Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Karmelove tak łożysko na przedniej scianie.
Dziewczyny koszule do karmienia polecam tylko szczupłym. Ja wzięłam xxl i jest na styk teraz. Opięta na maksa czuje sie w niej jak glista. Ehh wkurzyłam sie wrrr
Kupilam koszule z Italian Fashion i rozmiar odpowiada tabelce....wzielam XL bo mam teraz 114 w piersiach .....patrzylam w innych sklapach i przerazilo mnie ze wedlug tabelki mialabym wybrac 5 czy 6XL jakies chinskie rozmiary........ -
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Ja w ogole nie cierpie koszul do spania. Na samą myśl o tym, że będę to nosić na sobie te kilka dni to aż mnie skręca. Ja to będę musiała kupić z 5xl żeby to wszystko "ogarnąć" i czuć się na luzie.
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:ja przy corce nie mialam koszul tylko dwu czesciowa pizame bo poprostu nie cierpie koszul. nie bylo mi problem zdjac spodnie. nawet majty te jednorazowe zakladalam.mialam w nosie to czy sie komus podoba czy nie.
-
Ja nie smaruje i w poprzedniej ciąży tez nie smarowałam, tylko delikatnie piersi, żeby ich nie stymulować. Nie miałam zadnych bóli przy karmieniu. Nawet po porodzie nie używałam lanoliny ani niczego innego. Myślę, że ważniejsza jest odpowiednia technika przystawienia do piersi. Warto wiec wybrać sie dlatego na szkołę rodzenia, ja miałam super położną laktacyjną na oddziale, można też już nawet zamawiać wizyty w domu. Ale nie namawiam absolutnie do niesmarowania, wszytsko może sie przydać by czuć sie gotowym do karmienia:)
-
Karollinax26 wrote:Mnie szkoła rodzenia ominie, nie nadaje się na zajęcia. Jak często smarujecie brodawki i sutki ?
Zaczęło mnie bolec prawe żebro, jakby było obite. Wiecznie coś.
Już niczym więcej nie smaruję dodatkowo sutków, wydaje mi się że na razie nie ma takiej potrzeby, a ten balsam przypadł mi do gustu jeśli chodzi o konsystencję, wchłanianie i zapach. I zawsze mam taką nawilżoną skórę na brzuchu że mnie wcale nie swędzi i dotąd nie mam ani jednego rozstępu, więc nadal będę smarować
Nie wiem czy trzeba czymś sutki smarować osobno, ale jakby mi się coś z nimi działo to bym pewnie reagowała.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Paula 90 wrote:To tak można? Daffi, ratujesz mi tyłek, dla mnie koszula to jak szata pokutna.
dodam jeszcze ze nikt mi uwagi nie zwrocil. a koszule mialam tylko przez chwile do porodu i tuz po nim zanim wrocilam na swoja salę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 21:27
-
Szukam pomocy, a że tu tyle babek to pewnie podpowiecie!
Siostra narzeczonego mieszka w Stanach, w tamtym roku na święta dostała od nas prezent z belgijskimi kosmetykami, NIESTETY w tym roku za Chiny ich nie dostanę, bo to było tylko limited edition ze sklepu, który tworzy dodatki do domów. Szukam sprawdzonej, godnej polecenia, polskiej marki. Coś z pielęgnacji, co brać na celownik?
Jak macie coś innego sprawdzonego i nie jest polskie , tez mówicie, uratujecie mi tylek
I ile mój zrobił mega prezenty mi, tak reszcie co roku robię ja, w tym roku tym bardziej, bo jestem NON stop w domu, a on pracuje do późna. Wrr. Liczę na Was
PS. Piszę, że mieszka w Stanach, bo chcę jej coś wysłać czego u niej nie znajdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 22:05
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
A jeszcze apropo koszul, co myślicie o tym, tylko na poród, a potem wskoczyć w coś wygodnego? https://allegro.pl/oferta/koszula-do-porodu-karmienia-i-kangurowania-s-m-6618947714
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
nick nieaktualnyKarmelove polska marka naturalna Resibo albo Alkhemie albo haggi. Pięknie sie prezentują sa świetne składy na prawde rewelacja kosmetyki.
Kiwona u mnie na usg wszystko prawidłowo. Z krwi wyniki te które juz dostałam tez w normach jedynie kreatynina mi spadła jest poniżej normy. I czekam na kwasy żółciowe wiec sie stresuje jeszcze.
A koszula tak na wiewióreczke kasionka Basię i Karolinke na pewno bedzie dobra. Dlugosc spoko dupa sie nie swieci ale wzięłam. Rozmiar xxl gdzie myślałam ze wymiary sa jednostronne. Piersi ledwo mi sie mieszczą nie ma szans by sie zmieściły za miesiąc a co dopiero ponporodzie -
nick nieaktualny
-
B_002 wrote:Ja smaruję brzuch i piersi codziennie balsamem przeciw rozstępom Palmers Cocoa Butter.
Już niczym więcej nie smaruję dodatkowo sutków, wydaje mi się że na razie nie ma takiej potrzeby, a ten balsam przypadł mi do gustu jeśli chodzi o konsystencję, wchłanianie i zapach. I zawsze mam taką nawilżoną skórę na brzuchu że mnie wcale nie swędzi i dotąd nie mam ani jednego rozstępu, więc nadal będę smarować
Nie wiem czy trzeba czymś sutki smarować osobno, ale jakby mi się coś z nimi działo to bym pewnie reagowała. -
Sansivieria wrote:Używam tego samego i też nie zauważyłam jeszcze żadnego rozstepu i faktycznie przynosi ulgę dla swedzącej skóry. Za to jeśli dłużej go rozprowadzam w ramach masażu to mi się lekko roluje, zbiera w malutkie grudki i bardzo mnie to wnerwia. Też tak masz?
Ja używam dwóch naciśnięć pompką na brzuch i piersi razem. Tyle kremu mi wystarczy i cały się wchłania ładnie.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Hej dziewczyny, nie było mnie tu kilka dni ale już nadrabiam zaległości. Badania polowkowe miałam mieć 5 grudnia, ale mam je przesunięte na jutro( jak patrzę na zegarek to właściwie dziś). Powodem tego zamieszania był mój pobyt w szpitalu, gdzie trafiłam z atakiem kołki nerkowej-szczerze nie polecam. W szpitalu wychwycili też u mnie niedokrwistość. A tak poza tym to zmagam się z ogromną zgagą każdego dnia. Też dość źle znoszę przyjmowanie żelaza, zwłaszcza rano dopadaja mnie po nim mdłości. Mam włączone zastrzyki clexane na nowo. To tyle co u mnie. Już nie mogę się doczekać tego usg polowkowego
-
Ja też poczytałam Was wstecz ale przez nadmiar myśli w głowie nie potrafię czegokolwiek sensownego napisać...
Pół wieczora przepłakałam...Podejrzewam,że to początek...I to przed samymi świętami...
A wszystko za sprawą kłopotów przez urząd skarbowy...Także no... -
nick nieaktualnyPaula ja chodzę do szkoły rodzenia i ie musialam mieć żadnego Zaświadczenia. Tylko kartę ciąży, więc ma pewno taka znajdziesz
Ja piersi w żadnwj z ciąż nie smarowalam niczym ale teraz powiedzmy podsmarowuje. Sama jednak widzę że rozstępy zależą od tyłu czynników że to prawda, jak mają wyjść wyjdą. Ja nigdy niczym nie smarowalam i zadnego rozstępu.a teraz smaruje jak głupia i już mi się robią. I wiek.. I skóra już nie tej jakości...pewnie przez to bo czym sobie to tłumaczyć. -
Mama36 zgodzę się -jak mają wyjść to wyjdą...
W ciąży z córką cała ciążę skrupulatnie Palmers plus oliwka od czasu do czasu i na początku 9m-ca cały dół brzucha popękal na maxa i uczynił ze mnie tygrysa na zawsze.
Ale modelką nie jestem i pod ciuchami nie widać -
nick nieaktualnyCzęść dziewczyny, ja ten wczorajszy stres zdrowiem przypłaciłam. Jaka jestem głupia... Taka jestem zła na siebie że się tak dałam ponieść emocjom.
Dzisiaj na wadze 0,4kg mniej i cukier na czczo 100 po kilku tygodniach w zakresie 75-90 z małymi wyskokami powyżej 90.
Wstałam o 6 i nadal czytam o tych zwolnieniach bo bałam się nawet z psem wyjść na dwór. Już się trochę uspokoiłam, przecież muszę jakoś żyć jak mąż w pracy po 16 godzin czasem.