X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka ślicznie wyglądasz :)
    Gratuluję wizyt! :)
    Dziś młody nad wyraz spokojny ale ja też więcej robię i chodzę to i zgagi mniejsze. Chyba nie kopie tak po prostu...
    Jaki z tego morał.. Sprzątać codziennie ;p

Lolka30, martusiawp, AniaKJ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India cudownie, że wszystko w porzadku! Ale wiem co czujesz jesli chodzi o brak zdjęcia. Ja tak z mężem sie napaliłam na połówkowe, żeby ją zobaczyć w 4D a ona buzia w łożysko. Straszny niedosyt czułam. Mogłabym mieć usg 3 razy dziennie a jak sie urodzi bede sie w nią wpatrywać godzinami

martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie co jakiś czas pojawia się jednorazowe plamienie brązowym śluzem i wybija mnie strasznie ... tak średnio raz w tygodniu zaraz po tym czysto jest i nie pojawia się więcej, moja gin mówi ze to może być od luteiny ... ale obawiam się ze to szyjka się skraca :/ jeszcze tydzień do usg , trochę pomimo tego ze jestem spokojna zaczynam się denerwować , miłego wieczoru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 16:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mistella brązowe plamienie to chyba nie oznaka skracania szyjki? A co znaczy ze cie wybija? Mi i moja ginekolog mowi i zawsze na IP powtarzają ze gdyby wystąpiło plamienie krwawienie czy podejrzenie PROM od razu do szpitala.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    nie katuj się schodami :) stań na jednej nodze - jak jesteś w stanie i nie poczujesz bólu jakby łamania kości, to chyba nie to...

Przy stawaniu na jednej nodze nie boli. Wiec może to po prostu plecy, może to przez ikea i galerie wczoraj za dużo łażenia...

Karmelka, Karolina jak przeczytałam Waszą wymianę zdań „-mam to samo; -żylaki czy kupę?” To się prawie popłakałam ze śmiechu :)

Ja dzisiaj byłam znowu w pracy na chwile xd i tak mi było smutno, tak strasznie za nimi zatęskniłam :(

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka wybija ze spokoju który mam w sobie i później się denerwuje. Już wcześniej miałam takie coś ,jednorazowe pasmo brązowego śluzu , totalnie jednorazowe bo nie ma śladu krwi ani plamienia po takim paśmie które wyjdzie , skracająca się szyjka może dawać plamienia niestety. Mówiłam o tym mojej gin to uznała ze nie jest to istotne i prawdopodobnie związane z luteina echhh

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    My juz po wizycie. Wszystko oki. Łożysko w koncu sie podnosi, wody w normie, szyjka zamknieta, ale mam powrot do Luteiny 2xdziennie przez to napinanie.
    Malutka rośnie i waży juz 828g <3 niestety nie chciala współpracować i nie mam zdjecia :( tak mi smutno, ze chyba sie zaraz porycze.
    Ulozona miednicowo, siedziala na pupie, główka na wysokości pepka, zasłaniala sie i tulila buzke w łożysko

Jak odczuwasz to napinanie ? Często w ciągu dnia ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Przy stawaniu na jednej nodze nie boli. Wiec może to po prostu plecy, może to przez ikea i galerie wczoraj za dużo łażenia...

Karmelka, Karolina jak przeczytałam Waszą wymianę zdań „-mam to samo; -żylaki czy kupę?” To się prawie popłakałam ze śmiechu :)

Ja dzisiaj byłam znowu w pracy na chwile xd i tak mi było smutno, tak strasznie za nimi zatęskniłam :(

Takie my zabawne :D

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Karmelka wybija ze spokoju który mam w sobie i później się denerwuje. Już wcześniej miałam takie coś ,jednorazowe pasmo brązowego śluzu , totalnie jednorazowe bo nie ma śladu krwi ani plamienia po takim paśmie które wyjdzie , skracająca się szyjka może dawać plamienia niestety. Mówiłam o tym mojej gin to uznała ze nie jest to istotne i prawdopodobnie związane z luteina echhh
    Nie wydaje mi sie zeby to była luteina. Ale takie plamienia taka Niteczka to moze jakies pęknięte naczynko w pochwie i sie oczyszcza. Tfu tfu zeby to nie było związane z szyjka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szyjka długa zamknięta, Ignaś nie dał zrobić sobie KTG, kopał strasznie. Juest ułożony główką w dół, macicę mam 3-4cm nad pępkiem.
    Dostałam tym razem L4 leżące i aż się popłakałam w domu. Mówiłam mojej gin, że chce iść do szkoły rodzenia i pojechać na święta do rodziny. A ona na to, że "miejmy nadzieje, że pani nie skontrolują". Boli mnie głowa z tego wszystkiego tylko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula myślisz że ZUS nie ma co robić tylko wysyłać kontrolę w wigilię przy jakim stole siedzisz?? Na spokojnie jedz w święta. :)

• Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas szyjka długa zamknięta, Ignaś nie dał zrobić sobie KTG, kopał strasznie. Juest ułożony główką w dół, macicę mam 3-4cm nad pępkiem.
    Dostałam tym razem L4 leżące i aż się popłakałam w domu. Mówiłam mojej gin, że chce iść do szkoły rodzenia i pojechać na święta do rodziny. A ona na to, że "miejmy nadzieje, że pani nie skontrolują". Boli mnie głowa z tego wszystkiego tylko.

Paula czemu leżące ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce74a8799926.jpg

Ta literka Z to prawdopodobnie żylak u mnie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ż jak żylak... Nie da się ukryć ;)
    Nie żebym się z żylakow śmiała bo sama dostałam parę lat temu od naczyniowca skierowanie na operację ale powiedział że przy mojej pracy nie ma sensu robić bo wyjdą na nowo.ja żylakow mam w cholere

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Paula czemu leżące ?

Bo mam poronienie zagrażające wpisane jako "kod choroby" od początku ciązy. Wczesniej jak ręcznie wypisywali to nie wpisywali nic chyba. A teraz nie da się wybrać inaczej podobno w przypadku tego kodu...

• Mistella Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do lekarza skonsultować dziś jeszcze :)

Karmelllka90, Reniata lubią tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Jak odczuwasz to napinanie ? Często w ciągu dnNo ia ?
    Kilka razy w ciągu dnia i nocy, ale jest długotrwałe. Moge lezec lub chodzić a i tak występuje. Dół brzucha robi sie twardy i napięty nawet moj to ostatnio zauważył. Przy okazji mam takie mocne napieranie na szyjke od góry, normalnie jakby maluch juz pchal sie do wyjscia. Malo to przyjemne.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    No ż jak żylak... Nie da się ukryć ;)
    Nie żebym się z żylakow śmiała bo sama dostałam parę lat temu od naczyniowca skierowanie na operację ale powiedział że przy mojej pracy nie ma sensu robić bo wyjdą na nowo.ja żylakow mam w cholere
    No ilosc godzin na nogach w pracy moja waga jeszcze ciąża niestety mnie cholerstwo dopadło.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Kilka razy w ciągu dnia i nocy, ale jest długotrwałe. Moge lezec lub chodzić a i tak występuje. Dół brzucha robi sie twardy i napięty nawet moj to ostatnio zauważył. Przy okazji mam takie mocne napieranie na szyjke od góry, normalnie jakby maluch juz pchal sie do wyjscia. Malo to przyjemne.

Coś jeszcze przyjmujesz oprócz Luteiny ? Bo ja u siebie też takie napinanie zauważyłam w dole brzucha, jak leżę to czasem trwa chwilę, mija i za chwilę znów. Kurde, tak się nakręciłam, że przestałam czuć Marcelinę nagle.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo nieeee, skurcz stopy juz wiecej magnezu nie dam rady jeść wątroba tego nie wytrzyma

‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ