X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Paula dzięki :)

Karolinka, Wiewióreczka a jak z seksem? Wydaje mi się że któraś pisała że nawet może pomóc ale nie jestem teraz pewna. Jak mnie ten problem nie dotyczył to nie starałam się wszystkiego zapamiętać :)

Malutka, przy samym stawianiu można, ale jak już się skraca szyjka, albo rozwiera jak u mnie, to absolutnie.

Karolinka, dalej mi się stawia, codziennie, a najgorzej jest w nocy.
    No właśnIe ją też kucalam w wannie i pomyślałam,że też możecie tak robić :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Paula dzięki :)

Karolinka, Wiewióreczka a jak z seksem? Wydaje mi się że któraś pisała że nawet może pomóc ale nie jestem teraz pewna. Jak mnie ten problem nie dotyczył to nie starałam się wszystkiego zapamiętać :)
    Mi sie tak stawiała połowa ale bez bólu, ale widzę ze przekroczyłysmy 20 tydz i większość z nas juz tego doświadcza mi lekarz powiedział ze to normalne juz bedzie trzeba obserwować czy sie nie nasila. A z seksem moja pani doktor zamknęłaby mnie w zakonie haha ale ostatecznie Ok ale powolutku i jakby sie macica postawiła to przerwać haha :) ale przy orgazmie to oczywiste ze stanie deba. Mój maz dzisiaj to chodzi taki uchachany... bo sexu nie było 3 tyg

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Malutka, przy samym stawianiu można, ale jak już się skraca szyjka, albo rozwiera jak u mnie, to absolutnie.

Jak ja miałam ta szyjkę złe zmierzona i musiałam leżeć to niestety ale pod prysznicem pomagał mi maz zeby nawet nie ściskać brzucha i nie naciskać na doły. Ale to prawda ze nawet jesli cos trzeba z kuchni czy oglnie potrzeba wstania jest to lepiej stać byleby nie siadać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 19:58

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej klinice ginekologicznej w Poznaniu jak byłam na IP powiedzieli, że najgorsze jak stawianiu towarzyszy ból. Jeśli go nie ma, to leżeć, nospa, luteina i powinno być ok.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    B_002 to twoja mała taka sama waga jak mojej :) lekarz powiedział ze jest wszystko w normach tak jak trzeba ale jak to matka wariatka swoje do głowy musiałam dobrać sobie, jeszcze jak rano sie zważyłam a tam schudłam -0,6 kg ale ja gruba jestem wiec i tak dziecko ma skąd brać.
    Tak te literki tez piękne, ale moja siostra kupiła dla małej imię z drewna na takiej jakby ciuchci :) bede szukała tych baloników a jak nie to moze ktoś mi uszyje :)
    Zaczynasz szkole rodzenia 3.01?
    Tak. Start 3.01 wt-czw :)

martusiawp lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja z seksu też zrezygnowałam, chociaż nikt mi nic nie mówił.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Wiewióreczka kochana a ty robiłaś sobie wymazy? Chociaż z tego co ja sie obczytalam to twoja szyjka nie skraca sie sama w sobie tylko przez to rozwarcie. Ale ja wierze ze od leżenia ci sie sklei ten lejek, czytałam nawet tutaj na belly z 2013 r wątek gdzie dziewczyna miała lejek nie był duży ale po 3 tygodniach leżenia zamkną sie jej. Wiec mimo ze mówią niektórzy ze leżenie nie a odpoczywanie ja uważam ze leżenie jednak daje i to dużo. Ja przeczytałam internety w szerz i historie leżące kończyły sie bardzo szczesliwie

• Mistella Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny które biorą luteinę dopochwowo? Czy dla Was tez jest uciążliwie wypływanie jej ? Wkurza mnie to strasznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Tak. Start 3.01 wt-czw :)

Ta najgrubsza to bede ja :) haha

B_002 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ta najgrubsza to bede ja :) haha
    Fajnie że się poznamy na żywo :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    A dziewczyny które biorą luteinę dopochwowo? Czy dla Was tez jest uciążliwie wypływanie jej ? Wkurza mnie to strasznie
    Mnie tez :/ a to jej „ulewanie” sie ugh... poza tym wkładanie luteiny powoduje u mnie palpitacje serca i zastanawiam sie czy luteina przed czy po sexie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Fajnie że się poznamy na żywo :)
    Ciekawe czy sie skojarzymy :) haha bo ja tak w sumie każda z was probuje sobie zwizualizowac.

martusiawp lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja nie biorę luteiny, ale mimo to mam tak dużo śluzu takiego wodnistego w ciąży, że mnie to wkurza. Nie mogę wyjść z domu bez wkładki a i z nią często czuję że mi wilgotno.
    Też tak macie dziewczyny?

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli te stawianie to coś normalnego? Bo moja nic mi na ten temat nie wspominała, że coś takiego może wystąpić.

Teraz doczytałam że to po 20 tyg świadczy o skurczach B-H. Czyli normalne. To ten ból miesiaczkowy też może być z tego bo to też takie małe skurcze. Dobrze kombinuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 20:12

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ciekawe czy sie skojarzymy :) haha bo ja tak w sumie każda z was probuje sobie zwizualizowac.
    No ciekawe :) Ale tam jest na zajęciach max 7 par więc nie tak dużo.
    Mój avatar nie do końca przedstawia mój wygląd, na podstawie twojego też nie można sobie wyobrazić wyglądu :P

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, nie robiłam, ale wiem, że się powinno, bo jak coś się dzieje z szyjką, to czasem jest to wina bakterii w szyjce, rzadziej w moczu, ale też bywa. Zrobię w przyszłym tygodniu jak będę mieć wizytę u mojego gina :)
    Zdecydowana większość kończy się dobrze, ale gdy jest typowe rozwarcie to niestety spotkałam wiele przypadków, które kończyły się w 20, 21, 24 tc i nic nie dało się zrobić. Nad samym skracaniem da się zapanować, ale przy rozwarciu czasem nagle zaczyna się rodzić i nie da się tego powstrzymać. Dlatego leżę 23-23,5 godziny na dobę, choć to trudne dość...no ale czego się nie robi dla tych małych kochanych istot pod sercem :)
    Też mam nadzieję, że się jakoś zaklei to rozwarcie, choć wydaje się to nielogiczne...no ale skoro była poprawa ostatnio to może stanie w miejscu chociaż :) W czwartek na połówkowych wszystkiego się dowiem.

Mistella, dla mnie nie jest to uporczywe, mam zawsze porządną bawełnianą wkładkę, a większość i tak wylatuje podczas siusiania. Nie wkładasz czasem za płytko? Ja na długość palca.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No ciekawe :) Ale tam jest na zajęciach max 7 par więc nie tak dużo.
    Mój avatar nie do końca przedstawia mój wygląd, na podstawie twojego też nie można sobie wyobrazić wyglądu :P
    No to bedzie łatwiej :) ale mowię ci wtocze sie ja i bedzie jasne haha:)

B_002 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002, Karmelki będziesz szukać po butach :D

Karmelllka90, DorotaAnna, B_002, Mama36, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajnie, że się poznacie :) B-002, Ciebie bym poznała, bo masz brązowe dość długie włosy :)
    Karmelka, luteina po seksie! Jak zaaplikujesz przed to nie dość, że łatwiej o podrażnienie, to pożytku z niej nie będzie, bo Twój mąż ją wyciągnie z Ciebie razem z...:P
    Malutka, skurcze BH są ponoć charakterystyczne bardzo, to taka fala spięcia i idzie od pępka w dół, trwa max pół minuty. Ja jeszcze nie miałam.

B_002 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Karmelka, nie robiłam, ale wiem, że się powinno, bo jak coś się dzieje z szyjką, to czasem jest to wina bakterii w szyjce, rzadziej w moczu, ale też bywa. Zrobię w przyszłym tygodniu jak będę mieć wizytę u mojego gina :)
    Zdecydowana większość kończy się dobrze, ale gdy jest typowe rozwarcie to niestety spotkałam wiele przypadków, które kończyły się w 20, 21, 24 tc i nic nie dało się zrobić. Nad samym skracaniem da się zapanować, ale przy rozwarciu czasem nagle zaczyna się rodzić i nie da się tego powstrzymać. Dlatego leżę 23-23,5 godziny na dobę, choć to trudne dość...no ale czego się nie robi dla tych małych kochanych istot pod sercem :)
    Też mam nadzieję, że się jakoś zaklei to rozwarcie, choć wydaje się to nielogiczne...no ale skoro była poprawa ostatnio to może stanie w miejscu chociaż :) W czwartek na połówkowych wszystkiego się dowiem.

Mistella, dla mnie nie jest to uporczywe, mam zawsze porządną bawełnianą wkładkę, a większość i tak wylatuje podczas siusiania. Nie wkładasz czasem za płytko? Ja na długość palca.
    Bedzie dobrze Wiewióreczka! Ja strasznie mocno trzymam kciuki za Was. I czekam na twoje połówkowe ale to juz na dniach. <3 ostatnio tez sie zastanawiałam dlaczego np nie da sie wziąć tego pessara i podciągnąć pod sama macice i tam zacisnac. Skoro zakładają nawet na 1 cm szyjki

‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ