Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina gratulacje chyba wiecej dziewczynek na forum
Karmellka ja sie czasami 2 razy zastanowie nim jakis ruch zrobie, czy mi sie oplaca i czy bede wstanie sie potem ruszyc skrzetnie wykorzystuje starsze dzieci do podnoszenia czegokolwiek z ziemi,schylania sie czy przenoszenia nawet odkurzacza w koncu mi sie te moje dzieci na cos przydaja -
Dziewczyny badalam męża detektorem i to jest niebo a ziemia.Jego tętna nie da się pomylić z dzieckiem moje tak.Sam przyznał mi rację bo pokazałam mu dziecko a potem swoje to mówi,że mała różnica .Ale ja mam tętno 120 normalnie a jak denerwuje to 140.Wiec malucha przewyższam:-DCo do stresu to ja staram się nie brać tych Wszytskich złych myśli do siebie.Sa dni gorsze i lepsze ale myślę,że może być tylko lepiej.Moj lekarz nie mówi mi nic co może mnie nastraszyć .Same fakty.A narazie jest wszytsko ok.Szyjka krótka 3.5 ale w granicach normy .Teraz 14 listopada mam badanie w szpitalu i tak naprawdę zobaczymy jak przeplywy, jak szyjka i cała reszta moich chorób.Dziewczyny ,które biorą zastrzyki dajecie jeszcze w brzuch? Bo ja ogólnie cały czas daje ale robią mi się już tak zrosty i zastanawiam się jak to będzie po ciąży to zniknie ?
-
Karolinka, wspaniałe wieści Ja mam wizytę w środę, pewnie usłyszę to samo jak powiem, że dalej mi się stawia macica Jeszcze nigdy nie mierzył mi szyjki macicy, więc go o to poproszę.
Dzięki Dziewczyny za komplementy Cieszę się, że w końcu mam cycki...a jak mąż się cieszy...jak szczerbaty do sucharów
I uważam, że absolutnie wszystkie brzuszki ciążowe są piękne i wyjątkowe, jak wrzucacie zdjęcia, to rozpływam się nad każdym.
Stresant, zamawiaj detektor szybko, to przyjdzie jeszcze jutro. Ja też mam AngelSounds, kupiłam nowy za 99 zł. Jestem mega zadowolona. Tak jak pisała Karmelka, ja też już się nie martwię czy dzidzia żyje, tylko czy prawidłowo się rozwija itd., ale to już nie jest ten stres co kiedyś, bez porównania.
Co do snów....nie martwcie się. To nie są żadne sny prorocze tylko związane z naszymi lękami. Ja nawet nie będę opowiadać co mi się śni, bo się nie nadaje do czytania, ale przynajmniej raz w tygodniu jakiś koszmar związany z poronieniem.
Kasionek, to rzeczywiście masz pod górkę z detektorem.....przekichane. Ale wiesz co. Moje tętno jest dużo bardziej ciche niż tętno dziecka. Po drugie słyszę przepływy na dość dużym obszarze, czyli chyba pępowinę i to jest zupełnie inny odgłos niż tętno...takie "fiuuu, fiuuu" z pogłosem, ale z częstotliowością tętna dziecka. A samo tętno to taki krótki stukot. Swoje tętno słyszę tylko po bokach, nigdy na środku. Ech, sama nie wiem czy Ci pomogłam, czy jeszcze bardziej namieszałam moim opisem.
Karolinko, a to Ty miałaś pytać lekarza o Buscopan? Któraś z Was pisała, że jej gin zalecał Buscopan jako lek rozkurczowy bezpieczniejszy od nospy. Mi gin kazał brać raz Buscopan, raz Nospę, ale biorę tylko Nospę..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 12:14
Ewe tka, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny. Mam ze 3 terminy porodu : 22 kwietnia, 24 kwietnia, a z om 1 maja Mam skonczona 40 stke a w domu 4 latka badania prenatalne wyszly mi w normie, usg, wyniki Pappy itd, choc wiek strasznie podwyzsza prawdopodobienstwo jakis abberacji. Mam do Was pytanie, na ktore bede znala co prawda odpowiedz 12 listopada w zwiazku z wizyta, ale moze Wy mi odpowiecie wczesniej na pytanie. Czy na polowkowe lekarz z prywatnego gabinetu moze mi wydac skierowanie by zrobic je na nfz? Na prenatalnych tak wlasnie mialam, skierowanie z prywatnego gabinetu a robione za free na nfz? Pytam bo juz mase kasy wydalam na test sanco a chodze prywatnie bo nie moge sobie obecnie pozwolic na stanie po dwie godziny w kolejkach na nfz do szpitala, tak jak w poprzedniej ciazy bywalo. Umawiam sie na wizyty wieczorami i to mi odpowiada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 12:46
-
Karollinax26 wrote:Dziewczyny, bóle brzucha mogą być takim moim urokiem, mogą to być więzadła, mam brać magnez i no spe jeśli pomaga.
Z dzieckiem wszystko w porządku! ❤️ 154g, na pewno dziewczynka!
juz wiesz płeć ale super:)gratuluje czyli jest szansa ze ja tez w nastepnym tygodniu bedę wiedziała jakiej płci sa moje dzidziorki:) tez musze kupic ten magnez...ale jaki? czy taki musujący do rozrabiania w wodzie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 12:53
-
Dziewczyny pięknie wyglądacie wszystkie!
Co do wizyt to ja prowadzę w luxmedzie ciąże, standardowo wizyty mam co 4 tyg. chyba że jest potrzeba wcześniej, na każdej wizycie usg i badanie ginekologiczne. Prenatalne i połówkowe to dodatkowe wizyty.
Karolina super, że wszystko w porządku na wizycie. Można się uspokoić na jakiś czas .
Natalia-tosia a odstawiałaś metforminę stopniowo czy od razu? Mi lekarka kazała brać po pół tabletki przez 2 tyg. zanim odstawię całkowicie i właśnie jestem w trakcie. Zobaczymy jaki będę mieć cukier po odstawieniu, z metforminą miałam chyba 84.
Stresant ja też polecam detektor angelsound jest wystarczający na nasze potrzeby .
Dziewczyny ostatnio rozmawiałysmy o pryjmowaniu magnezu, czy brać i jak dawkować. Jakby co to koszt badania poziomu Magnezu to 8zł (w diagnostyce) więc, jeśli któraś z Was ma wątpliwości to myślę że warto zbadać nawet przy okazji innych badań .
Misiabella lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury? -
nick nieaktualnyKasionek ja biorę dwa zastrzyki w brzuch i pozniej jeden w rękę, tak kazał mi hematolog bo stwierdził że przy takiej budowie nie muszę co jakiś czas dać odpocząć brzuszkowi. Do tej pory tylko kilka razy aby zrobił mi się siniak. Teraz w szpitalu jak pielegniarka mi robiła to mówiła ze po zastrzyku nie wolno tego miejsca już przecierać wacikiem bo będzie siniak, ewentualnie tylko delikatnie przyłożyć.
-
Lolka 30 odstawiałam przez tydzień też brałam właśnie po pół tabletki na koniec.
Może zbyt krótki czas odstawienia. Sama nie wiem, jutro znowu sprawdzę rano cukier, może wczorajszy dzień nie był najlepszy pod względem jedzenia, bo wszystko jadłam nieregularnie a jednak zawsze staram się pilnować by jeść co równe 3 godziny. -
Misiabella nie wiem jak to dokładnie wyglada, ale napisze Ci jak jest u mnie- ja chodzę prywatnie do lekarza on mi wystawił skierowanie na prenatalne na NFZ. Tam gdzie robiłam te prenatalne od razu zapisali mnie też na połówkowe na NFZ.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 13:54
Misiabella lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
mam już kompletne wyniki Harmony test i wg tego będę miała SYNKA
Wiewióreczka, Natalia-tosia, DorotaAnna, Lolka30, Ewe tka, Sansivieria, Kiwona, malutka_mycha, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Ewe tka wrote:juz wiesz płeć ale super:)gratuluje czyli jest szansa ze ja tez w nastepnym tygodniu bedę wiedziała jakiej płci sa moje dzidziorki:) tez musze kupic ten magnez...ale jaki? czy taki musujący do rozrabiania w wodzie ?
Ważne, żeby brać w trzech dawkach, bo magnez słabo się wchłania. Ponoć nie powinno się go łączyć z produktami mlecznymi, żelazem i trzeba brać od razu po posiłku.
MamaAga, gratuluję Synusia U mnie w brzuchu też prawdopodobnie mały ogonekEwe tka lubi tę wiadomość
-
Dorotaanna, dziekuję za odpowiedz Mnie nie zapisali niestety, ale z tego co piszesz wnioskuje ze jednak moze bede miala jednak rowniez za darmo. To bedzie poczatek grudnia, a w grudniu czekaja mnie inne wydatki - prezentowe
-
Wiewióreczka wrote:Ewetka, część lekarzy zaleca Asmag Forte, część Magne B6. Mi dwóch lekarzy zaleciło Asmag 3x2, ale ja mam problemy ze skurczami macicy, więc może dla Ciebie wystarczające byłoby 3x1.
Ważne, żeby brać w trzech dawkach, bo magnez słabo się wchłania. Ponoć nie powinno się go łączyć z produktami mlecznymi, żelazem i trzeba brać od razu po posiłku.
MamaAga, gratuluję Synusia U mnie w brzuchu też prawdopodobnie mały ogonek
dziekuje za odpowiedz.Tyle ze mam anemie i łykam żelazo wiec może tak byc że magnez mi sie nie wchłonie? czy poprostu przyjmować go po dłuzszym odstepie od zelaza? może głupie pytanie teraz zadałam ale porostu nie wiem -
Ewe tka wrote:dziekuje za odpowiedz.Tyle ze mam anemie i łykam żelazo wiec może tak byc że magnez mi sie nie wchłonie? czy poprostu przyjmować go po dłuzszym odstepie od zelaza? może głupie pytanie teraz zadałam ale porostu nie wiem
A z kolei żelazo lepiej się wchłania w witaminą C, tak więc albo jakiś owoc, warzywko, albo kup naturalną witaminę C w aptece.Ewe tka lubi tę wiadomość
-
Kasionek wrote:Dziewczyny badalam męża detektorem i to jest niebo a ziemia.Jego tętna nie da się pomylić z dzieckiem moje tak.Sam przyznał mi rację bo pokazałam mu dziecko a potem swoje to mówi,że mała różnica .Ale ja mam tętno 120 normalnie a jak denerwuje to 140.Wiec malucha przewyższam:-DCo do stresu to ja staram się nie brać tych Wszytskich złych myśli do siebie.Sa dni gorsze i lepsze ale myślę,że może być tylko lepiej.Moj lekarz nie mówi mi nic co może mnie nastraszyć .Same fakty.A narazie jest wszytsko ok.Szyjka krótka 3.5 ale w granicach normy .Teraz 14 listopada mam badanie w szpitalu i tak naprawdę zobaczymy jak przeplywy, jak szyjka i cała reszta moich chorób.Dziewczyny ,które biorą zastrzyki dajecie jeszcze w brzuch? Bo ja ogólnie cały czas daje ale robią mi się już tak zrosty i zastanawiam się jak to będzie po ciąży to zniknie ?
-
nick nieaktualnyDziewczyny chciałam zrobić zamówienie na next ale sama nie wiem czy brać 56-62 czy 62-68 podobno next ma rozmiarówkę większa? Chciałabym rozmiarowo zeby były tak dobre przynajmniej na 2-3 miesiące bo tych malutkich mam dużo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 14:26
-
nick nieaktualny
-
Witaj Misiabella
Ja chodzę do lekarzy w ramach ubezpieczenia PZU i również dostałam skierowanie na prenatalne. Od razu zapisali mnie na polowkowe ale będę zmieniała klinikę, bo nie byłam zadowolona, więc poproszę o nowe skierowanie.
Macie napady głodu? Ja mam okropne, takie nagle i muszę od razu zjeść bo się trzęse i slabne. Właśnie wróciłam z synem ze szkoły, po drodze zakupy i ledwo doczlapalam do domu, od razu wciągnęłam bułkę i śledzie w śmietanie, tak mnie naszło
Jutro mam wizytę i poproszę gina o wypisanie zgody na powrót do pracy, zobaczymy co powie. Trochę przewrazliwiony jest, mam wrażenie. Ok, poronilam miesiąc przed zajściem teraz w ciaze, ale to chyba nie musi oznaczac, że mam żyć pod kloszem? Marzy mi się pójść na basen, chce mi się seksu! A tu same zakazy. Biorę luteinie, duphaston, magnez 3x2, nie mam plamien. Owszem, brzuch boli, ale musi się ponaciagac tam wszystko nie? Chcę wrócić do pracy, mam możliwość pracy w domu, zdalnie. Nie będę wtedy myślała cały dzień o tym, czy to uklucie to coś poważnego, czy przy kichnięciu nie wyrwalam macicy itp. Czuje się dużo lepiej, zaczęłam dzisiaj 2 trymestr! Chcę normalnie żyćMisiabella, Natalia-tosia lubią tę wiadomość
-
Ja mam zalecenie brać magnez MagneB6 2 tabletki dziennie, albo MagneB6 Forte jedna dziennie.
Moja pani doktor chyba uważa że co za dużo to niezdrowo i tylko tyle tego magnezu zaleciła. Nie robiłam badań na poziom magnezu, ale brzuch od rozciągania boli mnie rzadko, a jedyne co świadczy o konieczności przyjmowania magnezu to od czasu do czasu drganie powiek lub skurcze mięśni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 15:30
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN