Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiewióreczka a lekarz w tej chwili nie zdecydował sie na przepisanie jakichś mocniejszych leków rozrurczowych? Bo luteinę bierzesz?
MamaAga zamów sobie w aptece na następny dzien powinnaś mieć czy do dwóch dni a jak nie do na doz.plWiewióreczka lubi tę wiadomość
-
MamaAga85 wrote:Niestety żaden z żeli intymnych przez Was proponowanych u mnie nie jest dostępny w aptece patrzą jak na ufoludka kiedy pytam o żele dla ciężarnych. Każdy reaguje tak jakby seks w ciąży to był kompletnie zakazany
U mnie na plusie ok.2 kg.Po ciąży również wracam do diety z niskim IG i interwałów jak tylko minie połóg itd. -
nick nieaktualnyDziewczyny z krótkimi szyjkami.
Rozmawiałam z moja mamą, bo pamiętam że też miała coś z szyjką. A więc... moja Mama miała w ciąży z moja siostra (12lat temu) skrócona szyjkę, po konizacji i z dwoma wielkimi zrostami. Mama ważyła 120kg do porodu (CC) i do 38 tygodnia szyjka nie puściła. CC było umówione wcześniej prywatnie, mama nie chciała SN. Szyjka się skracała i była dość krótka, ale utrzymała bez żadnych pessarow itd. A mama była już po dwóch porodach SN.
Więc u starszej kobiety(41l), z ogromną nadwagą i dysfunkcjami szyjki dotrwali do samego CC.
Obstawiam i życzę Wam żeby było tak samo w Waszym przypadku, żeby szyjki trzymały. Jedyne co to zaleca się dużo odpoczywać i kontrolować szyjkę.
A muszę Wam powiedzieć że ja znowu odczuwam bóle podbrzusza, ale to są ciągle te same, oswojone bóle i dla mnie są sygnałem do tego żeby się położyć. Już nawet nospy nie biorę bo wiem że jak poleżę z pół godzinki to minie na pewnoWiewióreczka, martusiawp, Kiwona lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Wiewióreczka a lekarz w tej chwili nie zdecydował sie na przepisanie jakichś mocniejszych leków rozrurczowych? Bo luteinę bierzesz?
Mój gin mówił, że sprawdzimy tę szyjkę i w razie czego są mocniejsze leki, ale jeszcze nie zalecił.
Paula, dzięki! Oby te szyje trzymały nasze maleństwa na swoich miejscachWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 13:38
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Dziewczyny u mnie kompletnie brak apetytu od dwóch dni, znów mam mdłości
Co jecie między głównymi posiłkami ? Bo mi brak pomysłów na jakieś szybkie przekąski.
Jak mnie złapie ochota na podjadanie to chrupię marchewkę na przykład, albo mały grzeszek czyli kanapka z masłem orzechowym
Fajnym pomysłem są też naleśniki z serem lub z czym tam kto lubi, można ich zrobić trochę więcej, trzymać w lodówce i w razie ochoty sobie je faszerować i jeść.martusiawp lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Dzięki dziewczyny ale Allegro/Doz.pl i inne polskie strony nie wchodzą w grę.
Mieszkam w Niemczech.
Ale patrzyłam na Ebay i coś tam znalazłam z Durex. niby naturalny i na bazie wody ale jednak skład zbyt bogaty wg mnie...
-
MamaAga85 wrote:Dzięki dziewczyny ale Allegro/Doz.pl i inne polskie strony nie wchodzą w grę.
Mieszkam w Niemczech.
Ale patrzyłam na Ebay i coś tam znalazłam z Durex. niby naturalny i na bazie wody ale jednak skład zbyt bogaty wg mnie... -
B_002 wrote:Ja na przykład na drugie śniadanie jem musli z jogurtem i jakimś owocem (banan, jabłko lub owoce z mrożonek - truskawki, maliny). Jak masz mniejszy apetyt to zjedz chociaż jakiś owoc i sam jogurt. To z tych szybszych przekąsek.
Jak mnie złapie ochota na podjadanie to chrupię marchewkę na przykład, albo mały grzeszek czyli kanapka z masłem orzechowym
Fajnym pomysłem są też naleśniki z serem lub z czym tam kto lubi, można ich zrobić trochę więcej, trzymać w lodówce i w razie ochoty sobie je faszerować i jeść.
No dziś zrobimy naleśniki jak mój M. wróci z pracy, będą z serem. Też tak właśnie myślałam o marchewce, tylko nie wiem czy jest w domu. Jak nie to powiem, żeby mi gdzieś po drodze kupił, bo marchewka mi bardzo dobrze wchodzi.
Musli kupujesz gotowe ? Czy raczej bazujesz na płatkach owianych i sama dorzucasz coś wedle uznania ?MamaAga85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karollinax26 wrote:No dziś zrobimy naleśniki jak mój M. wróci z pracy, będą z serem. Też tak właśnie myślałam o marchewce, tylko nie wiem czy jest w domu. Jak nie to powiem, żeby mi gdzieś po drodze kupił, bo marchewka mi bardzo dobrze wchodzi.
Musli kupujesz gotowe ? Czy raczej bazujesz na płatkach owianych i sama dorzucasz coś wedle uznania ?
Nie ma co ukrywać że gotowe musli często zawierają cukier, więc żeby trochę ograniczać to nie daję ich 100% tylko traktuję je jak dodatek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 13:50
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualnyJa mam taki problem z jedzeniem dalej nie mam zachcianek i smaków a jeść musze bo głód przychodzi. Ale nie wiem co jeść ostatnio kapusta kiszona za mną chodziła a potem cierpiałam ze wzdeciami.
Wiewióreczka dziwne ze on kazał ci schodzić. Mója od razu mi dała luteinę 2x 100 dopochwowo jak tylko były to zamieszkanie z szyjka zeszłam od piątku na jedna ale ona powiedziała ze gdyby brzuch bolał czy twardnialnto mam brać 2x1 i chyba od juta znowu zacznę bo sama nie wiem czy on mi twardnieje czy taki jest raz miększy raz twardszy.Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Mama ale doz wysyła za granice. Długo juz mieszkasz w DE? Moja siostra mieszka w Köln często tam bywalam
Ja od września 2015 r.jestem w Dojczlandach -
Karmelllka90 wrote:U mnie w brzuchu dyskoteka
martusiawp lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury? -
Karollinax26 wrote:No dziś zrobimy naleśniki jak mój M. wróci z pracy, będą z serem. Też tak właśnie myślałam o marchewce, tylko nie wiem czy jest w domu. Jak nie to powiem, żeby mi gdzieś po drodze kupił, bo marchewka mi bardzo dobrze wchodzi.
Musli kupujesz gotowe ? Czy raczej bazujesz na płatkach owianych i sama dorzucasz coś wedle uznania ? -
Cześć dziewczyny, podpowiedzcie proszę w temacie ruchów maluszka. U mnie 18 tydzień (17+4) i w brzuchu cisza. Dodam że to moja druga ciąża, w pierwszej ruchy zaczęłam czuć na początku 17 tygodnia, a podobno w drugiej się czuje szybciej niż w pierwszej. Wizytę mam dopiero za 1,5 tygodnia ale nie wiem czy to nie za długo czekwc w przypadku gdy nie czuje jeszcze żadnych ruchów. Jak było u was?