X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A ostatnio odkryłam majtki treningowe.
    Któraś może używała przy starszakach?
    Ja tylko się rozeznawalam w temacie i zdania są tak podzielone, że byłabym skłonna stwierdzić że ile dzieci tyle poziomów podatności na trening z tymi majtkami.
    My puszczamy Ignasia bez pieluchy w domu (mamy basen na balkonie i lata w te i na zad) i jak się zsika gdzieś to jakoś niespecjalnie zauważa to - w sensie że się wysika i idzie dalej. Ale jęczy żeby mu pieluch nie zakładać. Jest ewidentnie jeszcze za mały. Ale też myślę o tych majtkach treningowych właśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 14:48

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja Malego nosilam do konca ciazy. Staralam sie jak najrzadziej no ale jak jest sie z dzieckiem caly dzien sama w domu to nie da sie tego uniknac bo trzeba go zaniesc do lozeczka na gore, potem zniesc, wlozyc do spacerowki itp

Jakos jednak z tego powodu nie panikowalam😉 wyczytalam gdzies, ze natura wie co robi i gdyby noszenie dziecka mialo zagrazac ciazy to organizm mialby wtedy “blokade” zeby w ta druga ciaze nie zachodzic.

...musze jednak przyznac, ze moje plecy i kolana to porzadnie odczuly

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Stresant czemu Ty nie mówiłaś, że obecne pieluchy wielorazowe, to nie tetra i ceratka.
    Mamunciu jakie to teraz śliczności. Wogóle mi do głowy nie wpadło, że to takie cudeńka. Gdybym wiedziała to napewno nie używałabym jednorazówek.
    Wiem ze cudowne sa :) ciagle nowe dokupuje bo sliczne, w sobote w PnS bylo o pieluchach wielorazowych wypowiadal sie nawet lekarz ile chemii i swinstwa jest w jednorazowkach mozna na necie zobaczyc na ich stronach
    Tunia zawsze jeszcze mozesz zaczac uzywac, mysle ze rok pieluchowania jeszcze przed nami 😀
    Paula podpasek nie mam bo jeszcze ciagle nie potrzebuje 🤔

Tunia76 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_90 wrote:
    Są też podpaski wielorazowe i są równie śliczne ;-)
    Co???
    Aż sprawdzę.
    Chociaż mi to już tego okresu niewiele zostało 🤣

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Wiem ze cudowne sa :) ciagle nowe dokupuje bo sliczne, w sobote w PnS bylo o pieluchach wielorazowych wypowiadal sie nawet lekarz ile chemii i swinstwa jest w jednorazowkach mozna na necie zobaczyc na ich stronach
    Tunia zawsze jeszcze mozesz zaczac uzywac, mysle ze rok pieluchowania jeszcze przed nami 😀
    Paula podpasek nie mam bo jeszcze ciagle nie potrzebuje 🤔
    Myślisz że jest sens teraz przechodzić na wielo?
    Jakoś już skupiłam się na tych majtkach treningowych. Napewno kupię chociaż 1szt. Ze zwykłej ciekawości. 😄
    Ty jeszcze karmisz? W sensie kp.
    Ile razy na dobę?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina też miała jeden dzień gorączkę a teraz ma katar i kaszel. Ale chodzimy normalnie po świecie, taka temperatura że w domu się szybciej zaziebi

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Nina też miała jeden dzień gorączkę a teraz ma katar i kaszel. Ale chodzimy normalnie po świecie, taka temperatura że w domu się szybciej zaziebi
    My dzisiaj byłyśmy z Wiki na spacerku wózkiem. Jutro już może pójdziemy normalnie na plac zabaw.
    Tylko moja tak goni, że zaraz ma głowę mokrą.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Myślisz że jest sens teraz przechodzić na wielo?
    Jakoś już skupiłam się na tych majtkach treningowych. Napewno kupię chociaż 1szt. Ze zwykłej ciekawości. 😄
    Ty jeszcze karmisz? W sensie kp.
    Ile razy na dobę?
    Tunia pieluchowanie wielorazowe polega wlasciwie na tym samym co te majtki treningowe...tylko zamiast majtek zakladasz otulacz zapinany na napy...ktory jest wykonany z tego samego materialu PUL co majtki a w srodku ma ten sam wklad ..czyli tetre albo jakis bambus....ja zamiast PUL uzywam welnianych otulaczy...

Na poczatek wystarczy 2 otulacze i 10 pieluch tetrowych..koszt niewielki

Co do karmienia to jeszcze karmie i to duzo..odpowiada to i malemu i mnie 😀

Sansivieria, Tunia76 lubią tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant, i nas dokładnie tak przebiegała tzw trzydniowka.. w sumie to tydzień trwało to u nas bo jeszcze 1-2 dni biegunki, No ale to było do przeżycia, choć panikowalam trochę bo byłam w tym czasie zupełnie sama w domu z Kasią a Ona nigdy wcześniej nie goraczkowala..
    Mogę też wreszcie napisać że Kasia chodzi. Jakoś od tygodnia praktycznie przemieszcza się samodzielnie, najlepiej na bosaka, w butach trochę mniej odważnie. I po trawie czy chodnikach jeszcze lubi trzymać się za rękę w razie czego.
    Pamiętam jak któraś z Was pisała, że dużo lżej jest jak już Dziecko chodzi-rzeczywiscie, plecy i kolana jakby miały wytchnienie!

malutka_mycha lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My karmimy się piersią jeszcze do snu i nocami wg potrzeb, 1-2 razy. I też ciągle odwlekam całkowite odstawienie...🤣

Tunia76, stresant lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam chwilowy pomysł żeby odstawić Młodego. "Decyzja" trwała 3 godziny - do następnego "cycy" 😉

Stresant - zazdroszczę ❤️ ja dostałam okres jak wziełam ten przeklęty limetic. Brałam przez miesiąc i krwawilam (obficie) od drugiego dnia brania i jeszcze parę dni po odstawieniu. Pewnie gdybym go nie wzięła to przyszłaby pozniej. Ale cóż...
    Ja za to właśnie jestem na etapie kupowania kubeczka menstruacyjnego ;-) tak a propos ekologii. Do pieluch jestem za leniwa

Gorąco 🌡️

stresant lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa a ja dostalam okres.... 7 tygodni po porodzie! 🙄
    No bo to chyba okres. Caly czas karmie piersia wiec chyba troche wczesnie. A myslalam, ze bedzie z glowy na dluzej

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis po roku na kontroli, bo u nas raz na rok, jakiez bylo zdziwienie lekarza jak podalam date ostatniej miesiaczki 😀 a to przed 2 laty...pobadal zrobil usg i wszystko ok
    chce byc mama faktycznie glupio z tym okresem ze tak wczesnie widocznie cialo stworzone do rodzenia ze juz daje zielone swiatlo 😉 u mnie skutecznie blokuje 😀
    Jak tam wasza przeprowadzka bo nic nie piszesz, udalo sie sprzedac dom?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia gratulacje ♥️♥️♥️

Tysia89 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak długo można stosować plastry Aromativ?

Daffi lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dziewczyny jak długo można stosować plastry Aromativ?
    Nie chcialam polubic tylko zacytowac.
    Plastry możesz używać ile chcesz.. to nie lek a kosmetyk zapachowy.
    Polecam zajrzeć tu
    https://pantabletka.pl/aromactiv-opinia-i-analiza-serii/

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nie chcialam polubic tylko zacytowac.
    Plastry możesz używać ile chcesz.. to nie lek a kosmetyk zapachowy.
    Polecam zajrzeć tu
    https://pantabletka.pl/aromactiv-opinia-i-analiza-serii/
    Dzięki

zem3df9hh3tl9qot.png

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zabiegana wlasnie troche jestem to sie mniej udzielam... Dom sprzedany praktycznie w dwa dni, ale te wszystkie sprawy prawne i cala dokumentacja jeszcze w toku.
    Jak tylko mam chwile to nas pakuje. Większość rzeczy mamy już spakowana, zostało narazie tylko to, czego używamy na codzień czyli telewizor, lodówka, pralka, suszarka itp
    Wiekszosc mebli sprzedalismy i na poczatku przyszlego miesiaca bedziemy juz chyba wracac tylko musimy znalezc jakas firne przewozowa zeby nam to wszystko zabrala.

Mamy w planach mala podroz po Europie z przyczepa kempingowa wiec do Polski zajedziemy pewnie dopiero pod koniec wrzesnia😉 Nie wiem, czy dobrze robimy. Napewno nie bedzie tak latwo i beztrosko jak mamy tutaj w UK, ale ciagle mowimy, ze naszym priorytetem jest rodzina. Chcemy zeby maluchy mialy takie dziecinstwo jakie mielismy my - czyli bieganie po dworze do pozna, domek na drzewie, jedzenie owocow prosto z krzaczka, niedzielny obiad u babci, wakacje z kuzynami, ganianie na bosaka po podworku... tutaj by tego nie mialy.

Nie wiem nawet, czy uda mi sie znalezc prace bo wracamy na wies pod malutkie miasto. Chyba zwariowalismy, ze porywamy sie na takie zmiany😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2020, 14:41

Sansivieria lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dacie radę!
    powodzenia :*

a mam jeszcze prośbę do Ciebie - napisałabyś mi co warto zobaczyć u Ciebie w mieście i gdzie warto iść z dziećmi? jakieś zoo czy coś...

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mama, w Polsce też da się spokojnie i zupełnie komfortowo żyć! Wierzę że Wam się uda zbudować tu nowy "dom", że stworzycie sobie wspaniale miejsce dla Waszej Rodziny, takie wymarzone jak opisałaś. Ukłony za odwagę! Powodzenia Kochana!!

age.png
    age.png
‹‹ 4225 4226 4227 4228 4229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ