X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka caprima kukurydziana z brzoskwinią spróbowana. Jest ohydna 😂
    Będzie jako dodatek do owoców.

• stresant Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scie sie rozpisaly z samego rana :) nie wiem co pierwsze pisac :)

Paula podawalam marchewke 2 dni ( wychodziala cala ale bez biegunki) potem ziemniaczka 2 dni (i juz byl problem) a po wczorajszym ziemniaczku z marchewka sra do dzisiaj.....

nic mu nie bedzie jak pare dni popije moje mleko.....i tak go jest za duzo :)

co do chodzikow to ja mam doswiadczenie ...wkladalam i jedno i drugie ....i trzecie tez bede wkladac, tylko musze sprawdzic czy mi myszy chodzika w piwnicy nie zezarly za te 10 lat :)

kwestia jest taka ze wszystko z glowa.....

mala smigala w chodziku po budowie bo czasu nie mialam zeby ja za reke prowadzic a na czworakach miedzy ceglami sie nie dalo chodzic....jak nie dawala rady jechac po trawie bo byl np. kamien.. to brala chodzik w rece i robila 2 kroki i znow go kladla zeby capnac na chwile..zadnej krzywizyn nigdzie nie ma jestesmy teraz po bilanskie i lekarka mowi ze ma idealna postawe.......

Misia trzymamy kciukasy

Kiwona to Ty miesnie bedziesz miec wyrobione targajac ciezary na 2 pietro.....ja co rano jak biore Frania z lozeczka to czuje ze przez noc znow sie ciezszy zrobil

Estrella zostan nie rozumie dlaczego odchodzisz.....ogolnie nie rozumie wszystkich dziewczat ktore odeszly.....jak mi cos nie pasuje to nie czytam , nie reaguje na posty a jak cos w moim temacie to sie udzielam ...prosta sprawa....tu jest ogrom wiedzy i cennych rad.....
    ja nigdy nie odejde

apropo co u Valetty wiek ktos moze ? byla u rodzicow ale czy juz wrocila?

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A dlaczego?
    No właśnie nie wiem. Nie jest napisane

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Estrella, no Kaman, dlaczego się tak czujesz? Ja, gdybym się miała z dziewczynami i dzieci z forum porównywać, to bym była 100 lat za murzynami, i co z tego? 😁 Od początku mm, biorę antydepresanty, moje dziecko się nie obraca (kilka razy mu się udało), nie rozszerzam jeszcze diety, mam małego pulpeta heh, no i jakoś mnie to nie rusza, że odstaje 😉 ♥️

ja tak samo, tzn moja akurat sie przewraca i siadac chce aleee

oczywiscie gdzies z tylu glowy mysle sobie a dlaczego na plecki nie umie sie przewrocic.... ale zaraz sobie tlumacze ze po tym co przeszlam w ciazy, po tym co moglo byc, po ilosci lekow ktore bralam garsciami to ona jest i tak zdrowa i perfekcyjna ! :)

Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Paula podawalam marchewke 2 dni ( wychodziala cala ale bez biegunki) potem ziemniaczka 2 dni (i juz byl problem) a po wczorajszym ziemniaczku z marchewka sra do dzisiaj.....

:D :D :D haha

no moja ziemniak zatkal...marchewa tez ale ja pierdolnieta za malo jej rozciapcialam. Za duze kawalki chyba jadla biedula

wczoraj i dzis poszlo jablko, zobaczymy jakie efekty... a na jutro juz czeka burak! To dopiero bedzie

stresant lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Psiknac w jedną dziurkę i zatkac czy psiknac w dwie i zatkac obie? Wiem problem wagi państwowej :D
    w dwie i obie zatkac. tak robili malemu w szpitalu zeby sprawnie wykichal kozy i to co furczalo.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    scie sie rozpisaly z samego rana :) nie wiem co pierwsze pisac :)

nic mu nie bedzie jak pare dni popije moje mleko.....i tak go jest za duzo :)

co do chodzikow to ja mam doswiadczenie ...wkladalam i jedno i drugie ....i trzecie tez bede wkladac, tylko musze sprawdzic czy mi myszy chodzika w piwnicy nie zezarly za te 10 lat :)

kwestia jest taka ze wszystko z glowa.....

mala smigala w chodziku po budowie bo czasu nie mialam zeby ja za reke prowadzic a na czworakach miedzy ceglami sie nie dalo chodzic....jak nie dawala rady jechac po trawie bo byl np. kamien.. to brala chodzik w rece i robila 2 kroki i znow go kladla zeby capnac na chwile..zadnej krzywizyn nigdzie nie ma jestesmy teraz po bilanskie i lekarka mowi ze ma idealna postawe.......

Misia trzymamy kciukasy

Kiwona to Ty miesnie bedziesz miec wyrobione targajac ciezary na 2 pietro.....ja co rano jak biore Frania z lozeczka to czuje ze przez noc znow sie ciezszy zrobil

Estrella zostan nie rozumie dlaczego odchodzisz.....ogolnie nie rozumie wszystkich dziewczat ktore odeszly.....jak mi cos nie pasuje to nie czytam , nie reaguje na posty a jak cos w moim temacie to sie udzielam ...prosta sprawa....tu jest ogrom wiedzy i cennych rad.....
    ja nigdy nie odejde

apropo co u Valetty wiek ktos moze ? byla u rodzicow ale czy juz wrocila?
    no i to jest klasyczny przyklad ze Twoje chodzikowe jest zdrowe a moja bezchodzikowa a ma wade postawy.
    kazde dziecko inaczej i kazdy ma prawo robic co uwaza za sluszne. ja mowie chodzikom nie ale nie potepiam tych co maja ochote go uzywac :)

valetta jakis czas temu pisala. nie wiem czy na fb czegosnie wstawiala.
    strasznie mi sie valetta z india mieszaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 10:35

stresant lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sprzedałam ubrania ciążowe kwietniowce 2020 😊 matko, ale ten czas zasuwa 😁

Daffi, Fasolka77, Mama019, stresant, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja probuje sprzedac mleko 1 HA bo do listopada data a my wciaz na kp

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecacie może jakieś grupy FB dot. ogólnie dzieci, albo wyboru lekarzy ? Najlepiej takie wrocławskie grupy. Muszę iść z Julciem do okulisty..

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    :D :D :D haha

no moja ziemniak zatkal...marchewa tez ale ja pierdolnieta za malo jej rozciapcialam. Za duze kawalki chyba jadla biedula

wczoraj i dzis poszlo jablko, zobaczymy jakie efekty... a na jutro juz czeka burak! To dopiero bedzie
    Przebieram nogami z tym rozszerzaniem, ktoś jeszcze nie zaczął podawać czegoś innego oprócz mleka, czy tylko Julcio ? Doczytałam, że Kiwona na tym samym etapie ;)) Mamy już wszystko przygotowane <3 i chyba na dniach zaczniemy, może w niedziele spróbujemy. Bo później nie spamiętam co pisałyście o problemach - zaparcia itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 11:46

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Właśnie sprzedałam ubrania ciążowe kwietniowce 2020 😊 matko, ale ten czas zasuwa 😁

ooo mam dzinsy do sprzedania :) gdzie sie ogłosiłas? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Przebieram nogami z tym rozszerzaniem, ktoś jeszcze nie zaczął podawać czegoś innego oprócz mleka, czy tylko Julcio ? Doczytałam, że Kiwona na tym samym etapie ;)) Mamy już wszystko przygotowane <3 i chyba na dniach zaczniemy, może w niedziele spróbujemy. Bo później nie spamiętam co pisałyście o problemach - zaparcia itp.

my! ja chyba zacznę w poniedziałek... Bunio kończy 6 miesiecy 16.10 to juz czas :)

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ooo mam dzinsy do sprzedania :) gdzie sie ogłosiłas? :)
    Wrzuciłam na olx, ale za grosze poszło, ważne że mi nie zalega a nie mam komu oddać. Poszly bluzki, legginsy i kurtka zimowa. Mam jeszcze jeansy.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u nas jeszcze nie ma na horyzoncie rozszerzania, może. Wniedziele a może za tydzień, nie wiem. Chciałabym, żeby mąż przy tym był.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi nastraszylas mnie tym upadkiem Małego. Mam nadzieje, ze wszystko ok. Mi tez zdaza się zostawiać go czasem na łóżku i iść np. do toalety ale to na maks 2 minuty, ale będę się już pilnować żeby go wkładać wtedy do łóżeczka, albo na podłogę chociaż na matę.

A Zosia już wstaje!😱😱😱 wow! No mega!❤️ Aż się wierzyć nie chce, ze taki Maluch ma już tyle siły! Moj to mega len.

My podaliśmy już Małemu ziemniaczka. Miałam czekać do pełnych 6 miesięcy, ale skoro od jakiego czasu jest już tylko na MM to zaczęliśmy trochę wcześniej i chyba jednak Młody nie jest jeszcze gotowy... nie chciał nic połknąć, miał mega odruch wymiotny, krztusił się, płakał, prężył... robiliśmy 2 próby ale za każdym razem to samo. Dzisiaj spróbujemy marchewkę i jak będzie tak samo to się jeszcze wstrzymamy i spróbujemy znowu za jakiś czas.

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mama u nas identyczne odruchy po marchewce i po kaszce. My odpuscilismy. A kaszke ma co wieczor do mleka i jest cacy bo z butelki. :p

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama - u nas i marchewka i ziemniak była wszędzie tylko nie w brzuszku. I odruch wymiotny. A zupa dyniowa na domowym bulionie weszła jak złoto.
    Ja nie cierpię gotowanej marchewki, nawet z rosołu wyciągam. A stara już jestem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola - to trzymam kciuki żeby Bliźniakowi posmakowało papu 😚

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Tysia89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Chcebycmama - u nas i marchewka i ziemniak była wszędzie tylko nie w brzuszku. I odruch wymiotny. A zupa dyniowa na domowym bulionie weszła jak złoto.
    Ja nie cierpię gotowanej marchewki, nawet z rosołu wyciągam. A stara już jestem.
    Jaka tam stara, stara to mogę być ja 😄 Odkryłam patent na samotne spacery, po niecalych 6 miesiącach, a mianowicie podcasty i inne YT, muszę tylko kupić powerbank i do domu będę wracać na wieczór

Paula 90, Kiwona lubią tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
‹‹ 3945 3946 3947 3948 3949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ