WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtek też dalej w łóżeczku mini :P w dużym nawet jeszcze nie spał chyba...

a ochraniacze miałam tylko przy Bartku, potem stwierdziłam, że są mi niepotrzebne i leżą w kartonie "do sprzedania po ostatnim dziecku" :P

Fasolka77 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dywan zdecydowanie rządzi. Dużo lepiej nam w tej chwili niż na macie. Myślę że mata będzie spoko za jakiś czas, może jak zacznie chodzić.

Daffi lubi tę wiadomość

• Asia2000 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem majówką ale u nas watek niestety mało aktywny. Podczytywałam was calą ciąże i musze powiedzieć że gdyby nie wasze wpisy dotyczace cukrzycy ciążowej to byłoby ciężko:) bo na moim wątku nie można było przyznać się do żadnego grzeszku. Ale nie powiem opisy słodkości i zdjęcie lodowego marzenia po które jechałam z mężem specjalnie i jadłam z nim na pól(bo cukrzyca) pozostaną moim dobrym wspomnieniem.Ale z czym do was pisze: jaki dywan kupujecie do pełzania, raczkowania? Ja mam mate i puzle i moja mała zatrzymała się na etapie robienia samolociku a jak chce pełzac żeby dorwać zabawkę to jej nie wychodzi i wtedy sie zaczyna:krzyk, pisk, płacz i tak od prawie dwóch miesięcy. Czy wasze maluchy już wszystkie pełzając? To stało sie z dnia na dzień?
    Drugie pytanko mam z serii jedzenia, jestem w tym zielona. U nas wchodzi pierwsze rano mleko z kaszką(4 łyżeczki holle w tym 1 z glutenem) później samo mm, później obiadek(cały słoiczek, już mamy mięsko) , deserek i mleko z kaskza na noc tak jak rano. A wy podaj ciecie jeszcze jakoś samą kaszkę, bo w sumie to mleko to jest dośc płynne. Pomożecie:(.

age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooj lodowym marzeniem to i ja z cukrzycą zgrzeszylam.

My kupilismy najprostszy dywan jaki mozna w mrowce za jakies hmmm 110zl.

U nas maly ciagle pływał, potem zaczal na czworaka bujac sie przod tyl.. Po czym odkryl pelzanie do dzis jak mu cos nie pasi to jak taka dzdzownica podsuwa nogi i i w przod i tak az do celu. Od pelzania do raczkowania byla juz bardzo krotka droga.

Patrzac na suwaczek nasze maluchy sa podobni wiekiem.

To mleko z kaszka podajesz w butelce? Wczoraj przeczytalam ze nie powinno się bo to zaburza odruch ssania. Ale nie weryfikowalam tego dalej. My z jedzeniem malo pomożemy poniewaz nasz gagatek je praktycznie tylko owoce i od dzis nue dostaje wcale a uczy sie jesc obiadki. Ma bardzo silny odruch wymiotny i musimy sie tego pozbyc.

Asia2000 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja podaję tylko jedną porcje kaszki holle, akurat teraz orkiszowa, około 2 łyżki na 100ml wody na kolację, podaje łyżeczka. Do innych posiłków nie dodaje, a mamy 3 inne niż mleko posiłki dziennie. Co do dywanu to nie pomogę bo my ciągle na macie. Zdrówka dla Was!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 20:17

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też i mata i dywan jednocześnie rozłożone prawie na cały salon. Ale my celowo dokupilismy dywan bo mamy cały dół domu w płytkach i nie chcielismy żeby po tych zimnych płytkach śmigła tak brzuszkiem. A w ogóle najlepsza zabawa u nas to zchodzenie z maty i lizanie płytki tam gdzie ma wzorek 🙈🙈🙈.

Kaszę my podajemy dwa razy dziennie robioną na mm, taką do jedzenia łyżeczka, ale tylko z tego powodu, że nmaly nie chce pić mleka w ciagu dnia.

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mycha też mieliśmy kilka dni z płaczem w połowie jedzenia zwłaszcza kaszki. Nie wiem czy to zęby czy co. Czasem pomagało podanie wody czasem chwila przerwy w jedzeniu i kończył cały posiłek. Terwz już jest znowu ok.

Asia my mamy matę puzzle ale Filipowi nie odpowiadała chyba jej struktura bo nie chciał się na niej ruszać za bardzo. Wczoraj przyszła dokupiona przez nas mata dywan z humbi i położyłam na puzzlach. Jest spoko.

Kaszke daje tylko rano zrobiona na gęsto na MM i podaję łyżeczka.

Asia2000, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia jeśli chodzi o dywan to ja się nawet nad tym nie zastanawiałam, bo jak zaczęła pełzać to nawet nie miałam maty puzzli, potem kupiliśmy. Dziecko się poruszało po podłodze, dywanie, macie, nie miała znaczenia powierzchnia.

Co do jedzenia to ja podaję 5 razy dziennie mleko w butelce. Oprócz tego raz jakieś owoce (czasen z kaszką) i karmię ją łyżeczką a nie z butelki, a drugi raz obiadek czyli np warzywa z mięsem, rybą i dodatkami itp ale mleko to nadal podstawa diety.

Dodam jeszcze że dziecko jest na 70 centylu, a urodziła się na 6. Szybko nadrobiła braki. Ma apetyt i zje wszystko co jej dam, ale jakiekolwiek posiłki mogę czasem pominąć z braku czasu lub możliwości (np poza domem) ale mleko co 3-4h musi być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 22:59

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    U Nas nie wiem czy Malucha nie rozkłada...
    Niby katar Mu już przechodził a od dziś znowu zasmarkany i marudny jakiś...
    No oby nie ...

jak tam u WAS?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedzenie to głównie mleko. W dzień zjada zupke, deserek i cwiartke jabłka. Poza tym pierś. Ostatnio je cyca 4 x w nocy i 5xw dzień.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę dzisiaj zamówić krzesełko do karmienia. Ratunku. Nie mogę się zdecydować.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy kilkulatków... pls help.. co jest teraz na topie dla 7- letniego chłopca? co Mikołaj może zaproponować?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Muszę dzisiaj zamówić krzesełko do karmienia. Ratunku. Nie mogę się zdecydować.

ja kupiłam to z ikea

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doradźcie pls... jakie kulki są lepsze do basenu? te plastikowe czy z gąbki czy jeszcze jakieś inne? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja kupiłam to z ikea
    Moja szwagierka narzekala, że niestabilne.
    Sprawdza się u was?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Moja szwagierka narzekala, że niestabilne.
    Sprawdza się u was?
    U nas się bardzo sprawdza. I jest bardzo stabilne właśnie. Ma szeroko rozstawione nogi. Ja nim "jeżdżę" po całym salonie ciagnac za blat albo za "plecki" i to niezależnie czy Ignas siedzi w nim czy nie.
    Tylko koniecznie trzeba kupić podnóżek do niego

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    jak tam u WAS?
    szczerze to sama nie wiem-katar jest ale nie zielony tylko przezroczysty ale kolejna noc z płaczem na maxa się obudził...
    Może ząbki chociaż wzdęcia miał i się kręcił...
    Jutro do pediatry chyba uderzymy chyba,'że nadal wisi kartka o dużym zagrożeniu jakaś chorobą(nie pamiętam)...
    Zaobserwowałam też,że zawsze jak zje obiadek z mięsem jest taki wzdęty...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O krzesełku Ikea słyszałam same dobre rzeczy😉😉😉

Paula 90, Fasolka77, espoir lubią tę wiadomość

31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie urzadzenie poza Thermomixem(za drogi,niestety)polecacie do gotowania dla Malucha?
    Myślałam żeby kupić takie do gotowania na parze i tam układać to co ma jeść a potem miksować czy blendować.
    Dobry pomysl?
    Wydaje mi się,że w takim urządzeniu do gotowania na parze więcej witamin się zachowuje🤔no i nie jestem specem od gotowania więc 😂😂😂

31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    jakie urzadzenie poza Thermomixem(za drogi,niestety)polecacie do gotowania dla Malucha?
    Myślałam żeby kupić takie do gotowania na parze i tam układać to co ma jeść a potem miksować czy blendować.
    Dobry pomysl?
    Wydaje mi się,że w takim urządzeniu do gotowania na parze więcej witamin się zachowuje🤔no i nie jestem specem od gotowania więc 😂😂😂
    Lidlomix- podobno lepszy a nie płacisz za pracę akwizytorów ;-)
    Przedstawiciel handlowy zarabia od Ciebie 500zl na tym że sprzeda urządzenie.

‹‹ 4051 4052 4053 4054 4055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ