Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kopytko do schrupania! CUDO
Kasiulka, to prawdajak już się poczuje, to codziennie czuć, tylko nie należy się martwić jak nagle cały dzień jest spokój. U mnie raz dyskoteka, raz spanie przez cały dzień, dopiero wieczorem kopniak
Karmelllka90, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny mi kiedyś jedna koleżanka powiedziała ze organizm kobiety jest taki ze w większości wypadków pierwsza ciąże straci, mowię tutaj o wczesnych ciążach. Ja w maju straciłam ciąże ( biochemiczna), i pewnie lęk taki w mnie jest tez przez to ale nie uważam ze jest cos takiego jak „zapeszanie” często jak to słyszę to działa na mnie jak płachta na byka. Każda z nas ma jakieś leki, ja to szanuje nie chce zeby ktoś odebrał źle moje słowa. Czy te kobiety co maja juz dzieci po drugiej stronie brzuszka kupując np kurtkę na przyszła zimę na letniej wyprzedaży zapeszają ? Albo zmniejszają szanse na jego przeżycie? Nie bójmy sie kupić naszemu dziecku skarpetek czy pieluszki. Niczego nie da sie w życiu wziąć za pewniak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 16:52
Mama36, Paula 90, Mistella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Kopytko do schrupania! CUDO
Kasiulka, to prawdajak już się poczuje, to codziennie czuć, tylko nie należy się martwić jak nagle cały dzień jest spokój. U mnie raz dyskoteka, raz spanie przez cały dzień, dopiero wieczorem kopniak
-
nick nieaktualnyAasha wrote:Cudna fotka
i wiesz co, u mnie w 20+1 było 300g, wiec tez mniej, ale dzieci już zaczynaja rosnąć swoim tempem , nie ma co się przejmować jak lekarz tak mówi:)
Ale wiecie co.... on sie starał zobaczyć jej buźkę i w końcu pokazał sie profil a moja maz stwierdził ze nasza córka przypomina psa Plutaja sie teraz zastanawiam jak ona bedzie wygladała
-
espoir wrote:na ból głowy w ciąży duuuużo wody. pijcie ile się da - słyszałam, że pomaga.
Zgadzam się z tym że picie wody w pierwszej kolejności pomaga najlepiej. Oczywiście nie zawsze i wtedy trzeba sobie pomóc już lekami. Ja na szczęście od początku ciąży tylko 2 razy musiałam się ratować paracetamolem bo nie przechodziło przez wiele godzin, ale jak tylko się da to unikam lekówespoir lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyDziewczyny! Co sobie uwidziałam : zrobić nad komodą małej na ścianie dekoracje z balonów z materiału i teraz gdzie ja takie kupie? Najlepiej 3 balony pudrowy roz we wzorki albo cos w tym stylu. I do tego jakieś ramki z jej zdjeciami z pierwszej sesji
Inspiracja
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/10c7f9200d9f.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 17:01
B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Ja po ostatnim usg na IP muszę przyznać, że nasza córka to taki słodziak z buźki
Wczoraj się mega ruszała wieczorem, nawet M dostał kopa
Karolinka a jak była ułożona? Moja ostatnio była głowa w dół i tez buźki widać nie byloWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 16:57
espoir, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Właśnie zapomniałam sie pochwalić mój maz tez wczoraj pierwszy raz ja poczuł ale bardzo subtelne to były ruchy.
Karolinka a jak była ułożona? Moja ostatnio była głowa w dół i tez buźki widać nie bylo
Moja była plecami do góry na ostatniej wizycie u mojej gin, a w piątek na IP leżała sobie na pleckach, poprzecznie. Mega ruchliwa była, machała łapkami przed buźką, później lekarz ustawił te 4d(chyba) żebym mogła twarz zobaczyć, nie udało się, bo ciągle tymi łapkami się zasłaniała, później spróbował kolejny raz i wtedy widziałamM żałuje, że nie mógł wejść ze mną do gabinetu. Cudeńko małe ❤️ Szkoda, że nie mam zdjęcia ...
Zapisałam się na sprawdzenie tej szyjki, prywatnie ale nie do mojej ginekolog, na czwartek na 19.40.
Wczoraj wypiłam ten Monural, mam nadzieję, że pomoże. W czwartek zaniosę mocz na badanie i się okaże. -
nick nieaktualnyDaffi wrote:A co u Ciebie może byc przeciwskazaniem? Ja bede musiala skontrolowac bo w pierwszej ciazy wzrok mi padl. Boje sie by się teraz nie pogorszył.. Chciałabym kiedys zrobic laserowa korekcje ale musialabym i wade usuwac i astygmatyzm... Koszt razy 2.
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Dziewczyny mi kiedyś jedna koleżanka powiedziała ze organizm kobiety jest taki ze w większości wypadków pierwsza ciąże straci, mowię tutaj o wczesnych ciążach. Ja w maju straciłam ciąże ( biochemiczna), i pewnie lęk taki w mnie jest tez przez to ale nie uważam ze jest cos takiego jak „zapeszanie” często jak to słyszę to działa na mnie jak płachta na byka. Każda z nas ma jakieś leki, ja to szanuje nie chce zeby ktoś odebrał źle moje słowa. Czy te kobiety co maja juz dzieci po drugiej stronie brzuszka kupując np kurtkę na przyszła zimę na letniej wyprzedaży zapeszają ? Albo zmniejszają szanse na jego przeżycie? Nie bójmy sie kupić naszemu dziecku skarpetek czy pieluszki. Niczego nie da sie w życiu wziąć za pewniak.
Bardzo mądre słowa Kochana -
nick nieaktualnyKarmelllka mi też tak tą głowicą dociskał i uderzał w brzuch że aż bolało, ale mały nic sobie z tego nie robił i dalej spał.
Pochwalę się i ja swoim synkiem.
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 17:29
espoir, Paula 90, Lolka30, Karollinax26, Wiewióreczka, Sansivieria, Szonka, DorotaAnna, estrella, Kiwona, india, malutka_mycha, Kasiulka90, B_002, AniaKJ, Natalia-tosia, Daffi, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA my jutro jedziemy po leżaczek tiny love dla Ignacego. Nowy, z budą, za grosze. 5km ode mnie. Plus dokupuję ciuszki od tej samej Pani.
Ja nie wierzę w zapeszanie. Tak na prawdę patrząc na moje doświadczenia z rodziny, nie powinnam kupować nic aż się dziecko urodzi i przeżyje pierwszą dobę. Nie dam się zwariowaćLeżaczek kupujemy, bo się trafiła okazja. Ale wózek i fotelik kupimy jak najpóźniej ze względu na bieg gwarancji.
Ignacy dzisiaj kopie od rana już czwartą dłuższą serię
Dziewczyny czy Wy też odczuwacie ucisk na pęcherz jak chce Wam się siku? Ja mam tak, że jak nie pojde od razu jak mi się chce to zaczyna się taki tępy ból w podbrzuszu i znika jak się wysikam. Na początku myślałam, że to skurcze, ale nie przychodziło to falami tylko przychodziło i trzymało cały czas. I mija jak się wysikam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLili90 ty masz piękne zdjęcie. U nas nie było opcji zobaczyć buźki
No nic moja przyjaciółka zobaczyła buźkę tylko raz przez cała ciąże
Paula ja to sie obawiam ze bede miała problem z nietrzymaniem moczu bo jak chce mi sie sikać to długo nie wytrzymam bo zaczyna bolec, a jeszcze jak mała teraz tam ma trampolinę to nie raz daje mocno popalić. -
nick nieaktualny