X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Część dziewczyny, ja ten wczorajszy stres zdrowiem przypłaciłam. Jaka jestem głupia... Taka jestem zła na siebie że się tak dałam ponieść emocjom.
    Dzisiaj na wadze 0,4kg mniej i cukier na czczo 100 po kilku tygodniach w zakresie 75-90 z małymi wyskokami powyżej 90.
    Wstałam o 6 i nadal czytam o tych zwolnieniach bo bałam się nawet z psem wyjść na dwór. Już się trochę uspokoiłam, przecież muszę jakoś żyć jak mąż w pracy po 16 godzin czasem.

Nie wiem czy Cię pocieszę ale ja zwolnienie miałam wypisane na adres domowy, a 3 tygodnie spędziłam w Warszawie :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja smaruję brzuch i piersi codziennie balsamem przeciw rozstępom Palmers Cocoa Butter.
    Już niczym więcej nie smaruję dodatkowo sutków, wydaje mi się że na razie nie ma takiej potrzeby, a ten balsam przypadł mi do gustu jeśli chodzi o konsystencję, wchłanianie i zapach. I zawsze mam taką nawilżoną skórę na brzuchu że mnie wcale nie swędzi i dotąd nie mam ani jednego rozstępu, więc nadal będę smarować :)
    Nie wiem czy trzeba czymś sutki smarować osobno, ale jakby mi się coś z nimi działo to bym pewnie reagowała.

Basia, gdzie kupię ten balsam?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Nie wiem czy Cię pocieszę ale ja zwolnienie miałam wypisane na adres domowy, a 3 tygodnie spędziłam w Warszawie :)

Moja przyjaciółka była na wakacjach w ciąży na leżącym L4 ;-)
    Tak przeglądam te fora wszystkie i posty i wygląda na to że oni kontrolują wtedy kiedy ktoś kombinuje, jest podejrzenie zawyżania składek przy działalności gospodarczej albo kobieta podejmuje pracę i w ciążę zachodzi (sprawdzaja czy nie zataiła przy przyjęciu do pracy swojej ciąży).
    Ja po prostu za mocno reaguje jak dzieje się u mnie coś czego nie przewidziałam. Przecież tam też pracują ludzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Basia, gdzie kupię ten balsam?
    Nie jestem Basia ;-) ale palmersy są w Rossmanach. Mają ładne składy i fajnie pachną.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Nie jestem Basia ;-) ale palmersy są w Rossmanach. Mają ładne składy i fajnie pachną.

Dzięki Paula! :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja w Rossmannie kupuję.
    Do końca tygodnia jest jeszcze w rabatem z aplikacją w klubie Rossnę, 24,79 zamiast 30,99. Te promocje są co jakiś czas i ja zawsze czekam i kupuję sobie zapas :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakiego zapachu palmers używacie? Ja na początku ciąży kupiłam ten kakaowy i nie wiem czy to ten zapach czy to po prostu był ten etap, że miałam potworne mdłości jak tylko pojawiał się w zasięgu mojego nosa. Obawiam się, że gdybym teraz do niego wróciła to czeka mnie powtórka z rozrywki ;)

Co do polskich kosmetyków, podpisuje się pod listą Karmelki i dorzucilabym jeszcze Pat&rub

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    A jak juz jestesmy w temacie kupy. Co polecacie na problemy z wyproznieniem ? Z domowych sposobow?

Martusia ja dorzucam rano do płatków 2 łyżki siemienia lnianego :)

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka ślicznie wyglądasz :)
    Gratuluję wizyt! :)

Lolka30 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    A jakiego zapachu palmers używacie? Ja na początku ciąży kupiłam ten kakaowy i nie wiem czy to ten zapach czy to po prostu był ten etap, że miałam potworne mdłości jak tylko pojawiał się w zasięgu mojego nosa. Obawiam się, że gdybym teraz do niego wróciła to czeka mnie powtórka z rozrywki ;)

Co do polskich kosmetyków, podpisuje się pod listą Karmelki i dorzucilabym jeszcze Pat&rub
    Ja pat&rub nie lubię ale tylko dlatego ze swego czasu wszędzie mi ta Rusinowa wyskakiwała, na wszystkich stronach i reklach. A ja nie lubię takiej nachalnej reklamy. A resibo ma fajny olejek hydrofilny. Ale 4 razy droższy niż ten z biochemii urody na przykład. Na biochemii nie płacicie za ładne opakowanie tylko za dobry, naturalny kosmetyk ;-)
    Więc od siebie dodam jeszcze Biochemia Urody :-)

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny czy ketony pojawiają sie i znikają od razu? Wczoraj zjadłam dodatkowo kanapkę o 22:30 ale dzisiaj cukier znowu idealny ale ketony średnie (wczoraj były wysokie) glukozy w moczu brak. Nie wiem czy to opada z dnia na dzien czy jak :/ dzisiaj zjem dwie kanapki o 22:30, a jak dalej bedą to jutro zjem biała bułkę na noc tak mam napisane :/ wcześniej przed snem potrafiłam zjeść 4 kanapki i było dobrze :):)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Ja spotkałam się tylko z zapachem kakaowym Palmers. Czy są jakieś inne z tych balsamów na rozstępy w ciąży?
    Ten jest dość delikatny jak dla mnie.
    A nawet jakby był mocniejszy to ja lubię zapach kosmetyków z masłem kakaowym, więc dla mnie smarowanie z takim zapachem to dodatkowa przyjemność :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 08:05

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam nigdy nic z pat&rub, nawet nie wiem czy w Krk jest co kolwiek od niej.
    Wczoraj maz przytaszczył po pracy piękna duża choinke poszłam pod prysznic nim sie wygramoliłam on ubrał. Powiesił 90% naszych ozdób i mam choinke z przepychem aż jej łodyżki opadły haha. Ale No taka miał wizje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bardzo was swędzi skóra? Mnie piersi to mocno i mam je w centki całe :/ i sa czerwone. Juz mnie zaczyna swędzieć jakby nad boczkami i juz myśle ze zaraz tam wyjdą :( juz dwa małe rozstępy mam po prawej stronie na boczkach :(

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    U mnie co jakiś czas pojawia się jednorazowe plamienie brązowym śluzem i wybija mnie strasznie ... tak średnio raz w tygodniu zaraz po tym czysto jest i nie pojawia się więcej, moja gin mówi ze to może być od luteiny ... ale obawiam się ze to szyjka się skraca :/ jeszcze tydzień do usg , trochę pomimo tego ze jestem spokojna zaczynam się denerwować , miłego wieczoru

ja biorę luteinę od początku i też miałam plamienia ale w I trymestrze potem się uspokoiło. Skoro lekarz Cię zbadał i wszystko ok z dzieckiem to nie martw się na zapas :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka a może smaruj balsamem częściej?
    Mnie swędzi czasem skóra na plecach, bo tam nie smaruję się codziennie bo mi się nie chce, a o tej porze roku łatwiej się skóra wysusza, kaloryfery w domu niekorzystnie wpływają. Na brzuchu mnie wcale nie swędzi bo nawilżam intensywnie.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas szyjka długa zamknięta, Ignaś nie dał zrobić sobie KTG, kopał strasznie. Juest ułożony główką w dół, macicę mam 3-4cm nad pępkiem.
    Dostałam tym razem L4 leżące i aż się popłakałam w domu. Mówiłam mojej gin, że chce iść do szkoły rodzenia i pojechać na święta do rodziny. A ona na to, że "miejmy nadzieje, że pani nie skontrolują". Boli mnie głowa z tego wszystkiego tylko.

oj :( przykro mi Paula.. masz leżeć bo Mały jest ułożony główką w dół? Ja się w poniedziałek dowiem czy pojadę do rodziców na święta

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny a bardzo was swędzi skóra? Mnie piersi to mocno i mam je w centki całe :/ i sa czerwone. Juz mnie zaczyna swędzieć jakby nad boczkami i juz myśle ze zaraz tam wyjdą :( juz dwa małe rozstępy mam po prawej stronie na boczkach :(

Mnie tylko piersi swędzą. Ostatnio tu o tym pisałam, codziennie mnie nie swędzą, tak co 2 dni ale jak mnie napadnie to drapię się i drapię. Rozstępów żadnych nie zauważyłam, moje piersi są zatem całe w żyłach.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Paula myślisz że ZUS nie ma co robić tylko wysyłać kontrolę w wigilię przy jakim stole siedzisz?? Na spokojnie jedz w święta. :)

poza tym masz leżące L4 i nawet jak zapukają to leżysz i jesteś sama w domu a masz nakaz leżenia to nie wstawałaś aby drzwi otworzyć :) i tyle :)

Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Moja znajoma Dokładnie rok temu w geudniu miala kontrole. A glupia wynajmowala mieszkanie i zaoomniala oodac ze sie przeprowadzila na swoje. Kontrola miała miejsce na wynajmie. Musiala sie stawic i tłumaczyć oraz wstrzymali jej zasiłek. Ale chyba w wigilie nam nie grozi.

poza tym można wysłać maila do pracodawcy lub ZUS , że w dniach tych i tych przebywać będziesz pod innym takim i takim adresem i ma się "dupochrona". Pojechałam do rodziny bo zostałabym sama na święta bez opieki a to byłoby ryzykowne i już...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ