X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Paula myślisz że ZUS nie ma co robić tylko wysyłać kontrolę w wigilię przy jakim stole siedzisz?? Na spokojnie jedz w święta. :)
    Moja znajoma Dokładnie rok temu w geudniu miala kontrole. A glupia wynajmowala mieszkanie i zaoomniala oodac ze sie przeprowadzila na swoje. Kontrola miała miejsce na wynajmie. Musiala sie stawic i tłumaczyć oraz wstrzymali jej zasiłek. Ale chyba w wigilie nam nie grozi.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu jej wstrzymali świadczenie ? Przecież mogła sie przeprowadzić skoro wyjasnila. Na pewno miała udokumentowane akt własnościowy rozwiązanie umowy najmu.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A czemu jej wstrzymali świadczenie ? Przecież mogła sie przeprowadzić skoro wyjasnila. Na pewno miała udokumentowane akt własnościowy rozwiązanie umowy najmu.
    tak ale doczasu kiedy stawila sie na te umowiona wizyte wyplata byla wstrzymana i od tego znowu maja 30 dni na wyplate swiadczenia.
    ale co tam ja nie mam kontroli a wczoraj mi powiedzieli ze przed swietami raczej nie dostane, moze w tej przerwie miedzy swietami a najpewniej po nowym roku.

naszym obowiazkiem jest zglosic taka zmaine. oni jej nie zastali pod wskazanym adresem stad nastapilo wstrzymanie do wyjasnienia sprawy.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już samych świat tak nie żałuję jak szkoły rodzenia. Na święta rodzina może nas odwiedzić i już.
    Szlag mnie trafia bo chciałam się zapisać teraz po połówkowych. Już sobie poszłam. Do dupy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a wieczorowa? Ja szkole rodzenia mam od 18 do 20:30 to juz poza godzinami pracy ZUSu

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Paula a wieczorowa? Ja szkole rodzenia mam od 18 do 20:30 to juz poza godzinami pracy ZUSu
    Tylko że do szkoły rodzenia trzeba zaświadczenie od lekarza a ona mi nie podpisze na bank...

Wieczorami nie kontrolują?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 18:54

• B_002 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Tylko że do szkoły rodzenia trzeba zaświadczenie od lekarza a ona mi nie podpisze na bank...

Wieczorami nie kontrolują?
    Do tej szkoły rodzenia gdzie ja idę nie trzeba zaświadczenia.
    Znajdź taką gdzie nie wymagają.
    A ZUS kontroluje w godzinach pracy, jaki urzędnik by się zgodził chodzić po mieszkaniach o 20. Myślę że zapisanie się na wieczorne zajęcia byłoby bezpieczne.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Bo mam poronienie zagrażające wpisane jako "kod choroby" od początku ciązy. Wczesniej jak ręcznie wypisywali to nie wpisywali nic chyba. A teraz nie da się wybrać inaczej podobno w przypadku tego kodu...
    Paula a czemu masz taki kod choroby?
    Na prawdę masz takie zagrożenie że leżenie jest konieczne? Nie mogła ci innego powodu wpisać?

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie szkoła rodzenia ominie, nie nadaje się na zajęcia. Jak często smarujecie brodawki i sutki ?
    Zaczęło mnie bolec prawe żebro, jakby było obite. Wiecznie coś.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula90 zgodę musisz mieć w niektórych szkołach rodzenia ale do ćwiczeń nie musisz brać w nich udziału. W naszej szkole nie wymagają w ogóle zaświadczenia ale zalecają zapytać swojego lekarza o udział w ćwiczeniach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Paula a czemu masz taki kod choroby?
    Na prawdę masz takie zagrożenie że leżenie jest konieczne? Nie mogła ci innego powodu wpisać?
    Pytałam. Ona taka służbistka, zaczęła mnie umoralniac. I został ten sam kod choroby.
    Gdyby miała trochę dobrej woli to by zmieniła. Ale widocznie miała zły humor...

Dziwne, bo dotychczas jak wypisywała mi położna to można było dać chodzące a teraz już nie można. To po prostu brak dobrej woli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 19:12

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to i ja się głowie, bo mam kilka mini żylaczków, takie tyci wyglądają jak pajaczki ale jednak...

Kupiłam młodemu dziś dwa pajacyki, spodnie, bodziaki i skarpetki :D na 56, ale wydaje mi się, że to takie małe 62 jest. U nas rozmiarówka na 56 jest opisana od 1mies do 2. A 50 od narodzin do jednego miesiąca. Najwyżej jeszcze pod koniec dokupie, a jak nie to narzeczony posmiga jak się urodzi synek.

Karmelka - twoje łożysko jest na przedniej ścianie?

martusiawp lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • india Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina wrocilam w sumie do dawki początkowej 2xlutka, 2xdupek no i magnez. Do stycznia mam obserwowac czy powrot do woekszej dawki Luteiny cos daje, jak bedzie bez zmian to będziemy progesteron odstawiac. Wiec nie stresuj sie bo u mnie akurat to poki co na nic nie wpływa... szyjka nadal dluga 4cm

Karollinax26 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Teraz to i ja się głowie, bo mam kilka mini żylaczków, takie tyci wyglądają jak pajaczki ale jednak...
    Ja mam jedną taką grubą żyłę widoczną na łydce, ale się nią nie przejmuję bo mam ją od zawsze. Pojawiła się chyba jak byłam nastolatką. Moja mama ma podobnie a nie są to żylaki. Jakby się robiła wypukła to bym z tym poszła do lekarza, dopóki jest pod skórą to uważam że taki mój wygląd po prostu :)
    Nie każde widoczne żyły to żylaki. Nie ma co się stresować od razu.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często piszecie o tych ruchach i się martwicie.
    Ja dziś przeczytałam w mądrej książce fajny fragment na ten temat. Może was uspokoi :)
    64f765ceb1bfdaafmed.jpg
    f4b994750c5457eamed.jpg

DorotaAnna, Daffi, estrella, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, to ta nasza mądra książka ? :) dawno jej nie czytałam, muszę znów wziąć ją do ręki :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove tak łożysko na przedniej scianie.

Dziewczyny koszule do karmienia polecam tylko szczupłym. Ja wzięłam xxl i jest na styk teraz. Opięta na maksa czuje sie w niej jak glista. Ehh wkurzyłam sie wrrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mnie szkoła rodzenia ominie, nie nadaje się na zajęcia. Jak często smarujecie brodawki i sutki ?
    Zaczęło mnie bolec prawe żebro, jakby było obite. Wiecznie coś.

Ja codziennie po kąpieli smaruję sutki olejem + lanoliną zamiennie z maltanem

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

Dziewczyny koszule do karmienia polecam tylko szczupłym. Ja wzięłam xxl i jest na styk teraz. Opięta na maksa czuje sie w niej jak glista. Ehh wkurzyłam sie wrrr
    Ja w ogole nie cierpie koszul do spania. Na samą myśl o tym, że będę to nosić na sobie te kilka dni to aż mnie skręca. Ja to będę musiała kupić z 5xl żeby to wszystko "ogarnąć" i czuć się na luzie.

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

Właśnie miałam pytać Karmelka. To mówisz, że bardziej na Karolę te koszule, co?
    Ja jestem wykończona dziewczyny. Praca jednak na tym etapie u mnie to nieporozumienie. Dobrze, że nie codziennie muszę tam jeździć, ale dzisiaj byłam i po kilku godzinach przyjechał a styrana. Jeszcze obiad, który i tak mąż w połowie rano przygotował, a i tak wymeczylam się okrutnie dołączając go. Teraz pouczylam się z synem na kartkówkę i sprawdzian i ledwo żyje już. A Wy tyle piszecie, że na nie mam szans nadążyć. I jka czytam to mam przez chwilę w głowie odpowiedzi DO was ale potem zapominam już, o OC mi chodziło i się frustruję.
    Nawet nie pamiętam, Czy wam pisałam że wczoraj na usg brzucha okazało się że mam 2 polipy w pęcherzyku zolciowym. A u Ciebie jak usg, Karmelka?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ