Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dzis doszedl do zabawek michalka a tam lezal papier ze zszywka, to by bylo...Ja robilam obiad w tym czasie a on dzialal za moimi plecami. Musze mu taki plotek drewniany rozlozyc by mial w takich chwilach dla siebie troche miejsca i byl bezpieczny. Tylko srub od tego plotka nie moge znalezc. Michalek nie chce sie bawic sam w pokoju obok i troche zabawek chce miec blisko.
-
U mnie jeszcze nie chodzi na czworaka, ale pelza troche do przodu i bokiem. Wczoraj podnosil sie do czworakow i nawet sie przesuwal takim pelzajaco-czworakujacym ruchem, ale to dopiero jego pierwsze proby. Chyba tez rozgladne sie za dywanem.
-
Ja dałam bułę (lepsze to niż chrupek kukurydziany który później wszędzie jest 🤪) małemu dzisiaj, trochę żeby się zajął jak ja zbierałam wode z zalanego domu. No i Julian w poniedziałek przepełz swoje pierwsze centymetry ! A dzisiaj pełza jak szalony. Fizjoterapeutka mówi że idealnie jak na jego wiek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 16:12
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Daffi - my próbowaliśmy te jagodowe. Były strasznie twarde i takie cierpkie w smaku.
Jabłkowe jakie są? -
chce_byc_mama wrote:No z chrupkiem rzeczywiscie duzo balaganu jest. Ja mojemu zakladam ten fartuszek zapinany na plecach bo inaczej caly obklejony
nie trzeba nad rzeka na tarce zapierac ;]
-
nick nieaktualnyA propos produktów alergizujących to ostatnio ogladałam, że wcale nie należy zwlekać z ich podaniem bo to nie uchroni dziecka przed ewentualną alergią, a nawet możemy uzyskać odwrotny efekt. U dzieci narażonych bardzie na alergię należy takie produkty wprowadzać w bardzo małych ilościach, ale nie zwlekać z ich podaniem.
-
Calkiem mozliwe, ze z tym szybkim wprowadzaniem to prawda, ale ile ludzi tyle teorii. Kiedys twierdzono ze jest cos takiego jak okno na podanie glutenu w 5 miesiacu, a teraz spotykam sie z opiniami ze to nieprawda, bo celiaklia jest genetycznie uwarunkowana i czas podania glutenu nie ma tu nic do rzeczy. Ja czytalam ksiazke hiszpanskiego pediatry, ktory twierdzil ze nie wazne kiedy gluten bedzie podany, ale zeby jeszcze wtedy kiedy matka karmi piersia. Moim zdaniem to wszystko sa gdybania, ale do mnie przemawia jednak ze powinno sie wprowadzac wszystko stopniowo i w pewnej kolejnosci i zaczynac od rzeczy najlzej strawnych, bo dziecko sie uczy trawic. Tak tez widzialam po Michalku, ze jak byl mlodszy mogl mniej roznych rzeczy zjesc, bo nie chcial, albo bolal go brzuch, mial biegunke czy wrecz wymiotowal, a z wiekiem mogl jesc wiecej roznych rzeczy i mu nie szkodzily i chcial je jesc.
-
Kazdy zrobi jak uwaza i tak jak mu intuicja podpowiada i sam bedzie widzial po swoim dziecku jak mozna zrobic, a jak bedzie cos nie tak to wprowadzi zmiany. U nas dzis byl wieczor szalonego pelzania. Maly pelza i od czasu do czasu unosi sie do czworakow.
-
malutka_mycha wrote:Misia zazdroszczę
czekam na to pelzanie strasznie
Misiabella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka - mnie tak czasem boli jak Młody kopnie przy przebieraniu, wyspie się na brzuchu albo gdzieś uderze. Jak nie zrobi się gulka ani czerwone to obserwuj.
Możesz wziąć Ibuprom zapobiegawczo, żeby się stan zapalny nie rozwinął. No i żeby uśmierzyć ból.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny