X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poranna pobudka u nas, ta ostateczna między 7 a 8, też jest raczej łagodna, Kasia się gimnastykuje, przewraca na boki, próbuje czworakowac, gada po chinsku, a ja jednym okiem Ją obserwuje, a drugim drzemę...😉
    Piszecie o gotowaniu dla dzieci, a ja rano kupiłam zapas słoiczków na tydzień za 40zl. Leń ze mnie i już!

malutka_mycha lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z jakiej firmy kupujesz?

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja tylko hipp kupuje.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby nie było to mu też słoiczki jemy.
    U nas HiPP i babydream

malutka_mycha, Daffi lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobno zęby ida. Dzis pediatra mowila ze juz ładnie widac. Ciekawe kiedy je ujrzymy.

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    U nas podobno zęby ida. Dzis pediatra mowila ze juz ładnie widac. Ciekawe kiedy je ujrzymy.

A po czym widać?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś po ciężkiej nocy wyszła górną jedynka. A wogole pisałam wam że idą 3 na raz a potem okazało się że jednak 4 🙈.
    Ja mam pomrozone trochę obiadkow dla Filipa, kupna sloiczki też daje. Ale generalnie jak robię dla nas np krem z dyni to trochę tych samych pokrojonych warzyw wrzucam do małego garnuszka i gotuje osobno bez soli i ostrych przypraw.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A po czym widać?
    Zajrzala mu w buzke obejrzala dziasla i powiedziala ze juz ladnie sie zaokraglily i je widac pod dziaslami. Nie dociekalam wazne ze gdzies tam jakis slad jest. Moze wg mnie miec je nawet na roczek dopiero :p

b2ujp2.png

Wysłany: 15 listopada 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Zajrzala mu w buzke obejrzala dziasla i powiedziala ze juz ladnie sie zaokraglily i je widac pod dziaslami. Nie dociekalam wazne ze gdzies tam jakis slad jest. Moze wg mnie miec je nawet na roczek dopiero :p
    Nina ma zaokrąglone od conajmniej 2 miesiecy🙄 a ja tylko ich wypatruje

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

No właśnie 😁 u nas też widać pod dziąsłami ale kiedy się przebija.... Tego nie wiedzą najstarsi górale 🤭

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Kupuję różne wszelakie w rossmannie. Bardziej się kieruje smakiem niż firma. Np ten pasternak widziałam tylko z babydream. Albo burak z jabłkiem tylko z gerbera. Albo czysta suszona śliwka z bobovita.

malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka jak tam pierś? Nie boli już, opanowałas sytuację??

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Kupuję różne wszelakie w rossmannie. Bardziej się kieruje smakiem niż firma. Np ten pasternak widziałam tylko z babydream. Albo burak z jabłkiem tylko z gerbera. Albo czysta suszona śliwka z bobovita.

Też mam pasternak! Na razie czeka bo gotuje sama a sloiczki mam na czarną godzinę

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Fasolka jak tam pierś? Nie boli już, opanowałas sytuację??

😘😘😘
    Chyba jest lepiej...lazilam z kapustą cały dzień i wzięłam 2 ibuprofeny

malutka_mycha, Sansivieria, MamaAga85 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    My po szczepieniu. Filip zwolnil tempo z waga. Mam nadzieje ze nic sie zlego nie dzieje. Pediatra uspokajala ze on raczkuje i duzo teraz ruchu ma. Przybral raptem 300g i wazy 8700 od 4 pazdziernika. Mamy skierowanie na kontrolna morfologie. Wzrostu 75cm i glowka obwód 45cm. W styczniu mamy meningokoki bexero i pozniej typ c.
    U nas tez maly zwolnil z przybieraniem. I tez przybral okolo 350 gramw ciagu miesiaca. Widzę, ze sa podobnej postury z moim. Dzis wazony i mierzony i dokladnie 8700 gr i 74 cm wzrostu. Tylko moj ma wieksza glowe, bo ma prawie 46 cm.

MamaAga85 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mycha, u nas Jeremi ma takie zrywy w ciagu dnia, ze jak jest wyspany i dobrze pojedzony to mu sie chce, a tak to czesto tez lezy jak kolek i buczy i chce by go na rece brac. Michalka zabawki jeszcze sa dla niego motywacja by ruszyc. Poza tym nie ma jeszcze tak super skoordynowanych ruchow i zamiast do buzi to trafia smokiem obok, albo nie obkreci we wlasciwa strone, choc czasem mu sie udaje, tak 50 na 50 procent. Dzis jak bylismy u lekarza to sie przestraszyl i zaczal plakac i trzesla mu sie broda i lekarka zaczela mowic ze powinnismy jeszcze kolo roku isc na kontrole do neurologa. Myslalam ze wszystkim dzieciomtrzesie sie broda jak placza...

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignacy prawie wcale nie płacze. On się tylko wkurwia 😂😂😂 i wtedy piszczy albo krzyczy z wściekłości.

Jak ostatnio płakał to mu się broda nie trzęsła.

Ja już wyspana a On dalej śpi. Usnął po 19, cyc o 1, potem o 4:30 i lulando dalej.

Ja już nie miele jedzenia Ignacemu. Wczoraj zjadł ze mną tłuczone ziemniaki z krolikiem pociętym widelcem na mniejsze kawałki i sosem śmietanowym z tymiankiem, kurkuma, koperkiem, natką pietruszki i marchewką. No i solą. Zjadł parę łyżek, poprawił Piątusiem i poszedł spać 😜

Wczoraj wysiedział w wózku cały spacer ♥️

Fasolka77, Sansivieria, MamaAga85 lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 listopada 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia nie wiem, chyba jej się nie trzęsie. Ale u innych dzieci widziałam, też myślałam że to ok. Szczerze mówiąc nigdy się nad broda nie zastanawiałam, tak pokazują w kreskowkach :|

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy to zbieg okoliczności czy jakaś prawidłowość. Zauważyłam u nas że jak Ignas danego dnia więcej pije to potem w nocy lepiej śpi. Pielucha po tych dobrych nocach jest mokra że mogłabym sąsiadów zabić zrzucając z trzeciego piętra. Po tych złych nocach są prawie suche.
    Zazwyczaj jak się tak budzi wiele razy to bierze cycka, wypuszcza, zasypia, znowu bierze. Jakby nie mógł się napić. A jak jest opity to budzi się, przystawi porządnie, wycycka do dna oba cycki i dalej śpi.

Zauważyłyście coś takiego?

Wysłany: 16 listopada 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, bo u nas noce są zawsze dobre.

f1d9680377.png
‹‹ 4049 4050 4051 4052 4053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ