X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-Tosia mam tylko nadzieje ze mojego męża nie wykończę. Bo on mowi ze na bank osiwie w ciagu najbliższego roku.

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Dziękuję, dobrze :) mam termin na początek maja, ale pierwszy pierwszy jaki dostałam z obliczeń lek rodzinnego u nas był na koniec kwietnia (nie prowadzę ciąży w Polsce i u nas wygląda wszystko troszkę inaczej) , a kwietniowkom podpadlam już :P teraz sama się z tego śmieje, bo sama po 13 Tc wpadłam w szał zakupów, a właśnie dziś zamówiłam łóżeczko :D także wszystkie urazone wtedy kwietniowki, które mnie pamiętają, przepraszam :)
    Zajrzałam do Was, bo u was bardzo przyjemnie :) dużo można podgapic jak piszecie o wózkach, wyprawkach. W majowych mamach w moim odczuciu już tak miło nie jest ;)
    KarmeLove, u nas też się parę razy zdarzyło, że emocje poszły w górę... I pamiętam sytuację z kompletowaniem wyprawki :P Miałam podobne odczucia do Ciebie, bo ja też jestem w tyle w stosunku do większości, 29.04. mam termin. Myslałam, że zacznę kompletować wyprawkę po prenatalnych, ale nie zaczęłam, jeszcze tego nie czułam... Mam kilka ciuszków tylko, kupionych "przy okazji". Ale za to dzisiaj jadę oglądać wózek i jeśli byśmy się na niego zdecydowali, to będę szczęśliwa, że już z czymś ruszyłam :)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i jak z tymi sledziami w occie?
    Maz mi dzis z dobrego serca kupil rolmopsy bo wie jak uwielbiam ale waham sie czy otworzyc.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    KarmeLove, u nas też się parę razy zdarzyło, że emocje poszły w górę... I pamiętam sytuację z kompletowaniem wyprawki :P Miałam podobne odczucia do Ciebie, bo ja też jestem w tyle w stosunku do większości, 29.04. mam termin. Myslałam, że zacznę kompletować wyprawkę po prenatalnych, ale nie zaczęłam, jeszcze tego nie czułam... Mam kilka ciuszków tylko, kupionych "przy okazji". Ale za to dzisiaj jadę oglądać wózek i jeśli byśmy się na niego zdecydowali, to będę szczęśliwa, że już z czymś ruszyłam :)
    Ja mam raptem z lidla 2 bodziaki i 2 polpajace i to wszystko. Wiem ze bratowa mi jutro podrzuci unisexy ale jeszcze nie kupuje. Jedynie sie rozgladam.

Kiwona lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• B_002 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Maz mi dzis z dobrego serca kupil rolmopsy bo wie jak uwielbiam ale waham sie czy otworzyc.
    Mama-ginekolog pisała kiedyś artykuł na temat potraw wigilijnych dla kobiet w ciąży.
    Między innymi napisała o śledziach, wolno jeść śledzie, te w occie też.
    Uważaj tylko żeby nie nadużywać takich potraw zbyt często. Smacznego!

https://mamaginekolog.pl/wigilijne-potrawy-dla-kobiet-ciazy-mama-karmiacych-niemowlat/

Daffi, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze my wzięliśmy sie za pokój małej wiec kupiliśmy szafę, komodę, i szafkę na książki. Na razie tyle.
    A z ubranek mam:
    2 bluzy rozpinane 62
    3 pary najmniejszych skarpetek jakie były w hm
    Jeden sweterek 56
    9 sztuk legginsów
    1 sztuka polspiochow
    3 sztuki spodni dresowych
    1 cienki dresik ale to takie większe 62
    2 sztuki jeansów
    2 pajace takie dość małe
    6 pajaców w rozmiarze 56
    2 pajace dresowe 56
    3 pajace 56-62 - to jest next wypada duża rozmiarówka
    3 bluzeczki 56-62
    3 czapeczki 0-3 Msc
    Body z krótkim rękawem moze mam 5 sztuk
    Body z długim rękawem mam 12 sztuk
    Pieluchy bambusowe 5 sztuk takie średnie
    15 sztuk pieluszek takich małych kwadratowych
    7 sztuk dużych otulaczy muslinowych
    1 spiworek
    2 kocyki grubsze
    2 kocyki cienkie
    Opaskę
    Buciki
    I taka duża opaskę kokardę :P
    I spiworek do gondoli

I siostra mi cos w piątek kupiła w Primarku na pewno spiworek ale taki większy na 80 cm jakieś pol śpiochy pajace śliniaczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 17:18

martusiawp lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śledzie wcinam ze smakiem. Nie lubię rolmopsów, ale jadam w śmietanie.

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że taka promocja jak teraz jest w 5,10,15 się powtórzy? Fajne rzeczy tam mają ale nie chcialam jeszcze nic kupować. A trochę szkoda nie skorzystać z takiej okazji :)

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śledzi w occie nie jem ale tylko dlatego, że jakoś na takie nie mam ochoty. Zajadam w oleju z cebulką.
    Ale odkąd jestem w ciąży zdarzyło mi się chyba 2-3 razy zjeść inną rybkę w occie, bodajże srebrzyka.

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 19 listopada 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości zajrzałam na majówki. Ciekawa lektura, faktycznie dosyć burzliwe dyskusje tam występują. Karmelove jak masz ochotę to udzielaj się tutaj, skoro tam Ci atmosfera nie pasuje. Przecież nikt nie będzie tutaj sprawdzać karty ciąży i Tc :)
    U nas też zdarzają się różnice zdań ale chyba nie są tak problematyczne :)

A pierwsze ruchu też poczułam w 16 tyg :) wprawdzie później był długi czas oczekiwania ale wiem co czułam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 17:31

Lolka30, KarmeLoVe, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka jak wybierasz się do Koali do szkoły rodzenia, to z tego co wiem od koleżanki to tam przy okazji nauki o pielęgnacji noworodków podadzą listę ubranek które będą najbardziej przydatne.
    Koleżanka mi powiedziała, że ona jako że to było jej pierwsze dziecko, posłuchała ich i zrobiła zakupy wg tej listy. Sama mi to teraz poleca, że nie miała niczego ani za dużo ani za mało.
    Dlatego ja też zamierzam poczekać do końca stycznia z kompletowaniem wyprawki jeśli chodzi o ubranka. Coś tam już kupuję, ale pojedyncze sztuki na razie :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można śmiało wcinać śledzie. Ja też jem. Nie wolno surowizny, produktów z mleka niepasteryzowanego i wędzonych na zimno ryb. Wędzone na gorąco jem.

Karolinka, dzięki! Też za siebie trzymam kciuki. Już połowa. Marzę o porodzie. W miarę terminowym oczywiście.

Karmelka, jak stoisz lub leżysz z nogami na płasko, to brzuch ma być twardy :)

O co spiny są na Majówkach?:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 17:34

Karollinax26 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wyrzuty bo dla swojej przyjemności i towarzystwa pilam lecha free a on ma 0,0% a podobno w takich moze byc alkohol. Powinno byc na etykiecie 0,00%.. Ale dla mnie sam napis bezalkoholowe a jednak niby cos jest powinien byc juz karalny.

b2ujp2.png

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jeny Daffi teraz nie mogę przestać mysleć o śledziach :D. Muszę napisać mężowi żeby mi kupił po drodze ;).

Paula ja czekam na zamowienie z nexta, jutro ma być. Ale kupiłam tylko rzeczy z wyprzedaży czyli rampersy i kurteczkę. Stwierdziłam że mam tyle czasu jeszcze na zakupy, że ciuszki już tylko w promocyjnych cenach kupuje, bo w tym tempie to do kwietnia się w szafie nie zmieszczę ;D. Na zamówienie z 5-10-15 też czekam hiih.

Daffi, Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    Start II procedury?

Wysłany: 19 listopada 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

O co spiny są na Majówkach?:P

Cofnelam się tylko o 2 dni ale z tego co widziałam to o ruchu, których niektóre jeszcze nie powinny czuć a czują, o tygodnie (kiedy zaczyna się 2 trymestr) i ogólnie o atmosferę.

f1d9680377.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja mam wyrzuty bo dla swojej przyjemności i towarzystwa pilam lecha free a on ma 0,0% a podobno w takich moze byc alkohol. Powinno byc na etykiecie 0,00%.. Ale dla mnie sam napis bezalkoholowe a jednak niby cos jest powinien byc juz karalny.
    Daffi na tych piwach, które mają np. 0,5% procenta alkoholu jest to napisane z tyłu na etykiecie. Lech free limonka z miętą np. nie ma alkoholu wogole. Ja akurat to piłam jak już. Sprawdź sobie. Z tego co wiem to kiedyś faktycznie sporo piw 0% miało jakieś 0,5% alko, ale zawsze to był napisane z tyłu, teraz większość jest faktycznie bezalkoholowe.

Daffi lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Start II procedury?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 tak wybieram sie w styczniu :) jak tylko w poniedziałek lekarz powie ze nie ma przeciwwskazań od razu nas zapisuje i wpłacam te 200 zł

Wiewióreczka a ja sie martwiłam dzisiaj ze ten brzuch taki napiety, ale przy zgietych nogach jest Ok. Ja przepraszam zrobiłam sie okropna takie rzeczy, które na samym początku ciazy były oczywiste teraz napawają mnie strachem. Ciąża mi wymoczyla mózg serio.
    Kochana a ty tez sama całymi dniami czy jest ktoś z tobą w domu? Ja wierze ze bedzie wszystko dobrze ze to rozwarcie sie zatrzyma i spokojnie dolezysz sobie do terminu. Jedynie wiem ze leżenie samo w sobie jest dołujące. A próbowałaś sie skontaktowac z Ludwinem? To jest na prawde on i w sumie żona jego bardzo chwalony lekarz w Krakowie noże on by ci polecił jakiegos lekarza w Poznaniu? Oni sie znają miedzy sobą. Oczywiście nie twierdze ze twój lekarz jest zły bo na pewno wybrałaś dobrego ale zawsze co dwa spojrzenia na sprawę to troszkę inaczej.

Lolka do mnie we czwartek doszło jedno zamówienie z nexta a juz siedź do pakuje do koszyka kolejne ale sie zdenerwowałam bo połowa w koszyku to brak na magazynie wrrr czekam na ich wyprzedaże to bedzie sajgon :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ubranka będziecie kupować tylko nowe? Czy na SH tez sie wybieracie? Bo ja dużo kupiłam nowych ale Np mam sporo bodziakow jak nowych z SH w cenach 3-6 zł szt 9 par legginsów wszytskie wygladaja jak w ogóle nie używane bo to takie pierwsze rozmiarówki w cenie 5-7 zł sztuka

• Daffi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Daffi na tych piwach, które mają np. 0,5% procenta alkoholu jest to napisane z tyłu na etykiecie. Lech free limonka z miętą np. nie ma alkoholu wogole. Ja akurat to piłam jak już. Sprawdź sobie. Z tego co wiem to kiedyś faktycznie sporo piw 0% miało jakieś 0,5% alko, ale zawsze to był napisane z tyłu, teraz większość jest faktycznie bezalkoholowe.
    Kurcze bo sie zmartwilam. Wczoraj gdzies przeczytałam zeby bylo piwo bez alkoholu musi miec dwa zera po przecinku. Ale jesli free rzeczywiście bezpieczny to troche mi lepiej.

b2ujp2.png

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka w SH też byłam i trochę rzeczy kupiłam, ale to jak byłam u rodziców bo tam miałam polecony sklep z dużą ilością ubranek. We Wrocławiu nie mam żadnych sprawdzonych, a na chybił trafił nie mam siły szukać. Ale jak będę u rodziców to na pewno jeszcze skorzystam z tamtego, ostatnio nawet mój mąż ze mną tam szperał i znalazł fajne rzeczy i oglądał też dokładnie to co ja wybierałam i zdarzyło się, że znalazł jakieś plamy czy skazy, których ja nie zauważyłam także uniknęłam kilku wtop dzięki niemu :).

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Start II procedury?
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ