Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi wrote:Mam jakieś bóle i klucia.. Ale to tak jakby macica... Oczywiście szybciutko dzidziusia podsluchalam i serduszko bije miarowo. Mam nadzieje ze to nic zlego.
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Staram sie byc spokojna i nie panikowac. Unikam stresu. Przemeczenie dzis w grę nie wchodzi bo praktycznie caly dzien leżę, zaliczylam spacerek krotki z psem i znow do wyrka:p może znów czuje rozciąganie macicy? Ten bol jest tak na wysokości lini majtek.
-
Nareszcie i ja poczułam ruchy!!
Jakoś umknęły mi subtelne smyrania, bulgotki i skrzydła motyla. Od razu z grubej rury. Mały dziś tak mnie skopał, że jak mąż przyłożył delikatnie rękę do brzucha to się zdziwił
Cudowne uczucie Gin miał rację, że poczuję dopiero w 20 tc...ciekawe skąd skubaniec wiedział
U mnie cyce z C na F, okrąglutkie, póki co bez rozstępów. Waga +7,5 kg. Humorów nie mam, ale ja nigdy nie miałam, przed okresem też nie.
Daffi, nie martw się, weź nospę, magnez i do wyra. Bóle i kłucia - dziś miałam, wczoraj miałam, przedwczoraj...do tego stawianie się macicy.
Malutka Mycha, trzymam kciuki i czekamy na dobre wieściWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 23:20
malutka_mycha, india, Kiwona, Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:A ja już jutro mam wizytę, doczekać się nie mogę
Mała już od tygodnia rusza się regularnie codziennie, bardzo mnie to cieszymalutka_mycha, Wiewióreczka, Natalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
B_002 wrote:Ja jutro mam połówkowe, ale dopiero po południu. To będzie piękny dzień!
Mała już od tygodnia rusza się regularnie codziennie, bardzo mnie to cieszy
To odezwij się po wizycie, przecierasz szlaki Pochwalisz się dobrymi wiadomościamiB_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
B_002 czekamy na wieści
Ja dostanę chusty od siostry, jeszcze nie myślałam o kursie, zastanowię się.
Mam już po spaniu. Obudziłam się ok. 3 i tak się wiercilam, że już nie potrafię zasnąć. Boli mnie brzuch tak dość mocno, myślę że to kolejny etap rozciągania. Właśnie na linii majtek mnie boli, tak że trudno bezboleśnie się przekręcić na drugi bok. Czekam z utęsknieniem za poduszka typu C, już została do mnie nadana.
Wiewioreczko, zazdroszczę spokoju Ja od zawsze pms przechodzę jak burza gradowa, teraz od niedawna też zdarza mi się wkurzac bez powodu. Blahostka potrafi mnie zdenerwował, co tego często się wzruszam.
Nie mogę się doczekać polowkowych, a to dopiero 17 grudnia. Chce już znać płeć, kupować ubranka. Usłyszeliśmy ostatnio na usg, że "ten wyrostek to może być chłopak, ale na tym sprzęcie trudno to ocenić". A ja poczułam taki zew zakupów
Łapie mnie głód, muszę wziąć euthyrox i za pol godzinki może jakaś kanapka wjedzie -
nick nieaktualnyWiewiórcza - skubanie wiedział z doświadczenia Moja też mi powiedziała że to możliwe że czuje bo u nas i dziecko duże i łożysko z tyłu a maleństwo przy każdym USG głową w dół i nogi wysoko, więc kopię w przednia ścianę. A to czuć najszybciej. Moja przyjaciółka z tylozgieciem i łożyskiem na przodzie dopiero w 23 tygodniu poczuła ruchy. I też od razu z grubej rury.
Gratuluję, przepiękne uczucie Jeszcze trochę i będziemy narzekać na te kopniaki, ale póki co to jest najlepszy moment dnia, co nie?malutka_mycha, Karollinax26 lubią tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Nareszcie i ja poczułam ruchy!!
Jakoś umknęły mi subtelne smyrania, bulgotki i skrzydła motyla. Od razu z grubej rury. Mały dziś tak mnie skopał, że jak mąż przyłożył delikatnie rękę do brzucha to się zdziwił
Cudowne uczucie Gin miał rację, że poczuję dopiero w 20 tc...ciekawe skąd skubaniec wiedział
U mnie cyce z C na F, okrąglutkie, póki co bez rozstępów. Waga +7,5 kg. Humorów nie mam, ale ja nigdy nie miałam, przed okresem też nie.
Daffi, nie martw się, weź nospę, magnez i do wyra. Bóle i kłucia - dziś miałam, wczoraj miałam, przedwczoraj...do tego stawianie się macicy.
Malutka Mycha, trzymam kciuki i czekamy na dobre wieści
U mnie kochana macica też nadal się stawia, nic się nie zmieniło ja Cię już pytałam ale pewnie gdzieś Ci moje pytanie umknęło albo mi Twoja odpowiedź, czy na te bóle brzucha i stawianie się macicy, gin coś wspominał Ci o zakazie seksu ? -
nick nieaktualnyKiwona - niekoniecznie kurs, ale konsultacja. Ja mimo, że załapałam się na te warsztaty to i tak po urodzeniu maleństwa zaproszę doradcę żeby mi pomógł się obwiązać. Każde dziecko jest inne, może mieć tendencję do przechylania na jedną stronę na przykład i wtedy trzeba wiedzieć jak to zrobić, żeby dziecku było wygodnie. Taka konsultacja to około 80zl, ale ceny różne są. Trwa godzinę. A będę miała pewność że jest ok i sobie przypomnę co i jak Mnie obudził dzisiaj głód
Kiwona lubi tę wiadomość
-
B002 trzymam kciuki za połówkowe! Ja mam kiwona JesCze tez bardzo długo bo 10.12...
Co do ruchów to ja już zaczynam myśleć czy wszystko ok: jestem w 19 ttc to moja druga ciąża a ja dalej czuje tylko takie motyle czasami. Nie ma mowy o normalnych kopniaczkach - mąż już co dzień pyta:((( dodam ze warstwy tłuszczu ubmnie zero łożysko na przedniej ścianie ale tak tez bylo poprzednio...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 06:30
-
Natalia-tosia wrote:Ja nie wiem jaki mam puls:D nawet nie wiem jak to sprawdzić? Trzymacie się za rękę i liczyć czy jak?
ja mierzę ciśnieniomierzem normalnie puls jest ok 60-70, w ciąży może wzrosnąć nawet do 100 i ja miałam tak ok 90 i więcej a od 2 dni mam 80... nie wiem czy mam się martwić czy nie...Fasolka77
-
A ja wyspalam się pierwszy raz od ponad roku - moja córka po raz pierwszy nie obudziła się w nocy na mleko. Oby jej tak zostało !! U nas książeczki tez bardzo szybko poszły w ruch, najpierw kontrastowe, a po 3 miesiącu zaczęła się interesować już innymi tez. Teraz cały pokój zawalony książeczkami i to jej ulubione zajęcie - przeglądanie, pokazywanie, wspólne czytanie:)
Paula 90, B_002, martusiawp, Martusiazabka lubią tę wiadomość