X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga trzymam kciuki!!!✊🏻✊🏻✊🏻

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w przyszły piątek o godzinie 13:00 oddajemy klucze do naszego domu (już nie naszego!!!)...
    Dziwnie tak... mieszkaliśmy tu odkąd skończyłam 19 lat no i wiem, ze będę mega tęsknić...
    W piątek wyjeżdżamy wiec na wyprawę życia, ale po drodze wstepujemy na weekend do mojego brata na urodziny i żeby się pożegnać.

Dziewczyny macie jakoś pomysł na prezent? Kupimy mu jakaś dobra whisky i perfumy, ale chciałabym dołożyć coś jeszcze.
    Macie jakieś pomysły?

Daffi lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    A my w przyszły piątek o godzinie 13:00 oddajemy klucze do naszego domu (już nie naszego!!!)...
    Dziwnie tak... mieszkaliśmy tu odkąd skończyłam 19 lat no i wiem, ze będę mega tęsknić...
    W piątek wyjeżdżamy wiec na wyprawę życia, ale po drodze wstepujemy na weekend do mojego brata na urodziny i żeby się pożegnać.

Dziewczyny macie jakoś pomysł na prezent? Kupimy mu jakaś dobra whisky i perfumy, ale chciałabym dołożyć coś jeszcze.
    Macie jakieś pomysły?

Nie wiem czym sie brat zajmuje ale mysle, ze kazdy facet ucieszy sie z jakiegos narzedzia albo skrzynki na srubki etc

Wszystkiego najlepszego w nowym etapie życia 😀

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:

Macie jakieś pomysły?
    Nooo kochana to przed wami wielka podroz 😀 gratuluję nowych zyciowych decyzji. Jestescie mega odwazni i podejrzewam ze szybko sie odnajdziecie w ojczyźnie. Powodzenia

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Nie wiem czym sie brat zajmuje ale mysle, ze kazdy facet ucieszy sie z jakiegos narzedzia albo skrzynki na srubki etc

Wszystkiego najlepszego w nowym etapie życia 😀

A to całkiem dobry pomysł! Jak mąż wróci z pracy to z nim pogadam, ze może jakieś narzędzia bo ja się nie znam.
    Dzieki😃

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nooo kochana to przed wami wielka podroz 😀 gratuluję nowych zyciowych decyzji. Jestescie mega odwazni i podejrzewam ze szybko sie odnajdziecie w ojczyźnie. Powodzenia

Dzieki! Potrzebujemy wlasnie troche odpoczac po tej calej wyprowadzce bo w Polsce przed nami wykonczanie domu wiec bedzie intensywnie😆

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę być mamą do odważnych świat należy 😀😀😀 ale zmiany przed Wami 😀😀😀super !!! Będzie dobrze !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 10:49

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po szczepieniu. Oj było placzu juz podczas badania zdecydowanie więcej jak przy szczepieniu. Zaszczepiliśmy tą nieszczęsna mmr ale i tak przeciagnelam ja w czasie. Nastepne mamy za 6tyg bo musi byc odstep i wtedy 5w1 i pneumokoki bo tak mial szczepione jak był maly i bedziemy na czysto bo meningokoki dopiero w styczniu.
    Wazy 12.800 mierzy 83cm.. wiec wtedy pomiar na tym lozku musial byc zle zrobiony bo w kwietniu mu wymierzyli 83... A dzis na stojaco stal do miarki.. glowa 49.5cm 😂sprawdzilam siatki to:
    wagowo jestesmy miedzy 90 a 97 centylem
    Wzrost między 75 a 90
    I glowa 98 centyl.
    Więc tak dość symetrycznie bez wiekszych rozbieżności.

Bubek lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Bubek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Chcę być mamą do odważnych świat należy 😀😀😀 ale zmiany przed Wami 😀😀😀super !!! Będzie dobrze !!!
    testowalas ? :P

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignas raczej idzie dolnymi percentylami. Jesteśmy na 20. Ma 78cm wzrostu i 9,7kg wagi.

Właśnie zamówiliśmy scootandride. Na stronie calydlamamy macie 10% taniej na nieprzecenione (w tym scoot) do końca dnia dzisiaj ;-)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie cena przesadzona na hulajnoge..
    Ja mam upatrzoną inną o połowę tańsza.
    Daj znac Paula jak Ignas sobie radzi i czy jest wow.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - jest droga, ale sprzedanie jej jest bardzo proste. Kupiłam za 400,50zl a po 350 chodzą używane na olx i schodzą jak świeże bułeczki. Nawet jeślibym sprzedała za 300 to taka inwestycja w jezdzik/hulajnogę to niedużo.

Mam nadzieję że to urządzenie polubi. Pukylino kupiliśmy pół roku temu za 120zl używane a sprzedałam za 130 (doczyściłam, nasmarowałam i był jak nowy) bo Igs nim bawił się jak autkiem (popychał, prowadzał) ale nie chciał jeździć za nic.

Teraz patrzy za dziećmi na jezdzikach i hulajnogach. I wsiada na wszystkie autka na placu zabaw. Więc potencjał jest. Jak przyjdzie i protestujemy to dam znać.

45zl taniej może się szybko nie powtórzyć ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignaś od paru dni chodzi już na poważnie. Zaczął 4dni temu wybierać głównie chodzenie (a pierwsze samodzielne "puszczenie" było 3 lipca - w urodziny naszego psa). A teraz już prawie nie raczkuje tylko wstaje z dowolnego miejsca i idzie.
    Ignas chyba jest ostatni na forum który dotychczas nie był w pełni chodzący?

Jesteśmy mega dumni. Ignas przy chodzeniu bardzo się cieszy. Śmieje się i gania koleżanki i naszego psa.
    Na dworze jeszcze asekuracyjnie chodzi za rączkę po chodniku (na placu zabaw Hania sam). Ale jak się zapomni to puści i idzie. Dopiero po chwili szuka ręki.

Zaczął się wykłócać też. Komicznie to wygląda jak marszczy czółko i wykrzykuje. Naśladujemy go i wtedy zaczyna się śmiać i nerwy mu mijają 😁

Zaczyna się interesować literkami. Pokazuje mi słowa żebym mu literowała.
    Czy planujecie uczyć/uczycie swoje dzieci już alfabetu? Używacie jakichś konkretnych pomocy? Co myślicie o kartach z alfabetem? Będziecie uczyć od razu pisanych czy najpierw drukowanych?

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez zaczął chodzić zupełnie niedawno. Jakieś 2 tygodnie temu chyba i myślałam, ze to mój jest ostatni 😉
    Wogole taki śpioch z niego, ze śpi więcej niż Jasmina. Zasypia o 20 i śpi do 6. Potem ma drzemke od ok 9 do 11-12 a później znowu śpi od 15 do 17. Zanoszę go do łóżka, daje kocyk i on sobie leży, fika się, patrzy w okno i zasypia. Jeszcze do niedawna ktoś musiał być z nim w pokoju żeby zasnął, ale teraz mąż go wieczorem kapie, myje zeby, kładzie do łóżka i zabieramy się wtedy za mycie Jaśminy, ale zostawiamy otwarte drzwi żeby w razie czego go słyszeć. Zazwyczaj jak zaglądamy do niego po kąpieli to on już śpi

Jasmina za to zasypia dopiero o 22 i mimo, ze tak jak Ernestowi od początku wprowdzalismy rutynę - kąpanie itd to wogole nie chce zasnąc wcześniej,.

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_90 wrote:
    Czy planujecie uczyć/uczycie swoje dzieci już alfabetu? Używacie jakichś konkretnych pomocy? Co myślicie o kartach z alfabetem? Będziecie uczyć od razu pisanych czy najpierw drukowanych?
    nie :D jakoś nie pomyślałabym, żeby roczne dziecko uczyc alfabetu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 18:45

stresant lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    nie :D jakoś nie pomyślałabym, żeby roczne dziecko uczyc alfabetu :P
    Haha u nas mama i tata nie wola a jedynie niam niam i daj.. a tu alfabet.. u nas zdecydowanie za wczesnie..
    Jula nauczyła sie liczyc po polsku i angielsku do 10 z bajki Charlie ktory docelowo w zabawie uczy dzieci i alfabet tez z nim spiewala ale tak konkretnie nauczyła sie dopiero zerowka/1 klasa..

Pare słówek angielskich zlapala z bajki Dora i zabawek z tej serii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 20:45

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Będziecie uczyć od razu pisanych czy najpierw drukowanych"
    Paula wprowadzajac litere w pierwszej klasie uczy sie 4 ksztalty danej litery rownoczesnie
    mysle, ze wczesniejsze poznawanie liter nie jest konieczne, chyba ze ktos bardzo chce, ale lepiej nauczyc dziecko "wspinac" sie po drzewach i taplac w kaluzy....
    Biedne dzieci co znaja litery, nie daj boze juz czytaja, idac do szkoly, cala pierwsza klase sie nudza....bo programu nauczania nie przeskoczysz

Ps. Daj znac jak tam jezdzik i czy wart swojej ceny bo planuje zakup ...a i czy nadaje sie do ciezkiego terenu ina trawe, czy tylko miastowe chodniki?

• stresant Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce byc mama, podziwiam i zazdroszcze tak pozytywnie calokszaltu 😁 zycze powodzenia i szczesia w realizacji planow, bo sa super...i fajnie ze robici to dla dzieci, kiedys beda Wam wdzieczne za to

Fajnie byc mlodym ☺

• espoir Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi Bartek w grudniu skończy 5 lat i niby litery jako tako zna, ale dalej ma problem zrozumieć dlaczego mówiąc alfabet mówimy A Be Ce, a jak pyta o jakąś literę to mówimy mu By Cy... ciężko mu wytłumaczyć, że czyta się KOT, a nie KaOTe...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Daffi Bartek w grudniu skończy 5 lat i niby litery jako tako zna, ale dalej ma problem zrozumieć dlaczego mówiąc alfabet mówimy A Be Ce, a jak pyta o jakąś literę to mówimy mu By Cy... ciężko mu wytłumaczyć, że czyta się KOT, a nie KaOTe...
    U nas Jula umiala napisac swoje imie,mama tata ola kapi babcia zanim poszla do zerowki a szła jako 5.5latek.. nauczyla sie tylko dlatego ze zawsze jej pisalam i ona to juz na pamiec umiala.. nie zdajac sobie do konca sprawy ze znaczenia tych liter. W zerowce ogarnela to super i w 1 klasie w ksiazce pierwsze zadanie jakie bylo to samodzielnie napisac imie i nazwisko oraz klasę..
    Nie wiem moze to blad.. nie czułam parcia na nauke.. wyszlam z zalozenia ze nauka sie jeszcze znudzi i wolalam poświęcić czas na inne rzeczy wiedząc ze i tak ten etap jej nie ominie.
    Oczywiście jeśli ktos ma ochote to jego wybór.
    Wszystkie przerobia etap nauki czytania poprzez literowanie i sylabowanie a na koncu i tak uslyszy jakiś wyraz z d***.. nie zapomne jak Jula czytała dom a wychodziły jej zupelnie inne slowa.. nie rozumiała ich i zagadywała podobnie jak u Bartka.

b2ujp2.png

‹‹ 4227 4228 4229 4230 4231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ