X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka a lekarz w tej chwili nie zdecydował sie na przepisanie jakichś mocniejszych leków rozrurczowych? Bo luteinę bierzesz?

MamaAga zamów sobie w aptece na następny dzien powinnaś mieć czy do dwóch dni a jak nie do na doz.pl

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Niestety żaden z żeli intymnych przez Was proponowanych u mnie nie jest dostępny :( w aptece patrzą jak na ufoludka kiedy pytam o żele dla ciężarnych. Każdy reaguje tak jakby seks w ciąży to był kompletnie zakazany :)
    U mnie na plusie ok.2 kg.Po ciąży również wracam do diety z niskim IG i interwałów jak tylko minie połóg itd.
    Conceive łatwo dostepny jest na allegro.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie kompletnie brak apetytu od dwóch dni, znów mam mdłości :(
    Co jecie między głównymi posiłkami ? Bo mi brak pomysłów na jakieś szybkie przekąski.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z krótkimi szyjkami.
    Rozmawiałam z moja mamą, bo pamiętam że też miała coś z szyjką. A więc... moja Mama miała w ciąży z moja siostra (12lat temu) skrócona szyjkę, po konizacji i z dwoma wielkimi zrostami. Mama ważyła 120kg do porodu (CC) i do 38 tygodnia szyjka nie puściła. CC było umówione wcześniej prywatnie, mama nie chciała SN. Szyjka się skracała i była dość krótka, ale utrzymała bez żadnych pessarow itd. A mama była już po dwóch porodach SN.
    Więc u starszej kobiety(41l), z ogromną nadwagą i dysfunkcjami szyjki dotrwali do samego CC.
    Obstawiam i życzę Wam żeby było tak samo w Waszym przypadku, żeby szyjki trzymały. Jedyne co to zaleca się dużo odpoczywać i kontrolować szyjkę.

A muszę Wam powiedzieć że ja znowu odczuwam bóle podbrzusza, ale to są ciągle te same, oswojone bóle i dla mnie są sygnałem do tego żeby się położyć. Już nawet nospy nie biorę bo wiem że jak poleżę z pół godzinki to minie na pewno

Wiewióreczka, martusiawp, Kiwona lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiewióreczka a lekarz w tej chwili nie zdecydował sie na przepisanie jakichś mocniejszych leków rozrurczowych? Bo luteinę bierzesz?
    Tak, biorę luteinę i co ciekawe - mój gin kazał mi z niej schodzić, bo "przecież nie będę jej brała do końca ciąży. Lekarka, z którą przed chwilą rozmawiałam kazała absolutnie nie przerywać Luteiny. I kazała zbadać mi poziom magnezu, mimo że powiedziałam, że na pewno mam wysoki, bo się nieźle faszeruję.
    Mój gin mówił, że sprawdzimy tę szyjkę i w razie czego są mocniejsze leki, ale jeszcze nie zalecił.

Paula, dzięki! Oby te szyje trzymały nasze maleństwa na swoich miejscach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 13:38

Paula 90 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny u mnie kompletnie brak apetytu od dwóch dni, znów mam mdłości :(
    Co jecie między głównymi posiłkami ? Bo mi brak pomysłów na jakieś szybkie przekąski.
    Ja na przykład na drugie śniadanie jem musli z jogurtem i jakimś owocem (banan, jabłko lub owoce z mrożonek - truskawki, maliny). Jak masz mniejszy apetyt to zjedz chociaż jakiś owoc i sam jogurt. To z tych szybszych przekąsek.
    Jak mnie złapie ochota na podjadanie to chrupię marchewkę na przykład, albo mały grzeszek czyli kanapka z masłem orzechowym :)
    Fajnym pomysłem są też naleśniki z serem lub z czym tam kto lubi, można ich zrobić trochę więcej, trzymać w lodówce i w razie ochoty sobie je faszerować i jeść.

martusiawp lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ale Allegro/Doz.pl i inne polskie strony nie wchodzą w grę.
    Mieszkam w Niemczech.
    Ale patrzyłam na Ebay i coś tam znalazłam z Durex. niby naturalny i na bazie wody ale jednak skład zbyt bogaty wg mnie...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Dzięki dziewczyny ale Allegro/Doz.pl i inne polskie strony nie wchodzą w grę.
    Mieszkam w Niemczech.
    Ale patrzyłam na Ebay i coś tam znalazłam z Durex. niby naturalny i na bazie wody ale jednak skład zbyt bogaty wg mnie...
    Ale na allegro bardzo wielu sprzedawców wysyla za granicę.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja na przykład na drugie śniadanie jem musli z jogurtem i jakimś owocem (banan, jabłko lub owoce z mrożonek - truskawki, maliny). Jak masz mniejszy apetyt to zjedz chociaż jakiś owoc i sam jogurt. To z tych szybszych przekąsek.
    Jak mnie złapie ochota na podjadanie to chrupię marchewkę na przykład, albo mały grzeszek czyli kanapka z masłem orzechowym :)
    Fajnym pomysłem są też naleśniki z serem lub z czym tam kto lubi, można ich zrobić trochę więcej, trzymać w lodówce i w razie ochoty sobie je faszerować i jeść.

No dziś zrobimy naleśniki jak mój M. wróci z pracy, będą z serem. Też tak właśnie myślałam o marchewce, tylko nie wiem czy jest w domu. Jak nie to powiem, żeby mi gdzieś po drodze kupił, bo marchewka mi bardzo dobrze wchodzi.

Musli kupujesz gotowe ? Czy raczej bazujesz na płatkach owianych i sama dorzucasz coś wedle uznania ?

MamaAga85 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama ale doz wysyła za granice. Długo juz mieszkasz w DE? Moja siostra mieszka w Köln często tam bywalam

• B_002 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    No dziś zrobimy naleśniki jak mój M. wróci z pracy, będą z serem. Też tak właśnie myślałam o marchewce, tylko nie wiem czy jest w domu. Jak nie to powiem, żeby mi gdzieś po drodze kupił, bo marchewka mi bardzo dobrze wchodzi.

Musli kupujesz gotowe ? Czy raczej bazujesz na płatkach owianych i sama dorzucasz coś wedle uznania ?
    Mieszam pół na pół, trochę płatków owsianych a trochę gotowych musli z dodatkiem suszonych i kandyzowanych owoców. Czasem sama też jakieś suszone owoce dorzucam.

Nie ma co ukrywać że gotowe musli często zawierają cukier, więc żeby trochę ograniczać to nie daję ich 100% tylko traktuję je jak dodatek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 13:50

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki problem z jedzeniem dalej nie mam zachcianek i smaków a jeść musze bo głód przychodzi. Ale nie wiem co jeść:/ ostatnio kapusta kiszona za mną chodziła a potem cierpiałam ze wzdeciami.

Wiewióreczka dziwne ze on kazał ci schodzić. Mója od razu mi dała luteinę 2x 100 dopochwowo jak tylko były to zamieszkanie z szyjka zeszłam od piątku na jedna ale ona powiedziała ze gdyby brzuch bolał czy twardnialnto mam brać 2x1 i chyba od juta znowu zacznę bo sama nie wiem czy on mi twardnieje czy taki jest :/ raz miększy raz twardszy.

• AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisa uspakaja i ma do tego lekkie działanie rozkurczające, więc przy bólach wskazana. Mi jedną ginekolog kazała pić aż 1 l melisy dziennie. Ja aż tyle nie piłam, ale dwie filiżanki dziennie i owszem

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w brzuchu dyskoteka :):):):):)

Wiewióreczka, B_002, Lolka30, martusiawp, india, espoir lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mama ale doz wysyła za granice. Długo juz mieszkasz w DE? Moja siostra mieszka w Köln często tam bywalam
    A to nie wiedziałam,że oni wysyłają. Zaraz lookam co tam mają ciekawego :)
    Ja od września 2015 r.jestem w Dojczlandach :)

31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    zazdroszczę :) ja dalej nic a nic nie czuje

31ba25b915.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Hihi u mnie też od wczorajszego wieczora i zawędrował już pod pępek mój tancerz, do tej pory był dużo niżej :) :).

martusiawp lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Ja właśnie naleśniki zjadłam :) jak nigdy z Nutellą :)to ulubione połączenie mojej córki,ja tylko z dżemem albo z serem jeżeli chodzi o te na słodko ale naleśniki już były a tu patrzę dżemu nie ma to z Nutellą zjadłam :)

31ba25b915.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podpowiedzcie proszę w temacie ruchów maluszka. U mnie 18 tydzień (17+4) i w brzuchu cisza. Dodam że to moja druga ciąża, w pierwszej ruchy zaczęłam czuć na początku 17 tygodnia, a podobno w drugiej się czuje szybciej niż w pierwszej. Wizytę mam dopiero za 1,5 tygodnia ale nie wiem czy to nie za długo czekwc w przypadku gdy nie czuje jeszcze żadnych ruchów. Jak było u was?

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już i jem coś słodkiego po czym kładę się na plecach czy na boku i staram się już wsłuchać w ten brzuch i nic. Budzę się też kilka razy w nocy bo podno maluch może ruszać jak śpimy ale też nie poczułam jeszcze niczego

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ