X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula myśle ze ma senny dzien albo sie obrócił łobuziak. Moja mała daje czadu właśnie a wczoraj miała spokojny dzien.

Dziewczyny powiem ze ja przed tym usg polowkowym zjadłam słodkie i mała była aktywna, i przez to jej tętno to nam zrobiła stracha. Ale doktorek powiedział ze jest skokowe ze spadło na niższe wiec jest wszystko w porzadku, seruszko sprawdzał aż 3 razy ale wszystko było tak jak ma być.

• Mistella Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a co Ty chciałabyś aby robił inaczej ? Co Ci nie odpowiada ? Ja np. bardzo mało czasu spędzam z mężem, uwielbiam weekendy gdy jest w domu i możemy być razem... ale gdyby nie ciężka praca mojego męża , to nie żylibyśmy na dobrym poziomie i nie mogli pozwolić sobie na wiele rzeczy... bo nie oszukujmy się- to głównie on utrzymuje cała rodzine i dom, ja go prowadzę... bardzo dużo czasu spędziłam na obrażaniu się ze nie ma dla mnie czasu, ze mało go jest... ale teraz rozumiem już to wszystko , ze po prostu na razie tak musi być

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dziewczyny a tak żeby osłodzić temat :) macie jakieś przepisy sprawdzone na ciasto takie z herbatnikami bez pieczenia? :)
    3bit, jedyne co trzeba to zrobić masę budyniowa i śmietankę :)

martusiawp lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a64fadf27593.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdcd2d55dcbb.jpg

Dziewczyny nie wiem czy robicie sobie juz takie „zapasy” albo moze któraś z was dla starszego malucha jeszcze używa myśle ze Aldi ma dobra ofertę. 1 paczka za 19,99 to chyba super cena?

• Mistella Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 Co do hoteli ze spa to polecam bardzo Warszawiankę w jachrance, Bonifacio w Sochocinie... i czardasz - wersja bardziej budżetowa ale tez fajna w Płocku, maja obok smaczna restauracje , w Sierpcu w skansenie również jest wspaniale spa, byłam raz zaraz po otwarciu, nie wiem jak teraz ceny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 11:52

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dziewczyny a tak żeby osłodzić temat :) macie jakieś przepisy sprawdzone na ciasto takie z herbatnikami bez pieczenia? :)
    Tak jak mówi Karmelova - 3BIT :) Polecam ten ze strony Kwestia Smaku, jest pyszny!

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u mnie też dziś w brzuchu cisza. Daję Filipowi ostatnią szansę, zjadłam kawałek gorzkiej Studenckiej, jak się nie ruszy to zaatakuję go detektorem hihi ;).

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    Start II procedury, długi protokół
    Punkcja 14.02.
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    3bit, jedyne co trzeba to zrobić masę budyniowa i śmietankę :)
    Aaa dokładnie :) moje ulubione z tym ze teraz bym sie pozygala bo u mnie robi sie tak.. Herbatniki, masa jak na karpatke, herbatniki, ta krowka w puszce ale naprawde malo bo piekielnie slodkie.. Na to bita smietana i potarkowana drobno gorzka czekolada. 1 kawałek i caly dzien nie spojrzysz na żadną inną slodycz.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię dzis tez nic a nic pozatym śpiąca jestem. Wstalam o 6 wyszykowalam corke do szkoly pogapilam sie w tv i poszlam spac i wstalam o 11.30.zaraz sie musze ogarnąć i niedlugo ruszam do miasta potem po core i na 15 do kina na hotel transylwania.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możecie polecić jakis sklep z dobrej jakosci prześcieradełkami do łóżeczka? Chyba marzy mi sie jedno w kolorze pudrowego różu lub takiego brudnego różu Oo :) a drugie wezme białe. Na początek mała i tak bedzie spać w koszu Mojżesza wiec wiecej niż dwa myśle nie potrzebne dokupie sobie później jak juz przejdzie do łóżeczka

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Moje dziecię dzis tez nic a nic pozatym śpiąca jestem. Wstalam o 6 wyszykowalam corke do szkoly pogapilam sie w tv i poszlam spac i wstalam o 11.30.zaraz sie musze ogarnąć i niedlugo ruszam do miasta potem po core i na 15 do kina na hotel transylwania.
    Uwielbiam ta bajkę :)

Daffi lubi tę wiadomość

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Aaa dokładnie :) moje ulubione z tym ze teraz bym sie pozygala bo u mnie robi sie tak.. Herbatniki, masa jak na karpatke, herbatniki, ta krowka w puszce ale naprawde malo bo piekielnie slodkie.. Na to bita smietana i potarkowana drobno gorzka czekolada. 1 kawałek i caly dzien nie spojrzysz na żadną inną slodycz.
    Ja robiłam niedawno, bo mimo, że chłop w brzuszku to mogłabym jeść właśnie takie zamulacze tonami. Chodzi za mną tort weselny :D

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam 3Bit i robię tak samo jak Daffi :)

Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do tematu rożków i śpiworków to miałam na liście 2, ale chyba zostanę przy 1, który już mam z zestawu od mamyginekolog. Jest 100% bawełniany i ciepły. Ja mam termin na drugą połowę kwietnia i wydaje mi się, że ten rożek plus kołderka z wypełnieniem, którą mogę też owinąć jak rożek mi wystarczy. Śpiworki też póki co kupię lekkie, a jak się okaże że w maju/czerwcu będzie nagły atak zimy to wtedy dokupię z wypełnieniem hihi :D. Ale mym mamy bardzo ciepłe mieszkanie z ogromnymi oknami od południa i nawet zimą jak słońce przyświeci to temperatura w domu automatycznie się robi 23-23,5 stopnia. A w lecie to po 30 stopni mamy i przed latem musimy koniecznie założyć klimatyzację w końcu.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    Start II procedury, długi protokół
    Punkcja 14.02.
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa na herbatnikach robi jeszcze kaszkowca. O ile dobrzr pamietam sie nie piecze tylko gotuje i potem to wszystko ladnie sie ściągnie w lodówce. Przyznam ze smaczne i pierwszy raz u niej to jadlam :)

Lolka ja w tym roku w swoim pokoju odnotowalam 36 stopni. Mordęga. Tez cos musimy wymyslic przed przyszłym latem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 12:38

b2ujp2.png

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, dobrze ze jedziesz do rodzicow z ktorymi masz dobre kontakty, wiesz ze okaza Ci milosc i wsparcie, bedzie ci latwiej przemyslec sytuacje. A dla partnera zostawilabym list, tak jak pisza dziewczyny. Moze jednak latwiej cos zrozumie, zwlaszcza, jak bedziesz daleko, a on zateskni.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spiworek taki bym powiedziała normalny z wypełnieniem z Tesco myśle na początek bedzie dobry a pózniej mogę małej zalozyc same body do spania, ja śpię pod kołdra to na pewno taki spiworek nie bedzie gruby dla niej. Siostra mi w Primarku kupiła taki większy spiworek ale nie wiem jaka grubość czekam na paczke, i chce kupić jeden cieńszy ale to poczekam na wiosenna kolekcje właśnie np w Tesco to bede miała na upały. Ja powiem wam ze ten z Tesco w normalnej cenie 59,99 myśle ze super jakość do ceny nie ma co płacić po 100 czy 130 zł w tych internetowych sklepach.

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie taka postawa bylaby nieakceptowalna, ze daje Ci do zrozumienia ze nie zalezy mu na Waszym zwiazku, a tylko widywaniu dziecka. Zapytaj go czy uwaza ze „widujac” tylko dziecko, a nie towarzyszac mu dzien w dzien bedzie dla niego kiedykolwiek prawdziwym tata. Ciezko zlapac obustronna wiez, jak nigdy nie bedzie se mieszkac z dzieckiem.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupiłam podróbkę „ rumby”, nie mam siły latać z odkurzaczem mam psa, mieszkam od ulicy to i sie kurzy, mogłabym kurz sprzedawac kilogramami. Teraz czekać aż przyjdzie. Mam nadzieje, że nie bede żałować. Jeszcze musze kupić porządne żelazko i deskę do prasowania. Maz sie myśle ucieszy bo ostatnio tylko na jego barkach było sprzątanie

martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam roombę i ją kocham :D Odkurzałam ostatnio 6 lat temu ;)

A na upały, bo też się z nimi borykamy (też 35 stopni mam w mieszkaniu) montuję klimatyzację...i to zaraz, bo są niższe ceny teraz.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ