Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula masz rację. Ja właśnie się zastanawiałam nad rożkiem, ale na razie nie kupuję i tak. Nie wiem czy będę używać. Co do tych kocyków polarowych minky to zamierzam taki jeden kupić i używać do wózka, bo będzie cieplej pod takim. Do domu na pewno będziemy używać coś z naturalnych materiałów, bo chyba polarek nie jest najlepszą opcją co spania na codzień.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Jeszcze się zastanawiam czy nie uszyc sobie sama. Gdybym zaczęła w styczniu myślicie że bym się wyrobila? Chciałabym rożek i organizer na łóżko w komplecie.
Dobra, jednak nie. Kupię ten zolty, pewnie dwa razy użyje. A gdyby jednak dzieciak życia sobie bez niego nie wyobrażał to się co zamówi już po porodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 22:23
-
malutka_mycha wrote:Kasionek jutro wszystkie będziemy przeszczesliwe po wizytach, wszystkie
Widzę że jutro wizytowy dzień, ja też się wybieram. Jakoś spokojna jestem, dziś zjadlam do kawy kinder Bueno i mlody ruszał się az miłoA na koniec mialam wrażenie że ma czkwawkę ale nie wiem czy to możliwe w 20tc...
malutka_mycha, Wiewióreczka, B_002, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ja też jutro wizytujebyliśmy w niedzielę na IP, synek odwrócony tyłem więc widzieliśmy tylko rączkę i stopę dobrze. Jutro mam nadzieję że przełącza nas na 4d.
Podczytuje Was dziś na temat rozkow, nasuwa mi się myśl też o śpiworkach. Ja niby maj, ale sam początek i w sumie pogoda będzie zbliżona do kwietnia. Jakiej grubości kupujecie rożek? Kupić cienszy czy standardowy tak mocno wypełniony?
No i śpiworek, z rękawami, bez rękawów, polarowy czy lekko wypelniany?
W tej kwestii mam pustkę w głowie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 23:03
malutka_mycha, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Barbilla czkawka chyba możliwa, bo ja też na tym etapie co ty miałam takie wrażenie że dziecko ma czkawkę bo ruchy były niezwykle regularne i w jednym miejscu.
Ale raz tylko tak czułam, zazwyczaj mała się rusza w różnych miejscach na raz, chyba macha rączkami i nóżkami i wtedy widzę jaka jest już duża jak mnie kopie po obu stronach brzucha, raz z jednej strony raz z drugiej
-
nick nieaktualnyJa rożek mam jeden Minky drugi królik Tulis.
Ja zasnąć nie mogę. Mój na koncercie, miałam jechać no ale logiczne że nie pojechałam z brzuchem, więc bez niego ciężko i mały jest chyba z tatą na koncercie bo tak tam wywija że macica mi twardnieje i nie pomaga zasnąć.
-
Ale produkujecie az trudno doczytac
zycze jutrzejszych udanych wizyt i ladnych zdjec
ja dopiero za tydzien, juz sie doczekac nie moge, chyba jak kazda z nas
rozki bardzo ladne, kazda z nas ma inny gust, wiec trudno doradzac, ja to sie chyba wylamie, bo stawiam na klasyke, wklad puchowy a rozek typu becik z lat 80naprawde mozna jeszcze takie kupic :)bialy z koronka mozna prac na 90 i prasowac.
https://www.esitocz.cz/klasicke-zavinovacky-bile/264-zavinovacka-klasicka-ctvercova-madeira-2-kanyry-0720010202002.html
Fasolka jak tam cisnienie? ja zauwazylam ze u mnie skokowe, jak mnie ktos wkurzy to zaraz wyskakuje 140/90 ale do pol godziny spada na 120/80 wiec na razie sie nie martwie
Dzis caly dzien czyscilam wozek, pralam (naszczescie wszystko mozna rozebrac i wlozyc do pralki)mylam kola, rurki, dokrecalam srubki i szylam dziury......przeklinajac przyrzekalam sobie ze juz NIGDY NIKOMU NIC NIE POZYCZEszwagierka miala wozek pozyczony, oddajac go mowila, ze caly wyprala i wyczyscila, dziewczyny nie uwierzycie, na kolach byly za przeproszeniem gowna poprzyklejane, z kieszonek słonecznik wysypywalam, gabka na palaku przegryziona.....bez komentarza
Do tego zadzownila mama i wtedy juz cisnienie bylo 140/90.....miesiac temu pozyczylam znajomej od mamy, fotelik 0-13, bo corka kolezanki przyleciala z Anglii na 2 tygodnie......znioslam ze strychu zapakowany w folie czysciutki ze wszystkimi elementami baza, wkladka itp......... dzis oddala fotelik....pytam sie mamy a wkladka dla niemowlaka jest? mama mowie NIEMA.....moze wyrzuciala razem z folia!!!!! ale sie wkurzylam
To jest stary fotelik dzis na necie mozna go kupic za 200zl, ale nie chodzi tu o pieniadze....jak ludzie majac cos pozyczonego moga tak nie szanowac!!!!
ja lubie miec rzeczy w porzadku, jak juz cos mam, to musi byc czyste, bez dziur, kompletne ze wszystkimi czesciami itp. nie zebym byla pedantyczna do przesady......pozyczylam mate edukacjyna nosz kur...a wrocila bez polowy zabawek przylepianych na rzepy!!!!!
moze jestem dziwna, staroswiecka i przywiazana do swoich rzeczy ale nie potrafie zrozumiec takiego zachowania, ja bym sie spalila ze wstydu jakbym juz cos pozyczala i oddala popsute
Takze od dzis czy sie ktos obrazi czy nie JA NIE POZYCZAMza grosze mozna w SH albo na internecie kupic
aha maz tez ma zakaz pozyczaniacale lato remontowal przyczepke, malowal kupil nowe opony wymienil deski, ani razu nic nia nie przewiezlismy, stala i lsnila
..... miesiac temu sasiad przylecial w potrzebie ze mu przyczepka padla i stoi na srodku drogi czy mu pozycze, bo materialy potrzebuje przeladowac i przywisc do domu......oczywiscie nie ma problemu.....zebyscie widzialy w jakim stanie oddal te przyczepke, ja sie rozplakalam, to ze dno podarte od lopaty jeczcze zrozumie ale ze boki oblepione cementem, tak jakby nie mogl oplukac woda zanim zaschnelo......i nawet flaszki nie dal....co tam flaszka, nawet dziekuje nie powiedzial......no ale co nie pozyczysz sasiadowi?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 23:27
-
Ale nadrabiania...
Wieczorne czytanie forum skończyło sie jedzeniem kapusty kiszonej takiej mi ochoty narobiłyscie.
Ja tez na FB nie wrzucam zdjec ciazowych ani takich informacji. Najblizsze mi osoby wiedza o rosnacym brzuszku, a cała reszta nie musi -
stresant wrote:Ale produkujecie az trudno doczytac
zycze jutrzejszych udanych wizyt i ladnych zdjec
ja dopiero za tydzien, juz sie doczekac nie moge, chyba jak kazda z nas
rozki bardzo ladne, kazda z nas ma inny gust, wiec trudno doradzac, ja to sie chyba wylamie, bo stawiam na klasyke, wklad puchowy a rozek typu becik z lat 80naprawde mozna jeszcze takie kupic :)bialy z koronka mozna prac na 90 i prasowac.
https://www.esitocz.cz/klasicke-zavinovacky-bile/264-zavinovacka-klasicka-ctvercova-madeira-2-kanyry-0720010202002.html
Fasolka jak tam cisnienie? ja zauwazylam ze u mnie skokowe, jak mnie ktos wkurzy to zaraz wyskakuje 140/90 ale do pol godziny spada na 120/80 wiec na razie sie nie martwie
Dzis caly dzien czyscilam wozek, pralam (naszczescie wszystko mozna rozebrac i wlozyc do pralki)mylam kola, rurki, dokrecalam srubki i szylam dziury......przeklinajac przyrzekalam sobie ze juz NIGDY NIKOMU NIC NIE POZYCZEszwagierka miala wozek pozyczony, oddajac go mowila, ze caly wyprala i wyczyscila, dziewczyny nie uwierzycie, na kolach byly za przeproszeniem gowna poprzyklejane, z kieszonek słonecznik wysypywalam, gabka na palaku przegryziona.....bez komentarza
Do tego zadzownila mama i wtedy juz cisnienie bylo 140/90.....miesiac temu pozyczylam znajomej od mamy, fotelik 0-13, bo corka kolezanki przyleciala z Anglii na 2 tygodnie......znioslam ze strychu zapakowany w folie czysciutki ze wszystkimi elementami baza, wkladka itp......... dzis oddala fotelik....pytam sie mamy a wkladka dla niemowlaka jest? mama mowie NIEMA.....moze wyrzuciala razem z folia!!!!! ale sie wkurzylam
To jest stary fotelik dzis na necie mozna go kupic za 200zl, ale nie chodzi tu o pieniadze....jak ludzie majac cos pozyczonego moga tak nie szanowac!!!!
ja lubie miec rzeczy w porzadku, jak juz cos mam, to musi byc czyste, bez dziur, kompletne ze wszystkimi czesciami itp. nie zebym byla pedantyczna do przesady......pozyczylam mate edukacjyna nosz kur...a wrocila bez polowy zabawek przylepianych na rzepy!!!!!
moze jestem dziwna, staroswiecka i przywiazana do swoich rzeczy ale nie potrafie zrozumiec takiego zachowania, ja bym sie spalila ze wstydu jakbym juz cos pozyczala i oddala popsute
Takze od dzis czy sie ktos obrazi czy nie JA NIE POZYCZAMza grosze mozna w SH albo na internecie kupic
aha maz tez ma zakaz pozyczaniacale lato remontowal przyczepke, malowal kupil nowe opony wymienil deski, ani razu nic nia nie przewiezlismy, stala i lsnila
..... miesiac temu sasiad przylecial w potrzebie ze mu przyczepka padla i stoi na srodku drogi czy mu pozycze, bo materialy potrzebuje przeladowac i przywisc do domu......oczywiscie nie ma problemu.....zebyscie widzialy w jakim stanie oddal te przyczepke, ja sie rozplakalam, to ze dno podarte od lopaty jeczcze zrozumie ale ze boki oblepione cementem, tak jakby nie mogl oplukac woda zanim zaschnelo......i nawet flaszki nie dal....co tam flaszka, nawet dziekuje nie powiedzial......no ale co nie pozyczysz sasiadowi?
-
Stresant mam to samo podejście co ty do pożyczania. Strasznie się lubię tego robić, ale nie dlatego że nie chcę komuś pomóc, ale właśnie boję się że nie wróci do mnie w tym samym stanie. Ludzie nie umieją w dzisiejszych czasach szanować cudzych rzeczy.
Na szczęście mi się rzadko trafiło żeby ktoś coś oddał zniszczone lub niekompletne, ale jednak mam zasadę że drogich rzeczy nie pożyczam.
Kuzynka kiedyś prosiła o pożyczenie na dzień aparatu fotograficznego, to była lustrzanka, odmówiłam.
Już nie patrzę czy się ktoś obrazi czy nie, mam swoje argumenty i są takie rzeczy których się nie pożycza.
Nawet sobie nie wyobrażam że sama mogłabym oddać komuś wózek w takim stanie jaki tobie został zwrócony. Wstyd.. Ja bym to jakoś skomentowała i powiedziała tym osobom że tak się nie robi, taki mam już charakter
-
Hej. Ja już znów po spaniu mam
A czytam Was i ja również chętnie się dowiem czegoś więcej na temat doboru spiworkow do spania. Krótki czy długi rękaw, materiał na wiosja/lato, rozmiar... Nie mam kompletnie doświadczenia, bo syn spał pod kolderka a latem kiedy się urodził to pod pieluszka lub cienkim kotkiem na początku...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:A nie macie takiego wrażenia że te dzieci w tych rożkach z plastikowego polaru minky będą się strasznie pocić?
Tak pytam bo ja już sobie wyobraziłam jakbym miała samą siebie tym owinąć i aż mi ciarki przeszłymartusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGeneralnie ja te nie śpię od ponad godziny. Męczyłam sie rzucałam ale nic to nie dało wiec wstałam. Jeszcze za sciana młody sąsiad wstał ma bunt dwu latka jego krzyk słychać pod Mariackim na pewno!
Cos do pożyczania ja tego nie lubię robic, ostatnia rzecz jaka pożyczyłam - z niezbyt duża chęcią - był mój welon długi za który dałam 750 zł mogłam go sprzedać spokojnie za 500 zł, pożyczyłam narzeczonej przyjaciela bo tak sie jej podobał a był drogi, zgodziłam sie oczywiście w kościele świadek jej stanął na welonie rozdarty mi oddałabyłam mega zła. Ja bardzo dbam o swoje rzeczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 11:07
-
stresant wrote:sory tak sie rozpisalam ale nie bylo mnie z Wami caly dzien
u mnie ciśnienie ok, mierzę w domu i zawsze poniżej 120/80. Byłam u hipertensjologa ale mówi,że wszystko ok i mam dalej kontrolować. Podobno po 20 tc może wzrosnąć a ja właśnie wchodzę w 20tc w piątek zgodnie z OM.
Mnie też znajomi proponują, że coś pożyczą ale jak mam pożyczyć to wolę kupić nowe. Sama nie lubię nic nikomu pożyczać ani od kogoś również więc po prostu wszystko kupię nowe poza łóżeczkiem, które dostanę od brata
Doskonale rozumiem Twoje nerwy- ja jestem na tyle asertywna, że nie miałabym problemu aby komuś zwrócić uwagę, że oddał inne niż wziąłFasolka77