X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja mam windę więc po schodach nie chodzę ale dzisiaj specjalnie użyje schodów żeby zobaczyć czy boli... :D ale przy przekrecaniu w nocy boli strasznie :(
    nie katuj się schodami :) stań na jednej nodze - jak jesteś w stanie i nie poczujesz bólu jakby łamania kości, to chyba nie to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 12:33

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA - temat kupa

Paula90 czy twoje stolce po chlebie probody sa normalne? Ja odkąd go jem załatwiam sie z duża łatwością, do tego z ciemnego zrobił sie stolec jasny i te ziarna w nim mnie przerażają.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny, jak czytam takie rzeczy to jest mi jeszcze gorzej ...
    Karmelka też u siebie coś takiego zauważyłam.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Boże dziewczyny, jak czytam takie rzeczy to jest mi jeszcze gorzej ...
    Karmelka też u siebie coś takiego zauważyłam.
    Żylak czy kupa ?

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Żylak czy kupa ?

Żylak :D :D

Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    ja miewam takie bóle - dół pleców i promieniujący na pośladki i uda. Gin mówi, że to już się może zdarzać na tym etapie i dopóki to nie jest jakiś super silny ból, to jest ok. Pomaga mi ciepły prysznic i delikatne rozciąganie.
    A to jest to rozejście spojenia?bo ja też mam czasami i myślałam, że to od kręgosłupa. W pierwszej nic takiego nie miałam.
    Edit: już doczytałam, że to nie to:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 13:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    UWAGA - temat kupa

Paula90 czy twoje stolce po chlebie probody sa normalne? Ja odkąd go jem załatwiam sie z duża łatwością, do tego z ciemnego zrobił sie stolec jasny i te ziarna w nim mnie przerażają.
    Te ziarna to len. U mnie kolor i konsystencja normalna. Może masz nietolerancję na któreś ziarno?

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    MamaAga a takiego dużego bobaska się spodziewasz :)? Nam córka co prawda drobna się urodziła, 2940, ale w większości 56 te pierwsze dni pływała. Fakt ze w okolicy miesiąca miała 4kg i wtedy już przeszłam na 62. Wiec jeśli komuś się zapowiada 4-kg bobasek to to ma sens :)
    Córka urodziła się 3960g i 56 cm to syn może być taki sam albo i większy :) W razie jednak gdyby kolejne badania wskazywały na,że będzie mniejszy niż siostra to sklepów pod dostatkiem i się dokupi odpowiednio wcześniej:)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Te ziarna to len. U mnie kolor i konsystencja normalna. Może masz nietolerancję na któreś ziarno?

Nie mam pojęcia musze go zmienić na inny, bo cukry tez mam niskie wiec sprobuje ten IG. Ale przez ten kolor i konsystencje to tak sie boje tej cholestazy ze masakra

• B_002 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Nie mam pojęcia musze go zmienić na inny, bo cukry tez mam niskie wiec sprobuje ten IG. Ale przez ten kolor i konsystencje to tak sie boje tej cholestazy ze masakra
    Ja bym się cieszyła z koloru i konsystencji :P
    Lepsze to niż zaparcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 13:39

martusiawp lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    nie, to nie taki ból.
    rozejście spojenia łonowego to ból krocza jakby Ci łamali kości. miałam go zawsze przy wchodzeniu po schodach, podnoszeniu którejś nogi, nie mogłam nawet majtek ubrać bez syczenia z bólu. a w nocy 10 minut się siłowałam ze zmianą pozycji, bo ten moment oderwania pupy od łóżka dawał mi taki ból, że zawsze Mąż mi pomagał, bo ja wiedząc co mnie czeka nie mogłam się zmotywować...
    o boziuuu... zaczelam sie martwic.. ja mam taki bol ale caly czas zganialam ze to wiezadła.. nawet jak majtki zakladam na stojaco i musze noge podniesc do gory to boli bardzo i przy chodzeniu okropnie. mam nadzieje ze to nadal wiezadla. przekrecaja sie na boki tez boli. najlepiej mi lezec i sie nie ruszac.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to mam.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja już po laboratorium i drugim badaniu polowkowym. Mały rośnie i buszuje w brzuchu, tym razem był ułożony główkowo ale pewnie się jeszcze osiem razy obroci ;). Kolejna wizyta mam 4.01. Chyba że coś wyjdzie w posiewach.
    Martusia ja też nigdy nie miałam hemoroidow także nie powiem Ci czy one są wyczuwalne. Mam nadzieję że unikniemy ich wogole. Co do koszul to planuje wziąć do szpitala 3, wszystkie rozpinane do karmienia/kangurowania.
    Paula a możesz powiedzieć jak nazywa się twój lekarz?
    Mama36 mnie ostatnio zgaga łapie w nocy, ale delikatna na szczęście i pomaga mi obrocenie się na bok ;).
    Mam wrażenie że przez noc mi brzuch bardzo urósł :D. Pozdrawiamy z Filipem :).
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7189b39ab20b.jpg

Franka2104, Misiabella, B_002, AniaKJ, espoir, Karollinax26, martusiawp, Natalia-tosia, estrella, Daffi, KarmeLoVe, DorotaAnna, Mama36, Kasiulka90, Kiwona, india, malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • espoir Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to nie jest jakoś bardzo groźne. dokuczliwe ;)
    ginekolog Wam to sprawdzi. ale nie każdy ból tam to to. uwierzcie mi, że jakby któraś z Was miała takie bóle, to nie zgoniłaby tego tak o na wiązadła... dla mnie to ból porównywalny do bóli porodowych.

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak leżycie i was boli w okolicach krocza i kości łonowej podczas przekręcania sie to spojenie łonowe, przy wchodzeniu po schodach i przy ubieraniu i najczęściej po wstaniu z łóżka. Jak ja czytałam o tym to dziewczyny opisywały, że nocy do toalety szły z płaczem po ścianie a maz je z łóżka podnosił. Ale nie wszystkim z nich spojenie sie rozeszło niebezpiecznie, nawet większości w granicach zdrowia i normy ale takie bóle im dokuczały ze miały dość. To mnie bolało krocze i spojenie na początku ll trymestru ale ustąpiło.

——————————-

Basiu gdybym nie była w ciazy to bym sie cieszyła uznałabym pewnie za zdrowy. Ale naczytałam sie ze przy choleostazie to właśnie jest ze to sa stolce tłuszczowe. Takie miękkie i jasne pod żółte. W usg żadko cos wychodzi u mnie wszystko prawidłowo. Zrobiłam badania pod wątrobę, kwasy żółciowe (84 zł, sporo kosztują) i pod nerki. Najgorzej, ze czasem objawy wyprzedzają wyniki i to mnie tez denerwuje :( Juz wolałam jak był ciemny i sie martwiłam ze taki strasznie ciemny

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36, moze jednak nie jedz tych mrozonych wisni, ze wzgledu na toxo.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 ładnaś kobitko!!! ile Filipcio wazy ? A co do tej pozycji : w niedziele jak byłam na tej IP moja mała była głową w dół, w środę czyli wczoraj była głowa w okolicach mojego pępka. A moja ginekolog jeszcze ma dużo miejsca sie zdarzy obrócić, ja jej mowię, że ja nawet wyczuwam te jej przekręcanie bo wtedy mam w brzuchu karpia bez wody ... rozumiecie? Nie ze kopie :)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Mama36, moze jednak nie jedz tych mrozonych wisni, ze wzgledu na toxo.
    Już pisałyśmy wcześniej z Paulą że mrożenie zabija toxo, więc mrożonki są całkowicie bezpieczne :)
    Ja właśnie się zajadam truskawkami, porzeczkami i malinami z mrożonki, pyszniutkie :)

Misiabella lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wyszło 430g, ale to wiesz różne aparaty i lekarze także nie porownuje chociaż kusi ;). Ale generalnie drobny z niego chlopak. I też czuje jak się przekreca w brzuchu, właśnie przed chwilą zmienił pozycję widać też było jak się wybrzuszenie przesuwa.

martusiawp lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam na polowkowych i niestety musze powtorzyc badanie po swietach. Maly byl odwrocony plecami i nie udalo sie go dokladnie zbadac. To znaczy ani twarzoczaszki, ani dokladnie serca.
    Wymiary ma pomiedzy 20 a 21 tc, waga jakies 350-360g. Niestety ma tez jedna rzecz niepokojaca, lekarz mowil ze nie mam co sie niepokoic, ale wiadomo, jakby nic nie bylo watpliwego nie byloby powodu do niepokoju. Maly ma na granicy gornej normy poszerzone miedniczki nerkowe, jak sie wyrazil lekarz. Ma jednak ciut ponad 4mm, a norma jest do 4 mm, wiec ma przekroczne. Moze to byc fizjologiczne i w 32 tc juz tego nie bedzie, a moze zapowiedz wady nerek. No w kazdym badz razie musze czekac i sie martwic, czy to cos oznacza czy nie. Kolezanki corka ma np reflux pecherzowo- moczowy i ciagle infekcje, takie powiekszone miedniczki moga czyms takim skutkowac, czasem potrzebna jest operacja, ale czasami samo sie to reguluje do porodu. U chlopcow podobno czesciej zdarza sie to powiekszenie a nie oznacza nic. Zobaczymy.

AniaKJ lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ