X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójne szczęście wrote:
    Witam. Wiem, że pewnie świetnie się wszystkie znacie i niechętnie przyjmujecie nowe dziewczyny ale chciałabym chociaż się przywitać. Też jestem kwietniową mamą 2019, mamy synka i żałuję, że dawno nie odkryłam tego forum🤦‍♀️teraz oczekujemy drugiego wyczekiwanego dzidziusia i trafiłam na forum belly. Serdecznie pozdrawiam
    P. S. Na razie słabo ogarniam to forum więc proszę o wyrozumiałość i ewentualnie pomoc 🙈
    Witaj. Gratuluje serdecznie kolejnego maluszka ❤️❤️❤️ opowiedz cos o sobie i o kwietniaku żebyśmy mogly was lepiej poznac.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem ze mam pecha 😂 przedwczoraj taka spragniona rozgrzana wbiegłam do domu i z lodowki wzielam radlera 0%, wypiłam go prawie jednym tchem... I wczoraj gardlo mnie bolalo... Na wieczor zaczely mnie kosci bolec.. podwyższona temp.. wzielam wszystkie mozliwe leki na gardlo, nie pilam zimnego i dzis o niebo lepiej a idziemy na 18tke chrzesnicy M dzisiaj 😂 do tego dostalam wczoraj @ wiec dzisiaj mam ten najtrudniejszy dzień... To się nazywa miec szczęście. Wezmę ze soba nurofen bo nie wiem czy na wieczór i dziś nie zacznie mnie łamać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2020, 09:01

b2ujp2.png

• Podwójne szczęście Debiutantka

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Daffi za gratulacje a Tobie życzę przede wszystkim zdrowia. Nie wiem co ciekawego napisać o sobie😜Mam 31 lat, Męża od 3 a synek z 3 kwietnia 2019. Chcieliśmy mieć małą różnicę wieku i jak Młody skończy rok było pozwolenie na działanie 😃Wojtek zaczął chodzić krótko po roczku, a teraz zaczyna mieć fazę na bieganie 🤦‍♀️generalnie jest bardzo pozytywnym dzieckiem, ale ten jeden raz w nocy budzi się na mleczko. Nie narzekam bo jak karmiłam go piersią pobudek było więcej, nasza mleczna droga zakończyła się jak miał 13.5 miesiąca z racji krwiaka i zagrożenia poronieniem. To w skrócie tyle😃 pozdrawiamy i życzymy miłego weekendu Wszystkim forumowiczom

f2w3rjjgicorw7eb.png
    f2wl3e5evzf9owcq.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_być_mamą jak Ty to zrobiłaś ? :D Ja już teraz drże jak mam Julcia podnieść, podbiec do niego. A boli mnie bok, jakby jajnik.. ćmi mnie jak na okres, tak było w pierwszej ciąży, i niby to normalne (?) ale i tak będę szła do lekarza po luteine, bo po niej nic mnie nie bolało

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Chce_być_mamą jak Ty to zrobiłaś ? :D Ja już teraz drże jak mam Julcia podnieść, podbiec do niego. A boli mnie bok, jakby jajnik.. ćmi mnie jak na okres, tak było w pierwszej ciąży, i niby to normalne (?) ale i tak będę szła do lekarza po luteine, bo po niej nic mnie nie bolało
    Tez tak mialam.. silne bole mialam i odczuwalam bolesnie powiekszajaca sie macice. Nie wiem czy luteina miala jakis wplyw na to ale też po niej czulam sie dobrze.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójne szczęście wrote:
    Dziękuję Daffi za gratulacje a Tobie życzę przede wszystkim zdrowia. Nie wiem co ciekawego napisać o sobie😜Mam 31 lat, Męża od 3 a synek z 3 kwietnia 2019. Chcieliśmy mieć małą różnicę wieku i jak Młody skończy rok było pozwolenie na działanie 😃Wojtek zaczął chodzić krótko po roczku, a teraz zaczyna mieć fazę na bieganie 🤦‍♀️generalnie jest bardzo pozytywnym dzieckiem, ale ten jeden raz w nocy budzi się na mleczko. Nie narzekam bo jak karmiłam go piersią pobudek było więcej, nasza mleczna droga zakończyła się jak miał 13.5 miesiąca z racji krwiaka i zagrożenia poronieniem. To w skrócie tyle😃 pozdrawiamy i życzymy miłego weekendu Wszystkim forumowiczom
    Pieknie sie karmiliscie.
    A juz wiecie jakiej płci lokator mieszka? Jak znosisz druga ciaze? Sa jakieś roznice miedzy obiema?

b2ujp2.png

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Pieknie sie karmiliscie.
    A juz wiecie jakiej płci lokator mieszka? Jak znosisz druga ciaze? Sa jakieś roznice miedzy obiema?
    Na razie nie wiemy kto tam siedzi w brzuchu, ale nam obojętnie, bo nie mamy parcia na parkę 😉tym bardziej że krwawienie w 6 tygodniu to był olbrzymi stres. Od tej pory na szczęście nic się nie dzieje i czuję się tak samo dobrze jak w pierwszej ciąży i oby tak zostało do końca. Może jedyna różnica to taka że już z 4 kilo waga na plusie pomimo niewielkiego brzucha a w pierwszej ciąży pierwsze 2 kilo było w 25 tyg. Ale to nie ma co porównywać bo tą ciążę startowałam z niedowagą, bo pół roku przed nią spadło bez żadnej diety 15 kilo. Więc tym razem pewnie marne szanse na wyjście z porodówki z wagą z przed ciąży 🤦‍♀️

f2w3rjjgicorw7eb.png
    f2wl3e5evzf9owcq.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, ogromne gratulacje!!
    Podwójne szczęście, też wielkie gratulacje, szkoda że nie trafiłaś tu od początku przy pierwszej ciąży, to kopalnia wiedzy i wsparcia.
    Ech, też mi się juz marzy drugi bobas, ale u nas było bardzo ciężko o Kasię, więc dziękuję Bogu że mamy chociaż tą jedną wyczekiwana Córeczkę! Może jeszcze kiedyś się uda..

age.png
    age.png

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia 89 dołączam się do gratulacji dla Ciebie i życzę spokojnej ciąży.

Sansivieria też żałuję, że dopiero teraz tutaj trafiłam ale lepiej późno niż wcale😃 Faktycznie nigdy nie wiadomo co ma każdy pisane ale trzeba wierzyć, że się uda😃 Najpiękniejsze jest to, że już mamy obok siebie te nasze Skarbusie i myślę, że to daje duży komfort psychiczny i odblokowuje głowę. Pozdrawiam

f2w3rjjgicorw7eb.png
    f2wl3e5evzf9owcq.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźcie sobie ze moje dziecko u babci bawilo się pięknie.. miał rozłożony basen i w nim cudowal sobie.. my bylismy na tej 18tce ja troszke slabo się czulam bo goraczka mnie nachodzi co chwile.. i dostaje tel ze nie mogą malego uspokoić... Tak plakal ze juz szlochal i sił nie mial... musiałam przyjechac.. jak mnie zobaczyl to sie rozpłakał i mocno przytulil. Szybko go uspokoilam i odzyskal usmiech i humorek ale wiedzial ze nie jego dom, ze rodzicow nie ma i usypialam go godzinę co nam się nie zdarza bo on sam zasypia.. nie moglam sie ruszyć nawet na krok bo od razu placz. Moj niunius to mamusi synek ❤️❤️

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójne szczęście - witaj ;-)

U nas od wczoraj mamy chodzenie na tapecie. I to tak na pełnym gazie.

Tak mocno przyswoił chodzenie że raczkując upadł na brodę i ma krwiaka...
    Na razie obserwujemy i smarujemy entilem. Przyłożyliśmy też lód. Nie wygląda żeby go to bolało, daje normalnie dotykać, nie jest spuchnięte tylko fioletowo granatowe 🙄

U Was też takie piekło na dworze?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tez pieklo.. 35° w cieniu. Zero wiatru, deszczu nic.. ledwo idzie oddychac.

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też podobno ciepło.
    Niestety nie wiem. Siedzimy w domu. Wiki ma katar i gorączkę. 😪

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia ja od srody w domu 4 dni goraczka teraz wysypka na brzuchu i plecach, obstawiam trzyniowke albo inne dziadostwo wirusowe

• Daffi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli cos sie dzieje.. ja tez mialam 3 dni gorączkę... Gardło boli i katar..

Mlody mial 2 dni luzne przezroczyste glutki i minęło.. i dzis widze ze pod noskiem tez mokro ale obstawiam zęby bo w nocy jak spi nie dzieje się nic.

Tunia, stresant duzo zdrowka dla dzieciaczków 😘😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 09:24

stresant lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzień gorączki i koniec.
    Tylko lekki katar.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Dodałam suwaczek kolejny <3

MEEEGAAAA!!!! Wspaniala wiadomosc!❤️❤️❤️❤️ Ogromne gratulacje!!!!😃😃😃

Tysia89 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant czemu Ty nie mówiłaś, że obecne pieluchy wielorazowe, to nie tetra i ceratka.
    Mamunciu jakie to teraz śliczności. Wogóle mi do głowy nie wpadło, że to takie cudeńka. Gdybym wiedziała to napewno nie używałabym jednorazówek.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ostatnio odkryłam majtki treningowe.
    Któraś może używała przy starszakach?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Stresant czemu Ty nie mówiłaś, że obecne pieluchy wielorazowe, to nie tetra i ceratka.
    Mamunciu jakie to teraz śliczności. Wogóle mi do głowy nie wpadło, że to takie cudeńka. Gdybym wiedziała to napewno nie używałabym jednorazówek.
    Są też podpaski wielorazowe i są równie śliczne ;-)

‹‹ 4224 4225 4226 4227 4228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ