X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja prowadząca tez nie zaleciła mi wymazow gdy nawet sama twierdziła ze chyba sie szyjka skraca ale ona akurat z jej mierzeniem to lepiej nie mowić bo ona mistrzem pomiarów nie jest. Ja pojechałam do szpitala uniwersyteckiego bo tam sie umówiłam z lekarzem na pomiar i on pierwsze co zapytał czy mam wymazy. A ja, że nie i powiedział mi ( ja sama o tym czytałam i tak chciałam zrobić) ze powinnam w takim przypadku od razu wykluczyć bakterie które sa jedna z najczęstszych przyczyn skracania, a inne sa po prostu nie znane. Dzieje sie tak i juz. I ja wtedy zrobiłam prywatnie w zupełnie prywatnej klinice u innego ginekologa wymazy z pochwy pełny pakiet razem ze stopniem czystości i mykogramem oraz wymazy z szyjki na tzw MUCHĘ.

Karolina mi w pochwie często pulsuje i wibruje zauważyłam kiedy sie stresuje. Zwłaszcza gdy sobie cos wkrecam lub za bardzo działa moja wyobraźnia. I z tego co wiem to pulsowanie dużo dziewczyn ma.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Karolina a ty bardziej prowadzisz tryb leżący czy chodzisz??

Leżę, a chodzę jak mam coś zrobić w domu. Wczoraj tylko wybrałam się do sklepu po zakupy i po wczorajszym mam te uczucie.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U mnie jakoś słabiej ruchy czuję i trudno było mi złapać tętno. Schował się młody i nie chce mnie uspokajać regularnymi kopniakami.
    Tętno złapałam i trochę pokopal, ale i tak jakoś się martwię chyba

ja nie wiem dziewczyny co Wy czujecie ale nie czuję jeszcze żadnych ruchów.. Paula a różnimy się tylko o kilka dni... :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja tez leżę wstaje aby do wc coś zjesc i obiad na szybko zrobic, a czuje sie gorzej niż jak chodziłam caly czas...

Jak bede miała wynik z psiewu to mam pisac do mojego lekarza to zapytam go jeszcze o te wymazy i posiewy bo nie chce nic tak za jego plecami sama robic. W koncu jakby cos wyszło nie tak to i tak bym mu musiała powiedzieć o tym i wtedy bym się glupio czuła że sama tak się diagnozuje a nie slucham jego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 15:48

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Karolina a co Ty chciałabyś aby robił inaczej ? Co Ci nie odpowiada ? Ja np. bardzo mało czasu spędzam z mężem, uwielbiam weekendy gdy jest w domu i możemy być razem... ale gdyby nie ciężka praca mojego męża , to nie żylibyśmy na dobrym poziomie i nie mogli pozwolić sobie na wiele rzeczy... bo nie oszukujmy się- to głównie on utrzymuje cała rodzine i dom, ja go prowadzę... bardzo dużo czasu spędziłam na obrażaniu się ze nie ma dla mnie czasu, ze mało go jest... ale teraz rozumiem już to wszystko , ze po prostu na razie tak musi być

dokładnie Mistella, mój K też dużo pracuje, wyjeżdża o 6 , wraca o 19 i jeszcze raz w tyg jedzie na basen, często coś sobie dłubie w garażu bo lubi. Ja mu tego nie bronię, czasem trzeba dać komuś trochę wolności i niezależności. Ja też nie lubię jak ktoś mnie ogranicza ale teraz jest taka sytuacja, ze muszę się oszczędzać to siedzę w domu, nie biegam na siłownię, basen, nie wyjeżdżamy na weekendy... ale jak przychodzi sobota i niedziela to spędzamy ten czas razem. Może Karolinka daj mu trochę wolności , faceci nie lubią czuć się stłamszeni

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Fasolka77 Co do hoteli ze spa to polecam bardzo Warszawiankę w jachrance, Bonifacio w Sochocinie... i czardasz - wersja bardziej budżetowa ale tez fajna w Płocku, maja obok smaczna restauracje , w Sierpcu w skansenie również jest wspaniale spa, byłam raz zaraz po otwarciu, nie wiem jak teraz ceny

dzięki Mistella :) widzę, że wszystkie ponad 2h ode mnie..:( jak mi lekarka pozwoli w dalszą trasę to coś wybiorę :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Karmelllka zrobiłam tylko posiew z moczu i czekam na wynik. Na tą chwilę nic wiecej lekarz nie zlecił, ale te wszystkie bole zaczęły się dopiero po wizycie. Dzisiaj zaczęły mi dokuczac skurcze niby tylko chwilowe takie 30s do minuty, ale to chyba normalne. A dodatkowo jak wypije witaminy to automatyczne dostaje mdłosci. Normalnie chciałabym zapaść w sen zimowy i obudzic sie dopiero w marcu.

jest sens robić posiew z moczu jak badanie ogólne moczu jest ok?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Byłam w czasie na herbatę i nakupilam rooibos za 50zl :-)

a ja byłam na masażu i u fryzjera :) :) :)

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Moja prowadząca tez nie zaleciła mi wymazow gdy nawet sama twierdziła ze chyba sie szyjka skraca ale ona akurat z jej mierzeniem to lepiej nie mowić bo ona mistrzem pomiarów nie jest. Ja pojechałam do szpitala uniwersyteckiego bo tam sie umówiłam z lekarzem na pomiar i on pierwsze co zapytał czy mam wymazy. A ja, że nie i powiedział mi ( ja sama o tym czytałam i tak chciałam zrobić) ze powinnam w takim przypadku od razu wykluczyć bakterie które sa jedna z najczęstszych przyczyn skracania, a inne sa po prostu nie znane. Dzieje sie tak i juz. I ja wtedy zrobiłam prywatnie w zupełnie prywatnej klinice u innego ginekologa wymazy z pochwy pełny pakiet razem ze stopniem czystości i mykogramem oraz wymazy z szyjki na tzw MUCHĘ.

Karmelllka co to znaczy na "tzw MUCHĘ" ? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    jest sens robić posiew z moczu jak badanie ogólne moczu jest ok?

W moczu wyszła liczna flora bakteryjna

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    W moczu wyszła liczna flora bakteryjna

To nie było personalnie do Ciebie Lili :) moje badania ogólne moczu są ok na razie więc zastanawiam się czy robić posiew ale z tego co piszesz to nie ma konieczności? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny.Ja po badaniu połówkowym.Dzidzia zdrowa.Jak na razie o hipotrofii nie ma mowy bo dziecko dzisiaj wyszło o 3 dni większe .Także peoknie rośnie.Waży już koło pół kg.Mam łożysko na przedniej ścianie.Szyjka cały czas tak samo długa .I ogólnie już było pięknie ale ze u mnie nie może być słodko to wyszły już złe przepływy.Kontrola za 14 dni i jak znowu tak wyjdą to zaś wieksza dawka zastrzyku.I tak znowu żyje w stresie .Chcoiaz lekarka mowiła że nie ma się martwić to jednak trudno o tym nie myśleć.

Wiewióreczka, Natalia-tosia, martusiawp, Lolka30, india, B_002, Daffi, AniaKJ, DorotaAnna, Misiabella, Kiwona lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek grunt to pozytywne nastawienie i przyciaganie dobrych myśli :)
    Dzidzia duża silna, da radę ze wszystkim.. Jak Mama :)

Mi Czesto twardnieje (stawia się czy zwał jak zwał) macica. Tak potrafi 2,3 razy dziennie.. Wtedy jest cała twarda i spieta muszę pooddcyhac. Niby czytałam normalne od 20 tyg też mi tak powiedział lekarz. Próbuję sobie przypomnieć z poprzednich ciąż i nie potrafię...

• Mistella Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 mi tez właśnie zaczęło się to stawianie... twardnieje czuje lekki skurczu taki ból delikatnie miesiączkowy , no nieprzyjemne... ale niby nic złego to nie robi

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella dokładnie tak bym to też opisała.

Starałam się coś nadrobić i któraś pytała o prześcieradła. Ja kupiłam w sklepie allegro z Jersey. 2 do łóżeczka i do wózka. Wyglądają super i tanie. Zaraz Link wkleje

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7400290086

To jest do łóżeczka.

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek, bardzo dobre wieści! A przepływami aż tak się nie stresuj, czytałam wiele historii, że niby były złe a na następnej wizycie wszystko super i śladu po tym nie było. Dzidzia rośnie jak na drożdżach, to chyba te przepływy dobre ma :)
    Lili, Kochana, nie mam w ogóle objawów, o których piszesz. Macica twardnieje mi bez bólu, czuję tylko nieprzyjemne napinanie.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir - jak rezonans?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek super że z maluszkiem wszystko dobrze. A przepływy bedziesz miała pod obserwacją i w razie czego zwiekszysz dawkę heparyny. Teraz jaka dawkę przyjmujesz?? Masz mutację w układzie homo czy heterozygotycznym??

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina też się jeszcze nie uaktywniła.

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ