Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane zdjęcia Waszych pociech są cudowne.
Mi od wczoraj krew nosem idzie, brzuch ciągnie, doszedl refluks i w ogole juŻ się nie mogę polowkowych doczekac. Chyba mi juz tez cos siada bo kazde pociĄgniecie brzucha jakos niepokoj wywoluje. A do tego dalej nie czuje małej.. chyba przez to się tak nakrecam -
nick nieaktualnyMartuś drugi syn wazyl 4,5 kg i lekarz teraz powiedział że po tych wymiarach powinnyśmy być przygotowani tak blisko 5 kg.. Z tym jestem pogodzona.. Girzej martwią mnie ubrania.. Mąż jak się urodził miał 68cm.. I już sama nie wiem co szykować. Mam na 62 najwiecej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 21:51
martusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie widzę problemu w tym, żeby dawać te same imiona. Mojej mamy brat ma córkę Monikę i mojej mamy siostra też ma córkę Monika- szczerze dopiero teraz zwróciłam na to uwagę haha !
Dla mnie ważne było żeby imię sie podobało i mnie i mężowi. A drugie co sama chciałam to zeby nie było zbyt popularne. Ale to juz był ostatni czynnik, który zadecydował o wyborze. Na samym początku miałam Zosia ( nie Zofia po prostu Zosia), Zoja ( mój mąż powiedział, ze w żadnym wypadku bo bedą wołać Zojka liże jojka, jego wyobraźnia mnie zabija), Klara i Kalina. Mąż dodał Karolina i Eliza. Każdy z nas skreślał jedno i zostało Klara ale przestało mi sie podobać. Wybraliśmy dla synka Leo a mi sie spodobało jak Maja Bochosiewicz wolała do córeczki skojarzyło mi sie z Leo i postanowiliśmy z mężem ze bedzie Leo lub Leonka
B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMała8 wrote:Kochane zdjęcia Waszych pociech są cudowne.
Mi od wczoraj krew nosem idzie, brzuch ciągnie, doszedl refluks i w ogole juŻ się nie mogę polowkowych doczekac. Chyba mi juz tez cos siada bo kazde pociĄgniecie brzucha jakos niepokoj wywoluje. A do tego dalej nie czuje małej.. chyba przez to się tak nakrecam
Krew nosem, podobno to tez normalne wszystko przez mocne ukrwienie, ja codziennie musze rano wyczyścić nos i zawsze sa ślady krwi. A mierzylas ciśnienie? A refluks nie pomogę nigdy nie miałam ale to nieznaczny ze mnie ominie chociaż przy moim bólu kości bioder mogłoby mnie to ominąć -
Dziewczyny, czy ktoras moze kupuje całokauczukowe smoczki uspokajajace?
a jeszcze co z nakladkami do karmienia na piersi? kupujecie? ja kiedys mialam z firmy Avent ale jak teraz wpisalam w wyszukiwarke to chyba z 10 firm wyjechalo i nie wiem co wybrac.Paula 90 lubi tę wiadomość
-
Ja mialam aventy ale 9 lat temu chyba tylko te były. Teraz tez kupuje w razie gdyby historia sie powtórzyła. Ale jeszcze sie nie rozgladalam jakie. Smoczek tez kupie ale nie wiem z jaka koncowka bo dzieciaki tak rozne akcpetuja.. Chyba ze nie bedzie konieczny i bedzie jako awaryjne kolo ratunkowe.
-
nick nieaktualnyCo do nakładek podobno w szpitalu powinno sie je mieć ? W sumie to nie wiem, ale jakieś kupie. A smoczki na początku myślałam o tych właśnie kałczugowych ale jak widziałam je jak wygladaja w tych małych buźkami to jednak kupie lovi czy jakos tak, dużo czytałam ale ja to mogę nazwę przekręcić
-
Daffi wrote:Ja mialam aventy ale 9 lat temu chyba tylko te były. Teraz tez kupuje w razie gdyby historia sie powtórzyła. Ale jeszcze sie nie rozgladalam jakie. Smoczek tez kupie ale nie wiem z jaka koncowka bo dzieciaki tak rozne akcpetuja.. Chyba ze nie bedzie konieczny i bedzie jako awaryjne kolo ratunkowe.
u mnie wtedy tez tylko aventy byly
a koncowke smoczka kupuje kulke kauczukowa, jedyna zaakceptowana przez moje dzieci i w sumie najtansza -
W temacie wyprawek chciałam Was zapytać o te zestawy, które są do kupienia na mamaginekolog. Dziś któraś z Was pisała o pieluszkach tetrowych od niej. Zajrzałam na sklep, a tam śliczne wyprawki w całości w białym kolorze. Bardzo mi się spodobały te zestawy. Czy uważacie, że to dobre rzeczy w stosunku do ceny? Może któraś miała do czynienia z tymi ubrankami, rożkami, otulaczami itd???
Co do śluzu to też mam ciągle go dużo, mimo, że już nie używam luteiny. Będąc w domu nie zakładam jednak wkładek, tylko po prostu zmieniam majtki 2-3 razy dziennie. Wkładki stosuję, gdy spędzam kilka godzin poza domem. No i ciągle śpię bez bielizny. -
a butelke tez kupujecie w razie W? ja jedna kupie, chociaz 2 dzieci odkarmilam piersia mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie....chociaz roznie bywa, sasiadka dwojke odkarmila a trzeciego nie dala rady jakos nie chcial jesc i po miesiacu musiala przejsc na butelke......
ale ja to wydziwiam bo chcialabym szklana z szerokim gardlem i najlepiej kauczukowym smoczkiem, chociaz nad smoczkiem sie zastanawiam bo kauczuk zmienia smak mleka ( ale za to mieciutki jest) wiec jeszcze nie wiem..... -
stresant wrote:u mnie wtedy tez tylko aventy byly
a koncowke smoczka kupuje kulke kauczukowa, jedyna zaakceptowana przez moje dzieci i w sumie najtansza
Butelke jedna kupuje dr Browna. Aventy dla mnie przereklamowane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 23:06
-
nick nieaktualnystresant wrote:Dziewczyny, czy ktoras moze kupuje całokauczukowe smoczki uspokajajace?
a jeszcze co z nakladkami do karmienia na piersi? kupujecie? ja kiedys mialam z firmy Avent ale jak teraz wpisalam w wyszukiwarke to chyba z 10 firm wyjechalo i nie wiem co wybrac.
My mamy lovi kupiony na "wszelki wypadek". Plan zakłada że nie będziemy korzystać, ale wiadomo jak przy niemowlęciu jest z planami -
nick nieaktualnyWiem że to jeszcze 45 minut ale zaraz będziemy obchodzić połoweczke
20tygodni strzeliło, było super, teraz niech będzie tylko lepiejDaffi, KarmeLoVe, Lili90, B_002, Kiwona, DorotaAnna, AniaKJ, Karmelllka90, Kasiulka90, espoir, estrella, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Hej Hej
Ja już od 4 nie śpię, pranie się robi
U nas był bardzo intensywny weekend, więc wczoraj odchorowalam, bez sił byłam totalnie. Az mi się ryczeć chciało jak musiałam jechać po syna do szkoły. Mam coraz częściej zawroty głowy, do tego wczoraj tak mi pulsowal ból w lewej nerce, że dzisiaj pójdę do lekarza z tym.
Za 3 tygodnie mamy polowkoweFajnie
Maluch daje o sobie znać coraz częściej, dzisiaj już też oddał 4 kopniakiCiekawe, jakie już duże moje dziecko jest
-
U nas tez było bez smoczka i tylko pierś przez rok ale nigdy nie wiadomo.. kóło 5msc zaczęłam ściągać zeby czasem moc wyjść na dluzej wiec butelki się przydały:)
Kamelka- Klara to było moje wymarzone imię z córka ale mężowi średnio pasowało i mamy Kaję (okazało się rzadsze). Leonka będzie super oryginalne myśle:)))Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie juz pospane chyba
i znowu długi dzien sama ehh
Ja kupie butelkę lub dwie dr Browna, moze sie skończyć na mm roznie to bywa. Nie przeczę tez ze mogę na noc dokarmiać zeby mieć jakis sen, koleżanka tak robi ze w dzien ma małą na piersi ale na noc dostaje mm przez co budzi sie w nocy tylko 2 razy.
A smoczek kupie na pewno, szczerze wszystkie dzieci jakie znam doją smoczki poza moją chrześnicą starsza, która smoczka nie akceptowała ale doiła palce. Niestety do 10 r ż bo palcy nie łatwo oduczyća moja molodsza chrześnicą ma 2,5 roku i 3 smoczki na raz ja miałam dwa na raz
-
Karmelllka90 wrote:U mnie juz pospane chyba
i znowu długi dzien sama ehh
Ja kupie butelkę lub dwie dr Browna, moze sie skończyć na mm roznie to bywa. Nie przeczę tez ze mogę na noc dokarmiać zeby mieć jakis sen, koleżanka tak robi ze w dzien ma małą na piersi ale na noc dostaje mm przez co budzi sie w nocy tylko 2 razy.
A smoczek kupie na pewno, szczerze wszystkie dzieci jakie znam doją smoczki poza moją chrześnicą starsza, która smoczka nie akceptowała ale doiła palce. Niestety do 10 r ż bo palcy nie łatwo oduczyća moja molodsza chrześnicą ma 2,5 roku i 3 smoczki na raz ja miałam dwa na raz
ja starszego mialam bez smoczka, bo byl pierwszy, wczesniak nie wiedzialam co i jak robic, kupilam silikonowego aventa, nie chcial ssac, wiec nie zmuszalam....i byl to koszmar, niczym nie dalo sie syna uspokoic......w nocy co chwile sie budzil
z corka, nauczona doswiadczeniem wciaskalam smoka ile sie dalo az w koncu zalapala o co chodzi i cale dziecinstwo spokoj byl :)noce przepane, jak tylko zaplakala smoczek w paszcze i spala dalej:) mialam kauczukowego kulke, bo w szpitalu takie byly.....
Dentysta mowi ze lepszy smoczek niz palec, bylam pare razy na konsultacji bo corka ze smokiem do 7 roku zycia sie nie rozstawala, nie mialo to wogole wplywu na stan jej zebow, zadnych dziur, zadnych wad zgryzu itp..... ja na sile nie oduczalam, pewnego dnia postanowila ze juz nie chce, schowala do szuflady i do dzis tam leza, czasami sobie oglada i wspomina "stare czasy"