X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no jednak każda ciąża inna:) bedize dobrze. Moja tez jest małym klockiem 2lata i 14kg...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza chodzila zaraz po roczku. Na 8 mies juz zasuwala przy meblach. A ten bąk tylko raczkuje :D ale moze ruszy niedlugo :)

Moja starsza od wrzesnia do przedszkola to bedzie mial wiecej przestrzeni i czasu na ćwiczenia

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Mnie cycole czasami zakłują, ale nie bardzo. Sutki trochę wrażliwe po zdjęciu stanika. Poprzednio zaczęły boleć koło 7 tygodnia. Zobaczymy jak będzie teraz. Ale dla pocieszenia powiem, że w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów. Kompletnie nic. Tylko brzuch rosnący..

A chodzić dzieci zaczęły różnie. Pierwsza córka w 13 miesiącu, druga w 11 a syn w 10 :) Każdy ma swój czas i swoje tempo.
    U mnie teraz po za sennością brak objawów

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Co do wózków mamy abc design viper i gondola super ale spacerówki nie polecam...:/

Dziewczyny czy was wszystkie bolą piersi? Mnie w pierwszej ciąży strasznie bolały od początku a teraz nic wiec oczywiście już rozmyślam.... (jestem około 5+1...)

Nie bolały wcale. W czwartek znajoma pobiera mi krew i pyta czy mnie nie bolą... i zaczęły

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze nigdy nie lubiłam stokke bo to dla mnie bryła plastiku za kupę kasy. Mały kosz pod wozkiem itd jestem fanką quinny,ale co kupimy jesli wszystko bedzie ok to nie wiem. Mamy kosz Mojżesza na początek , chce tez kupić kołyskę chicco.
    Mamy 3 pokojowe mieszkanie, z naszej sypialni po pol roku zrobimy corce pokój-bedzie miec 8 lat a 4 latek bedzie z maluchem w pokoju, choć zawsze małe moze spac w naszym łóżku lub obok naszego łóżka.
    Generalnie myślałam, że raz obejdzie się bez remontów, ale nie wyjdzie.
    Moglibyśmy mieszkać w domu, ale póki jest tam 'lokator' nie ma szans.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam ze wart tych pieniędzy .. jest lekki i zwrotny , stelaż jest metalowy . Quinny to maleństwo spacerówka to pomyłka , koleżance do roku nie wystarczyła. Ale są lepsze i gorsze wózki , każdy ma inne wymagania :)

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkamy w domu z ogrodem, mamy 3 pokoje i garderobe. Na początku Emma miala swoj pokoj, ja mieszkalam w salonie a mlody mial lozeczko w pokoju ktory byl troche graciarnią, troche pokojem gosxinnym. Potem jak P sie wprowadzil to w sumie zostalo jak jest. Ale ostatnio przenieslismy malego lozeczko do pokoju Emki wiec jeden pokoj z garderoba bedzie sprzatany, remontowany i zrobimy tam sypialnie i kącik maluszka :)

Marta931217 lubi tę wiadomość

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas młody ma swoj pokój ale jeszcze w nim nie spi tylko się bawi .. chyba czas powoli go przenieść skoro pojawi się maleństwo które będzie spało w sypialni a potem zrobimy pokoik który stoi narazie pusty pomalowany na biało

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisalyscie :)

Ja co do wózka to zachorowalam na joolz Day, ale do takich decyzji jeszcze kupę czasu.
    I na pewno będę chciała kupić kołyske Tiny Love. U góry mamy pokoje, na dole salon i kuchnie i tam większość dnia się spędza,więc będzie jak ulał :)

My aktywnie. Cały czas coś robimy.
    Gotowalam, sprzatalam i usiadłam teraz, bo brzuch mnie zaczął boleć :/

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale dzisiaj jestem senna gdyby nie budzik na duphaston pewnie jeszcze bym spała :)

My mamy jedna sypialnie wolna tzn w tej chwili to koj pokój Beauty haha i myśle ze po genetycznych jak wszystko bedzie w porzadku to bedzie zrobiony remont pod dzidziusia marzy mi sie taki piękny pokoik zrobić ahh chociaż remont dopiero co był bo wykończyliśmy mieszkanie i wprowadziliśmy sie 1 lipca 2017 czyli lekko ponad rok

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziewczyny dzieliły ze sobą pokój. To był duży pokój, który teraz podzielony został na dwa mniejsze. Starsza już nastolatka chciała mieć swój kąt. Nasza sypialnia jest identyczna i z czasem też podzielimy ją na dwie części i będą kolejne dwa pokoje. My przeniesiemy się do salonu (jest malutki,ale wystarczy dla nas do spania), albo mamy jeszcze możliwość zrobić sypialnię nad pokojami.
    Mamy pole do manewru ;) Ogród też mamy, mieszkamy na spokojnej wsi pełnej dzieci :D
    Chyba jestem tu jedyna z taką gromadką co? Już widzę miny "osób postronnych" jak zobaczą mój brzuszek... Wiecie jak teraz mówią... 500+, patologia itp,itd... Ja mam to niby gdzieś. Zawsze chciałam mieć dużą rodzinkę ale niektórzy tego nie pojmują niestety :(
    Nawet rodzina.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina nie rozumie ze chcesz mieć wiecej dzieci? Ja bym sie nie przejmowała gadaniem ludzi, niestety ale efekt 500+ widać ale właśnie w rodzinach dysfunkcyjnych gdzie rodzą dzieci na potęgę by mieć na alkohol. A nie w rodzinie gdzie marka zajmuje sie dziećmi najlepiej jak potrafi.

Ja mam mieszkanie z ogródkiem mam tez duży balkon z drugiej strony bloku, ja od zawsze marzyłam o mieszkaniu z ogródkiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no rodzina nie mówi wprost nic takiego. Ale Siostra palnęła, że nas powaliło (starsza, ma dwójkę dzieci). Ja tam się cieszę i wiem, że teraz będę spełniona. Właśnie z tą moją czwóreczką <3 :D

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ogródek 5 minut od mieszkania. Kiedyś sobie wyobrażałem jak z Kropkiem sobie tam siedzimy. Kawałek swojej ziemi to fajna sprawa :)

Dziewczyny badacze sobie szyjke? Ja badałam przy staraniach i tak zostało. I trochę się martwię bo nie jest ściśle zamknięta. Ale w sumie jestem dopiero 2 dni po terminie @ i się zastanawiam czy to normalne

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja mam ogródek 5 minut od mieszkania. Kiedyś sobie wyobrażałem jak z Kropkiem sobie tam siedzimy. Kawałek swojej ziemi to fajna sprawa :)

Dziewczyny badacze sobie szyjke? Ja badałam przy staraniach i tak zostało. I trochę się martwię bo nie jest ściśle zamknięta. Ale w sumie jestem dopiero 2 dni po terminie @ i się zastanawiam czy to normalne

Ja przestałam badać jak tylko zrobiłam test. Nie widziałam sensu ;) a i stresu niepotrzebnego nie mam :D Zostaw ją i odgoń złe myśli.

malutka_mycha, Adonis_26 lubią tę wiadomość

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestałam chyba dwa dni po terminie @.z tym że ja test zrobiłam. 6 dni po terminie Nie chce tam nic narobić.
    Ja dopiero się obudziłam.
    Scielo mnie masakrycznie.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Nie pchaj tam palcy!!! Ja musze bo wkładam luteinę ale szyjka soe nawet nie interesuje! Szyjka całkowicie domknąć i podnieść moE sie nawet dopiero około 10 tyg tak czytałam na początku staran jak fiksowalam i próbowałam doszukać sie ciazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Przestałam chyba dwa dni po terminie @.z tym że ja test zrobiłam. 6 dni po terminie Nie chce tam nic narobić.
    Ja dopiero się obudziłam.
    Scielo mnie masakrycznie.
    Mama360 mnie tez!! I dalej leżę! Zaraz sie zwleke bo na obiad nic nie mamy wiec gdzieś do restauracji z mężem pojedziemy

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez ścięło po południu! Dziewczyny czy któraś z was może biegała przed ciąża? Myślicie ze można zanim jest brzuch i jak się ma sile? Mówię oczywiście do krótkim lekkim joggingu:)

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Mnie tez ścięło po południu! Dziewczyny czy któraś z was może biegała przed ciąża? Myślicie ze można zanim jest brzuch i jak się ma sile? Mówię oczywiście do krótkim lekkim joggingu:)
    Moja koleżanka nie wiedząc o ciąży bliźniaczej przebiegła maraton na nartach biegowych 20km i nic się nie stało. Ale żadna z Nas tutaj nie weźmie odpowiedzialności i nie napisze Ci tak albo nie. Lekarza na wizycie się spytaj :)

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ