X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka caprima kukurydziana z brzoskwinią spróbowana. Jest ohydna 😂
    Będzie jako dodatek do owoców.

• stresant Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scie sie rozpisaly z samego rana :) nie wiem co pierwsze pisac :)

Paula podawalam marchewke 2 dni ( wychodziala cala ale bez biegunki) potem ziemniaczka 2 dni (i juz byl problem) a po wczorajszym ziemniaczku z marchewka sra do dzisiaj.....

nic mu nie bedzie jak pare dni popije moje mleko.....i tak go jest za duzo :)

co do chodzikow to ja mam doswiadczenie ...wkladalam i jedno i drugie ....i trzecie tez bede wkladac, tylko musze sprawdzic czy mi myszy chodzika w piwnicy nie zezarly za te 10 lat :)

kwestia jest taka ze wszystko z glowa.....

mala smigala w chodziku po budowie bo czasu nie mialam zeby ja za reke prowadzic a na czworakach miedzy ceglami sie nie dalo chodzic....jak nie dawala rady jechac po trawie bo byl np. kamien.. to brala chodzik w rece i robila 2 kroki i znow go kladla zeby capnac na chwile..zadnej krzywizyn nigdzie nie ma jestesmy teraz po bilanskie i lekarka mowi ze ma idealna postawe.......

Misia trzymamy kciukasy

Kiwona to Ty miesnie bedziesz miec wyrobione targajac ciezary na 2 pietro.....ja co rano jak biore Frania z lozeczka to czuje ze przez noc znow sie ciezszy zrobil

Estrella zostan nie rozumie dlaczego odchodzisz.....ogolnie nie rozumie wszystkich dziewczat ktore odeszly.....jak mi cos nie pasuje to nie czytam , nie reaguje na posty a jak cos w moim temacie to sie udzielam ...prosta sprawa....tu jest ogrom wiedzy i cennych rad.....
    ja nigdy nie odejde

apropo co u Valetty wiek ktos moze ? byla u rodzicow ale czy juz wrocila?

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A dlaczego?
    No właśnie nie wiem. Nie jest napisane

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Estrella, no Kaman, dlaczego się tak czujesz? Ja, gdybym się miała z dziewczynami i dzieci z forum porównywać, to bym była 100 lat za murzynami, i co z tego? 😁 Od początku mm, biorę antydepresanty, moje dziecko się nie obraca (kilka razy mu się udało), nie rozszerzam jeszcze diety, mam małego pulpeta heh, no i jakoś mnie to nie rusza, że odstaje 😉 ♥️

ja tak samo, tzn moja akurat sie przewraca i siadac chce aleee

oczywiscie gdzies z tylu glowy mysle sobie a dlaczego na plecki nie umie sie przewrocic.... ale zaraz sobie tlumacze ze po tym co przeszlam w ciazy, po tym co moglo byc, po ilosci lekow ktore bralam garsciami to ona jest i tak zdrowa i perfekcyjna ! :)

Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Paula podawalam marchewke 2 dni ( wychodziala cala ale bez biegunki) potem ziemniaczka 2 dni (i juz byl problem) a po wczorajszym ziemniaczku z marchewka sra do dzisiaj.....

:D :D :D haha

no moja ziemniak zatkal...marchewa tez ale ja pierdolnieta za malo jej rozciapcialam. Za duze kawalki chyba jadla biedula

wczoraj i dzis poszlo jablko, zobaczymy jakie efekty... a na jutro juz czeka burak! To dopiero bedzie

stresant lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Psiknac w jedną dziurkę i zatkac czy psiknac w dwie i zatkac obie? Wiem problem wagi państwowej :D
    w dwie i obie zatkac. tak robili malemu w szpitalu zeby sprawnie wykichal kozy i to co furczalo.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    scie sie rozpisaly z samego rana :) nie wiem co pierwsze pisac :)

nic mu nie bedzie jak pare dni popije moje mleko.....i tak go jest za duzo :)

co do chodzikow to ja mam doswiadczenie ...wkladalam i jedno i drugie ....i trzecie tez bede wkladac, tylko musze sprawdzic czy mi myszy chodzika w piwnicy nie zezarly za te 10 lat :)

kwestia jest taka ze wszystko z glowa.....

mala smigala w chodziku po budowie bo czasu nie mialam zeby ja za reke prowadzic a na czworakach miedzy ceglami sie nie dalo chodzic....jak nie dawala rady jechac po trawie bo byl np. kamien.. to brala chodzik w rece i robila 2 kroki i znow go kladla zeby capnac na chwile..zadnej krzywizyn nigdzie nie ma jestesmy teraz po bilanskie i lekarka mowi ze ma idealna postawe.......

Misia trzymamy kciukasy

Kiwona to Ty miesnie bedziesz miec wyrobione targajac ciezary na 2 pietro.....ja co rano jak biore Frania z lozeczka to czuje ze przez noc znow sie ciezszy zrobil

Estrella zostan nie rozumie dlaczego odchodzisz.....ogolnie nie rozumie wszystkich dziewczat ktore odeszly.....jak mi cos nie pasuje to nie czytam , nie reaguje na posty a jak cos w moim temacie to sie udzielam ...prosta sprawa....tu jest ogrom wiedzy i cennych rad.....
    ja nigdy nie odejde

apropo co u Valetty wiek ktos moze ? byla u rodzicow ale czy juz wrocila?
    no i to jest klasyczny przyklad ze Twoje chodzikowe jest zdrowe a moja bezchodzikowa a ma wade postawy.
    kazde dziecko inaczej i kazdy ma prawo robic co uwaza za sluszne. ja mowie chodzikom nie ale nie potepiam tych co maja ochote go uzywac :)

valetta jakis czas temu pisala. nie wiem czy na fb czegosnie wstawiala.
    strasznie mi sie valetta z india mieszaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 10:35

stresant lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sprzedałam ubrania ciążowe kwietniowce 2020 😊 matko, ale ten czas zasuwa 😁

Daffi, Fasolka77, Mama019, stresant, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja probuje sprzedac mleko 1 HA bo do listopada data a my wciaz na kp

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecacie może jakieś grupy FB dot. ogólnie dzieci, albo wyboru lekarzy ? Najlepiej takie wrocławskie grupy. Muszę iść z Julciem do okulisty..

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    :D :D :D haha

no moja ziemniak zatkal...marchewa tez ale ja pierdolnieta za malo jej rozciapcialam. Za duze kawalki chyba jadla biedula

wczoraj i dzis poszlo jablko, zobaczymy jakie efekty... a na jutro juz czeka burak! To dopiero bedzie
    Przebieram nogami z tym rozszerzaniem, ktoś jeszcze nie zaczął podawać czegoś innego oprócz mleka, czy tylko Julcio ? Doczytałam, że Kiwona na tym samym etapie ;)) Mamy już wszystko przygotowane <3 i chyba na dniach zaczniemy, może w niedziele spróbujemy. Bo później nie spamiętam co pisałyście o problemach - zaparcia itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 11:46

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Właśnie sprzedałam ubrania ciążowe kwietniowce 2020 😊 matko, ale ten czas zasuwa 😁

ooo mam dzinsy do sprzedania :) gdzie sie ogłosiłas? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Przebieram nogami z tym rozszerzaniem, ktoś jeszcze nie zaczął podawać czegoś innego oprócz mleka, czy tylko Julcio ? Doczytałam, że Kiwona na tym samym etapie ;)) Mamy już wszystko przygotowane <3 i chyba na dniach zaczniemy, może w niedziele spróbujemy. Bo później nie spamiętam co pisałyście o problemach - zaparcia itp.

my! ja chyba zacznę w poniedziałek... Bunio kończy 6 miesiecy 16.10 to juz czas :)

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ooo mam dzinsy do sprzedania :) gdzie sie ogłosiłas? :)
    Wrzuciłam na olx, ale za grosze poszło, ważne że mi nie zalega a nie mam komu oddać. Poszly bluzki, legginsy i kurtka zimowa. Mam jeszcze jeansy.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u nas jeszcze nie ma na horyzoncie rozszerzania, może. Wniedziele a może za tydzień, nie wiem. Chciałabym, żeby mąż przy tym był.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi nastraszylas mnie tym upadkiem Małego. Mam nadzieje, ze wszystko ok. Mi tez zdaza się zostawiać go czasem na łóżku i iść np. do toalety ale to na maks 2 minuty, ale będę się już pilnować żeby go wkładać wtedy do łóżeczka, albo na podłogę chociaż na matę.

A Zosia już wstaje!😱😱😱 wow! No mega!❤️ Aż się wierzyć nie chce, ze taki Maluch ma już tyle siły! Moj to mega len.

My podaliśmy już Małemu ziemniaczka. Miałam czekać do pełnych 6 miesięcy, ale skoro od jakiego czasu jest już tylko na MM to zaczęliśmy trochę wcześniej i chyba jednak Młody nie jest jeszcze gotowy... nie chciał nic połknąć, miał mega odruch wymiotny, krztusił się, płakał, prężył... robiliśmy 2 próby ale za każdym razem to samo. Dzisiaj spróbujemy marchewkę i jak będzie tak samo to się jeszcze wstrzymamy i spróbujemy znowu za jakiś czas.

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mama u nas identyczne odruchy po marchewce i po kaszce. My odpuscilismy. A kaszke ma co wieczor do mleka i jest cacy bo z butelki. :p

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama - u nas i marchewka i ziemniak była wszędzie tylko nie w brzuszku. I odruch wymiotny. A zupa dyniowa na domowym bulionie weszła jak złoto.
    Ja nie cierpię gotowanej marchewki, nawet z rosołu wyciągam. A stara już jestem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola - to trzymam kciuki żeby Bliźniakowi posmakowało papu 😚

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Tysia89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Chcebycmama - u nas i marchewka i ziemniak była wszędzie tylko nie w brzuszku. I odruch wymiotny. A zupa dyniowa na domowym bulionie weszła jak złoto.
    Ja nie cierpię gotowanej marchewki, nawet z rosołu wyciągam. A stara już jestem.
    Jaka tam stara, stara to mogę być ja 😄 Odkryłam patent na samotne spacery, po niecalych 6 miesiącach, a mianowicie podcasty i inne YT, muszę tylko kupić powerbank i do domu będę wracać na wieczór

Paula 90, Kiwona lubią tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
‹‹ 3945 3946 3947 3948 3949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ