcja że jeśli robimy na wodzie to dodajemy owoce i olej.

Filipek wczoraj urzadzil sobie wedrowke i w bardzo zawrotnym tempie przemiescil sie i spadl z łóżka.

Co do spacerowki mielismy 4 rundki juz i narazie jestem mega zadowolona. Prowadzi sie bardzo lekko jest zwrotna no i zobaczymy jak ten wklad uv sie sprawdza latem. Bardzo mi sie podoba wygladem i jest naprawde funkcjonalna. A nie chcialam wlasnie nic w typie parasolki. Mam uraz po Julce nie podeszly nam.

estrella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ja na pare dni cofam rozszerzanie :( zostaje na cycu.....dzis caly dzien bol brzucha i biegunka ...niespokojny placzliwy....wychodza cale niestrawione kawalki marchewki...z 10 pieluch poszlo jak nic....( teraz jak nie susze na polu to daje pampersy bo duzo wilgoci w domu)

myslalam ze latwiej nam bedzie.....za pare dni podam dynie z hippa ...moze z mojej kuchni go brzuch boli

Dajesz kawałki a nie papki?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Nie mam pojęcia czy za szybko czy nie. Też mnie to zdziwiło, za 4 dni kończy 6 miesięcy.
    Ale co ja na to poradzę, przecież jej nie przypnę pasami do podłogi :D

Pytam pod kątem ewentualnego wpływu na kręgosłup w przyszłości... Sama zaczelam chodzić mając 8 mcy i raczej nie wpłynęło to pozytywnie na mój kręgosłup. W każdym razie brawa dla Zosi.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:

Oj wiem 😀 każda z nas ma czasem gorszy czas! No i jeszcze kłopoty zdrowotne w rodzinie 🙁

estrella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Filipek wczoraj urzadzil sobie wedrowke i w bardzo zawrotnym tempie przemiescil sie i spadl z łóżka.

Co do spacerowki mielismy 4 rundki juz i narazie jestem mega zadowolona. Prowadzi sie bardzo lekko jest zwrotna no i zobaczymy jak ten wklad uv sie sprawdza latem. Bardzo mi sie podoba wygladem i jest naprawde funkcjonalna. A nie chcialam wlasnie nic w typie parasolki. Mam uraz po Julce nie podeszly nam.

Ojej to dobrze, że nic się nie stało ❤️

Pytam bo oglądałam ten model spacerówki w necie i bardzo mi się podoba tylko zastanawiam się czy dużo miejsca zajmuje po złożeniu? My często wyjeżdżamy a mamy sedana więc bagażnik nie powala jeśli chodzi o pojemność. Kinia używała quinny i zaletą wózka było to że składał się do małych rozmiarów ale poza tym miał same wady więc teraz szukam czegoś innego.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Basiu Ty sie pojawiasz rzadko, ale jak juz piszesz to same konkrety, pozytywne wiesci i nowe pomysly! Dzięki!!!
    I jakie dzis ozywienie na forum!!
    A bo chciałabym być częściej, ale mam tak ruchliwe i wymagające dziecko że nie mogę przy niej z telefonem siedzieć. Trudno mi nadrabiać forum, czytać na bieżąco też.
    Ale czasem znajdzie się czas, gdy mała śpi.

Sansivieria lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dajesz kawałki a nie papki?
    rozgotowuje i uciskam widelcem ..
    .nie robie blenderem...lekarka tak kazala ...zeby dziecko od poczatku przyzwyczajac do kawalkow bo potem nie bedzie chcialo......ale moze faktycznie papke by bylo lepiej strawic niz kawalek....poczekam do 1.10. az stuknie pol roku...moze to za wczesnie dla niego teraz

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A czy kaszki bezmleczne można robić na wodzie?
    Czy koniecznie na mm?
    Hipp Bio na wodzie można bez problemu

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Pytam pod kątem ewentualnego wpływu na kręgosłup w przyszłości... Sama zaczelam chodzić mając 8 mcy i raczej nie wpłynęło to pozytywnie na mój kręgosłup. W każdym razie brawa dla Zosi.
    Też o tym myślałam, dlatego nie zachęcam jej do wstawania. Niech robi wszystko w swoim czasie. Ale siedzi już stabilnie. Dopiero od dzisiaj zaczęłam ją karmić na krzesełku, wcześniej była w pozycji półleżącej w leżaczku, bo siedzenia też nie chciałam wymuszać, ale ona sama chce.

A jakie miałaś problemy z kręgosłupem, jeśli można spytać?

Moja kuzynka zaczęła chodzić w wieku 9 miesięcy i nie ma żadnych problemów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 21:20

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Tunia no właśnie ja też tak chce zrobić tylko że tych mlecznych jest bardzo mało, chyba raptem 3 rodzaje na gemini, a bezmlecznych mnóstwo...
    W ogóle to mam też dylemat czy uczyć Kasie butelki skoro dotąd Jej nie poznała..skoro po skończonym roku życia zalecane jest oduczanie butelki to może nie uczyć na pół roku i za 6 miesięcy znów oduczac...jak nie urok to sraczka.
    Miałam piękny plan że na noc będę podawać kaszke z butelki żeby lepiej spala, ale już nie raz tu czytam że to nie poprawia snu. Tylko do tego tej butelki bym potrzebowała więc może rzeczywiście nie warto??
    Ja syna wykarmilam bez butelki. Cycek i łyżeczka no i kubek z dziubkiem do picia.
    Wiem, że teraz kubki z dziubkiem są be, ale kiedyś były rewelacyjnym wynalazkiem.

B_002 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu jestem w szoku 😱😱😱Zosia tak szybko wszystko ogarnęła😊😊😊Zuch dziewczynka🤩🤩🤩

B_002 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
‹‹ 3941 3942 3943 3944 3945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ