X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Lili90 ty masz piękne zdjęcie. U nas nie było opcji zobaczyć buźki :) No nic moja przyjaciółka zobaczyła buźkę tylko raz przez cała ciąże :)

Paula ja to sie obawiam ze bede miała problem z nietrzymaniem moczu bo jak chce mi sie sikać to długo nie wytrzymam bo zaczyna bolec, a jeszcze jak mała teraz tam ma trampolinę to nie raz daje mocno popalić.

Ja podobno mam bardzo silne mięśnie kegla, mam problem, żeby się czasem wysikac. Chce mi się a czuje, że tam się wszystko "trzyma". I to nasila ból. A ćwiczysz mięsnie kegla?

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja jak mam pełny pęcherz to brzuch robi mi się twardy, zrobię siku i puszcza.

Paula 90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie uspokoiłyście, bo już zaczynałam się martwić, że coś jest nie tak z tym sikaniem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja podobno mam bardzo silne mięśnie kegla, mam problem, żeby się czasem wysikac. Chce mi się a czuje, że tam się wszystko "trzyma". I to nasila ból. A ćwiczysz mięsnie kegla?
    Ćwiczę ale nie ukrywam ze nie regularnie zapominam o tym

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ćwiczę ale nie ukrywam ze nie regularnie zapominam o tym
    Ja teraz też właśnie zapominam. I w sumie trochę mam obawy czy to nie szkodzi jakoś.
    Wcześniej same cwiczenia kegla plus joga i wzmacnianie całej okolicy mięśni dna miednicy.

Jak chcecie cwiczyc regularnie to są aplikacje na telefony, które przypominaja i prowadza przez cwiczenia. ja mam w aplikacji ciążowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 17:58

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wierzę w "zapeszanie" ani inne podobne przewidywania zwane przesądami, które czasami są po prostu już tylko śmieszne :-)
    Bardziej mi chodziło o strach czy uda się tym razem donosić. Ale ze wszystkich sił myślę pozytywnie, zwłaszcza, gdy Maluszek mnie uświadamia swoimi ruchami!!

Karolinax to Twój Partner nie mógł wejść na badanie? U mnie na prenatalnych ojcowie wchodzili, więc byłam pewna, że i na połówkowe można zabrać ojca. Nawet w tym celu mój Mąż specjalnie bierze dzień urlopu. Nie mówcie, że nie wpuszczają ojców...??

age.png
    age.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Ja też nie wierzę w "zapeszanie" ani inne podobne przewidywania zwane przesądami, które czasami są po prostu już tylko śmieszne :-)
    Bardziej mi chodziło o strach czy uda się tym razem donosić. Ale ze wszystkich sił myślę pozytywnie, zwłaszcza, gdy Maluszek mnie uświadamia swoimi ruchami!!

Karolinax to Twój Partner nie mógł wejść na badanie? U mnie na prenatalnych ojcowie wchodzili, więc byłam pewna, że i na połówkowe można zabrać ojca. Nawet w tym celu mój Mąż specjalnie bierze dzień urlopu. Nie mówcie, że nie wpuszczają ojców...??

Ja jeszcze nie miałam połówkowego, byłam na IP z bólem brzucha. Weszłam do gabinetu sama, powiedziałam mu, żeby poczekał. Poza tym lekarz i tak zabrał mnie na górę na badanie.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na połówkowych maż był ze mna :)

Dziewczyny śliczne dzieciaczki <3 ach... ta nóżka jaka.zgrabna :)
    i buziulka śliczna.

Z.mezem sobie zrobiliśmy wyprawę po sklepach z wózkami. Jestem skolowana. To jest bardzo trudny wybor.
    I na dodateķ Bebetto Holland nie było na miejscu :/
    Za to bardzo przypadła mi do gustu spacerówka baby jogger city mini. Z gondola trudniej :/
    A niektóre wozki sa takie malutkie, ze wygladaly jak dla lalek ;)

Dziewczyny z Torunia w Smykolandzie od czwartku ma byc kiermasz. Pani zapraszala twierdzac, ze beda duze promocje na cały asortyment

DorotaAnna, estrella lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja teraz też właśnie zapominam. I w sumie trochę mam obawy czy to nie szkodzi jakoś.
    Wcześniej same cwiczenia kegla plus joga i wzmacnianie całej okolicy mięśni dna miednicy.

Jak chcecie cwiczyc regularnie to są aplikacje na telefony, które przypominaja i prowadza przez cwiczenia. ja mam w aplikacji ciążowej

Paula jakie to aplikacje lub jaka masz aplikacje ciążowa?

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja po ostatnim usg na IP muszę przyznać, że nasza córka to taki słodziak z buźki :D

Wczoraj się mega ruszała wieczorem, nawet M dostał kopa :D
    No wiesz, takie rzeczy się dziedziczy ;D Na pewno będzie śliczna po mamusi ^^

martusiawp lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Karmelllka mi też tak tą głowicą dociskał i uderzał w brzuch że aż bolało, ale mały nic sobie z tego nie robił i dalej spał.
    Pochwalę się i ja swoim synkiem :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff9c60c41766.jpg
    Jaki słodki zadarty noseczek! <3 Cudności :)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, co do sikania, to ja mam tak jak Karolina - że mam twardy brzuch i czuję, że baaardzo mi się chce. Ale nie boli. Za to często boli już podczas oddawania moczu. Jak się pęcherz opróżnia, to czuję takie skurcze/rozpieranie od środka. Jak wszystko wyleci, to ból przechodzi.

mhsvcbxmf17updrl.png

Wysłany: 26 listopada 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak po jednej stronie brzucha brzuch mi stwardnial i odczuwam tam bol to to jest to stawianie się macicy? I do tego mam bol jakby miesiaczkowy w podbrzuszu

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Paula jakie to aplikacje lub jaka masz aplikacje ciążowa?

Ta aplikacja w której mam Kegla to Pregnancy. Ma takie zielone stopki w logo. Jest po angielsku

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Dziewczyny jak po jednej stronie brzucha brzuch mi stwardnial i odczuwam tam bol to to jest to stawianie się macicy? I do tego mam bol jakby miesiaczkowy w podbrzuszu

Obstawiam, że tak. Jeśli leżysz, zmień pozycję.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Paula, co do sikania, to ja mam tak jak Karolina - że mam twardy brzuch i czuję, że baaardzo mi się chce. Ale nie boli. Za to często boli już podczas oddawania moczu. Jak się pęcherz opróżnia, to czuję takie skurcze/rozpieranie od środka. Jak wszystko wyleci, to ból przechodzi.
    Mam identycznie.

Malutka, tak, to stawianie - nie dopuszczaj do bólu, bierz nospę. Samo stawianie to nie tragedia, ale jeśli z bólem, to trzeba uważać i dużo odpoczywać.

Aha, Karolinka, Lili, przy problemach szyjkowych zalecany jest prysznic na stojąco, nie wolno kucać ani schylać się. Luteinę dobrze aplikować na stojąco, jedną nogę opierając o wc. Lepsze jest stanie od siedzenia. I oczywiście dużoooo leżenia.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dzięki :)

Karolinka, Wiewióreczka a jak z seksem? Wydaje mi się że któraś pisała że nawet może pomóc ale nie jestem teraz pewna. Jak mnie ten problem nie dotyczył to nie starałam się wszystkiego zapamiętać :)

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Mam identycznie.

Malutka, tak, to stawianie - nie dopuszczaj do bólu, bierz nospę. Samo stawianie to nie tragedia, ale jeśli z bólem, to trzeba uważać i dużo odpoczywać.

Aha, Karolinka, Lili, przy problemach szyjkowych zalecany jest prysznic na stojąco, nie wolno kucać ani schylać się. Luteinę dobrze aplikować na stojąco, jedną nogę opierając o wc. Lepsze jest stanie od siedzenia. I oczywiście dużoooo leżenia.

Kochana, nadal masz stawianie ?
    Ja nie mam tej luteiny zaleconej, może moja gin mi zaleci. Dobrze, że napisałaś o tym prysznicu, bo ja lubię sobie przysiąść.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny jestem w domu. Połówkowe zrobione :) z nami wszystko jest dobrze, wszystkie parametry narządy łożysko itd sa jak trzeba. Jedynie stracha mieliśmy bo dzisiaj tętno 161 małej i dr wrócił jeszcze 3 razy do pomiaru ostatecznie 156 wiec mowi ze jest wszystko dobrze, ale troszkę jej tam nastukał naprzyciskał ja tez sie stresowałam plus mała sie wiercila to i tętno mówił od tego sie podniosło. Moja szyjka dłuuuga i zamknięta pod przyciskiem jego dłoni ( bo jak sie okazuje tak tez sie sprawdza) nic sie nie rozszczelnia i wyglada całkowicie prawidłowo. Nasza mała wazy 320 g i jej wymiary odpowiadają 20+1 a dzisiaj mamy 20+3 ale pan doktor powiedział ze to jest całkowicie normalne i w normie bo mnie juz te dwa dni zaczęły martwic ale on powiedział ze mam sie nie wygłupiać bo jest tak jak ma być wszystko. Ufff ... jedynie co mała kompletnie nie współpracowała bardzo sie namęczył i mój brzuch zeby twarz zobaczyć musiał szukać ZA macica tak mnie bolało nie mogłam oddychać :/ w sumie najładniejszy zdjęcie mamy nogi :):)
    Super Karmelka, uspokoiło się z tą szyjką to i ty będziesz spokojniejsza :)
    Ja też byłam na połówkowych w 20+3 i moja mała ważyła wtedy też 320g, lekarz oszacował wymiary na 20+0. U mnie to się tak na różnych USG waha termin między 29.03 a 3.04, czyli wszystko w normie :)
    Co do ubranek to wiadomo że nie ma co czekać ze względu na to że się "zapeszy". Ja czekam bo chce kupować dopiero po szkole rodzenia jak mi powiedzą co się najbardziej przyda bo nie mam doświadczenia. Ale dzisiaj na przykład byłam na zakupach i kupiłam śliczną pierwszą sukieneczkę, tak mi się spodobała <3
    Z tym zjedzeniem czegoś słodkiego przed USG to chyba dobry pomysł. Moja się ostatnio prawie nie ruszała na badaniu bo przysypiała, trzeba było budzić. Ale z drugiej strony badanie poszło szybciej bo łatwiej było pomierzyć wszystko.
    Ja następne USG mam dopiero w 31tc i nie wiem czy się będę wybierać wcześniej gdzieś. Chyba nie czuję teraz już takiej potrzeby żeby dodatkowo gdzieś płacić. Dziecko codziennie daje o sobie znać więc jestem spokojniejsza. A wydatków teraz nie mało, bo z tym mieszkaniem załatwiamy wszystko pokolei a potem trzeba będzie urządzać :)
    Karmelka te balony z materiału są super. Nie wiem gdzie takie zamówić. Mi się podobają literki z materiału które układają się w imię, te widziałam na allegro.

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 to twoja mała taka sama waga jak mojej :) lekarz powiedział ze jest wszystko w normach tak jak trzeba ale jak to matka wariatka swoje do głowy musiałam dobrać sobie, jeszcze jak rano sie zważyłam a tam schudłam -0,6 kg ale ja gruba jestem wiec i tak dziecko ma skąd brać.
    Tak te literki tez piękne, ale moja siostra kupiła dla małej imię z drewna na takiej jakby ciuchci :) bede szukała tych baloników a jak nie to moze ktoś mi uszyje :)
    Zaczynasz szkole rodzenia 3.01?

‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ