Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiwona ja też termin wg om mam podobny do Ciebie na 28.04. i na wadze +5kg. A wieczorem jak jestem najedzona i w ubraniach to waga taka jak z synem szłam do porodu a zaczynałam też od 53 kg. Ale wszyscy mówią że idzie mi w brzuch. Ja póki co się cieszę, bo boje się że znów mnie cukrzyca dopadnie a wtedy kilogramy lecą.
Kiwona lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Ja wczoraj wieczorem się zwazylam i prawie +5 kg! A to dopiero 18 tydzień się zaczyna. Fakt, że przez weekend apetyt mi dopisywal jak nigdy.
No a w nocy migrena mnie obudziła, więc kiepsko. Jeszcze mnie boli, ale już muszę się ogarniać do pracy. Zjadłam resztę śledzi w śmietanie ale czuję niedosyt
Witaj KarmeLove, wpadaj czasem i do nas
U mnie 6 kg na plusie ... ale wczoraj mi wszyscy mówili, że wwyglądam jak przed cciążą tylko duży brzuch mi odstaje nie wiem czy chcieli mnie pocieszyć, czy oszukaćAniaKJ, Kiwona, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Natalia-tosia wrote:O matko kochana, podziwiam! Nie odważyłabym się wejść na wagę wieczorem zawsze tylko rano wchodzę i tylko na czczo, inaczej załamanie nerwowe gotowe
U mnie 6 kg na plusie ... ale wczoraj mi wszyscy mówili, że wwyglądam jak przed cciążą tylko duży brzuch mi odstaje nie wiem czy chcieli mnie pocieszyć, czy oszukaćmartusiawp lubi tę wiadomość
-
Natalia-tosia wrote:O matko kochana, podziwiam! Nie odważyłabym się wejść na wagę wieczorem zawsze tylko rano wchodzę i tylko na czczo, inaczej załamanie nerwowe gotowe
U mnie 6 kg na plusie ... ale wczoraj mi wszyscy mówili, że wwyglądam jak przed cciążą tylko duży brzuch mi odstaje nie wiem czy chcieli mnie pocieszyć, czy oszukać -
A ja mam stary wozek x-lander move, spacerowki uzywam do tej pory, jak w porze drzemki jedziemy gdzies daleko metrem - np z wilenskiej na kabaty co nam sie zdarza raz w tygodniu, bo jezdzimy obecnie raz w tygodniu z synem na integracje sensoryczna wlasnie w okolicy drzemki. Spacerowka sie juz nie nadaje do uzytku dla nowego dziecka ale gondola tak. Zastanawiam sie czy odkupic od kolezanki jej niezniszczony wozek za nieduze pieniadze - tylko jest podwojny. Syn moglby czasem skorzystac. Dlugie marsze nie sa dla niego ma hipermobilnosc stawow, ale przewaznie jezdzi na rowerze, tylko gdy pada nie.
-
Misiabella wrote:A ja mam stary wozek x-lander move, spacerowki uzywam do tej pory, jak w porze drzemki jedziemy gdzies daleko metrem - np z wilenskiej na kabaty co nam sie zdarza raz w tygodniu, bo jezdzimy obecnie raz w tygodniu z synem na integracje sensoryczna wlasnie w okolicy drzemki. Spacerowka sie juz nie nadaje do uzytku dla nowego dziecka ale gondola tak. Zastanawiam sie czy odkupic od kolezanki jej niezniszczony wozek za nieduze pieniadze - tylko jest podwojny. Syn moglby czasem skorzystac. Dlugie marsze nie sa dla niego ma hipermobilnosc stawow, ale przewaznie jezdzi na rowerze, tylko gdy pada nie.
Misiabella lubi tę wiadomość
-
Co do fotelikow, to dla starszakow mam firmy ROMER i jest super, corka 10 lat i jeszcze sie spokojnie miesci i jedzi w foteliku.....ja zaśnie w samochodzie to jej glowa nie "leci" na prawo i lewo, bo bardzo blisko jest "ochrona" i moze sie spokojnie oprzec.
Chcialam teraz dla maluszka tez kupic Romera, ale jak widzialam cene ponad 1500zl to zrezygnowalam, mam jeszcze po dzieciach Chicco z baza od 0-13kg i na poczatek wystarczy, dluzej niz 9 - 10 miesiecy nie bedzie w nim jezdzil, zainwestuje w ten drugi fotelik...bo tego nie ma wogole, dzieciaki zniszczyly.......a w nim to ze 3 lata pojezdzi jak nic...... -
B_002 wrote:Dzięki Karolina, ja właśnie stawiałam że to te więzadła. Trzeba uważać jeśli chodzi o intensywny ruch.
Jeśli to tylko więzadła to nie będę się tym martwić. Brzuch rośnie więc mają prawo czasem zaboleć.
Ja też byłam pewna, że to ból od jajnika, naprawdę był mocny. Jest u mnie praktycznie codziennie ale mniej intensywny, także chyba nie ma powodu do zmartwień. -
nick nieaktualny
Ja 6 kg na plusie ale zauważyłam że jak odstawilam sterydy to się zatrzymalo. Nawet nie wiem gdzie te 6 kg bo spodnie założę swoje a nie zapne.. No ale jest i tyle
Ja dziś na glukoze. Siedzę już prawie 2 godz. Jutro badaniaB_002, Kasiulka90, india, DorotaAnna, Kiwona, Lolka30, Misiabella, espoir, martusiawp, Natalia-tosia, estrella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak któraś się martwi o bóle jajnika ale są one jakby bardziej w pachwinie to więzadła.. Ja mam zwapnienie tam, w prawej i boli jak Cholera czasem. Jak wstaje, siadam. Dopóki się nie rozciąganie dokonać to będzie boleć. Tak mi dwóch lekarzy stwierdziło.
Karollinax26 lubi tę wiadomość
-
Ania KJ i Kiwona to mamy bardzo zbliżone terminy porodów ja na 27.04 wg OM.
Ja na plus nie wiem ile, jak wstanę z łóżka to sprawdzę ale na ostatniej wizycie 4.11 miałam na plus 0.7kg ale to dobrze bo przed ciąża nie zdążyłam zejść do wagi docelowej w ramach akcji odtłuszczania
Dziś w domu mam męża o dziwo za to córka w końcu po tygodniu zwolnienia dziś poszła do szkoły
Czy są żele nawilżające(intymne), które można stosować w ciąży? mam ostatnio duuuuży problem z suchoscią mimo wysokiego libido.
Ginekolog poleciła oliwę z oliwek ale szczerze nie wyobrażam sobie jej tam używać... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTe bóle po prawej stronie ( zadziej po lewej w moim przypadku) takie kłujące ciągnące, najczęściej czuje przy lrzekrecaniu wstawaniu nagłym i nie nagłym w sumie tez, u mnie pojawiają sie co jakis cykl i wydaje mi sie ze wtedy macica sie mocniej rozciąga i rośnie.
Dziewczyny a czy wasz brzuszek jest miękki czy twardy? Nie jak czoło bo wiem ze jak czoło mam podczas orgazmu wiec pewnie tak jak sie stawia macica ale wydaje mi sie ze jak macica poszła wyżej to teraz ten brzuszek juz nie taki bardzo miekkiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 10:11
-
Dziewczyny piękne brzuszki
Mama36 mam taka sama bluzkę z hmmartusiawp lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
MamaAga85 wrote:Czy są żele nawilżające(intymne), które można stosować w ciąży? mam ostatnio duuuuży problem z suchoscią mimo wysokiego libido.
Ginekolog poleciła oliwę z oliwek ale szczerze nie wyobrażam sobie jej tam używać...
Ja kilka lat temu miałam ten problem i używałam przez chwilę.
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:Ania KJ i Kiwona to mamy bardzo zbliżone terminy porodów ja na 27.04 wg OM.
Ja na plus nie wiem ile, jak wstanę z łóżka to sprawdzę ale na ostatniej wizycie 4.11 miałam na plus 0.7kg ale to dobrze bo przed ciąża nie zdążyłam zejść do wagi docelowej w ramach akcji odtłuszczania
Dziś w domu mam męża o dziwo za to córka w końcu po tygodniu zwolnienia dziś poszła do szkoły
Czy są żele nawilżające(intymne), które można stosować w ciąży? mam ostatnio duuuuży problem z suchoscią mimo wysokiego libido.
Ginekolog poleciła oliwę z oliwek ale szczerze nie wyobrażam sobie jej tam używać...
My używamy z mężem conceive żel żadna chemia, przy staraniach sie nie sprawdził a teraz sie wspomagamy mimo, ze ja sucha nie jestem ale lepiej nie obcieraćmartusiawp lubi tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Karmelka mam wrażenie że miękki chodź ostatnio myślałam pierwszy raz ze bardziej mi stwardnial ale przeszło po chwili.
Dorotka kocham tą bluzkę!!! Mogłabym w niej chodzić non stop!
Ja tez ja uwielbiam! Mam też dwie inne z hm jedna bardziej koszulową, a jedna podobna granatową w białe kropki, ale ta jest najwygodniejsza!
Mama36 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️