X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Część dziewczyny, ja ten wczorajszy stres zdrowiem przypłaciłam. Jaka jestem głupia... Taka jestem zła na siebie że się tak dałam ponieść emocjom.
    Dzisiaj na wadze 0,4kg mniej i cukier na czczo 100 po kilku tygodniach w zakresie 75-90 z małymi wyskokami powyżej 90.
    Wstałam o 6 i nadal czytam o tych zwolnieniach bo bałam się nawet z psem wyjść na dwór. Już się trochę uspokoiłam, przecież muszę jakoś żyć jak mąż w pracy po 16 godzin czasem.

Nie wiem czy Cię pocieszę ale ja zwolnienie miałam wypisane na adres domowy, a 3 tygodnie spędziłam w Warszawie :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja smaruję brzuch i piersi codziennie balsamem przeciw rozstępom Palmers Cocoa Butter.
    Już niczym więcej nie smaruję dodatkowo sutków, wydaje mi się że na razie nie ma takiej potrzeby, a ten balsam przypadł mi do gustu jeśli chodzi o konsystencję, wchłanianie i zapach. I zawsze mam taką nawilżoną skórę na brzuchu że mnie wcale nie swędzi i dotąd nie mam ani jednego rozstępu, więc nadal będę smarować :)
    Nie wiem czy trzeba czymś sutki smarować osobno, ale jakby mi się coś z nimi działo to bym pewnie reagowała.

Basia, gdzie kupię ten balsam?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Nie wiem czy Cię pocieszę ale ja zwolnienie miałam wypisane na adres domowy, a 3 tygodnie spędziłam w Warszawie :)

Moja przyjaciółka była na wakacjach w ciąży na leżącym L4 ;-)
    Tak przeglądam te fora wszystkie i posty i wygląda na to że oni kontrolują wtedy kiedy ktoś kombinuje, jest podejrzenie zawyżania składek przy działalności gospodarczej albo kobieta podejmuje pracę i w ciążę zachodzi (sprawdzaja czy nie zataiła przy przyjęciu do pracy swojej ciąży).
    Ja po prostu za mocno reaguje jak dzieje się u mnie coś czego nie przewidziałam. Przecież tam też pracują ludzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Basia, gdzie kupię ten balsam?
    Nie jestem Basia ;-) ale palmersy są w Rossmanach. Mają ładne składy i fajnie pachną.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Nie jestem Basia ;-) ale palmersy są w Rossmanach. Mają ładne składy i fajnie pachną.

Dzięki Paula! :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja w Rossmannie kupuję.
    Do końca tygodnia jest jeszcze w rabatem z aplikacją w klubie Rossnę, 24,79 zamiast 30,99. Te promocje są co jakiś czas i ja zawsze czekam i kupuję sobie zapas :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakiego zapachu palmers używacie? Ja na początku ciąży kupiłam ten kakaowy i nie wiem czy to ten zapach czy to po prostu był ten etap, że miałam potworne mdłości jak tylko pojawiał się w zasięgu mojego nosa. Obawiam się, że gdybym teraz do niego wróciła to czeka mnie powtórka z rozrywki ;)

Co do polskich kosmetyków, podpisuje się pod listą Karmelki i dorzucilabym jeszcze Pat&rub

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    A jak juz jestesmy w temacie kupy. Co polecacie na problemy z wyproznieniem ? Z domowych sposobow?

Martusia ja dorzucam rano do płatków 2 łyżki siemienia lnianego :)

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka ślicznie wyglądasz :)
    Gratuluję wizyt! :)

Lolka30 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    A jakiego zapachu palmers używacie? Ja na początku ciąży kupiłam ten kakaowy i nie wiem czy to ten zapach czy to po prostu był ten etap, że miałam potworne mdłości jak tylko pojawiał się w zasięgu mojego nosa. Obawiam się, że gdybym teraz do niego wróciła to czeka mnie powtórka z rozrywki ;)

Co do polskich kosmetyków, podpisuje się pod listą Karmelki i dorzucilabym jeszcze Pat&rub
    Ja pat&rub nie lubię ale tylko dlatego ze swego czasu wszędzie mi ta Rusinowa wyskakiwała, na wszystkich stronach i reklach. A ja nie lubię takiej nachalnej reklamy. A resibo ma fajny olejek hydrofilny. Ale 4 razy droższy niż ten z biochemii urody na przykład. Na biochemii nie płacicie za ładne opakowanie tylko za dobry, naturalny kosmetyk ;-)
    Więc od siebie dodam jeszcze Biochemia Urody :-)

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny czy ketony pojawiają sie i znikają od razu? Wczoraj zjadłam dodatkowo kanapkę o 22:30 ale dzisiaj cukier znowu idealny ale ketony średnie (wczoraj były wysokie) glukozy w moczu brak. Nie wiem czy to opada z dnia na dzien czy jak :/ dzisiaj zjem dwie kanapki o 22:30, a jak dalej bedą to jutro zjem biała bułkę na noc tak mam napisane :/ wcześniej przed snem potrafiłam zjeść 4 kanapki i było dobrze :):)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Ja spotkałam się tylko z zapachem kakaowym Palmers. Czy są jakieś inne z tych balsamów na rozstępy w ciąży?
    Ten jest dość delikatny jak dla mnie.
    A nawet jakby był mocniejszy to ja lubię zapach kosmetyków z masłem kakaowym, więc dla mnie smarowanie z takim zapachem to dodatkowa przyjemność :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 08:05

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam nigdy nic z pat&rub, nawet nie wiem czy w Krk jest co kolwiek od niej.
    Wczoraj maz przytaszczył po pracy piękna duża choinke poszłam pod prysznic nim sie wygramoliłam on ubrał. Powiesił 90% naszych ozdób i mam choinke z przepychem aż jej łodyżki opadły haha. Ale No taka miał wizje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bardzo was swędzi skóra? Mnie piersi to mocno i mam je w centki całe :/ i sa czerwone. Juz mnie zaczyna swędzieć jakby nad boczkami i juz myśle ze zaraz tam wyjdą :( juz dwa małe rozstępy mam po prawej stronie na boczkach :(

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    U mnie co jakiś czas pojawia się jednorazowe plamienie brązowym śluzem i wybija mnie strasznie ... tak średnio raz w tygodniu zaraz po tym czysto jest i nie pojawia się więcej, moja gin mówi ze to może być od luteiny ... ale obawiam się ze to szyjka się skraca :/ jeszcze tydzień do usg , trochę pomimo tego ze jestem spokojna zaczynam się denerwować , miłego wieczoru

ja biorę luteinę od początku i też miałam plamienia ale w I trymestrze potem się uspokoiło. Skoro lekarz Cię zbadał i wszystko ok z dzieckiem to nie martw się na zapas :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka a może smaruj balsamem częściej?
    Mnie swędzi czasem skóra na plecach, bo tam nie smaruję się codziennie bo mi się nie chce, a o tej porze roku łatwiej się skóra wysusza, kaloryfery w domu niekorzystnie wpływają. Na brzuchu mnie wcale nie swędzi bo nawilżam intensywnie.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas szyjka długa zamknięta, Ignaś nie dał zrobić sobie KTG, kopał strasznie. Juest ułożony główką w dół, macicę mam 3-4cm nad pępkiem.
    Dostałam tym razem L4 leżące i aż się popłakałam w domu. Mówiłam mojej gin, że chce iść do szkoły rodzenia i pojechać na święta do rodziny. A ona na to, że "miejmy nadzieje, że pani nie skontrolują". Boli mnie głowa z tego wszystkiego tylko.

oj :( przykro mi Paula.. masz leżeć bo Mały jest ułożony główką w dół? Ja się w poniedziałek dowiem czy pojadę do rodziców na święta

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny a bardzo was swędzi skóra? Mnie piersi to mocno i mam je w centki całe :/ i sa czerwone. Juz mnie zaczyna swędzieć jakby nad boczkami i juz myśle ze zaraz tam wyjdą :( juz dwa małe rozstępy mam po prawej stronie na boczkach :(

Mnie tylko piersi swędzą. Ostatnio tu o tym pisałam, codziennie mnie nie swędzą, tak co 2 dni ale jak mnie napadnie to drapię się i drapię. Rozstępów żadnych nie zauważyłam, moje piersi są zatem całe w żyłach.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Paula myślisz że ZUS nie ma co robić tylko wysyłać kontrolę w wigilię przy jakim stole siedzisz?? Na spokojnie jedz w święta. :)

poza tym masz leżące L4 i nawet jak zapukają to leżysz i jesteś sama w domu a masz nakaz leżenia to nie wstawałaś aby drzwi otworzyć :) i tyle :)

Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Moja znajoma Dokładnie rok temu w geudniu miala kontrole. A glupia wynajmowala mieszkanie i zaoomniala oodac ze sie przeprowadzila na swoje. Kontrola miała miejsce na wynajmie. Musiala sie stawic i tłumaczyć oraz wstrzymali jej zasiłek. Ale chyba w wigilie nam nie grozi.

poza tym można wysłać maila do pracodawcy lub ZUS , że w dniach tych i tych przebywać będziesz pod innym takim i takim adresem i ma się "dupochrona". Pojechałam do rodziny bo zostałabym sama na święta bez opieki a to byłoby ryzykowne i już...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ