X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Czekam z utęsknieniem za poduszka typu C, już została do mnie nadana.

Kiwona w jakim sklepie kupiłaś? :)
    Kupiłam na lozkoholicy.pl
    Wzielam od razu zapasową poszewkę.
    Ja po porządnym śniadanku, zrobiłam naleśniki :) Syn poszedł do żabki po dzemy i kupił mi dodatkowo porzeczkowy bo usłyszał niedawno, że miałam smaka :) Daleko ta żabka jest, a ja się wzruszam że już taki duży i samodzielny ten mój syn. Nie ma nic piękniejszego niż obserwowanie naszych dzieci, jak się rozwijają, jak się zmieniają i osiągają swoje dziecięce sukcesy :)
    Ja to w ogóle się wzruszam. Pokazywali przed chwilą w tv, jak śpiewana wczoraj hymn w różnych MIASTACH Polski i ukradkiem wycieralam łzy ;)
    Ładnie świeci słońce, mieliśmy plany żeby wysprzatac, porobić porządki w szafach, ale chyba w pierwszej kolejności wybierzemy się gdzieś na spacer :)

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Paula 90 mózgowe porażenie dziecięce...
    Oby rezonans nic nie wykazał. W anglii są dobre rehabilitacje? Miałaś trudności przy porodzie, czy z czego to może wynikać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Paula 90 mózgowe porażenie dziecięce...

Trzymam kciuki, żeby to nie było to. Opiekowałam się sąsiadki córeczką z bardzo dużym porażeniem (starsza pani, urodziła jak miała prawie 50lat i chodziłam jej pomagać). Już tej Dziewczyny z nami nie ma :-(
    Z całego serca życzę żeby diagnoza się nie potwierdziła.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Wzajemnie :) o której masz ? Ja 16.40
    O 17:00 :)

Mistella lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No właśnie miałam pisać że ktoś oprócz mnie też ma dziś połówkowe, nie pamiętałam kto :)
    Powodzenia! Ja się nie mogę doczekać :)

powodzenia dziewczyny! Dajcie znać po wizytach! :)

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Kupiłam na lozkoholicy.pl
    Wzielam od razu zapasową poszewkę.
    Ja po porządnym śniadanku, zrobiłam naleśniki :) Syn poszedł do żabki po dzemy i kupił mi dodatkowo porzeczkowy bo usłyszał niedawno, że miałam smaka :) Daleko ta żabka jest, a ja się wzruszam że już taki duży i samodzielny ten mój syn. Nie ma nic piękniejszego niż obserwowanie naszych dzieci, jak się rozwijają, jak się zmieniają i osiągają swoje dziecięce sukcesy :)
    Ja to w ogóle się wzruszam. Pokazywali przed chwilą w tv, jak śpiewana wczoraj hymn w różnych MIASTACH Polski i ukradkiem wycieralam łzy ;)
    Ładnie świeci słońce, mieliśmy plany żeby wysprzatac, porobić porządki w szafach, ale chyba w pierwszej kolejności wybierzemy się gdzieś na spacer :)

dzięki Kiwona! już tam zaglądam bo tez chcę mieć tą poduchę jak najszybciej :)
    Ja też zjadłam solidne śniadanie i ciężko mi się ruszyć :) Dziś K. zabiera nas do Spały :)- szkoda siedzieć w domu jak takie ładne słoneczko!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKJ po porodzie wszystko wydawało się ok. potem zaczęło nas martwić, że prawą stronę ciała ma sztywniejszą i, że prawą rączkę zaciska w piąstkę. jak poszłam do gp (coś jak lekarz rodzinny), to się na mnie wydarła, że dziecko pewnie jest leworęczne, a ja wymyślam...
    po prawie 5 miesiącach od tego dostaliśmy się w końcu do neurologa i on to "obstawia"... wcześniej wyszukałam polską fizjo tutaj, żeby mi Małego obejrzała, ale według niej to miało być "zwykłe" wzmożone napięcie...
    28.11 mamy rezonans.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 09:40

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gdzie kupujecie ciuszki ciążowe? Rozglądam się za jakąś kurtką na chłodne, zimowe dni i lipa... :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    AniaKJ po porodzie wszystko wydawało się ok. potem zaczęło nas martwić, że prawą stronę ciała ma sztywniejszą i, że prawą rączkę zaciska w piąstkę. jak poszłam do gp (coś jak lekarz rodzinny), to się na mnie wydarła, że dziecko pewnie jest leworęczne, a ja wymyślam...
    po prawie 5 miesiącach od tego dostaliśmy się w końcu do neurologa i on to "obstawia"...
    28.11 mamy rezonans.

będzie dobrze! Trzymam kciuki za Maluszka!!!

espoir lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na połówkowych trzymam kciuki za piękne zdjęcia usg bo paramemtry na pewno bedą wszystkie prawidłowe!

Ja dzisiaj obudziłam sie nad ranem i spać nie mogłam później zasnęłam i wstałam przed 9 i wylądowałam z głowa w wc ale szarpało mnie okropnie tylko.

Co do ruchów ja mam łożysko na przedniej ścianie a mała obecnie jest ułożona główka w dół wiec jak bije to w łożysko. Czasem cos poczuje i zawsze sie zastanawiam czy to ruch czy zaraz sobie prykne haha :)

• espoir Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję :)
    i przepraszam, że o tym wspomniałam w sumie, to powinien być wesoły wątek...

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir nie masz za co przepraszać wiec sie nawet nie wygłupiaj! Jak masz potrzebę wygadania sie to zrób to, my cie chętnie wysłuchamy. Czasem takie wsparcie jest potrzebne takie nasze tutaj forumowe bo w domu zawsze jest ale tez juz nie chcemy dokładać bliskiej nam osobie i jest potrzeba powiedzenia po prostu komis z poza najbliższego otoczenia zwykle powiedzenia na głos obaw, wypuszczenie tego z siebie.

——————
    Dziewczyny a co myślicie o tych chustach, bo cena jest super
    https://pl.lennylamb.com/web_page/12473?gclid=EAIaIQobChMIteucp7zO3gIVhOiaCh2zKws1EAQYAiABEgJs8_D_BwE

Natalia-tosia, espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    dziękuję :)
    i przepraszam, że o tym wspomniałam w sumie, to powinien być wesoły wątek...

nie masz za co przepraszać Kochana :) od tego jest forum aby dzielić tez troski a nie tylko radość. Głowa do góry! :)

Natalia-tosia, espoir, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ech... ja do niedawna też myślałam, że mój synek ma wzmożone napięcie. obecnie diagnozy są przerażające, ale czekamy ostatecznie na rezonans...

dlatego zabijam czas na tym forum, bo inaczej już bym oszalała od tych myśli... ale nie będę psuć humorów... ;)
    Espoir zycze zeby te diagnozy nie potwierdzily sie :-* Tez troche przeszlam i przechodze ze swoim dzieckiem i wiem czym jest lęk o zdrowie i niewiadoma dla mamy...

espoir lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir ja trzymam kciuki. Jak potrzebujesz wsparcia, wygadania się to pisz śmiało.

Natalia-tosia, espoir lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde kurde kurde zestresowałam sie :( ja tez chce juz czuc wyraźne kopniaki a nie jakieś bulgniecie od czasu do czasu i zastanawiać sie czy to to czy jelito czy szybko motylek skurcz :(

• espoir Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję, jesteście kochane! :)

Karmelllka90, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kurde kurde kurde zestresowałam sie :( ja tez chce juz czuc wyraźne kopniaki a nie jakieś bulgniecie od czasu do czasu i zastanawiać sie czy to to czy jelito czy szybko motylek skurcz :(
    Kochana daj sobie czas do 20 tygodnia, do tego czasu wątpliwości powinny zniknąć ;-) popatrz jak to mało czasu w porównaniu do tego ile już chdozisz w ciąży :-) ja też jjeszcze nie czuje mocnych kopniaków, tylko dokładnie to co opisujesz:-) ale wiem, że to to, bo w poprzedniej ciąży początki ruchów oobjawiały się ddokładnie tak samo :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir trzymam kciuki żeby rezonans wykluczył te podejrzenia &&&.

Karolina, jak byłam w piątek u ginekologa ze stawianiem się macicy to mówił żeby wstrzymać się na razie z seksem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 10:59

dqpr2n0aloadtg4s.png
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir dobrze, że syn jest samodzielny, będzie tylko lepiej. Ale życzę z całego serca, żeby rezonans nie pokazał żadnych zmian w mòzgu i wasz stres się zakończył wraz z wynikiem.

espoir lubi tę wiadomość

‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ