X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię pożyczać zwłaszcza książek. Mam ich sporo i jest bardzo wąskie grono osób którym jestem w stanie pożyczyć książkę. Dla mnie książki są jak dzieci. I mam kilka które już nigdy do mnie nie wróciły...

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam w kolejnym tygodniu! :)

Cały czas nie wiem jak to liczyć, niby już tyle razy o tym było ale ja liczę tak, jak lekarze, czyli zaczynam 21 :D

Dziś ja odczuwam jakieś takie pulsowanie w pochwie, może po tych wczorajszych zakupach, bo nadal mam jakby zakwasy w pachwinach.

india, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już do zakupów uraz... do tej pory jeszcze nie do końca się ustabilizowała mi sytuacja z brzuchem i napięciami, o tyle dobrze ze są niegroźne i nie skracają szyjki. Ja właśnie pomalowałam paznokcie u stop... ale cyrk, już bokiem musiałam, kolejny raz idę do salonu bo już nie dam rady hehe

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja wczoraj poszłam po recepty do internisty i wspomniałam o bólu nerki, do tego te kryształy w moczu mi wyszły niedawno, no i mam powtórzyć badania i zrobić usg. Czekam na termin z PZU, jestem ciekawa co z tymi moimi nerkami.
    Syn mój kaszle jak gruzlik, więc zostaje dzisiaj w domu. Ja wieczorem też kaszlalam, ale opilam się herbaty z sokiem malinowym i nasmarowalam vicksem na noc i narazie jest ok.
    To zasiadam do pracy.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    No a ja wczoraj poszłam po recepty do internisty i wspomniałam o bólu nerki, do tego te kryształy w moczu mi wyszły niedawno, no i mam powtórzyć badania i zrobić usg. Czekam na termin z PZU, jestem ciekawa co z tymi moimi nerkami.
    Syn mój kaszle jak gruzlik, więc zostaje dzisiaj w domu. Ja wieczorem też kaszlalam, ale opilam się herbaty z sokiem malinowym i nasmarowalam vicksem na noc i narazie jest ok.
    To zasiadam do pracy.

Miłej i przyjemnej pracy zycze :) ja tez zabieram sie do roboty, ide zdzierac tapety w sypialni, mielismy malowac w styczniu ale mezowi sie uznalo ze fajnie by bylo miec na swieta po remoncie, wiec w sobote chce malowac, musze wszystko przygotowac......nie narzekam, ciesze sie ze chlop chetny do pracy :)

zlosc na pozyczanie mnie jeszcze nie przeszla :) moze odreaguje przy pracy fizycznej :)

B_002 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budzę się a tu już kolejne strony do czytania :P
    Ja to nie wiem dziewczyny jak wy tak wcześnie wstajecie, mnie musi budzik obudzić bo znając życie sama nie obudziłabym się przed 10.
    Teraz jeszcze leżę, coś poczytam w łóżku i dopiero wstaję, rano jestem zawsze tak nieprzytomna że trudno się podnieść. Za to po poźna wieczorem nie chce mi się spać.
    Nie wstaje też na siku, ani raz mi się nie zdarzyło, chociaż w dzień dość często muszę biegać ostatnio.
    Plecy mnie nadal bolą ale poduszka rogal już zamówiona i tylko czekam na przesyłkę :)
    Miłego dnia wszystkim i udanych dzisiejszych wizyt! Ale będę fajne wiadomości do czytania :)

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś z Was może polecić jakieś spa dla kobiet w ciąży? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka jeśli w okolicy Warszawy lub Mazury to znam kilka fajnych... poza tym rejonem niestety nie, tzn. nie konkretni dla w ciąży ale dobrej jakości czyste i zawsze wyjeżdżałam zadowolona ...

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Fasolka jeśli w okolicy Warszawy lub Mazury to znam kilka fajnych... poza tym rejonem niestety nie, tzn. nie konkretni dla w ciąży ale dobrej jakości czyste i zawsze wyjeżdżałam zadowolona ...

Mistella na Mazury za daleko bo mam unikać dalszych wyjazdów a w okolicę Wawy mogę się wybrać także poproszę o rekomendację :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie podoba z tych rozkow drugi od gory w sowki, taki lekko niebieski. Ja mam dwa rozi po synku. Ktoras tu pisala o kocyku zamiast otulacza lub rozka i musze zaglebic temat, bo z rozka raczki latwo sie wydostaja, a dziecko moze byc przerazone poczatkowo ta swoboda ;) Ja lubie kolory pastelowe i stonowane, dla mnie wystarczy ze zabawki sa w wiekszosci wsciekolo kolorowe.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wczoraj z synem musielsmy zrobic maly tur po miescie i nie jadlam miedzy 12:30 a 17:30 nic i na wadze 1 kg mniej. Troche mnie to przerazilo. Dla syna przygotowalam jedzenie a sobie nie zdazylam, potem lecialam na leb i szyje zeby choc o 17:30 zjadl drugie danie porzadne i ja tez.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi serce nadal pęka :( nie rozmawiamy ze sobą w ogóle, dziś zrobiłam mu śniadanie, bo nie potrafię myśleć tylko o sobie. Zapytałam go też czy jest w stanie mnie odwieźć do domu w sobotę, powiedział że tak i że nie widzi w sobie nic złego.

:(

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina przykro że on nie widzi tego co robi źle. Ale wygląda na to że tak został wychowany i wg niego wszystko jest ok.
    Może powinnaś mu powiedzieć o swoich oczekiwaniach jak powinien wyglądać prawdziwie partnerski i przyjacielski związek. Może on wyobraża sobie to inaczej. Macie jeszcze kilka dni, warto spróbować rozmawiać, byle bez kłótni. Trzymaj się kochana.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wstałam udało sie zasnąć przed 7. W nocy byłam 3 razy w toalecie! Moja mała uwielbia pęcherz maltretować ;)

B_002 ja ci zazdroszcze jak mozesz tak długo spać, ja bym spała chętnie ale łapie bezsenność w nocy i jest dramat rzucanie sie po łożku nogi ciężkie nie umiem ich ułożyć ehh

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Karolina przykro że on nie widzi tego co robi źle. Ale wygląda na to że tak został wychowany i wg niego wszystko jest ok.
    Może powinnaś mu powiedzieć o swoich oczekiwaniach jak powinien wyglądać prawdziwie partnerski i przyjacielski związek. Może on wyobraża sobie to inaczej. Macie jeszcze kilka dni, warto spróbować rozmawiać, byle bez kłótni. Trzymaj się kochana.

Rozmowa z nim już niestety niczego nie zmieni, on to taki typ filozofa, który widzi tylko swoje racje i to, co robi jest ok.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, mam podobnie, dzisiaj wstałam ok. 3 i dupa, nie zasnę...
    Karolina, popieram B_002,sprobujcie przegadać sprawę przez te kilka dni. Najpierw zastanów się, czego Ty oczekujesz i jak widzisz związek. I niech on się do tego odniesie. Albo sam przedstawi swoją wizję. Może dojdziecie do porozumienia.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a jeśli się nie da z nim rozmawiać, to nic na siłę, szkoda nerwów... Ściskam Cię mocno :*

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jeśli rozmowy kończą się kłótniami to mam jeszcze jedną radę.
    Może jak będziesz wyjeżdżać to zostaw mu list.
    Mogłabyś napisać mu o tym wszystkim jak według ciebie powinien wyglądać związek, czego od niego byś oczekiwała. Oczywiście nie takie to proste, bo najlepiej jakby w takim liście nie było ani odrobiny pretensji, żeby nie wzbudzać złości.
    Ja bym tak zrobiła na twoim miejscu.

Bardzo ważne jest żeby w związku każdy czuł się dobrze i żeby wiedział czego oczekuje druga osoba. My z mężem też się czasem kłócimy, jak każda para chyba, ale rozmawiamy i każdy wie czego drugiemu potrzeba.
    Może ten czas spędzony osobno pozwoli na przemyślenia i rozwieje wątpliwości.

Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka, Myślę jak B_002. Tylko dodam, że taki typ potrzebuje bardzo mocnej terapii szokowej i czas by obserwować czy zadziała. Moja tesciowa tez by chciała wiedzieć wszytsko tylko mój mąż już dawno przestał czuc potrzebę zadawalania jej ciekawości. Ostatnio napisała do niego, że jesteśmy samolubni i egoiści bo nie dzwonimy i nie piszemy co u nas a maz dzwoni co tydzień ale tym razem nie zadzwonił a kończył sie tydzień. Na szczęście mąż powiedział swoje i pożałowała tych słów.

Dziewczyny u mnie zapowiada sie dzien kuriera

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [url=https://naforum.zapodaj.net

Chyba mu sie urosło :) :) :) ale do puki nie zrobię zdjęcia to ja tego nie widzę hiihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 11:06

Kasiulka90, Wiewióreczka, B_002, Lolka30, DorotaAnna, Lili90, martusiawp, Fasolka77, Mama36 lubią tę wiadomość

‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ