X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójne szczęście wrote:
    Witam. Wiem, że pewnie świetnie się wszystkie znacie i niechętnie przyjmujecie nowe dziewczyny ale chciałabym chociaż się przywitać. Też jestem kwietniową mamą 2019, mamy synka i żałuję, że dawno nie odkryłam tego forum🤦‍♀️teraz oczekujemy drugiego wyczekiwanego dzidziusia i trafiłam na forum belly. Serdecznie pozdrawiam
    P. S. Na razie słabo ogarniam to forum więc proszę o wyrozumiałość i ewentualnie pomoc 🙈
    Witaj. Gratuluje serdecznie kolejnego maluszka ❤️❤️❤️ opowiedz cos o sobie i o kwietniaku żebyśmy mogly was lepiej poznac.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem ze mam pecha 😂 przedwczoraj taka spragniona rozgrzana wbiegłam do domu i z lodowki wzielam radlera 0%, wypiłam go prawie jednym tchem... I wczoraj gardlo mnie bolalo... Na wieczor zaczely mnie kosci bolec.. podwyższona temp.. wzielam wszystkie mozliwe leki na gardlo, nie pilam zimnego i dzis o niebo lepiej a idziemy na 18tke chrzesnicy M dzisiaj 😂 do tego dostalam wczoraj @ wiec dzisiaj mam ten najtrudniejszy dzień... To się nazywa miec szczęście. Wezmę ze soba nurofen bo nie wiem czy na wieczór i dziś nie zacznie mnie łamać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2020, 09:01

b2ujp2.png

• Podwójne szczęście Debiutantka

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Daffi za gratulacje a Tobie życzę przede wszystkim zdrowia. Nie wiem co ciekawego napisać o sobie😜Mam 31 lat, Męża od 3 a synek z 3 kwietnia 2019. Chcieliśmy mieć małą różnicę wieku i jak Młody skończy rok było pozwolenie na działanie 😃Wojtek zaczął chodzić krótko po roczku, a teraz zaczyna mieć fazę na bieganie 🤦‍♀️generalnie jest bardzo pozytywnym dzieckiem, ale ten jeden raz w nocy budzi się na mleczko. Nie narzekam bo jak karmiłam go piersią pobudek było więcej, nasza mleczna droga zakończyła się jak miał 13.5 miesiąca z racji krwiaka i zagrożenia poronieniem. To w skrócie tyle😃 pozdrawiamy i życzymy miłego weekendu Wszystkim forumowiczom

f2w3rjjgicorw7eb.png
    f2wl3e5evzf9owcq.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_być_mamą jak Ty to zrobiłaś ? :D Ja już teraz drże jak mam Julcia podnieść, podbiec do niego. A boli mnie bok, jakby jajnik.. ćmi mnie jak na okres, tak było w pierwszej ciąży, i niby to normalne (?) ale i tak będę szła do lekarza po luteine, bo po niej nic mnie nie bolało

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Chce_być_mamą jak Ty to zrobiłaś ? :D Ja już teraz drże jak mam Julcia podnieść, podbiec do niego. A boli mnie bok, jakby jajnik.. ćmi mnie jak na okres, tak było w pierwszej ciąży, i niby to normalne (?) ale i tak będę szła do lekarza po luteine, bo po niej nic mnie nie bolało
    Tez tak mialam.. silne bole mialam i odczuwalam bolesnie powiekszajaca sie macice. Nie wiem czy luteina miala jakis wplyw na to ale też po niej czulam sie dobrze.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójne szczęście wrote:
    Dziękuję Daffi za gratulacje a Tobie życzę przede wszystkim zdrowia. Nie wiem co ciekawego napisać o sobie😜Mam 31 lat, Męża od 3 a synek z 3 kwietnia 2019. Chcieliśmy mieć małą różnicę wieku i jak Młody skończy rok było pozwolenie na działanie 😃Wojtek zaczął chodzić krótko po roczku, a teraz zaczyna mieć fazę na bieganie 🤦‍♀️generalnie jest bardzo pozytywnym dzieckiem, ale ten jeden raz w nocy budzi się na mleczko. Nie narzekam bo jak karmiłam go piersią pobudek było więcej, nasza mleczna droga zakończyła się jak miał 13.5 miesiąca z racji krwiaka i zagrożenia poronieniem. To w skrócie tyle😃 pozdrawiamy i życzymy miłego weekendu Wszystkim forumowiczom
    Pieknie sie karmiliscie.
    A juz wiecie jakiej płci lokator mieszka? Jak znosisz druga ciaze? Sa jakieś roznice miedzy obiema?

b2ujp2.png

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Pieknie sie karmiliscie.
    A juz wiecie jakiej płci lokator mieszka? Jak znosisz druga ciaze? Sa jakieś roznice miedzy obiema?
    Na razie nie wiemy kto tam siedzi w brzuchu, ale nam obojętnie, bo nie mamy parcia na parkę 😉tym bardziej że krwawienie w 6 tygodniu to był olbrzymi stres. Od tej pory na szczęście nic się nie dzieje i czuję się tak samo dobrze jak w pierwszej ciąży i oby tak zostało do końca. Może jedyna różnica to taka że już z 4 kilo waga na plusie pomimo niewielkiego brzucha a w pierwszej ciąży pierwsze 2 kilo było w 25 tyg. Ale to nie ma co porównywać bo tą ciążę startowałam z niedowagą, bo pół roku przed nią spadło bez żadnej diety 15 kilo. Więc tym razem pewnie marne szanse na wyjście z porodówki z wagą z przed ciąży 🤦‍♀️

f2w3rjjgicorw7eb.png
    f2wl3e5evzf9owcq.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, ogromne gratulacje!!
    Podwójne szczęście, też wielkie gratulacje, szkoda że nie trafiłaś tu od początku przy pierwszej ciąży, to kopalnia wiedzy i wsparcia.
    Ech, też mi się juz marzy drugi bobas, ale u nas było bardzo ciężko o Kasię, więc dziękuję Bogu że mamy chociaż tą jedną wyczekiwana Córeczkę! Może jeszcze kiedyś się uda..

age.png
    age.png

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia 89 dołączam się do gratulacji dla Ciebie i życzę spokojnej ciąży.

Sansivieria też żałuję, że dopiero teraz tutaj trafiłam ale lepiej późno niż wcale😃 Faktycznie nigdy nie wiadomo co ma każdy pisane ale trzeba wierzyć, że się uda😃 Najpiękniejsze jest to, że już mamy obok siebie te nasze Skarbusie i myślę, że to daje duży komfort psychiczny i odblokowuje głowę. Pozdrawiam

f2w3rjjgicorw7eb.png
    f2wl3e5evzf9owcq.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźcie sobie ze moje dziecko u babci bawilo się pięknie.. miał rozłożony basen i w nim cudowal sobie.. my bylismy na tej 18tce ja troszke slabo się czulam bo goraczka mnie nachodzi co chwile.. i dostaje tel ze nie mogą malego uspokoić... Tak plakal ze juz szlochal i sił nie mial... musiałam przyjechac.. jak mnie zobaczyl to sie rozpłakał i mocno przytulil. Szybko go uspokoilam i odzyskal usmiech i humorek ale wiedzial ze nie jego dom, ze rodzicow nie ma i usypialam go godzinę co nam się nie zdarza bo on sam zasypia.. nie moglam sie ruszyć nawet na krok bo od razu placz. Moj niunius to mamusi synek ❤️❤️

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójne szczęście - witaj ;-)

U nas od wczoraj mamy chodzenie na tapecie. I to tak na pełnym gazie.

Tak mocno przyswoił chodzenie że raczkując upadł na brodę i ma krwiaka...
    Na razie obserwujemy i smarujemy entilem. Przyłożyliśmy też lód. Nie wygląda żeby go to bolało, daje normalnie dotykać, nie jest spuchnięte tylko fioletowo granatowe 🙄

U Was też takie piekło na dworze?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tez pieklo.. 35° w cieniu. Zero wiatru, deszczu nic.. ledwo idzie oddychac.

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też podobno ciepło.
    Niestety nie wiem. Siedzimy w domu. Wiki ma katar i gorączkę. 😪

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia ja od srody w domu 4 dni goraczka teraz wysypka na brzuchu i plecach, obstawiam trzyniowke albo inne dziadostwo wirusowe

• Daffi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli cos sie dzieje.. ja tez mialam 3 dni gorączkę... Gardło boli i katar..

Mlody mial 2 dni luzne przezroczyste glutki i minęło.. i dzis widze ze pod noskiem tez mokro ale obstawiam zęby bo w nocy jak spi nie dzieje się nic.

Tunia, stresant duzo zdrowka dla dzieciaczków 😘😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 09:24

stresant lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzień gorączki i koniec.
    Tylko lekki katar.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Dodałam suwaczek kolejny <3

MEEEGAAAA!!!! Wspaniala wiadomosc!❤️❤️❤️❤️ Ogromne gratulacje!!!!😃😃😃

Tysia89 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant czemu Ty nie mówiłaś, że obecne pieluchy wielorazowe, to nie tetra i ceratka.
    Mamunciu jakie to teraz śliczności. Wogóle mi do głowy nie wpadło, że to takie cudeńka. Gdybym wiedziała to napewno nie używałabym jednorazówek.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ostatnio odkryłam majtki treningowe.
    Któraś może używała przy starszakach?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Stresant czemu Ty nie mówiłaś, że obecne pieluchy wielorazowe, to nie tetra i ceratka.
    Mamunciu jakie to teraz śliczności. Wogóle mi do głowy nie wpadło, że to takie cudeńka. Gdybym wiedziała to napewno nie używałabym jednorazówek.
    Są też podpaski wielorazowe i są równie śliczne ;-)

‹‹ 4224 4225 4226 4227 4228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ