X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Paula dzięki :)

Karolinka, Wiewióreczka a jak z seksem? Wydaje mi się że któraś pisała że nawet może pomóc ale nie jestem teraz pewna. Jak mnie ten problem nie dotyczył to nie starałam się wszystkiego zapamiętać :)

Malutka, przy samym stawianiu można, ale jak już się skraca szyjka, albo rozwiera jak u mnie, to absolutnie.

Karolinka, dalej mi się stawia, codziennie, a najgorzej jest w nocy.
    No właśnIe ją też kucalam w wannie i pomyślałam,że też możecie tak robić :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Paula dzięki :)

Karolinka, Wiewióreczka a jak z seksem? Wydaje mi się że któraś pisała że nawet może pomóc ale nie jestem teraz pewna. Jak mnie ten problem nie dotyczył to nie starałam się wszystkiego zapamiętać :)
    Mi sie tak stawiała połowa ale bez bólu, ale widzę ze przekroczyłysmy 20 tydz i większość z nas juz tego doświadcza mi lekarz powiedział ze to normalne juz bedzie trzeba obserwować czy sie nie nasila. A z seksem moja pani doktor zamknęłaby mnie w zakonie haha ale ostatecznie Ok ale powolutku i jakby sie macica postawiła to przerwać haha :) ale przy orgazmie to oczywiste ze stanie deba. Mój maz dzisiaj to chodzi taki uchachany... bo sexu nie było 3 tyg

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Malutka, przy samym stawianiu można, ale jak już się skraca szyjka, albo rozwiera jak u mnie, to absolutnie.

Jak ja miałam ta szyjkę złe zmierzona i musiałam leżeć to niestety ale pod prysznicem pomagał mi maz zeby nawet nie ściskać brzucha i nie naciskać na doły. Ale to prawda ze nawet jesli cos trzeba z kuchni czy oglnie potrzeba wstania jest to lepiej stać byleby nie siadać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 19:58

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej klinice ginekologicznej w Poznaniu jak byłam na IP powiedzieli, że najgorsze jak stawianiu towarzyszy ból. Jeśli go nie ma, to leżeć, nospa, luteina i powinno być ok.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    B_002 to twoja mała taka sama waga jak mojej :) lekarz powiedział ze jest wszystko w normach tak jak trzeba ale jak to matka wariatka swoje do głowy musiałam dobrać sobie, jeszcze jak rano sie zważyłam a tam schudłam -0,6 kg ale ja gruba jestem wiec i tak dziecko ma skąd brać.
    Tak te literki tez piękne, ale moja siostra kupiła dla małej imię z drewna na takiej jakby ciuchci :) bede szukała tych baloników a jak nie to moze ktoś mi uszyje :)
    Zaczynasz szkole rodzenia 3.01?
    Tak. Start 3.01 wt-czw :)

martusiawp lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja z seksu też zrezygnowałam, chociaż nikt mi nic nie mówił.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Wiewióreczka kochana a ty robiłaś sobie wymazy? Chociaż z tego co ja sie obczytalam to twoja szyjka nie skraca sie sama w sobie tylko przez to rozwarcie. Ale ja wierze ze od leżenia ci sie sklei ten lejek, czytałam nawet tutaj na belly z 2013 r wątek gdzie dziewczyna miała lejek nie był duży ale po 3 tygodniach leżenia zamkną sie jej. Wiec mimo ze mówią niektórzy ze leżenie nie a odpoczywanie ja uważam ze leżenie jednak daje i to dużo. Ja przeczytałam internety w szerz i historie leżące kończyły sie bardzo szczesliwie

• Mistella Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny które biorą luteinę dopochwowo? Czy dla Was tez jest uciążliwie wypływanie jej ? Wkurza mnie to strasznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Tak. Start 3.01 wt-czw :)

Ta najgrubsza to bede ja :) haha

B_002 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ta najgrubsza to bede ja :) haha
    Fajnie że się poznamy na żywo :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    A dziewczyny które biorą luteinę dopochwowo? Czy dla Was tez jest uciążliwie wypływanie jej ? Wkurza mnie to strasznie
    Mnie tez :/ a to jej „ulewanie” sie ugh... poza tym wkładanie luteiny powoduje u mnie palpitacje serca i zastanawiam sie czy luteina przed czy po sexie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Fajnie że się poznamy na żywo :)
    Ciekawe czy sie skojarzymy :) haha bo ja tak w sumie każda z was probuje sobie zwizualizowac.

martusiawp lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja nie biorę luteiny, ale mimo to mam tak dużo śluzu takiego wodnistego w ciąży, że mnie to wkurza. Nie mogę wyjść z domu bez wkładki a i z nią często czuję że mi wilgotno.
    Też tak macie dziewczyny?

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli te stawianie to coś normalnego? Bo moja nic mi na ten temat nie wspominała, że coś takiego może wystąpić.

Teraz doczytałam że to po 20 tyg świadczy o skurczach B-H. Czyli normalne. To ten ból miesiaczkowy też może być z tego bo to też takie małe skurcze. Dobrze kombinuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 20:12

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ciekawe czy sie skojarzymy :) haha bo ja tak w sumie każda z was probuje sobie zwizualizowac.
    No ciekawe :) Ale tam jest na zajęciach max 7 par więc nie tak dużo.
    Mój avatar nie do końca przedstawia mój wygląd, na podstawie twojego też nie można sobie wyobrazić wyglądu :P

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, nie robiłam, ale wiem, że się powinno, bo jak coś się dzieje z szyjką, to czasem jest to wina bakterii w szyjce, rzadziej w moczu, ale też bywa. Zrobię w przyszłym tygodniu jak będę mieć wizytę u mojego gina :)
    Zdecydowana większość kończy się dobrze, ale gdy jest typowe rozwarcie to niestety spotkałam wiele przypadków, które kończyły się w 20, 21, 24 tc i nic nie dało się zrobić. Nad samym skracaniem da się zapanować, ale przy rozwarciu czasem nagle zaczyna się rodzić i nie da się tego powstrzymać. Dlatego leżę 23-23,5 godziny na dobę, choć to trudne dość...no ale czego się nie robi dla tych małych kochanych istot pod sercem :)
    Też mam nadzieję, że się jakoś zaklei to rozwarcie, choć wydaje się to nielogiczne...no ale skoro była poprawa ostatnio to może stanie w miejscu chociaż :) W czwartek na połówkowych wszystkiego się dowiem.

Mistella, dla mnie nie jest to uporczywe, mam zawsze porządną bawełnianą wkładkę, a większość i tak wylatuje podczas siusiania. Nie wkładasz czasem za płytko? Ja na długość palca.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No ciekawe :) Ale tam jest na zajęciach max 7 par więc nie tak dużo.
    Mój avatar nie do końca przedstawia mój wygląd, na podstawie twojego też nie można sobie wyobrazić wyglądu :P
    No to bedzie łatwiej :) ale mowię ci wtocze sie ja i bedzie jasne haha:)

B_002 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002, Karmelki będziesz szukać po butach :D

Karmelllka90, DorotaAnna, B_002, Mama36, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajnie, że się poznacie :) B-002, Ciebie bym poznała, bo masz brązowe dość długie włosy :)
    Karmelka, luteina po seksie! Jak zaaplikujesz przed to nie dość, że łatwiej o podrażnienie, to pożytku z niej nie będzie, bo Twój mąż ją wyciągnie z Ciebie razem z...:P
    Malutka, skurcze BH są ponoć charakterystyczne bardzo, to taka fala spięcia i idzie od pępka w dół, trwa max pół minuty. Ja jeszcze nie miałam.

B_002 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Karmelka, nie robiłam, ale wiem, że się powinno, bo jak coś się dzieje z szyjką, to czasem jest to wina bakterii w szyjce, rzadziej w moczu, ale też bywa. Zrobię w przyszłym tygodniu jak będę mieć wizytę u mojego gina :)
    Zdecydowana większość kończy się dobrze, ale gdy jest typowe rozwarcie to niestety spotkałam wiele przypadków, które kończyły się w 20, 21, 24 tc i nic nie dało się zrobić. Nad samym skracaniem da się zapanować, ale przy rozwarciu czasem nagle zaczyna się rodzić i nie da się tego powstrzymać. Dlatego leżę 23-23,5 godziny na dobę, choć to trudne dość...no ale czego się nie robi dla tych małych kochanych istot pod sercem :)
    Też mam nadzieję, że się jakoś zaklei to rozwarcie, choć wydaje się to nielogiczne...no ale skoro była poprawa ostatnio to może stanie w miejscu chociaż :) W czwartek na połówkowych wszystkiego się dowiem.

Mistella, dla mnie nie jest to uporczywe, mam zawsze porządną bawełnianą wkładkę, a większość i tak wylatuje podczas siusiania. Nie wkładasz czasem za płytko? Ja na długość palca.
    Bedzie dobrze Wiewióreczka! Ja strasznie mocno trzymam kciuki za Was. I czekam na twoje połówkowe ale to juz na dniach. <3 ostatnio tez sie zastanawiałam dlaczego np nie da sie wziąć tego pessara i podciągnąć pod sama macice i tam zacisnac. Skoro zakładają nawet na 1 cm szyjki

‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ