Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
DorotaAnna wrote:Ja mam windę więc po schodach nie chodzę ale dzisiaj specjalnie użyje schodów żeby zobaczyć czy boli...
ale przy przekrecaniu w nocy boli strasznie
stań na jednej nodze - jak jesteś w stanie i nie poczujesz bólu jakby łamania kości, to chyba nie to...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 12:33
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Franka2104 wrote:ja miewam takie bóle - dół pleców i promieniujący na pośladki i uda. Gin mówi, że to już się może zdarzać na tym etapie i dopóki to nie jest jakiś super silny ból, to jest ok. Pomaga mi ciepły prysznic i delikatne rozciąganie.
Edit: już doczytałam, że to nie to:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 13:11
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:UWAGA - temat kupa
Paula90 czy twoje stolce po chlebie probody sa normalne? Ja odkąd go jem załatwiam sie z duża łatwością, do tego z ciemnego zrobił sie stolec jasny i te ziarna w nim mnie przerażają. -
Aasha wrote:MamaAga a takiego dużego bobaska się spodziewasz
? Nam córka co prawda drobna się urodziła, 2940, ale w większości 56 te pierwsze dni pływała. Fakt ze w okolicy miesiąca miała 4kg i wtedy już przeszłam na 62. Wiec jeśli komuś się zapowiada 4-kg bobasek to to ma sens
W razie jednak gdyby kolejne badania wskazywały na,że będzie mniejszy niż siostra to sklepów pod dostatkiem i się dokupi odpowiednio wcześniej:)
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Te ziarna to len. U mnie kolor i konsystencja normalna. Może masz nietolerancję na któreś ziarno?
Nie mam pojęcia musze go zmienić na inny, bo cukry tez mam niskie wiec sprobuje ten IG. Ale przez ten kolor i konsystencje to tak sie boje tej cholestazy ze masakra -
Karmelllka90 wrote:Nie mam pojęcia musze go zmienić na inny, bo cukry tez mam niskie wiec sprobuje ten IG. Ale przez ten kolor i konsystencje to tak sie boje tej cholestazy ze masakra
Lepsze to niż zaparcia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 13:39
martusiawp lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
espoir wrote:nie, to nie taki ból.
rozejście spojenia łonowego to ból krocza jakby Ci łamali kości. miałam go zawsze przy wchodzeniu po schodach, podnoszeniu którejś nogi, nie mogłam nawet majtek ubrać bez syczenia z bólu. a w nocy 10 minut się siłowałam ze zmianą pozycji, bo ten moment oderwania pupy od łóżka dawał mi taki ból, że zawsze Mąż mi pomagał, bo ja wiedząc co mnie czeka nie mogłam się zmotywować... -
Hej Dziewczyny, ja już po laboratorium i drugim badaniu polowkowym. Mały rośnie i buszuje w brzuchu, tym razem był ułożony główkowo ale pewnie się jeszcze osiem razy obroci
. Kolejna wizyta mam 4.01. Chyba że coś wyjdzie w posiewach.
Martusia ja też nigdy nie miałam hemoroidow także nie powiem Ci czy one są wyczuwalne. Mam nadzieję że unikniemy ich wogole. Co do koszul to planuje wziąć do szpitala 3, wszystkie rozpinane do karmienia/kangurowania.
Paula a możesz powiedzieć jak nazywa się twój lekarz?
Mama36 mnie ostatnio zgaga łapie w nocy, ale delikatna na szczęście i pomaga mi obrocenie się na bok.
Mam wrażenie że przez noc mi brzuch bardzo urósł. Pozdrawiamy z Filipem
.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7189b39ab20b.jpgFranka2104, Misiabella, B_002, AniaKJ, espoir, Karollinax26, martusiawp, Natalia-tosia, estrella, Daffi, KarmeLoVe, DorotaAnna, Mama36, Kasiulka90, Kiwona, india, malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
ale to nie jest jakoś bardzo groźne. dokuczliwe
ginekolog Wam to sprawdzi. ale nie każdy ból tam to to. uwierzcie mi, że jakby któraś z Was miała takie bóle, to nie zgoniłaby tego tak o na wiązadła... dla mnie to ból porównywalny do bóli porodowych.💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
nick nieaktualnyDziewczyny jak leżycie i was boli w okolicach krocza i kości łonowej podczas przekręcania sie to spojenie łonowe, przy wchodzeniu po schodach i przy ubieraniu i najczęściej po wstaniu z łóżka. Jak ja czytałam o tym to dziewczyny opisywały, że nocy do toalety szły z płaczem po ścianie a maz je z łóżka podnosił. Ale nie wszystkim z nich spojenie sie rozeszło niebezpiecznie, nawet większości w granicach zdrowia i normy ale takie bóle im dokuczały ze miały dość. To mnie bolało krocze i spojenie na początku ll trymestru ale ustąpiło.
——————————-
Basiu gdybym nie była w ciazy to bym sie cieszyła uznałabym pewnie za zdrowy. Ale naczytałam sie ze przy choleostazie to właśnie jest ze to sa stolce tłuszczowe. Takie miękkie i jasne pod żółte. W usg żadko cos wychodzi u mnie wszystko prawidłowo. Zrobiłam badania pod wątrobę, kwasy żółciowe (84 zł, sporo kosztują) i pod nerki. Najgorzej, ze czasem objawy wyprzedzają wyniki i to mnie tez denerwujeJuz wolałam jak był ciemny i sie martwiłam ze taki strasznie ciemny
-
nick nieaktualnyLolka30 ładnaś kobitko!!! ile Filipcio wazy ? A co do tej pozycji : w niedziele jak byłam na tej IP moja mała była głową w dół, w środę czyli wczoraj była głowa w okolicach mojego pępka. A moja ginekolog jeszcze ma dużo miejsca sie zdarzy obrócić, ja jej mowię, że ja nawet wyczuwam te jej przekręcanie bo wtedy mam w brzuchu karpia bez wody ... rozumiecie? Nie ze kopie
-
Misiabella wrote:Mama36, moze jednak nie jedz tych mrozonych wisni, ze wzgledu na toxo.
Ja właśnie się zajadam truskawkami, porzeczkami i malinami z mrożonki, pyszniutkieMisiabella lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Dziś wyszło 430g, ale to wiesz różne aparaty i lekarze także nie porownuje chociaż kusi
. Ale generalnie drobny z niego chlopak. I też czuje jak się przekreca w brzuchu, właśnie przed chwilą zmienił pozycję widać też było jak się wybrzuszenie przesuwa.
martusiawp lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Ja dzis bylam na polowkowych i niestety musze powtorzyc badanie po swietach. Maly byl odwrocony plecami i nie udalo sie go dokladnie zbadac. To znaczy ani twarzoczaszki, ani dokladnie serca.
Wymiary ma pomiedzy 20 a 21 tc, waga jakies 350-360g. Niestety ma tez jedna rzecz niepokojaca, lekarz mowil ze nie mam co sie niepokoic, ale wiadomo, jakby nic nie bylo watpliwego nie byloby powodu do niepokoju. Maly ma na granicy gornej normy poszerzone miedniczki nerkowe, jak sie wyrazil lekarz. Ma jednak ciut ponad 4mm, a norma jest do 4 mm, wiec ma przekroczne. Moze to byc fizjologiczne i w 32 tc juz tego nie bedzie, a moze zapowiedz wady nerek. No w kazdym badz razie musze czekac i sie martwic, czy to cos oznacza czy nie. Kolezanki corka ma np reflux pecherzowo- moczowy i ciagle infekcje, takie powiekszone miedniczki moga czyms takim skutkowac, czasem potrzebna jest operacja, ale czasami samo sie to reguluje do porodu. U chlopcow podobno czesciej zdarza sie to powiekszenie a nie oznacza nic. Zobaczymy.AniaKJ lubi tę wiadomość