X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    To powiedz że źle się czujesz i że przyjdziesz za tydzień albo dwa. Da się?
    No właśnie nie wiem czy się wyrobię w terminie.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas nie oszczędza. Filipek ma 37.5 w porywach do 37.8:(

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie moze jakis uniwersalny wniosek o urlop wychowawczy? Zebym nie musiala szukac i zastanawiac sie czy jest dobry?

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nas nie oszczędza. Filipek ma 37.5 w porywach do 37.8:(

Ale to nie jest jeszcze gorączka

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ale to nie jest jeszcze gorączka
    Ale dziecko płacze, marudzi, przewraca sie i widac ze nie jest jak zawsze. Ty mi nie musisz mowic czy to goraczka czy nie. Ja wiem ze goraczka zaczyna się od 38 a wcześniej to jest stan podgoraczkowy ale to ja widzę i mogę ocenić czy cos dolega czy nie. Cos się u nas rozkreca.. padl biedaczek na łóżku.. płakał.. serce pęka na taki widok.

Edit
    Juz mamy 38.7. nie wiem czy czekać do poniedziałku cdy zamówić jutro prywatną wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2020, 19:12

b2ujp2.png

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi daj znać co u Was? Był lekarz? Obnizasz czymś gorączkę?? Mam nadzieję że to nic poważnego, że nie będzie długo męczyć Małego..

age.png
    age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli bedzie dalej jutro gorączka to jutro zamówię wizytę prywatną. Dałam pedicetamol i już po 20min mial 37.4. brata malutka tez ma identyczna gorączkę ale ona jeszcze kaszle..zapewne jakies wirusisko.

b2ujp2.png

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirusy niestety szaleja. Zimy nie bylo, Datfi zdrowka dla Filipka. Daj znac co u niego.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Wirusy niestety szaleja. Zimy nie bylo, Datfi zdrowka dla Filipka. Daj znac co u niego.
    Gorączkowal w nocy do 38.7. ale spal bardzo spokojnie do 7.
    O 6 mial 37.8 ale do 7 samo zeszlo i narazie nie wrocila.maly sie usmiecha troche bawi ale jest marudny.. zaczal robic luzne kupki.. obserwujemy sie dalej. Mnie teraz zaczęło gardło boleć.. wiec pewnie wirus we mnie jeszcze siedzi. Maly nie chcial jesc rano ale przekonalam go cieplejszym mlekiem.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Dziewczyny macie moze jakis uniwersalny wniosek o urlop wychowawczy? Zebym nie musiala szukac i zastanawiac sie czy jest dobry?
    Proszę o udzielenie urlopu wychowawczego w dniach ... W wymiarze 35 miesięcy.
    Z poważaniem
    ...

:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - ja nawet nie mierze temperatury. Jak widzę że Igs marudzi, jest cieplejszy i się męczy to daje leki.
    Jak Młody?

U nas masakra. Wstał o 5 i jęczy ciągle. Nic nie mogę zrobić. Śpi już 3 raz.
    Wyszło u nas piękne słońce. Jak wstanie to idziemy na dwór.
    Od rana nic też nie zjadł. Dałam mu prawie na siłę łyżeczkę musu z owoców i dwie łyżki kaszy. Podałam ibum i dentinox. Czuję że ma opuchnięte dziąsła, jest ciepły. Teraz śpi na mnie. Znowu wrócił do smoczka 😓

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wczoraj mojej przyjaciółki mąż jechał karetka do Wrocławia. Ma podejrzenie wylewu. Stracił widzenie po bokach i zdretwiala mu lewa strona, cała ręką.
    Robili tomograf, ale na tomografię wylew nie wyjdzie. Mają zrobić rezonans głowy.
    Facet dzisiaj kończy 35 lat.

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Proszę o udzielenie urlopu wychowawczego w dniach ... W wymiarze 35 miesięcy.
    Z poważaniem
    ...

:-)
    :)

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    W ogóle wczoraj mojej przyjaciółki mąż jechał karetka do Wrocławia. Ma podejrzenie wylewu. Stracił widzenie po bokach i zdretwiala mu lewa strona, cała ręką.
    Robili tomograf, ale na tomografię wylew nie wyjdzie. Mają zrobić rezonans głowy.
    Facet dzisiaj kończy 35 lat.
    O boziuuui straszne!! Mam nadzieję ze wyjdzie z tego i nie będzie miał jakis wiekszych powikłań.

Maly dziś lepiej. Teraz ma wg planu drzemke.
    Tak sie zastanawiam.. o 6 mial 37.8 ale samo zeszlo i do tej pory nic. A dziś 10 stopni i takie piekne slonko. Jest tak cieplo. Myslisz że moglabym mu maly spacer zrobic jesli nie bedzie mial juz temp??

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - no pewnie. jak się dobrze czuje to jasne. Świeże powietrze wskazane jak najbardziej. My właśnie chodzimy

Daffi lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - no pewnie. jak się dobrze czuje to jasne. Świeże powietrze wskazane jak najbardziej. My właśnie chodzimy
    Bylismy :) odpukac gorączki nie bylo ale zbliza się wieczór a wtedy franca lubi nachodzić. Fifi spacer przespal :) jest troche marudny i wydaje mi sie ze gardelko go drapie tak jak i mnie bo ma lekko inny glos jak placze. I 3 kupki dzisiaj luzniejsze zrobil.mam nadzieję ze jutro bedzie juz calkiem super.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy słyszalyscie że fascynacja dziecka kręcącymi się obiektami to może być objaw autyzmu? Czy Wasze starsze dzieci oubipy kręcące się rzeczy?

U nas faza dosłownie na spinnery ale też bączki i kręcenie wszystkim co tylko się da. Przeglądam te grupy i gdzieś mi się w oczy rzuciło że to źle...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Miki też lubi wszelakie kręcące się przedmioty, ale ja pierwszy raz słyszę żeby to mógł być objaw autyzmu.
    Mi to w ogóle od początku ciąży towarzyszy takie przeświadczenie, żeby aby nie miał autyzmu. Chyba dzieci z którymi miałam kontak w przedszkolu tak na mnie wpłynęły, a może bardziej ich rodzice wmawiajacy sobie i wychowawcom, że "on tak ma". Teraz boję się, że jakby coś się działo to też będę tak głupio zaślepiona i nie zareaguję w porę.
    Dafi u nas ostnio trzydniowka była, Miki nie miał wysokiej gorączki, a tylko stan podgoraczkowy, jednej nocy aby się zdarzyła temp. 38,4, a po trzech dobach wysypka.
    Wiecie coś na temat szczepień po trzydniowce??? Gdzieś widziałam informację ze po trzydniowce nie wolno zaszczepić przez 6-8 tyg.

Paula 90 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to wirus raczej nie trzydniowka. Mnieneczoraj gardlo drapalo a od 30min mam tak silny bol gardla ze zwariuje zaraz. Moze malego tak samo boli lub bolalo stad placz byl w nocy..
    A jeszcze dostalam okres. Skrocil mi sie cykl.. mialam 32 dni a teraz obserwuje po 27dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 22:54

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilli90 ja po trzydniówce szczepiłam meningokoki. Pediatra mi powiedziała, że 7 dni po zniknięciu krostek można szczepić.
    Co innego gdyby dziecko było chore i brało jakieś leki. Wtedy dopuszczenie do szczepienia zależy od tego jakie leki zostały dziecku podane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 08:07

Lili90 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 4155 4156 4157 4158 4159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ