X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula myśle ze ma senny dzien albo sie obrócił łobuziak. Moja mała daje czadu właśnie a wczoraj miała spokojny dzien.

Dziewczyny powiem ze ja przed tym usg polowkowym zjadłam słodkie i mała była aktywna, i przez to jej tętno to nam zrobiła stracha. Ale doktorek powiedział ze jest skokowe ze spadło na niższe wiec jest wszystko w porzadku, seruszko sprawdzał aż 3 razy ale wszystko było tak jak ma być.

• Mistella Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a co Ty chciałabyś aby robił inaczej ? Co Ci nie odpowiada ? Ja np. bardzo mało czasu spędzam z mężem, uwielbiam weekendy gdy jest w domu i możemy być razem... ale gdyby nie ciężka praca mojego męża , to nie żylibyśmy na dobrym poziomie i nie mogli pozwolić sobie na wiele rzeczy... bo nie oszukujmy się- to głównie on utrzymuje cała rodzine i dom, ja go prowadzę... bardzo dużo czasu spędziłam na obrażaniu się ze nie ma dla mnie czasu, ze mało go jest... ale teraz rozumiem już to wszystko , ze po prostu na razie tak musi być

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dziewczyny a tak żeby osłodzić temat :) macie jakieś przepisy sprawdzone na ciasto takie z herbatnikami bez pieczenia? :)
    3bit, jedyne co trzeba to zrobić masę budyniowa i śmietankę :)

martusiawp lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a64fadf27593.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdcd2d55dcbb.jpg

Dziewczyny nie wiem czy robicie sobie juz takie „zapasy” albo moze któraś z was dla starszego malucha jeszcze używa myśle ze Aldi ma dobra ofertę. 1 paczka za 19,99 to chyba super cena?

• Mistella Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 Co do hoteli ze spa to polecam bardzo Warszawiankę w jachrance, Bonifacio w Sochocinie... i czardasz - wersja bardziej budżetowa ale tez fajna w Płocku, maja obok smaczna restauracje , w Sierpcu w skansenie również jest wspaniale spa, byłam raz zaraz po otwarciu, nie wiem jak teraz ceny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 11:52

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dziewczyny a tak żeby osłodzić temat :) macie jakieś przepisy sprawdzone na ciasto takie z herbatnikami bez pieczenia? :)
    Tak jak mówi Karmelova - 3BIT :) Polecam ten ze strony Kwestia Smaku, jest pyszny!

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u mnie też dziś w brzuchu cisza. Daję Filipowi ostatnią szansę, zjadłam kawałek gorzkiej Studenckiej, jak się nie ruszy to zaatakuję go detektorem hihi ;).

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    3bit, jedyne co trzeba to zrobić masę budyniowa i śmietankę :)
    Aaa dokładnie :) moje ulubione z tym ze teraz bym sie pozygala bo u mnie robi sie tak.. Herbatniki, masa jak na karpatke, herbatniki, ta krowka w puszce ale naprawde malo bo piekielnie slodkie.. Na to bita smietana i potarkowana drobno gorzka czekolada. 1 kawałek i caly dzien nie spojrzysz na żadną inną slodycz.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię dzis tez nic a nic pozatym śpiąca jestem. Wstalam o 6 wyszykowalam corke do szkoly pogapilam sie w tv i poszlam spac i wstalam o 11.30.zaraz sie musze ogarnąć i niedlugo ruszam do miasta potem po core i na 15 do kina na hotel transylwania.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możecie polecić jakis sklep z dobrej jakosci prześcieradełkami do łóżeczka? Chyba marzy mi sie jedno w kolorze pudrowego różu lub takiego brudnego różu Oo :) a drugie wezme białe. Na początek mała i tak bedzie spać w koszu Mojżesza wiec wiecej niż dwa myśle nie potrzebne dokupie sobie później jak juz przejdzie do łóżeczka

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Moje dziecię dzis tez nic a nic pozatym śpiąca jestem. Wstalam o 6 wyszykowalam corke do szkoly pogapilam sie w tv i poszlam spac i wstalam o 11.30.zaraz sie musze ogarnąć i niedlugo ruszam do miasta potem po core i na 15 do kina na hotel transylwania.
    Uwielbiam ta bajkę :)

Daffi lubi tę wiadomość

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Aaa dokładnie :) moje ulubione z tym ze teraz bym sie pozygala bo u mnie robi sie tak.. Herbatniki, masa jak na karpatke, herbatniki, ta krowka w puszce ale naprawde malo bo piekielnie slodkie.. Na to bita smietana i potarkowana drobno gorzka czekolada. 1 kawałek i caly dzien nie spojrzysz na żadną inną slodycz.
    Ja robiłam niedawno, bo mimo, że chłop w brzuszku to mogłabym jeść właśnie takie zamulacze tonami. Chodzi za mną tort weselny :D

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam 3Bit i robię tak samo jak Daffi :)

Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do tematu rożków i śpiworków to miałam na liście 2, ale chyba zostanę przy 1, który już mam z zestawu od mamyginekolog. Jest 100% bawełniany i ciepły. Ja mam termin na drugą połowę kwietnia i wydaje mi się, że ten rożek plus kołderka z wypełnieniem, którą mogę też owinąć jak rożek mi wystarczy. Śpiworki też póki co kupię lekkie, a jak się okaże że w maju/czerwcu będzie nagły atak zimy to wtedy dokupię z wypełnieniem hihi :D. Ale mym mamy bardzo ciepłe mieszkanie z ogromnymi oknami od południa i nawet zimą jak słońce przyświeci to temperatura w domu automatycznie się robi 23-23,5 stopnia. A w lecie to po 30 stopni mamy i przed latem musimy koniecznie założyć klimatyzację w końcu.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa na herbatnikach robi jeszcze kaszkowca. O ile dobrzr pamietam sie nie piecze tylko gotuje i potem to wszystko ladnie sie ściągnie w lodówce. Przyznam ze smaczne i pierwszy raz u niej to jadlam :)

Lolka ja w tym roku w swoim pokoju odnotowalam 36 stopni. Mordęga. Tez cos musimy wymyslic przed przyszłym latem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 12:38

b2ujp2.png

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, dobrze ze jedziesz do rodzicow z ktorymi masz dobre kontakty, wiesz ze okaza Ci milosc i wsparcie, bedzie ci latwiej przemyslec sytuacje. A dla partnera zostawilabym list, tak jak pisza dziewczyny. Moze jednak latwiej cos zrozumie, zwlaszcza, jak bedziesz daleko, a on zateskni.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spiworek taki bym powiedziała normalny z wypełnieniem z Tesco myśle na początek bedzie dobry a pózniej mogę małej zalozyc same body do spania, ja śpię pod kołdra to na pewno taki spiworek nie bedzie gruby dla niej. Siostra mi w Primarku kupiła taki większy spiworek ale nie wiem jaka grubość czekam na paczke, i chce kupić jeden cieńszy ale to poczekam na wiosenna kolekcje właśnie np w Tesco to bede miała na upały. Ja powiem wam ze ten z Tesco w normalnej cenie 59,99 myśle ze super jakość do ceny nie ma co płacić po 100 czy 130 zł w tych internetowych sklepach.

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie taka postawa bylaby nieakceptowalna, ze daje Ci do zrozumienia ze nie zalezy mu na Waszym zwiazku, a tylko widywaniu dziecka. Zapytaj go czy uwaza ze „widujac” tylko dziecko, a nie towarzyszac mu dzien w dzien bedzie dla niego kiedykolwiek prawdziwym tata. Ciezko zlapac obustronna wiez, jak nigdy nie bedzie se mieszkac z dzieckiem.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupiłam podróbkę „ rumby”, nie mam siły latać z odkurzaczem mam psa, mieszkam od ulicy to i sie kurzy, mogłabym kurz sprzedawac kilogramami. Teraz czekać aż przyjdzie. Mam nadzieje, że nie bede żałować. Jeszcze musze kupić porządne żelazko i deskę do prasowania. Maz sie myśle ucieszy bo ostatnio tylko na jego barkach było sprzątanie

martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam roombę i ją kocham :D Odkurzałam ostatnio 6 lat temu ;)

A na upały, bo też się z nimi borykamy (też 35 stopni mam w mieszkaniu) montuję klimatyzację...i to zaraz, bo są niższe ceny teraz.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ