WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Moja szwagierka narzekala, że niestabilne.
    Sprawdza się u was?

na razie tak, nie narzekam.. trzeba tylko dorobić/ dokupić szczebelek na nóżki

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    szczerze to sama nie wiem-katar jest ale nie zielony tylko przezroczysty ale kolejna noc z płaczem na maxa się obudził...
    Może ząbki chociaż wzdęcia miał i się kręcił...
    Jutro do pediatry chyba uderzymy chyba,'że nadal wisi kartka o dużym zagrożeniu jakaś chorobą(nie pamiętam)...
    Zaobserwowałam też,że zawsze jak zje obiadek z mięsem jest taki wzdęty...

no to może coś z jedzenia mu nie służy :( Bunio miał katarek i poszłam do pediatry bo jednak u takich maluszków łatwo aby choroba się rozwinęła szybko

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    doradźcie pls... jakie kulki są lepsze do basenu? te plastikowe czy z gąbki czy jeszcze jakieś inne? :)
    Jakbym sie zastanawiala gabka czy plastik to wzielabym plastik bo gąbka chlonie wszystko i niekoniecznie chcielibysmy by nasz maluch ponownie wtedy wziął to do buzki. Plastik łatwiej utrzymać w czystosci.

Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    jakie urzadzenie poza Thermomixem(za drogi,niestety)polecacie do gotowania dla Malucha?
    Myślałam żeby kupić takie do gotowania na parze i tam układać to co ma jeść a potem miksować czy blendować.
    Dobry pomysl?
    Wydaje mi się,że w takim urządzeniu do gotowania na parze więcej witamin się zachowuje🤔no i nie jestem specem od gotowania więc 😂😂😂

ja mam thermomix i szału nie ma... to są tak małe ilości, że nawet nie próbuję tego miksować ... jedynie używam koszyczek do parowania więc spokojnie jakieś inne urządzenie nie "zamilionymonet" da radę

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Lidlomix- podobno lepszy a nie płacisz za pracę akwizytorów ;-)
    Przedstawiciel handlowy zarabia od Ciebie 500zl na tym że sprzeda urządzenie.

ogólnie ja jestem bardzo zadowolona z thermomixa ale na razie dla takiego malucha to za małe ilości... jak zacznie jeść tak jak my to wtedy ruszę pełną parą!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzesełko antilop z Ikea jest ok. Używamy go u babci gdzie zwykle jemy obiad. Jest stabilne, pewnie stoi na nogach, tylko nie ma żadnej regulacji pod kątem czy to wysokości siedziska, czy odległości tego blatu od dziecka, czy właśnie podnóżka. W domu mamy bardziej wypasione z chicco-polly: wygodne, wyscielone ceratkowa miękka wkładka, z regulowanym podnóżkiem, wysuwanym blatem i możliwością opuszczenia go zupełnie nisko dla starszego dziecka. Znaczna jest różnica w cenie: Ikea chyba niecałe 100zl a chicco 350zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2019, 19:08

age.png
    age.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, znowu katar!

f1d9680377.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie nadążam z tym jedzeniem Młodego. Czasem ma tak, ze ładnie zje owsianke, potem obiadek, smoothie i chrupek kukurydziany, a czasami tak jak dzisiaj - sniadania nie chcial ani lyzki i zamiast tego wypil 150ml mleka. Potem caly dzien nic nie chcial poza woda az do teraz. Wlasnie go usypiam- wypil teraz 210ml na noc, czyli w sumie 360ml na caly dzien...

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 17 listopada 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Ja już nie nadążam z tym jedzeniem Młodego. Czasem ma tak, ze ładnie zje owsianke, potem obiadek, smoothie i chrupek kukurydziany, a czasami tak jak dzisiaj - sniadania nie chcial ani lyzki i zamiast tego wypil 150ml mleka. Potem caly dzien nic nie chcial poza woda az do teraz. Wlasnie go usypiam- wypil teraz 210ml na noc, czyli w sumie 360ml na caly dzien...
    Oj, dziwne nawyki zywieniowe

f1d9680377.png

Wysłany: 17 listopada 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Oj, dziwne nawyki zywieniowe

No mam wlasnie nadzieje, ze to jeszcze nie nawyki a jakis blad systemu, czy cos🤦‍♀️

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 17 listopada 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A długo to trwa?

f1d9680377.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas się bardzo sprawdza. I jest bardzo stabilne właśnie. Ma szeroko rozstawione nogi. Ja nim "jeżdżę" po całym salonie ciagnac za blat albo za "plecki" i to niezależnie czy Ignas siedzi w nim czy nie.
    Tylko koniecznie trzeba kupić podnóżek do niego
    za blat to lepiej nie, bo nam się tak kiedyś odczepił...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 08:04

Paula 90 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧

Wysłany: 18 listopada 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A długo to trwa?
    Hmmm ciezko powiedziec. Na poczatku rozszerzanie szlo nam dobrze, az pewnego dnia Mlody sie zbuntowal i nie chcial jesc wogole tego co mu ugotuje. Zaczęłam mu wiec dawać słoiczki bo szkoda mi bylo czasu na gotowanie skoro i tak wszystko szlo do smieci. Sloiczki jadl ładnie, a teraz znowu nic nie chce. Od poczatku w sumie tak wymysla😉

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    za blat to lepiej nie, bo nam się tak kiedyś odczepił...
    No widziałam ostrzeżenie w instrukcji. Na razie się trzyma 😏

Nocka koszmar. Wczoraj też jakaś masakra.
    Ale dziś jadę na zakupy sama. Spożywcze, ale jednak wyjście samemu to wielkie wydarzenie ;-)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po pobraniu krwi. No dziecko mi dojrzalo. Jak sie darl na ostatnim szczepieniu tak dzis pobieranie przebieglo idealnie nawet sie nie zorientowal że cos sie dzieje. Teraz tylko oby wyniki byly ok.

Na dodatek przed wyjściem osikal mi spodnie jak mu pampersa zmienialam. Nigdy nie robil tego a tu nie dosc ze na kanapie ubierany to jeszcze mnie olał :D

stresant, malutka_mycha, Fasolka77, Paula 90, MamaAga85, Tunia76 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alleluja moj syn w koncu zaczal jesc :) wyrosly mu 4 zeby i chyba zajarzyl do czego sluza :)
    Wcina wszystko co mu dam :) nie gotuje osobno..je z nami..wczoraj ziemniak i marchewka z rosolu, na sniadanie kanapki miedzy tym owoce swieze lub z tubki kaszka wieczorem z flachy ..no i cyc dalej podstawa

Wogole czego ja sie tak stresowalam przez 2 miesiace ze nic nie je? No kiedys w koncu musial zaczac jesc...glupia ja.

Daffi, Fasolka77, Sansivieria, malutka_mycha, Misiabella, Paula 90, MamaAga85, Tunia76, Lili90 lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 listopada 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no i moj wciagnal cala miske owsianki bez zadnego marudzenia. No za cholere nie wiem, od czego to zalezy. Nie mogę znaleźć żadnej zależności

stresant lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stersant 4 zęby na raz?? To już jest czym gryźć nie tylko jedzonko...

Dla mnie wyjście do biedronki na pół godz sama to też wielkie wydarzenie!!!

age.png
    age.png

Wysłany: 18 listopada 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant super! Jak już zaczął to z grubej rury :)

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zjada troszke, ale nie tak jak jadl Michalek, ze po 1 lyzce juz mial dosyc. Chyba lubi kaszki, a warzywa to jakby mniej. Pełza, jak szalony, ale jak sie unosi do czworakow to zaraz upada. Wczoraj niestety wykichal dwa gile. Prawdopodobnie przez to ze pelza po zimnej drewnianej podlodze, a mi w stopy jest zimno. Najbardziej do pelzania inspiruja go Michalka zabawki.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 4052 4053 4054 4055 4056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ