X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Estrella, no Kaman, dlaczego się tak czujesz? Ja, gdybym się miała z dziewczynami i dzieci z forum porównywać, to bym była 100 lat za murzynami, i co z tego? 😁 Od początku mm, biorę antydepresanty, moje dziecko się nie obraca (kilka razy mu się udało), nie rozszerzam jeszcze diety, mam małego pulpeta heh, no i jakoś mnie to nie rusza, że odstaje 😉 ♥️
    Ba!
    Powiem jeszcze coś lepszego. Olek środkowy bardzo szybko się zaczął rozwijać.. Wiecie siedzieć wstawać, JAK Zosia. Oskar (pierwszy) w spacerówce wylądował dopiero jak miał 7 Msc. I co??
    Teraz Oskar sportowo mega ogarnięty. Zainteresował już się nim Związek sportowców, biega w zawodach.
    A Olek mamałyga sportowa.
    Więc z własnego doświadczenia wiem że nie ma. Co w ogóle patrzeć na dzieci co które kiedy robią i czasem jest tak że ostatni będą pierwszymi.
    Za te kilka /kilkanaście lat nie będzie miało znaczenia co Nasze dzieci robiły majac 5 Msc!! Błagam!
    Fajnie poczytać że ktoś coś robi bo możemy wziąć doświadczenia dla siebie. Ze obniżyć lozeczko warto, żeby nie przegapić czy jak pomóc w innych rzeczach. Cieszmy się że to nie my jesteśmy testerkami hihi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 09:13

Kiwona, Daffi, Tunia76, B_002, martusiawp, Lili90 lubią tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarku używam przy większym katarze, kozy wyciągam patyczkiem albo wpsomagam się frida, wcześniej nawilżając nosek woda morska.
    Dzięki Mycha, u nas ok :)
    Wózek kupiliśmy joie litetrax 4 air. Jest świetny, ale jednak za ciężki dla mnie i wnoszenie go z dzieckiem na ręku na 2 piętro to koszmar, mimo że się wygodnie składa. W każdym razie jest bardzo wygodny. Myślałam nad espiro sonic air, ale mi się nie podoba wizualnie, oraz o valco baby snap 4,qle jest dużo droższy w tej wersji, którą chciałam. No i tka postanowiliśmy.
    Nie używałam chodzika u starszaka i teraz jie zamierzam, choć są dostępne i są sporym ułatwieniem, zawsze te parę minut spokoju można mieć... Ale parę minut. Moja siostrzenica przesiadywala w chodziku pół dnia, dzisiaj ma 12 lat i chodzi na palcach, serio. Wszystko jest dla ludzi, ale trzeba umieć zachować umiar i zdrowy rozsądek.
    Właśnie wsadzilam Kaza w bujaczek przed tv, żeby powiesić pranie. Zła madka.

malutka_mycha, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ale o co chodzi? Co sie stało? Przecież wcześniej było wszystko dobrze.. Nie zauważyłam by od wczoraj jak się pojawiłaś zdarzyło się coś szczególnego że miałabyś nie pasować. Bzdura. Nie wyglupiaj się tak nawet.
    Odnioslam wrażenie, że chodzi o wczesne chodzenie. My wszystkie napisałyśmy że to nie problem.
    Ale przeciez jak ze wszystkim. Mamy różne doswiadczenia i się nimi dzielimy.
    A każde dziecko inne i wszystko zrobi w swoim czasie.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja wyciągam patyczkiem do ucha. katarek tylko przy przeziębieniu używałam.
    Tylko to gdzieś dalej furczy, co się dało to wyciągnęła. Co też wymaga ode mnie siły i cierpliwości bo nie cierpi jakoś jejsie tam wklada

f1d9680377.png

Wysłany: 26 września 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja walczę 😁 Bunio lubi katarek 😂 jak ma suche to odpalam wieczorem albo samym patyczkiem kręcę i nawilzam a ostatnio miał wodnisty dwa dni i używałam dwa razy dziennie
    szczesciara😏

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 26 września 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Stresant - nie wiem dlaczego, ale u hafiji jest że raz rozpoczętego rozszerzania się nie wstrzymuje.
    Może spróbujcie coś innego? Pasternak, ziemniaka, cukinię?
    A dlaczego?

f1d9680377.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona u mnie Młody ląduje często przed włączoną pralką jak ogarniam obiad :P

Daffi, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - chce zrobić jak teraz mąż skończy nocki. Bo to całe przedsięwzięcie przy moim Pendolino Marudzieju Jęczybule

Ja nadal nie kumam skąd na czczo z krwi 102 a z gluko ok 110-120 🤔 jak zwykle z krwi miałam więcej jak z gluko...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A ja myślałam, że już wycofane. Jakoś nie widziałam ich w sklepach, ale w sumie nie szukalam.
    To jak ze wszystkim. Jedni używają i super, a innym szkodzi.
    Artur i moi siostrzency nie mają żadnych wad po chodzikach. Ale dla córci napewno nie kupię.
    Bo to pewnie jak ze wszystkim jednemu zaszkodzi a 10ciu nie. Ale po co ryzykowac skoro tak krytyczne opinie specjalistow sie slyszy. Dziecko czworakujac spokojnie sie moze przemieszczac a juz pozniej stojac przy meblach będzie mialo nowa frajde.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    szczesciara😏

Ja się z nim bawię ta ssawka 😂 a on się cieszy 😆 i chyba go to gilga 😂

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mama019 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u Nas z holle najlepiej smakuje Orkiszowa pełnoziarnista i ryżowa. Ale jeszcze nie wszystkie sprobowalismy w saszetkach :)
    Misia.. Czekamy na wiesci.trzymam kciuki żzeby to nic poważnego nie było

Misiabella lubi tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Odnioslam wrażenie, że chodzi o wczesne chodzenie. My wszystkie napisałyśmy że to nie problem.
    Ale przeciez jak ze wszystkim. Mamy różne doswiadczenia i się nimi dzielimy.
    A każde dziecko inne i wszystko zrobi w swoim czasie.
    Ojejku nawet bym nie pomyslala zeby cos takiego bylo powodem nie pasowania do tej grupy.
    Estrella kochana wdech i wydech i wracaj tu. Ja uwazam ze jak dziecko samk osiaga taka dojrzalosc i wstaje to chocby nie wiem co Basia tego nie zatrzyma. Nie uwiaze Zosi.. Ale cenna rada wlasnie jest ze nie znamy dnia ani godziny az nas dziecko zaskoczy niestety poznalam to na wlasnej skórze.. A zawsze warto spytać specjalisty czy tak wczesne wstawanie moze miec dla Zosi konsekwencje w przyszlosci. Nie ma sie co denerwowac. Wszystkie tu pasujemy.czesto miewamy odmienne zdanie.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Tylko to gdzieś dalej furczy, co się dało to wyciągnęła. Co też wymaga ode mnie siły i cierpliwości bo nie cierpi jakoś jejsie tam wklada
    Psiknij wode morska i na chwilke doslownie przytkaj nos powinna wykichac.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Kiwona u mnie Młody ląduje często przed włączoną pralką jak ogarniam obiad :P
    Ale patent :D nie wpadlabym na to haha i podoba mu sie?

espoir lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

Wysłany: 26 września 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Psiknij wode morska i na chwilke doslownie przytkaj nos powinna wykichac.
    Psiknac w jedną dziurkę i zatkac czy psiknac w dwie i zatkac obie? Wiem problem wagi państwowej :D

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ojejku nawet bym nie pomyslala zeby cos takiego bylo powodem nie pasowania do tej grupy.
    Estrella kochana wdech i wydech i wracaj tu. Ja uwazam ze jak dziecko samk osiaga taka dojrzalosc i wstaje to chocby nie wiem co Basia tego nie zatrzyma. Nie uwiaze Zosi.. Ale cenna rada wlasnie jest ze nie znamy dnia ani godziny az nas dziecko zaskoczy niestety poznalam to na wlasnej skórze.. A zawsze warto spytać specjalisty czy tak wczesne wstawanie moze miec dla Zosi konsekwencje w przyszlosci. Nie ma sie co denerwowac. Wszystkie tu pasujemy.czesto miewamy odmienne zdanie.

To chyba nie to....Estrella napisała, że wrocila wczoraj bo musiała od nas odpocząć... Trochę to przykre i traci dziecinada... sorry..ale całą ciążę forum było ok, wspieralysmy Cię, pocieszałysmy a teraz nie wiadomo czemu jesteśmy beeee?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 09:55

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, daj znać. Kciuki zacisniete ♥️

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Stresant - nie wiem dlaczego, ale u hafiji jest że raz rozpoczętego rozszerzania się nie wstrzymuje.
    Może spróbujcie coś innego? Pasternak, ziemniaka, cukinię?
    Polecam pasternak. Filip marchewki nie chciał A pasternak wcina.

martusiawp lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, ja nie zatykam, ale dobrze jest położyć dziecko na brzuch po psiknieciu.
    Espoir, to był mój patent na starszego, teraz mam pralkę od góry ładowana, lipa 😉

Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja wyciągam patyczkiem do ucha. katarek tylko przy przeziębieniu używałam.
    Ja tak samo.

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 3944 3945 3946 3947 3948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ