X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Czesc dziewczyny :-* przenoszę się tu do Was ;-) atmosfera nie zachęca zostania na majówkach a poza tym termin z 4 mają zrobił się na 27 kwiecień :-P wczoraj się dowiedzieliśmy że będzie córeczka ;-);-)
    Witam i ja z takim samym terminem :)

Mała8, martusiawp lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Jak mi dobrze dzis sie spalo. Nie wstaję od kilku dni w nocy do toalety udaje mi sie wytrwac do 6 a wtedy juz wstaje by corke do szkoly wyszykowac.
    Bajtel tak mi rozrabia w brzuchu ze wczoraj przed snem zlapalam go detektorem przez moment i pozniek juz nie moglam. Maly wyscigowiec albo wyscigowka :p
    Byle do jutra i wizyty pomecze doktorka o podejrzenie płci moze choc raz spróbuje bo tylko tam gdzie robie prenatalne prywatnie zagladaja między nóżki bez zadnego marudzenia że za wczesnie a nie chcialabym się sugerowac ocena plci z 12tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 07:43

Kiwona lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Witajcie dziewczyny :)
    Jak mi dobrze dzis sie spalo. Nie wstaję od kilku dni w nocy do toalety udaje mi sie wytrwac do 6 a wtedy juz wstaje by corke do szkoly wyszykowac.
    Bajtel tak mi rozrabia w brzuchu ze wczoraj przed snem zlapalam go detektorem przez moment i pozniek juz nie moglam. Maly wyscigowiec albo wyscigowka :p
    Byle do jutra i wizyty pomecze doktorka o podejrzenie płci moze choc raz spróbuje bo tylko tam gdzie robie prenatalne prywatnie zagladaja między nóżki bez zadnego marudzenia że za wczesnie a nie chcialabym się sugerowac ocena plci z 12tyg.
    JA TEŻ, JA TEŻ! Od dwóch dni przesypiam całe noce! Tak o tym marzyłam! :D Hurrraaa

Daffi, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w połowie ciąży!! :)

Moja mała to takie cyrki w brzuchu wyprawia ale tylko jak tatusia w domu nie ma :D albo jak tatuś nie trzyma ręki na brzuchu :D

Daffi, Kasiulka90, espoir, Natalia-tosia, B_002, estrella, Mała8, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    JA TEŻ, JA TEŻ! Od dwóch dni przesypiam całe noce! Tak o tym marzyłam! :D Hurrraaa
    ja to o tym marzę od 3 lat, może kiedyś się doczekam! :D

martusiawp lubi tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir pewnie jeszcze kolejne 3 i noce będziesz przesypiała bez problemu:D Wiem marne pocieszenie, ale co to są 3 lata w porównaniu do wieczności :D Ah,... dobry humor mi dziś dopisuje, to chyba przez to, że się wyspałam.

Dziś jadę oglądać porodówkę w szpitalu przy Borowskiej, będę jako asysta koleżanki która ma termin na koniec grudnia, może się tam przekonam aby jednak wybrać ten szpital ;-)

mumoftwo lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Czesc Syska. Super ze juz znasz plec. Gratuluje córeczki!
    Dziewczyny na ile pewna jest płeć podana na polowkowych? Bo już mnie skręca z szykowaniem wyprawki a ciągle jeszcze nie wiem czy pójdę w dinozaury czy serduszka ;-) dziś w Smyku kilka razy brałam i odwieszałam ciuszki! A polowkowe mam 28 listopada.

ja już wiem od 13 tygodnia jak odebrałam wyniki testu Panorama, że mój lokator ma klejnoty :)

espoir lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkie nasze dzieciaczki sie w koncu uaktywnily :) u mnie tez rewolucje w brzuchu, aczkolwiek na rece jeszcze nic nie czuc :(

Pisałyscie o farbach i malowaniu, nas to czeka w grudniu, i zastanawiam sie czy moge byc przy malowaniu czy opary nie zaszkodza dziecku?
    Wyschniecie dobrze sciany i pozbycie sie smrodu to kwastia 24 godzin......jakie macie zdanie na ten temat?

Wczoraj po wywiadowkach znow mialam wysokie cisnienie :( to chyba nie kwestia zdenerwowania bo bylo calkiem przyjemnie ale tego ze sie troche poruszalam.....
    wiekszosc mojego dnia spedzam w pozycji lezacej lub siedzacej nie robiac nic.....
    teraz jest troche podwyzszone ale w normie.....oby nie roslo :(

U nas juz biało :) kocham snieg :) stoki juz nasniezaja hurraa :) w tym roku niestety ani grzynca ani narty :(
    ostatnio mi sie nawet snilo ze jezdzilam......mialam juz narty na nogach i nie chcialam jechac bo wiedzialam ze w ciazy jestem, ale po chwili ruszylam "z kopyta" w dol cudowne uczucie :) chyba jestem uzalezniona :) nawet po przebudzeniu mialam wyrzuty sumienia :)

ostatnio mam bardzo prawdziwe sny, takie realistyczne, dzis byla powodz i zerwalo most na Olzie, ledwo uszlam z zyciem, bo na nim stalam, masakra jakas.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, zainteresowałam się granica przeżywalności noworodków wcześniaczych.
    I powiem Wam że te 24 tygodnie które tu poddajecie to nie do końca pewność. Okazuje się że według badań ryzyko śmierci wcześniaka poniżej wagi jednego kilograma to 48%. To strasznie dużo. Dopiero około 28 tygodnia to ryzyko maleje.
    Oczywiście są maleństwa urodzone w 22tc i uratowane w Polsce. Ale jest niewiele szpitali specjalizujących się w podtrzymywaniu życia takich kruszynek. Owsiak swoimi zbiórkami powiększa ta pulę, bo takie inkubatory kosztują fortunę. Nie mówiąc o szkoleniach personelu itd.

Poczytałam i się poryczalam. Zawsze działania WOŚP były mi bliskie, byłam wolontariuszka. Ale dopiero teraz widzę opowieści ludzi i zdjęcia tych maleństw pod aparatura z serduszkiem. I na obecnym etapie życia widzę jak Jego działania są ważne.

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, teraz są takie farby bezzapachowe i były one już 8 lat temu. 8 lat temu wykańczaliśmy z mężem mieszkanie to malowałam będąc w ciąży i nie było żadnego kłopotu ;-)

stresant lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Hej Dziewczyny, zainteresowałam się granica przeżywalności noworodków wcześniaczych.
    I powiem Wam że te 24 tygodnie które tu poddajecie to nie do końca pewność. Okazuje się że według badań ryzyko śmierci wcześniaka poniżej wagi jednego kilograma to 48%. To strasznie dużo. Dopiero około 28 tygodnia to ryzyko maleje.
    Oczywiście są maleństwa urodzone w 22tc i uratowane w Polsce. Ale jest niewiele szpitali specjalizujących się w podtrzymywaniu życia takich kruszynek. Owsiak swoimi zbiórkami powiększa ta pulę, bo takie inkubatory kosztują fortunę. Nie mówiąc o szkoleniach personelu itd.

Poczytałam i się poryczalam. Zawsze działania WOŚP były mi bliskie, byłam wolontariuszka. Ale dopiero teraz widzę opowieści ludzi i zdjęcia tych maleństw pod aparatura z serduszkiem. I na obecnym etapie życia widzę jak Jego działania są ważne.
    Może głupio o tym pisać, ale ja nie potrafię oglądać tych wszystkich maleństw, często pomagam jak mogę, ale nie potrafię oglądać tych wszystkich zdjęć i czytać historii dzieci niepełnosprawnych, przeraża mnie to i wywołuje ogromny lęk!

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Moja mała to takie cyrki w brzuchu wyprawia ale tylko jak tatusia w domu nie ma :D albo jak tatuś nie trzyma ręki na brzuchu :D
    U mnie dokładnie to samo, szaleństwa są, nawet przez rękę czuję, ale jak tylko mąż rękę położy to dziecko się uspokaja momentalnie. Już się z tego śmiejemy że będzie uspokajać po urodzeniu bo mu to dobrze idzie.

Stresant co do malowania to mnie też czeka w styczniu i bardzo bym chciała przy tym być, ale chyba jednak opary farb nie są zbyt zdrowe dla maleństwa. Lepiej tego unikać, takie jest moje zdanie. Na szczęście można to szybko przewietrzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 08:47

Karollinax26 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • stresant Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

Ja mam w domu wczesniaka z 35 TC porod przez CC wazyl 2800 48cm (wiec duze dziecie) , ale ledwo przezyl dostal w pierwszej minucie 2 pkt, w 10 minucie po reanimacji 5 ptk. apgar, gdyby nie technika i lekarze nie pyskowal by mi dzisiaj :)
    duzo przeszlismy, dluga rehabilitacja i ciezka praca.
    Dziś chlop jak dab, w wieku 12 lat jest wyzszy ode mnie, uczy sie bardzo dobrze IQ ma 135 , ale ma tez zespol Aspergera....... jedni mowia ze to choroba a inni ze dar :) czasami ciezko sie dogadac ale pracujemy wspolnie,
    wiecej choruje niz "normalne" dzieci i nie lubi ruchu, woli czytac ksiazki.....

Dlatego tak jak Ty czesto wspomoagam rozne akcje "wczesniakowe", bo mam ogromny dlug wdziecznosci .......

B_002, Paula 90, Natalia-tosia, espoir, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też czeka nas malowanie pewnie w styczniu, będę szukać farb które nie mają tych oparów i są bezpieczne, teraz prawie każda marka takie ma w ofercie.
    Do mnie wczoraj przyszły zamówienia z nexta i 5-10-15 m.in. body z napisem synek mamusi itp. I jak to rozpakowalam to od razu pomyślałam A co jak lekarz się pomylił i to jednak dziewczynka? :D
    Natalia-tosia daj znać jak wrażenia z Borowskiej:).

martusiawp lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    Start II procedury, długi protokół
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Dziewczyny też czeka nas malowanie pewnie w styczniu, będę szukać farb które nie mają tych oparów i są bezpieczne, teraz prawie każda marka takie ma w ofercie.
    Do mnie wczoraj przyszły zamówienia z nexta i 5-10-15 m.in. body z napisem synek mamusi itp. I jak to rozpakowalam to od razu pomyślałam A co jak lekarz się pomylił i to jednak dziewczynka? :D
    Hehe ja dostałam w zeszłej ciąży bluzke ciazową tu mieszka dziewczynka .Ale nie założyłam ani razu bo nie miałam brzuszka no a był chłopak.Także w tej ciąży mam nadzieję,że będę miała szansę dumnie wynosić.Najwyzej dasz komuś w prezencie albo zostawisz,może drugie pojawi się na świecie.Ja już tez bez opamiętania kupuje różowe body.Pomylą się trudno.Mnie to cieszy a to najważniejsze .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Dziewczyny na ile pewna jest płeć podana na polowkowych? Bo już mnie skręca z szykowaniem wyprawki a ciągle jeszcze nie wiem czy pójdę w dinozaury czy serduszka ;-) dziś w Smyku kilka razy brałam i odwieszałam ciuszki! A polowkowe mam 28 listopada.
    Ja poznałam płeć w 17tc, ale dopiero na połówkowych usłyszałam "dziewczynka na 100%". Wiadomo że różne przypadki się zdarzają, ale myślę że pomyłki są na tyle rzadkie już na tym etapie, że po połowkowych możemy założyć że mamy już pewność :)
    Ja rozpoczęłam zakupy po połówkowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 09:16

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - Tosia ja będę chciała rodzić na Borowskiej. Nie mam za bardzo rozeznania w szpitalach wrocławskich, ale ten wydał mi się najlepszy. Wcześniej rodziłam dwa porody w innym mieście. Ja też zamierzam iść w przyszłym roku obejrzeć porodówkę. Teraz to jeszcze za wcześnie.

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w środę :) sieoda minie tydzień zginie i bedzie weekend a wtedy maz w domku <3 a w poniedziałek połówkowe. Jestem bardzo juz niecierpliwa oczywiście, mam juz lekkiego stresa bo to bardzo ważne usg ale chce juz mieć wszystko sprawdzone, te przyczepy przepływy szyjki czy wszystko dalej pozamykane czy malutka zdrowa .

Co do płci ja w 11+3 na prenatalnych po wyrostku płciowym miałam powiedziane dziewczynka, pózniej w 16 tygodniu na kontrolnym usg Pani doktor 6 razy powiedziała na 90% dziewczynka i ostatnio jak byłam na IP Pan doktor zapytałam czy znam płeć, i potwierdził na 100% dziewczynka bo mała się rozłożyła jak na talerzu :)

Z tymi farbami teraz to jest tak, że pierwsza warstwa wysycha w 2 h ( w zależności od farby) druga w 3 h my kupiliśmy teraz magnata szarego małej do pokoju bo tak mamy mieszkanie tikurillą z mieszalnika na biało pomalowane. I nie śmierdziała farba, a teraz jeszcze deski mąż na biało bedzie malował wiec otworzy balkon okno zamknie drzwi zeby na mieszkanie nie szło jakby śmierdziało. Ale z tego co wiem to kobiety w ciazy te bardziej „uzdolnione” same w ciazy śmigają z farbami mja znajoma to malowała disneya na ścianie .

Co do snów :/ ja dzisiaj sie z mężem rozwiodłam bo sen był grubo perwersyjny

• stresant Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:

Jak sie pomylil to przynajmniej bedziesz miec fajna pamiatke z tych czasow :) a jak dziewczynke w to ubierzesz to sie na pewno bedziesz smiac i przypominac czas ciazy :)

Podobno u chlopakow sie nie mysla, ze z dziewczynki sie moze stac chlopczyk ale odwrotnie podobno nie.....ja sama widzialam klejnoty a do tego czuje ze to chlopak wiec u nas pomylka niemozliwa :)

Lolka30 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 listopada 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mumoftwo wrote:
    Natalia - Tosia ja będę chciała rodzić na Borowskiej. Nie mam za bardzo rozeznania w szpitalach wrocławskich, ale ten wydał mi się najlepszy. Wcześniej rodziłam dwa porody w innym mieście. Ja też zamierzam iść w przyszłym roku obejrzeć porodówkę. Teraz to jeszcze za wcześnie.
    O jak coś to chętnie wybiorę się drugi raz, możemy się umówić ;-)
    Jeszcze chętnie obejrzałabym Brochów, ale to pewnie około lutego.

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ