Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Może dlatego że miałam owulacje 16 lipca! I flo to przecież widzi! Co Wy na to? W 13 dniu cyklu.
Aaaa.. Już niech będzie co ma być. Już nic i tak nie poradzę. 29go mam nadzieję zobaczyć serce jak dzwon i piękny zarodek. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rub45 wrote:Ja też mam w poniedziałek wizytę trzymam za ciebie kciuki
To super trzymam kciuki.Rub45 lubi tę wiadomość
-
DoCelu 3 wrote:Witam
Mój Nick DoCelu powinien się zmienić na Cel Osiągnięty
Termin niby na 18 kwietnia (Święta Wielkanocne na porodówce )
To moja czwarta ciąża. Mam już dwie córki i synka
Miło być po tej stronie... -
nick nieaktualnyDoCelu 3 wrote:Witam
Miło być po tej stronie...
Witaj
Też mam 18 kwietnia z OMWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 11:37
-
DoCelu 3 wrote:Witam
Miło być po tej stronie... -
nick nieaktualnyMama360, widzę że jesteśmy dokładnie na tym samym etapie A pamiętam jeszcze jak pisałam u Ciebie, że moją poprzednią ciążę wykryłam dzięki grubym pozytywnym testom owulacyjnym I byłam pewna, że u Ciebie jest tak samo... Nie myliłam się. Ale ty miałaś owulację wcześniej o tydzień, więc z OM jesteśmy na tym samym etapie, ale moje dzieciątko jest tydzień młodsze
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Dopiero teraz się zorientowałam jak późno będą święta w przyszłym roku. To mam nadzieję że urodzie przed świętami
Ja chyba wolałabym po świętach, personel wtedy mniej wkurzony
Dwa razy rodziłam dwa dni po terminie i raz 4 dni przed. Zobaczymy jak wyjdzie. Raczej nie dociągnę czasu po świętach... -
Peppa wrote:Paula jaak dla mnie przedewszystkim jesli kupujemy wozek 2 w 1 to patrzmy na spacedowke. Gondoli dziecko uzywa krociutko a spacerowki o wiele dluzej. Ja ten bląd zrobilam w 1szym wozku dla Emmy. Pomijając ze ona nie tolerowala wozka i wyla od razu po wlozeniu. Ale no ten wozek byl totalnym niewypalem. Potem mialam podwojny jak sie urodzil mlody ale nie dawalam rady pchac. Wiec jak wrocilam do Polski to kupilam lekką spacerówke britax i od tamtej pory jedno jest w spacerowce a drugie nosze na plecach
Wiadomo, rozne ceny wozkow są i czesto to nas ogranicza no ale mam swoje typy. Ja bardzo lubie spacerówki kubełkowe patrze tez na wage wozka i jak sie go sklada
Abi odpocznij i wracaj do nas pelna nowych sił :*
Dziewczyny, w ciązy tak to juz jest ze tu kluje, tu boli, tu ciągnie. Oczywiscie spokoj mamy najwazniejszy ale ja bym nie latała fo lekarza z kazdym dyskomfortem :*
Po mojej krwi nie ma juz śladu
-
Vilte89 wrote:To chyba normalne, każda aplikacja liczy inaczej. U mnie suwaczek pokazuje 4+4, inna apki 4+5/4+6. Jedne licza dzień wystąpienia spodziewanej miesiączki jako dzień 0. Czeski film
Niestety tak jest że większość kalkulatorów liczy na podstawie daty ostatniej @ i przeciętnej długości cyklu, wg tego szacuje sobie kiedy była owulacja i od tej daty liczy 280 dni do terminu porodu. To jest dość nieprecyzyjne. Jeśli się wie kiedy była owulacja to od razu od tej daty trzeba liczyć i wtedy wylicza w miarę dokładnie.
Jakbym miała liczyć od daty @ to bym wszystko miała opóźnione w tej ciąży.
Data ostatniej @ to aż 6.06!
Data owulacji prawdopodobnie 10.07, aż tak mi się spóźniła. No ale przez to mam około 3 tygodnie młodszą ciążę niż z terminu @.
Jestem w 7 tygodniu (wg owulacji i USG), a w 10 wg położnej która patrzy na termin @.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 11:46
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
DoCelu 3 wrote:Mama360, widzę że jesteśmy dokładnie na tym samym etapie A pamiętam jeszcze jak pisałam u Ciebie, że moją poprzednią ciążę wykryłam dzięki grubym pozytywnym testom owulacyjnym I byłam pewna, że u Ciebie jest tak samo... Nie myliłam się. Ale ty miałaś owulację wcześniej o tydzień, więc z OM jesteśmy na tym samym etapie, ale moje dzieciątko jest tydzień młodsze
Zostaw sobie ten Nick. Niech będzie Nas wszystkie prowadził do Celu jakim jest poród :* -
Ja też wg Om jestem w 6 tyg a tak na prawdę 5 mi się zaczął. Jak będę na wizycie to zacznie się 7 wg owulacji więc mam nadzieję że już wszystko będzie widać
Dzisiaj mi się śniło że bliźniaki będąWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 12:03
Marta931217 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPeppa wrote:DoCelu w jakim wieku masz maluchy? U mnie 3cie
Marta ja mam sentent do babyjoggerow ale lubir xmiany bede sklaniala sie ku cybexom.
Córka 11 lat, druga 7 a synek 2,5
Chciałam mieć teraz po roku dzieciaczki. Ale najpierw rok czekałam na okres, a potem 17 cykli starań i wyszło jak wyszło. Dawałam sobie czas do grudnia, bo styczniu kończę 35 lat. Dobrze, że się udało
A Twoje dzieciaczki w jakim wieku są? -
nick nieaktualnyJa tez owulacje miałam w 19 dc czyli wychodzi 5 tydz + 1 a z OM 5 tydz +6 ale lekarz mi powiedział ze to sie pózniej koryguje jak to on nazwał jak ciąża bedzie żywa to sie bedzie koregowalo wiek ciazy i termin porodu. A ciąża żywa to z bijącym serduszkiem.
Co do wózków ja zawsze zwracałam uwagę na wózki haha zawsze sobie marzyłam nawet jak jeszcze o dzidziusiu nie myslalam.
Ja mam 3 modele na oku
- cybex platinium priam (tutaj tylko spacerówka mi sie nie podoba ja lubię kubelkowe w sensie podobaja mo sie haha wiec myśle czy nie kupić go na pierwsze 6 miesięcy bez spacerówki sama gondola)
- silver cross surf expedition
- joolz day 2
Pewnie z tych będziemy wybierac. Jak szcześliwie bedzie nam dane oczywiście.
Ja przez pogodę dZisiaj bardzo senna jestem chyba trzeba zrobić drzemkę