X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy wstaje ie o 3, ja wtedy zasypiam. Ale za to dopiero teraz wstałam :)

I ściska mnie w żołądku, dobrze że mąż dzisiaj ze mną jedzie :) Miłego dnia :)

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak mi już pomysłów dziewczyny :( dziś mi powiedział, żebym się ogarnęła, bo mam pretensje że nie poświęca mi czasu.

A jak mu zwracam na coś uwagę, to się głupio śmieje a mnie to wyprowadza z równowagi i znów dziś przepłakałam.

Powiedział, że ze mną nie musi się widywać, ale z dzieckiem tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 10:55

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Brak mi już pomysłów dziewczyny :( dziś mi powiedział, żebym się ogarnęła, bo mam pretensje że nie poświęca mi czasu.

A jak mu zwracam na coś uwagę, to się głupio śmieje a mnie to wyprowadza z równowagi i znów dziś przepłakałam.

Oj kochana nie chce Ci radzic, bo kazdy sam musi zdecydowac, ale przy takiej postawie partnera przemysl sobie powaznie sprawe czy warto.....sciaskam mocno

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, śliczny okrąglutki brzuszek!

Karolinko, ja tak samo pomyślałam, żebyś zostawiła mu list. Taki szczery, bez pretensji, napisz co do niego czujesz plus Twoje oczekiwania. Miałam na studiach jakieś elementy psychologii i powtarzali w kółko, żeby w kontaktach międzyludzkich - przy kłótni czy rozmowie - nie oceniać drugiej osoby ani jej zachowania, tylko swoje uczucia. Tzn. że nie można mówić "jesteś egoistą, zachowałeś się samolubnie" tylko "było mi bardzo przykro i poczułam się niepotrzebna, gdy...". Właśnie w takiej formie napisz. Ściskam Cię mocno, to musi być dla Ciebie bardzo ciężki czas :( Spytaj go, czy Cię kocha. Jak się zawaha, to nawet listu nie zostawiaj... :(

Dziewczyny, kciuki za wizyty!! I za rezonans u malucha Espoir. Czekamy na wieści :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 11:05

Karmelllka90, Misiabella lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Myśle, ze po takich tekstach tym bardziej przyda ci sie odpoczynek i wolny umysł byś mogła wszystko na spokojnie przemyśleć. Dzisiaj idziesz do lekarza na pomiar szyjki?

Edit: dziś środa nie czwartek. Co mi sie ubzduralo od rana myśle ze czwartek dzis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 11:06

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Ale gnida. Przepraszam, ale tym ostatnim stwierdzeniem przegiął pałę. Normalnie aż mi się gotuje w środku. Moja mama przeżyła z psychopatą prawie 30 lat. Ona sama żyła ciągle z depresją, my (dzieci) strasznie na tym cierpieliśmy. To potwór a nie człowiek. Dobrze, że w końcu po tylu latach zdecydowała się na rozwód. Kobieta po 50-tce, a teraz dopiero rozkwita, tryska radością. Jest nie do poznania, bardzo odmłodniała.

On Cię potraktował jak inkubator?! Skoro już teraz się tak zachowuje, to jak dasz tak sobą pomiatać, później będzie tylko gorzej. Wiem z doświadczenia... Bardzo mi przykro, że Cię to spotkało :((

Mama36 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_mycha trzymam mocno kciuki! Tez sie stresowałam aż biegunki dostałam ;/ haha

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Myśle, ze po takich tekstach tym bardziej przyda ci sie odpoczynek i wolny umysł byś mogła wszystko na spokojnie przemyśleć. Dzisiaj idziesz do lekarza na pomiar szyjki?

Jutro miałam mieć wizytę tu na pomiar szyjki, gdzie słyszę że prywatnie muszę iść i jest drogo. Zastanawiam się czy już nie poczekać do poniedziałku, wtedy bym poszła do mojej ginekolog. Mam już mętlik w głowie, za dużo się dzieje.

Myśle, że nawet list nie pomoże, bo on twierdzi, że w takiej sytuacji trzeba kierować się rozsądkiem a nie miłością i że musimy się dogadać w sprawie dziecka.

Może i racja, bo po co ja mam tu być skoro on do mnie mówi, że nie jestem wielce chora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 11:14

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakoś słabiej ruchy czuję i trudno było mi złapać tętno. Schował się młody i nie chce mnie uspokajać regularnymi kopniakami.
    Tętno złapałam i trochę pokopal, ale i tak jakoś się martwię chyba

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko, jeśli nie masz bólu brzucha i leżysz dużo, to raczej możesz poczekać do poniedziałku. Ale jeśli się niepokoisz o szyjkę, to idź jutro i miej gdzieś jego teksty, że drogo. Stres też nie wpływa korzystnie na szyję.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U mnie jakoś słabiej ruchy czuję i trudno było mi złapać tętno. Schował się młody i nie chce mnie uspokajać regularnymi kopniakami.
    Na pewno wszystko jest w porządku! :) Po prostu nie jesz słodyczy, to i Ignaś jest spokojny, bo nie dostaje kopa energetycznego ;) Pomyśl sobie, że fajnie, że będziesz miała takie grzeczne, spokojne dzieciątko :D

Paula 90 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula moja wczoraj też była mniej ruchliwa, ale jeszcze nie wiem czy to o czymś złym może świadczyć :) ale wierzę że już teraz nie będziemy mieć większych problemów z dzidziusiem do końca ciąży :)

f1d9680377.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Karolino, ciąża to ciężki czas dla Ciebie i dla niego. Wiemy tylko to co Ty nam mówisz, a może w nim też wzbiera się złość? Może wcale nie chce źle, nikogo nie chce bronić, ale niektórzy faceci potrzebują tej chwili ciszy, a my kobiety laziny za nimi i tluczemy ciągle temat tego co on robi źle, wtedy on też się denerwuje...
    Moim zdaniem to nie odzywaj się ze dwa dni, w Tobie przez ciaze też dużo hormonów i każda rzecz pewnie potrafi wywołać burze, wiem po sobie. Poczekaj, daj tematowi ucichnac i przed samym wyjazdem do rodziców, porozmawiaj z nim. Tylko nie na zasadzie : bo ty mi czasu nie poswiecasz, bo to jest wrzut i zapalnik. Czuję, że spędzamy ze sobą za mało czasu. Bez żadnych wyrzutów i pretensji powiedz mu czego oczekujesz, jak widzisz związek i co trzeba zmienić żeby to funkcjonowało, ale zapytaj też go co wg niego w Tobie jest zle. Nie tylko w jego stronę że musi zmienić to i to, to robisz źle, tamto źle. Życie nie jest czarne i białe, związek też i skoro jesteście na takim etapie, że rzuca takimi tekstami, myślę, że i jemu coś nie odpowiada. Spróbujcie się dogadać, jeśli się chce, da się. Daj sobie czas do piątku, poukładaj w głowie. Jak rozmowa nie przyniesie efektów, będziesz wiedziała na czym stoisz, bo może faktycznie nie warto.
    Mój tez mi nie raz powiedział coś czego żałował, ja jemu także, ale trudniej niż to powiedzieć, było się do tego przyznać :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka, przepraszam, niechcący polubiłam

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Jutro miałam mieć wizytę tu na pomiar szyjki, gdzie słyszę że prywatnie muszę iść i jest drogo. Zastanawiam się czy już nie poczekać do poniedziałku, wtedy bym poszła do mojej ginekolog. Mam już mętlik w głowie, za dużo się dzieje.

Myśle, że nawet list nie pomoże, bo on twierdzi, że w takiej sytuacji trzeba kierować się rozsądkiem a nie miłością i że musimy się dogadać w sprawie dziecka.

Może i racja, bo po co ja mam tu być skoro on do mnie mówi, że nie jestem wielce chora.

Co do szyjki myślę jak Wiewióreczka. Szczerze mówiąc jak już zaczyna rozmawiać że musicie się dogadać w sprawie dziecka a nie w Waszej sprawie to kiepsko to wygląda... ciężko nam coś radzić, ale moim zdaniem powinnaś jechaćwiczenia do domu i się w ogóle nie odzywać, może chłopak będzie miał czas to sobie przemysłu sprawę. Wiewioreczka dobrze pisała o liście, ogólnie zawsze rozmawiając z kimś w takiej konfliktów ej sytuacji powinniśmy używać argumentu JA (było mi przykro kiedy powiedziałeś...nie podobało mi się jak zareagowaleś....) a nie argumentu TY (to co powiedxiales było głupie... zareagowałeś źle...).

Tylko pamiętaj, że być z kimś w związku i się męczyć bo wydaje nam się że robimy to dla dobra dziecka jest bez sensu... sama miałam rodziców którzy wpływali bardzo toksycznie na siebie- dziecko to czuję i męczy się razem z rodzicami

KarmeLoVe, Wiewióreczka, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ściskam Cie mocno <przytula>

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmujcie się na tym etapie brakiem regularnych ruchów. Mój kilka dni potrafi szaleć i nagle straszna cisza...szukam detektorem, a on tak schowany, że tętno słyszę ledwo i urywa. I tak cały dzień, dopiero wieczorem się Panicz obudzi ;)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Paula nie martw się, chłopak może ma dziś spokojniejszy dzień :) Raz będzie się bardziej wiercił, a raz mniej, to normalne. A jak chcesz go czymś pobudzić to zjedz coś słodkiego i się połóż, może się rozrusza :) Nie ma co się niepotrzebnie stresować.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Moze i zaczekaj do poniedziałku jesli masz na prawde dużo płacić a nie znasz lekarza. U mnie w Krk jest taka opcja u wielu lekarze ze samo usg pomiaru szyjki koszt 50 zl

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak żeby osłodzić temat :) macie jakieś przepisy sprawdzone na ciasto takie z herbatnikami bez pieczenia? :)

martusiawp lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ