Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaula myśle ze ma senny dzien albo sie obrócił łobuziak. Moja mała daje czadu właśnie a wczoraj miała spokojny dzien.
Dziewczyny powiem ze ja przed tym usg polowkowym zjadłam słodkie i mała była aktywna, i przez to jej tętno to nam zrobiła stracha. Ale doktorek powiedział ze jest skokowe ze spadło na niższe wiec jest wszystko w porzadku, seruszko sprawdzał aż 3 razy ale wszystko było tak jak ma być. -
Karolina a co Ty chciałabyś aby robił inaczej ? Co Ci nie odpowiada ? Ja np. bardzo mało czasu spędzam z mężem, uwielbiam weekendy gdy jest w domu i możemy być razem... ale gdyby nie ciężka praca mojego męża , to nie żylibyśmy na dobrym poziomie i nie mogli pozwolić sobie na wiele rzeczy... bo nie oszukujmy się- to głównie on utrzymuje cała rodzine i dom, ja go prowadzę... bardzo dużo czasu spędziłam na obrażaniu się ze nie ma dla mnie czasu, ze mało go jest... ale teraz rozumiem już to wszystko , ze po prostu na razie tak musi być
-
DorotaAnna wrote:Dziewczyny a tak żeby osłodzić temat
macie jakieś przepisy sprawdzone na ciasto takie z herbatnikami bez pieczenia?
martusiawp lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/a64fadf27593.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdcd2d55dcbb.jpg
Dziewczyny nie wiem czy robicie sobie juz takie „zapasy” albo moze któraś z was dla starszego malucha jeszcze używa myśle ze Aldi ma dobra ofertę. 1 paczka za 19,99 to chyba super cena?martusiawp lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 Co do hoteli ze spa to polecam bardzo Warszawiankę w jachrance, Bonifacio w Sochocinie... i czardasz - wersja bardziej budżetowa ale tez fajna w Płocku, maja obok smaczna restauracje , w Sierpcu w skansenie również jest wspaniale spa, byłam raz zaraz po otwarciu, nie wiem jak teraz ceny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 11:52
-
DorotaAnna wrote:Dziewczyny a tak żeby osłodzić temat
macie jakieś przepisy sprawdzone na ciasto takie z herbatnikami bez pieczenia?
Polecam ten ze strony Kwestia Smaku, jest pyszny!
-
Paula u mnie też dziś w brzuchu cisza. Daję Filipowi ostatnią szansę, zjadłam kawałek gorzkiej Studenckiej, jak się nie ruszy to zaatakuję go detektorem hihi
.
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury, długi protokół
Punkcja 14.02. -
KarmeLoVe wrote:3bit, jedyne co trzeba to zrobić masę budyniowa i śmietankę
moje ulubione z tym ze teraz bym sie pozygala bo u mnie robi sie tak.. Herbatniki, masa jak na karpatke, herbatniki, ta krowka w puszce ale naprawde malo bo piekielnie slodkie.. Na to bita smietana i potarkowana drobno gorzka czekolada. 1 kawałek i caly dzien nie spojrzysz na żadną inną slodycz.
-
Moje dziecię dzis tez nic a nic pozatym śpiąca jestem. Wstalam o 6 wyszykowalam corke do szkoly pogapilam sie w tv i poszlam spac i wstalam o 11.30.zaraz sie musze ogarnąć i niedlugo ruszam do miasta potem po core i na 15 do kina na hotel transylwania.
-
nick nieaktualnyA możecie polecić jakis sklep z dobrej jakosci prześcieradełkami do łóżeczka? Chyba marzy mi sie jedno w kolorze pudrowego różu lub takiego brudnego różu Oo
a drugie wezme białe. Na początek mała i tak bedzie spać w koszu Mojżesza wiec wiecej niż dwa myśle nie potrzebne dokupie sobie później jak juz przejdzie do łóżeczka
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Moje dziecię dzis tez nic a nic pozatym śpiąca jestem. Wstalam o 6 wyszykowalam corke do szkoly pogapilam sie w tv i poszlam spac i wstalam o 11.30.zaraz sie musze ogarnąć i niedlugo ruszam do miasta potem po core i na 15 do kina na hotel transylwania.
Daffi lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:Aaa dokładnie
moje ulubione z tym ze teraz bym sie pozygala bo u mnie robi sie tak.. Herbatniki, masa jak na karpatke, herbatniki, ta krowka w puszce ale naprawde malo bo piekielnie slodkie.. Na to bita smietana i potarkowana drobno gorzka czekolada. 1 kawałek i caly dzien nie spojrzysz na żadną inną slodycz.
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
A wracając do tematu rożków i śpiworków to miałam na liście 2, ale chyba zostanę przy 1, który już mam z zestawu od mamyginekolog. Jest 100% bawełniany i ciepły. Ja mam termin na drugą połowę kwietnia i wydaje mi się, że ten rożek plus kołderka z wypełnieniem, którą mogę też owinąć jak rożek mi wystarczy. Śpiworki też póki co kupię lekkie, a jak się okaże że w maju/czerwcu będzie nagły atak zimy to wtedy dokupię z wypełnieniem hihi
. Ale mym mamy bardzo ciepłe mieszkanie z ogromnymi oknami od południa i nawet zimą jak słońce przyświeci to temperatura w domu automatycznie się robi 23-23,5 stopnia. A w lecie to po 30 stopni mamy i przed latem musimy koniecznie założyć klimatyzację w końcu.
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury, długi protokół
Punkcja 14.02. -
Moja tesciowa na herbatnikach robi jeszcze kaszkowca. O ile dobrzr pamietam sie nie piecze tylko gotuje i potem to wszystko ladnie sie ściągnie w lodówce. Przyznam ze smaczne i pierwszy raz u niej to jadlam
Lolka ja w tym roku w swoim pokoju odnotowalam 36 stopni. Mordęga. Tez cos musimy wymyslic przed przyszłym latem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 12:38
-
Karolina, dobrze ze jedziesz do rodzicow z ktorymi masz dobre kontakty, wiesz ze okaza Ci milosc i wsparcie, bedzie ci latwiej przemyslec sytuacje. A dla partnera zostawilabym list, tak jak pisza dziewczyny. Moze jednak latwiej cos zrozumie, zwlaszcza, jak bedziesz daleko, a on zateskni.
-
nick nieaktualnyJa mam spiworek taki bym powiedziała normalny z wypełnieniem z Tesco myśle na początek bedzie dobry a pózniej mogę małej zalozyc same body do spania, ja śpię pod kołdra to na pewno taki spiworek nie bedzie gruby dla niej. Siostra mi w Primarku kupiła taki większy spiworek ale nie wiem jaka grubość czekam na paczke, i chce kupić jeden cieńszy ale to poczekam na wiosenna kolekcje właśnie np w Tesco to bede miała na upały. Ja powiem wam ze ten z Tesco w normalnej cenie 59,99 myśle ze super jakość do ceny nie ma co płacić po 100 czy 130 zł w tych internetowych sklepach.
-
Dla mnie taka postawa bylaby nieakceptowalna, ze daje Ci do zrozumienia ze nie zalezy mu na Waszym zwiazku, a tylko widywaniu dziecka. Zapytaj go czy uwaza ze „widujac” tylko dziecko, a nie towarzyszac mu dzien w dzien bedzie dla niego kiedykolwiek prawdziwym tata. Ciezko zlapac obustronna wiez, jak nigdy nie bedzie se mieszkac z dzieckiem.
-
nick nieaktualnyDziewczyny kupiłam podróbkę „ rumby”, nie mam siły latać z odkurzaczem mam psa, mieszkam od ulicy to i sie kurzy, mogłabym kurz sprzedawac kilogramami. Teraz czekać aż przyjdzie. Mam nadzieje, że nie bede żałować. Jeszcze musze kupić porządne żelazko i deskę do prasowania. Maz sie myśle ucieszy bo ostatnio tylko na jego barkach było sprzątanie
martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość