WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byly urodziny Michalka w sali zabaw, a ja dostalam biegunki, urodziny spedzilismy z malym w domu, mam nadzieje ze to nie rotawirus i nie zaraze malego.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Wczoraj byly urodziny Michalka w sali zabaw, a ja dostalam biegunki, urodziny spedzilismy z malym w domu, mam nadzieje ze to nie rotawirus i nie zaraze malego.
    Oj biedna moze to jednorazowe moze z nerwow?jak dzis sie czujesz

Sansi 4 w przeciagu miesiaca wylazily ale w sumue ani goraczki nie mial 1 noc co nie przespal przy gornej jedynce...

Fasolka dalej bambibo dajesz ? Jak tam dupka?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip dostal jogurt poraz pierwszy. Ale dałam pol narazie i obserwuje czy nic sie nie dzieje. Daj Boże zeby chociaz to sprzyjalo niejadkowi. A jogurt jadl az sie trzasl a przeciez slodki nie jest.
    Dzis na obiad sporobuje dac same ziemniaki z marchewka ale gotowane tak jak dla nas tylko jemu zrobie takie puree.

stresant, malutka_mycha, Paula 90 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio etap pt. "jogurt jest dobry na wszystko".
    Ostatnio próbujemy Piątusia - ma cukier we wsadzie owocowym. Dotychczas robiłam sama, ale nie chce mi się ;-) A Piątus ma konsystencję jak Danonki.
    Ignacy je swoją zwyczajowa porcje obiadu i zagryza jeszcze jogurtem. Dziś zjadł 3/4 tego Piątusia po 200g kuskusu z indykiem. Ja nie wiem gdzie on to mieści. A niecałą godzinę wcześniej cycka.
    Teraz usnął.
    Zaczął też redukcję sny dziennego. Dotychczas było 5-6 drzemek. Teraz 3-4.

Dzisiaj byliśmy na dworze w lekkim deszczu. Ignas miał radoche 😂 Był w wózku i rozłożyłam tylko budę. Raz na jakiś czas mu ją otwierałam i kilka kropel go dotykało. I było fajnie.

Dałam trochę zdjęć do wywołania do empik foto. Ciekawa jestem jak wyjdą. Jeśli będzie ok to mam jakiś tysiąc kolejnych.

I chcę kupić album na fotografie. Znalazłam na allegro taki na 600szt w ekoskorze, zszywany. Nie wiem tylko czy wziąć taki z papierowymi stronami i folia do składania czy taki do wklejania zdjęć. Macie jakieś doświadczenia w tej materii?
    Przyznaje się bez bicia, że nie mam albumów, dotychczas ewentualne zdjęcia były w pudełku po butach. Wcześniejsze (większość sprzed 1997) utonęły w powodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola - jak tyłek Młodego i Twoj cyc?

• stresant Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja wywolywalam zdjecia w empiku w zeszlym roku...fakt te wzielam najtansza wersje i bylam niezadowolona ....byly przeswietlone jakies takie jasne ...nie dam juz tam...teraz probuje w rossmanie jak wyjdzie....
    Tez jestem na etapie kupowania albumow...nie biore na 600 zdjec bo bedzie ciezki i bedzie sie darl...tak mysle
    Biore najtanszy na 300 zdjec z hamy biore takich ze 6 bo chce wszystkie zdjecia dzieci miec poukladane

Paula 90 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy gotuje ktos zupe z podrobow? np. z serc ? co o tym myslicie?
    jak kiedys jak pracowalam jako niania to pani kazywala mi wlasnie gotowac malemu zupki na podrobach ....jest to zdrowe i dobre?
    u nas w sklepie sa bardzo fajne i swiezw podroby

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Oj biedna moze to jednorazowe moze z nerwow?jak dzis sie czujesz

Sansi 4 w przeciagu miesiaca wylazily ale w sumue ani goraczki nie mial 1 noc co nie przespal przy gornej jedynce...

Fasolka dalej bambibo dajesz ? Jak tam dupka?

Stresant tak...odparzenie szybko minęło po tym robionym kremie albo po bepanthen sensiderm w zasadzie po dwóch dniach już nie było śladu używam dalej bambiboo w weekend spróbowałam wrócić do premium care ale znowu jakaś kaszka wyszła więc zrezygnowałam wczoraj założyłam trzy pieluszki Lupilu i jest okej więc myślę że to było uczulenie na Pampers premium care

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 17:10

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas ostatnio etap pt. "jogurt jest dobry na wszystko".
    Ostatnio próbujemy Piątusia - ma cukier we wsadzie owocowym. Dotychczas robiłam sama, ale nie chce mi się ;-) A Piątus ma konsystencję jak Danonki.
    Ignacy je swoją zwyczajowa porcje obiadu i zagryza jeszcze jogurtem. Dziś zjadł 3/4 tego Piątusia po 200g kuskusu z indykiem. Ja nie wiem gdzie on to mieści. A niecałą godzinę wcześniej cycka.
    Teraz usnął.
    Zaczął też redukcję sny dziennego. Dotychczas było 5-6 drzemek. Teraz 3-4.

Dzisiaj byliśmy na dworze w lekkim deszczu. Ignas miał radoche 😂 Był w wózku i rozłożyłam tylko budę. Raz na jakiś czas mu ją otwierałam i kilka kropel go dotykało. I było fajnie.

Dałam trochę zdjęć do wywołania do empik foto. Ciekawa jestem jak wyjdą. Jeśli będzie ok to mam jakiś tysiąc kolejnych.

I chcę kupić album na fotografie. Znalazłam na allegro taki na 600szt w ekoskorze, zszywany. Nie wiem tylko czy wziąć taki z papierowymi stronami i folia do składania czy taki do wklejania zdjęć. Macie jakieś doświadczenia w tej materii?
    Przyznaje się bez bicia, że nie mam albumów, dotychczas ewentualne zdjęcia były w pudełku po butach. Wcześniejsze (większość sprzed 1997) utonęły w powodzi.

No to Igs faktycznie ma spust... Jezu...ja , nawet jak Bunio zje wszystko z miseczki to już więcej nie daje, nie dorabiam...jogurt średnio wchodzi.

U nas od jakiegoś czasu mamy 3-4 drzemki, spacery są zazwyczaj w deche ale lepsze są budynki niz park....moze jakiś inżynier nam rośnie 🤭
    A propos zdjęć to też mam ich milion....i myślę raczej o fotoksiazce a nie o albumach

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasola - jak tyłek Młodego i Twoj cyc?

Tyłek już od tygodnia zajebiście a cyc na szczęście przestał boleć! Nie wiem co pomogło....czy ibuprofen czy kapucha a może faktycznie to było tylko stłuczenie

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    czy gotuje ktos zupe z podrobow? np. z serc ? co o tym myslicie?
    jak kiedys jak pracowalam jako niania to pani kazywala mi wlasnie gotowac malemu zupki na podrobach ....jest to zdrowe i dobre?
    u nas w sklepie sa bardzo fajne i swiezw podroby

Ponoć nie powinno się dawać podrobów...ja na razie nie robię....

stresant, Paula 90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje póki Igs nie odmówi dalszego jedzenia. On wyraźnie daje znać że już nie chce. Nie pcham mu na chama ale też nie zostawiam go wpół do głodu 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie gotuje na podrobach.
    Robię zwykle bulion na skrzydełku kaczki, wołowinie i podudziach drobiowych.
    Dziś na bulionie zrobiłam zupę koperkowa z nowego alaantkowego BLW.
    Jest przepyszna. Jutro Ignas ja dostanie na obiad albo jeszcze dziś na kolację.

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas jedyny słoiczek jaki Kasia odrzuciła to była właśnie jakaś zupka jarzynowa z koperkiem, faktycznie był intensywny koper. Ale Twój Synuś chyba niczym nie gardzi😉

Stresant, 4 zęby w miesiąc to i tak szybkie tempo. U nas jak dolne jedynki pokazały się dokładnie na 6 miesiąc tak do tej pory cisza.

Ja już kilka razy wywolywalam po kilka sztuk zdjęć w rossmannie w tym automacie i byłam bardzo zadowolona.

age.png
    age.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja nie gotuje na podrobach.
    Robię zwykle bulion na skrzydełku kaczki, wołowinie i podudziach drobiowych.
    Od kiedy można dawać zupki na wywarze mięsnym.?
    Ja narazie mięso gotuję osobno.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuję powoli wygasic laktacje w lewej piersi. Zobaczymy jak mi pójdzie.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Wiki siada. Niestety ciągle to robi, jak ja akurat się odwróce. Patrzę a ona siedzi.

Sansivieria, malutka_mycha lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wyniki krwi. wg mnie są ok. Hemoglobina sie podniosla :)

f8e834dd2e24.png

dzis Fifi nabil guza. z pozycji czworaczej robi mostki ale dzis tak wysoko podnosi sie i staje na calych stopach i traci rownowage... upada i uderza glowa :( i najlepsze ze 2 razy dzis, a ile razy go uratowalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 23:43

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, dziekuje za pamięć. Mam sie juz dobrze, chyba czyms sie zatrulam, choc nie wiem czym. Ja sie ciesze jak maly zje objetosciowo z 50 ml, bo tyle srednio gdzies tak zjada. Dzis jadl kasze ryzowa z jablkiem- na jablko sie krzywił bardzo, ale kasze zjadl - tak wlasnie z 50 ml, a potem juz nie chcial. Dzis mial inauguracje mięsa- mial zjesc dynie z kurczakiem. Moj maz wrocil wczesniej z pracy i przyszlo mu do glowy ze parowar nie umyty i moje „misterne” danie wyladowalo w koszu. Na szczescie mialam sloiczkowa dynie z indykiem i to bylo cos, co widzialam ze malemu naprawde smakuje. Jadl chetnie, ale gdy przekroczyl mniej wiecej 50 ml zakonczyl konsumpcje.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaką wodę podajecie? Gotujecie ja w czajniku, czy garnku? Zwykłą kranowke? Jus nie pamietam, jak Michalkowi podawalam. Pozniej pil kranowke na pewno, tyle ze w garnku gotowana.

relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 4053 4054 4055 4056 4057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ