Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byly urodziny Michalka w sali zabaw, a ja dostalam biegunki, urodziny spedzilismy z malym w domu, mam nadzieje ze to nie rotawirus i nie zaraze malego.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Wczoraj byly urodziny Michalka w sali zabaw, a ja dostalam biegunki, urodziny spedzilismy z malym w domu, mam nadzieje ze to nie rotawirus i nie zaraze malego.
    Oj biedna moze to jednorazowe moze z nerwow?jak dzis sie czujesz

Sansi 4 w przeciagu miesiaca wylazily ale w sumue ani goraczki nie mial 1 noc co nie przespal przy gornej jedynce...

Fasolka dalej bambibo dajesz ? Jak tam dupka?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip dostal jogurt poraz pierwszy. Ale dałam pol narazie i obserwuje czy nic sie nie dzieje. Daj Boże zeby chociaz to sprzyjalo niejadkowi. A jogurt jadl az sie trzasl a przeciez slodki nie jest.
    Dzis na obiad sporobuje dac same ziemniaki z marchewka ale gotowane tak jak dla nas tylko jemu zrobie takie puree.

stresant, malutka_mycha, Paula 90 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio etap pt. "jogurt jest dobry na wszystko".
    Ostatnio próbujemy Piątusia - ma cukier we wsadzie owocowym. Dotychczas robiłam sama, ale nie chce mi się ;-) A Piątus ma konsystencję jak Danonki.
    Ignacy je swoją zwyczajowa porcje obiadu i zagryza jeszcze jogurtem. Dziś zjadł 3/4 tego Piątusia po 200g kuskusu z indykiem. Ja nie wiem gdzie on to mieści. A niecałą godzinę wcześniej cycka.
    Teraz usnął.
    Zaczął też redukcję sny dziennego. Dotychczas było 5-6 drzemek. Teraz 3-4.

Dzisiaj byliśmy na dworze w lekkim deszczu. Ignas miał radoche 😂 Był w wózku i rozłożyłam tylko budę. Raz na jakiś czas mu ją otwierałam i kilka kropel go dotykało. I było fajnie.

Dałam trochę zdjęć do wywołania do empik foto. Ciekawa jestem jak wyjdą. Jeśli będzie ok to mam jakiś tysiąc kolejnych.

I chcę kupić album na fotografie. Znalazłam na allegro taki na 600szt w ekoskorze, zszywany. Nie wiem tylko czy wziąć taki z papierowymi stronami i folia do składania czy taki do wklejania zdjęć. Macie jakieś doświadczenia w tej materii?
    Przyznaje się bez bicia, że nie mam albumów, dotychczas ewentualne zdjęcia były w pudełku po butach. Wcześniejsze (większość sprzed 1997) utonęły w powodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola - jak tyłek Młodego i Twoj cyc?

• stresant Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja wywolywalam zdjecia w empiku w zeszlym roku...fakt te wzielam najtansza wersje i bylam niezadowolona ....byly przeswietlone jakies takie jasne ...nie dam juz tam...teraz probuje w rossmanie jak wyjdzie....
    Tez jestem na etapie kupowania albumow...nie biore na 600 zdjec bo bedzie ciezki i bedzie sie darl...tak mysle
    Biore najtanszy na 300 zdjec z hamy biore takich ze 6 bo chce wszystkie zdjecia dzieci miec poukladane

Paula 90 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy gotuje ktos zupe z podrobow? np. z serc ? co o tym myslicie?
    jak kiedys jak pracowalam jako niania to pani kazywala mi wlasnie gotowac malemu zupki na podrobach ....jest to zdrowe i dobre?
    u nas w sklepie sa bardzo fajne i swiezw podroby

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Oj biedna moze to jednorazowe moze z nerwow?jak dzis sie czujesz

Sansi 4 w przeciagu miesiaca wylazily ale w sumue ani goraczki nie mial 1 noc co nie przespal przy gornej jedynce...

Fasolka dalej bambibo dajesz ? Jak tam dupka?

Stresant tak...odparzenie szybko minęło po tym robionym kremie albo po bepanthen sensiderm w zasadzie po dwóch dniach już nie było śladu używam dalej bambiboo w weekend spróbowałam wrócić do premium care ale znowu jakaś kaszka wyszła więc zrezygnowałam wczoraj założyłam trzy pieluszki Lupilu i jest okej więc myślę że to było uczulenie na Pampers premium care

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 17:10

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas ostatnio etap pt. "jogurt jest dobry na wszystko".
    Ostatnio próbujemy Piątusia - ma cukier we wsadzie owocowym. Dotychczas robiłam sama, ale nie chce mi się ;-) A Piątus ma konsystencję jak Danonki.
    Ignacy je swoją zwyczajowa porcje obiadu i zagryza jeszcze jogurtem. Dziś zjadł 3/4 tego Piątusia po 200g kuskusu z indykiem. Ja nie wiem gdzie on to mieści. A niecałą godzinę wcześniej cycka.
    Teraz usnął.
    Zaczął też redukcję sny dziennego. Dotychczas było 5-6 drzemek. Teraz 3-4.

Dzisiaj byliśmy na dworze w lekkim deszczu. Ignas miał radoche 😂 Był w wózku i rozłożyłam tylko budę. Raz na jakiś czas mu ją otwierałam i kilka kropel go dotykało. I było fajnie.

Dałam trochę zdjęć do wywołania do empik foto. Ciekawa jestem jak wyjdą. Jeśli będzie ok to mam jakiś tysiąc kolejnych.

I chcę kupić album na fotografie. Znalazłam na allegro taki na 600szt w ekoskorze, zszywany. Nie wiem tylko czy wziąć taki z papierowymi stronami i folia do składania czy taki do wklejania zdjęć. Macie jakieś doświadczenia w tej materii?
    Przyznaje się bez bicia, że nie mam albumów, dotychczas ewentualne zdjęcia były w pudełku po butach. Wcześniejsze (większość sprzed 1997) utonęły w powodzi.

No to Igs faktycznie ma spust... Jezu...ja , nawet jak Bunio zje wszystko z miseczki to już więcej nie daje, nie dorabiam...jogurt średnio wchodzi.

U nas od jakiegoś czasu mamy 3-4 drzemki, spacery są zazwyczaj w deche ale lepsze są budynki niz park....moze jakiś inżynier nam rośnie 🤭
    A propos zdjęć to też mam ich milion....i myślę raczej o fotoksiazce a nie o albumach

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasola - jak tyłek Młodego i Twoj cyc?

Tyłek już od tygodnia zajebiście a cyc na szczęście przestał boleć! Nie wiem co pomogło....czy ibuprofen czy kapucha a może faktycznie to było tylko stłuczenie

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    czy gotuje ktos zupe z podrobow? np. z serc ? co o tym myslicie?
    jak kiedys jak pracowalam jako niania to pani kazywala mi wlasnie gotowac malemu zupki na podrobach ....jest to zdrowe i dobre?
    u nas w sklepie sa bardzo fajne i swiezw podroby

Ponoć nie powinno się dawać podrobów...ja na razie nie robię....

stresant, Paula 90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje póki Igs nie odmówi dalszego jedzenia. On wyraźnie daje znać że już nie chce. Nie pcham mu na chama ale też nie zostawiam go wpół do głodu 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie gotuje na podrobach.
    Robię zwykle bulion na skrzydełku kaczki, wołowinie i podudziach drobiowych.
    Dziś na bulionie zrobiłam zupę koperkowa z nowego alaantkowego BLW.
    Jest przepyszna. Jutro Ignas ja dostanie na obiad albo jeszcze dziś na kolację.

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas jedyny słoiczek jaki Kasia odrzuciła to była właśnie jakaś zupka jarzynowa z koperkiem, faktycznie był intensywny koper. Ale Twój Synuś chyba niczym nie gardzi😉

Stresant, 4 zęby w miesiąc to i tak szybkie tempo. U nas jak dolne jedynki pokazały się dokładnie na 6 miesiąc tak do tej pory cisza.

Ja już kilka razy wywolywalam po kilka sztuk zdjęć w rossmannie w tym automacie i byłam bardzo zadowolona.

age.png
    age.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja nie gotuje na podrobach.
    Robię zwykle bulion na skrzydełku kaczki, wołowinie i podudziach drobiowych.
    Od kiedy można dawać zupki na wywarze mięsnym.?
    Ja narazie mięso gotuję osobno.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuję powoli wygasic laktacje w lewej piersi. Zobaczymy jak mi pójdzie.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Wiki siada. Niestety ciągle to robi, jak ja akurat się odwróce. Patrzę a ona siedzi.

Sansivieria, malutka_mycha lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wyniki krwi. wg mnie są ok. Hemoglobina sie podniosla :)

f8e834dd2e24.png

dzis Fifi nabil guza. z pozycji czworaczej robi mostki ale dzis tak wysoko podnosi sie i staje na calych stopach i traci rownowage... upada i uderza glowa :( i najlepsze ze 2 razy dzis, a ile razy go uratowalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 23:43

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, dziekuje za pamięć. Mam sie juz dobrze, chyba czyms sie zatrulam, choc nie wiem czym. Ja sie ciesze jak maly zje objetosciowo z 50 ml, bo tyle srednio gdzies tak zjada. Dzis jadl kasze ryzowa z jablkiem- na jablko sie krzywił bardzo, ale kasze zjadl - tak wlasnie z 50 ml, a potem juz nie chcial. Dzis mial inauguracje mięsa- mial zjesc dynie z kurczakiem. Moj maz wrocil wczesniej z pracy i przyszlo mu do glowy ze parowar nie umyty i moje „misterne” danie wyladowalo w koszu. Na szczescie mialam sloiczkowa dynie z indykiem i to bylo cos, co widzialam ze malemu naprawde smakuje. Jadl chetnie, ale gdy przekroczyl mniej wiecej 50 ml zakonczyl konsumpcje.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaką wodę podajecie? Gotujecie ja w czajniku, czy garnku? Zwykłą kranowke? Jus nie pamietam, jak Michalkowi podawalam. Pozniej pil kranowke na pewno, tyle ze w garnku gotowana.

relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 4053 4054 4055 4056 4057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ