X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Najmniejszy to on nie jest bo składa. Sie standardowo ale 3 razy mniejszy niz gondola a nawet jej stelaz. Z tym ze my mamy kombi wirc sie nie martwimy tym. Mogę ci podac wymiary po złożeniu jutro.

Poproszę o wymiary 🙂

Co do kręgosłupa to już się nie wypowiadam więc olej Basiu mój komentarz w tej sprawie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jednak spadam z tego wątku i z naszej grupy na fb. Jednak z Wami nie trybie i się tu nie potrafię odnaleźć.

Pozdrawiam wszystkie i zdrówka dla Was i waszych maluchów!

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Przez co, jeszcze nie wiadomo i oby nie bylo wiadomo. Ogolnie jest to przez zoltaczke, bo watroba nie wydolila po prostu, a drugie dno jest takie ze calasytuacja wynika z jakiegos wirusa, lub bakterii, konfliktu serologicznego, w dalszej kolejnosci chorob metabolicznych, ktore czesciowo zostaly wykluczone, jakis chorob genetycznych, mukowsiscydozy, ktora mam nadzieje ze tezzostala wykluczona.

To trzymam kciuki aby wieści były pomyślne!

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja z Gemini mam 7 mlecznych kaszek a nie kupiłam wszystkich ;-)

Ja brałam wszystkie małe saszetki po jednej...czego nie byli w Gemini wzięłam na pyszneeko.pl czy jakoś tak 😀

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja zaczęłam chodzić jak miałam ponad rok. Woziłam się w czaderskim różowym chodziku, byłam sadzania i stawiana.
    I mój kręgosłup jest w takim stanie że mój ortopeda żartuje że jego babcia ma lepszy. Boli mnie codziennie.
    Teraz póki kp nie biorę nic. Wcześniej nawet tramal z diklofenakiem.
    Także to czy się chodzi szybko czy nie nic nie znaczy.
    Moja przyjaciółka miała 9 miesięcy jak wstała i poszła :-) i nie na problemu z plecami.

Paula robiłaś krzywa?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Dziewczyny ja jednak spadam z tego wątku i z naszej grupy na fb. Jednak z Wami nie trybie i się tu nie potrafię odnaleźć.

Nie za bardzo wiem o co chodzi?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:

Ale o co chodzi? Co sie stało? Przecież wcześniej było wszystko dobrze.. Nie zauważyłam by od wczoraj jak się pojawiłaś zdarzyło się coś szczególnego że miałabyś nie pasować. Bzdura. Nie wyglupiaj się tak nawet.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, no Kaman, dlaczego się tak czujesz? Ja, gdybym się miała z dziewczynami i dzieci z forum porównywać, to bym była 100 lat za murzynami, i co z tego? 😁 Od początku mm, biorę antydepresanty, moje dziecko się nie obraca (kilka razy mu się udało), nie rozszerzam jeszcze diety, mam małego pulpeta heh, no i jakoś mnie to nie rusza, że odstaje 😉 ♥️

Fasolka77, Tunia76, Mama019, Bubek, MamaAga85, martusiawp, Lili90 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia, mamy już 5 miesięcy, co?! Haha, w końcu i my!

Tunia76 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    O Paula przypomniałaś mi o chodzikach.
    Mój syn też w tym szalał po mieszkaniu.
    Wiem, że teraz już ich nie ma, bo niezdrowe.
    Ale jaka to była wygoda i ulga dla matki.
    Chodziki są nadal w sprzedazy. Ale ja Julki nigdy nie wkladalam i sama szybko wstala i chodzila. Przy Filipku takze uważam to za zbedny gadzet.
    Moj M mial chodzik i nauczyl sie odpychac jedna noga i do dzis ciagnie smiesznie jedna noge. Bardzo zlych nawykow uczy i dziwie sie ze serio mozna je sprzedawac.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    My za 4 dni!!! :)

Kiwona lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do Zosi to nikt nie ma startu, to jest petarda a nie dziewczyna.

Kiwona jak Ci tam?

Dziewczyny używacie kataru jak tylko słyszy ie że coś furczy? Czy takie pojedyncze kozy zostawiacie w spokoju? Bo w sumie jedna koza straszna nie jest a jak sobie pomyślę że mam z nią walczyć żeby jej to do nosa wsadzić to mi się odechciewa.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:

Stówka Wiki i Kaz!

Kiwona, Tunia76 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyciągam patyczkiem do ucha. katarek tylko przy przeziębieniu używałam.

Kiwona, Daffi, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Cześć dziewczyny, nie było mnie tu dawno.
    Nie wchodzę już na forum na telefonie, bo Zosia za bardzo się interesuje tym co robię i chce mi wyrwać telefon z ręki. Najlepiej jak go ograniczam w ciągu dnia.
    Komputer włączyłam po raz pierwszy od kilku dni więc czytam co tam u Was.

U nas w porządku, ale mi dziecko ucieka i z przewijaka i z maty. Nie mogę jej zmienić pieluchy, ubieram ją na kolanach. Jest strasznie ruchliwa. Ale chyba skok nam się już kończy, bo jest coraz lepiej.

Mogę dać trochę nadziei mamom z niewózkowymi dziećmi. Od piątku chodzę z Zosią w wózku na spacery codziennie, czyli już 5 dni z rzędu i udaje się nam! Chyba musiała do tego dorosnąć.
    Ale oczywiście tylko w spacerówce i tylko na siedząco :P Inaczej nie ma szans.
    Super Basiu! No nam też pomaga jak podnosze Krysta. Ale Jeszcze ten skok trwa chyba, chodź pierwsza noc gdzie obudził się 2 razy a nie 30..duzy postęp 🙈

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A do Zosi to nikt nie ma startu, to jest petarda a nie dziewczyna.

Kiwona jak Ci tam?

Dziewczyny używacie kataru jak tylko słyszy ie że coś furczy? Czy takie pojedyncze kozy zostawiacie w spokoju? Bo w sumie jedna koza straszna nie jest a jak sobie pomyślę że mam z nią walczyć żeby jej to do nosa wsadzić to mi się odechciewa.

Ja walczę 😁 Bunio lubi katarek 😂 jak ma suche to odpalam wieczorem albo samym patyczkiem kręcę i nawilzam a ostatnio miał wodnisty dwa dni i używałam dwa razy dziennie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ja na pare dni cofam rozszerzanie :( zostaje na cycu.....dzis caly dzien bol brzucha i biegunka ...niespokojny placzliwy....wychodza cale niestrawione kawalki marchewki...z 10 pieluch poszlo jak nic....( teraz jak nie susze na polu to daje pampersy bo duzo wilgoci w domu)

myslalam ze latwiej nam bedzie.....za pare dni podam dynie z hippa ...moze z mojej kuchni go brzuch boli
    To się najadlas strachu. Współczuję.
    Zrób przerwę parę dni faktycznie.

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - chce zrobić jak teraz mąż skończy nocki. Bo to całe przedsięwzięcie przy moim Pendolino Marudzieju Jęczybule

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant - nie wiem dlaczego, ale u hafiji jest że raz rozpoczętego rozszerzania się nie wstrzymuje.
    Może spróbujcie coś innego? Pasternak, ziemniaka, cukinię?

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Chodziki są nadal w sprzedazy. Ale ja Julki nigdy nie wkladalam i sama szybko wstala i chodzila. Przy Filipku takze uważam to za zbedny gadzet.
    Moj M mial chodzik i nauczyl sie odpychac jedna noga i do dzis ciagnie smiesznie jedna noge. Bardzo zlych nawykow uczy i dziwie sie ze serio mozna je sprzedawac.
    A ja myślałam, że już wycofane. Jakoś nie widziałam ich w sklepach, ale w sumie nie szukalam.
    To jak ze wszystkim. Jedni używają i super, a innym szkodzi.
    Artur i moi siostrzency nie mają żadnych wad po chodzikach. Ale dla córci napewno nie kupię.

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 3943 3944 3945 3946 3947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ