Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiewióreczka wrote:Cześć Dziewczyny
Zalatana jestem ostatnio, nie miałam czasu napisać...i jeszcze totalnie nieprzespane noce. Potrafię położyć się o 23 i zasnąć o 5 rano...
Daffi, serce mi stanęło jak przeczytałam o braku tętna...jak dobrze, że wszystko OK! Szkoda, że narazili Cię na taki stres, bo powinni wiedzieć, że trochę za wcześnie na ktg.
Karolinka, super wieści Wiesz, że u mnie podobnie dzidzia zaczęła kopać jak u Ciebie - tak, że brzuch wypycha nóżkami na 2-3 cm w górę - szokująco to wygląda
Kamylayt, jak bardzo nisko to łożysko? Nachodzi na szyjkę? Jeszcze może się podnieść podobno... Najważniejsze, że dzidziuś zdrowy
Kasionek, a na jakiej podstawie lekarz stwierdził, że córcia może mieć hipotrofię? Nie jest to powiedziane trochę na wyrost, skoro teraz waga jest idealna?
Ja mam połówkowe w sobotę...modlę się, żeby było OK, zamiast się stresować...wcześnie będę mieć, bo 20+0. Brzuch czasem pobolewa i macica dalej się stawia. -
Paula 90 wrote:A propos pedicure: robicie sobie normalnie hybrydy na dłonie i stopy czy na okres ciąży zrezygnowalyście?
-
Karmelka nie ma dziś smogu w Krakowie. Wszystkie punkty pomiarowe pokazują że normy nie są przekroczone. Sprawdź na Airly. Może trafiłaś na jakieś spaliny przy głównej drodze, ale nie martw się, możesz dziś oddychać swobodnie na zewnątrz
Ja dopiero wstaję. Mnie siku nigdy nie budzi tak jak niektóre z was. Mnie raczej budzi ból pleców spowodowany spaniem na boku. Długi czas spałam tylko na plecach i trudno się przyzwyczaić. No ale dziś trochę ogarnę mieszkanie to będzie ruch i na pewno przejdzie
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Paula 90 wrote:A propos pedicure: robicie sobie normalnie hybrydy na dłonie i stopy czy na okres ciąży zrezygnowalyście?
Mistella czekamy na wieści i obyś zdążyła! -
W ciąży akurat poprawiła mi się znacznie kondycja moich paznokci, są długie i twarde, nie łamią się. Boję się tylko że właśnie by mi hybrydy ten stan paznokci pogorszyły. Ja maluję na codzień zwykłym lakierem i utrwalaczem i trzyma się 1-2 tyg bez problemuWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 08:41
kamylalyt wrote:Cześć dziewczyny. Po 19 wróciliśmy z połówkowych. Dzidziuś zdrowy, na 100% chłopak. Waży już 372g.
Było by idealnie gdyby nie to, że mam łożysko nisko na przedniej ścianie. Lekarz mówił, że będę miała je kontrolowane w okresie okoloporodowym. Nic nie dopytalam sama nie wiem czemu, a teraz się martwię.
Lili popraw mnie na pierwszej stronie. Ciążę mam kilka dni starszą i termin mam na 28.03 chłopiec.
Kamylalyt a miałaś jakieś krwawienia w ciąży? Nikt wcześniej Cię nie informował o nisko położonym łożysku? Mnie lekarka o tym mówiła ale też powiedziała, że na tym etapie (wtedy chyba 11 tydzień) nie jest to problemem bo zwykle potem się podnosi i u mnie własnie się zaczęło podnosić. Dopiero po 20- tym tygodniu diagnozuje się łożysko przodujące a to może być wskazaniem do CCFasolka77
-
nick nieaktualnyB_002 dzięki! Musze sciągnąć ta aplikacje bo powietrze śmierdzi wiec juz założyłam ze nieźle musza być przekroczone.
Co do hybryd, na stopach nie ma opcji żebym sobie zrobiła sama nie dam juz rady ściągnęłabym brzuch haha a musze iść do kosmetyczki na padi ale mam takie łaskotki, że nie wiem czy dam radę a u dłoni przestałam robic generalnie ja sama robię paznokcie ale w ciazy sie rozleniwiłam nie chce mi sie a rosną mi teraz tak szybko i skórki i paznokcie ze musiałabym robic co 1,5 tyg zeby to wyglądało znośnie No i wkładam luteinę wiec krótkie sa wygodne
Kasionek teraz musze omijać smyka ! Haha maz mowi ze w tym Msc juz mam bana Haaha ale na szczęście zaraz sie zacznie grudzień nie ukrywam ze czekam na wyprzedaże zeby kupić w dobrych cenachB_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Kamylalyt a miałaś jakieś krwawienia w ciąży? Nikt wcześniej Cię nie informował o nisko położonym łożysku? Mnie lekarka o tym mówiła ale też powiedziała, że na tym etapie (wtedy chyba 11 tydzień) nie jest to problemem bo zwykle potem się podnosi i u mnie własnie się zaczęło podnosić. Dopiero po 20- tym tygodniu diagnozuje się łożysko przodujące a to może być wskazaniem do CC
-
Ja mam lekki stresik przed polowkowymi. Mała daje o sobie znac juz od rana wiec nieby jestem spokojniejsza, ale cały czas mam z tyłu glowy czy z jej serduszkiem wszystko dobrze. Wiec Trzymajcie kciuki
Ja hybrydy robię sama, choc stopom daje teraz odpoczac i sobie japonski zrobilam, na dłoniach tez. Ale na weekend juz planuje kolorNatalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też właśnie zrezygnowałam mimo że robię sama i bardzo je lubię. Mam swoje mocne, nie przedluzam tylko maluje.
Moze bliżej świat sobie zrobię bo mam tyle pięknych ozdób do paznokci i szkoda.
Hybrydy dobrze zrobione nie mają prawa zniszczyć płytki. Jeśli są źle zrobione i źle ściągane to nie ma szans żeby nie poniszczyly.
Sama sobie na początku zrobiłam kuku i już jestem mądrzejsza
Któraś z Was pisała już dawno o negatywnym wpływie substancji z hybryd przenikających przez płytkę i skórki na ciążę. Macie może jakieś linki, książki na ten temat? Chcę się upewnić że nie ma bezwzględnych zakazów.
Moja gin mówiła mi ostatnio że raz na jakiś czas można, ale hybrydy nie da się raz na jakiś czas bo jak już nałożę to jest 2-3 tygodnie -
Daffi wspulczuje stresu :-*. Ja bylam wczoraj u ginekolog na zwyklej wizycie, babka sprawdzila tetno malemu, pobieznie wymiary i szyjkę, twierdzi ze jest ok. Moze mi wystawic skierowanie na polowkowe zprywatnego gabinetu, tylko cholera zapomniala na koniec i ja rowniez. Ja ja bardzo lubie i fajnie mi sie z nia gada, no i zazwyczaj jak sie rozgadamy to zapominamy, o tym i o owym. Bede u niej za dwa tygodnie, ale bede sie umawiac telefonicznie na polowkowe moze nie beda chcieli weryfikowac czy mam. Przedwczoraj udalo mi sie udzielic trafnej porady genetycznej w zwiazku z testem pappa kolezanki, ktory wraz z usg wyszedl troche podejrzanie. Wczoraj kolezanka byla z wynikami u genetyka i potem zadzwonila do mnie ze uslyszala dokladnie to co ja jej powiedzialam, jakby co to biore polowe stawki Kolezanka miala podwyzszone nt wynoszace 2,5, ale dzien wczesniej przed badaniem przechodzila rotawirusa wiec jej powiedzialam ze moglo sie podwyzszyc u dziecka w zwiazku z tym. Miala tez podwyzszona wolna podjednostke bhcg, ale w normie bialko pappa a czytalam ze ten parametr nie ma odzwierdciedlenia w wadach jesli bialko pappa jest w normie i prawdopodobnie ten wynik moze byc zwiazany z tym ze oczekuje dziewczynki To samo jej powiedzial genetyk. Po prenatalnych ginekolog wysylal ja na aminoopunkcje, genetyk powiedzial ze nie namawia jej, bo wyniki nie wskazuja na taka koniecznosc, lepiej zeby powtorzyla usg, jesli jest juz zdrowa i moze zrobila test nipt, ale decyzja nalezy do niej. Mam nadzieje ze jej dziecko urodzi sie zdrowe. Sobie tego zycze no i kazdemu. Czasami jak czytam o chorych dzieciach i to niekoniecznie chorych od narodzin to wpadam normalnie w stany lekowe, gdyby moi synkowie ( ten na zewnatrz i ten wewnatrz) na cos takiego zachorowali typu rak to juz raczej nie moglabym zyc gdyby cos im sie stalo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 09:38
-
Paula z tego co wiem to hybryda nie przenika, ale akryl już tak. Więc hybryde śmiało mmożemy robić, ale akrylowych paznokci nie ja też gdy zaczynałam przygodę z hybryda zniszczylam sobie pazurki później zagłębiłam się w temat i już nie ma mowy o najmniejszym uszczerbku
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:dziewczyny polećcie jakiś fajny film w klimacie świątecznym
poza Kevinem oczywiście
Koooocham
To właśnie miłość
Święta last minute
Śnięty mikolaj (wszystkie części)
Grinch
I Kevin Kevin Kevin Kevin. Ja Kevina już od trzech tygodni ogladamFasolka77, espoir lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Moja gin mówiła mi ostatnio że raz na jakiś czas można, ale hybrydy nie da się raz na jakiś czas bo jak już nałożę to jest 2-3 tygodnie
Kurcze od prawie dwoch tygodni walcze z przeziebieniem. Boli mnie gardlo po spaniu a z nosa wychodzi rano paskudny katar, podejrzewam ze taki zatokowy, ktory normalnie tez czasem mnie gnebi bo jestem alergikiem. Moze znacie cos do psikania do gardla dla kobiet w ciazy? Cos tam kiedys stosowalam w poprzedniej, jakies homeopatyczne wynalazki chyba prenalen i jeszcze cos do psikania wlasnie homeopatycznego ale nie pamietam co to. Boje sie cytomegalii bo prawadzam syna do przedszkola a on non stop choruje, ale nie moge go trzymac przez cala ciaze w domu. Dostalam jeszcze strasznego uczulenia, lapie mnie raz na kilka lat azs, wlasnie w tamtym roku mialam mega atak i boje sie powtorki bo niestety juz mam znow pierwsze objawy. Troche kiepsko...Musze isc do swojej dermatolog ale ona mnie wyprowadzila poprzednio z tego sterydami protopiciem i balsamami z parabenami, niezbyt do stosowania w ciazy...Myslalam ze w tym roku mnie to ominie jak mialam w tamtym. Poprzedni atak mialam po 10 latach od poprzedniego, a moze wiecej.